Kirjoittaja Aihe: Mikä on, kun ei edes pinnaa?  (Luettu 906 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Eni

  • Viestejä: 366
    • Profiili
Mikä on, kun ei edes pinnaa?
« : Helmikuu 04, 2013, 07:25 »
Elikkäs maissikakku on ollut jo kolmisen viikkoa fruittauksessa muovilaatikossa vesipullo/ilmapumppusysteemin kanssa, mutta sieniä ei vaan näy. Ei edes pinnejä. Lämpöä n. 25 astetta ja kosteus keikkuu 85-90%. Lisäksi olen sumutellut ja tuuletellut pari-kolme kertaa päivässä. Kakusta irronneissa yksittäisissä jyvissä on sieniä kasvanut jo vähän toista viikkoa. Kakku on dunkattu ennen terraan laittoa, eikä se ole merkittävästi keventynyt. Pientä bruisingia havaittavissa kakun pinnalla. Ei kontaminaatioita havaittavissa.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa somniphorius

  • Viestejä: 78
    • Profiili
Vs: Mikä on, kun ei edes pinnaa?
« Vastaus #1 : Helmikuu 04, 2013, 08:33 »
Mullahan ei kans meinannut pinnata millään yksi kakku ensi kasvatuksessa, siihen kasvoi ajan kuluessa kummallisia pikkutatteja ja kakku mustui... Sitten kun leikkasin siitä ison osan pois, lähinnä pinnat, ja dunkkasin, olikin eri meininki: ::)

Olen päätellyt että itselläni kakku kuivui alkuunsa. Jännin efektihän tuossa oli että tatit tuntuivat kasvavan sieltä kakun sisältä tavallaan, eikä niinkään siitä pinnasta kuten yleensä, kuvassakin näkyy hyvin kun tatit tulee jostain "halkeaman sisältä".
Jos kakku tosiaan vaikuttaa olevan vailla kontaminaatioita, anna aikaa sitten vaan, jossain vaiheessa voit toki kokeilla vaikka leikata sitä tai tehdä jotain muita experimenttejä, et ainakaan menetä mitään - jos ne irtopalat kerran tekee tatteja, voit tietty vaikka murtaa tai leikata sen useampaan otteeseen


Poissa Eni

  • Viestejä: 366
    • Profiili
Vs: Mikä on, kun ei edes pinnaa?
« Vastaus #2 : Helmikuu 04, 2013, 10:18 »
Koitan leikata kakun halki ja katsotaan, miten käy.
"aha"
-PsyKhoZ