Psilosybiini.info

Tunnistetaan onko hometta.

Poissa Soopeli

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Laitanpa tähän muutaman kuvan kasvatusboksista. Sienien jaloissa on tuommoista valkoista "karvamaista" juttua niin ajattelin varmistaa että kyseessä on ihan normaalia rihmastoa eikä hometta. Kakun väti on harmahtava ja ei tuottanut ensimmäisellä kierroksella yhtään mitään mut nyt näyttää innostuvan.

Linkit kuviin:

http://img269.imageshack.us/img269/3359/img1957ks.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/4209/img1958wh.jpg

Jospa tähän samaan sitten muutenkin keräilisi kaikkia mitä matkan varrella tapahtuu.


Poissa suklaasammakko

    • Viestejä: 43
    • Karma: 17
    • Profiili
Tuo jaloissa oleva valkoinen nukka näyttäisi olevan rihmastoa, johtunee korkeasta ilmankosteudesta, siitä kielii myös jalkojen muoto (pitkät ja ohuet). Muuten tuon kakun väri näyttää äkkiseltään vähän omituiselta, valo ehkä hämää hieman. Kuinka kauan annoit kakkujen kolonisoitua ja mistä ne ovat tehty?
Veikkaisin että kakut eivät olleet ensimmäisellä kierroksella täysin kolonisoituneet eivätkä sienet siksi nousseet, ja siitä johtuen myös raaka-aineiden värit näkyvät paremmin (vähemmän rihmastoa).
Homeen voi myös haistaa boksista melko hyin, jos se haisee mullalta ja on harmaata se on melko varmasti hometta.


Poissa Soopeli

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Laitanpa tähän vielä yhden kuvan missä näkyy luonnollisessa valossa.

http://imageshack.us/photo/my-images/52/img1961qy.jpg/

Kakut ovat tehty tummasta täysjyväriisistä, vermikuliitistä ja vedestä eli ihan hullun mykologin perusohjeen mukaan. Sienien pinnassa on taas kerran itiöpölyä ja hatut tuntuvat semmoisilta liukkailta mut ei mitenkään nihkeiltä. Tuo kakku oli ensimmäisellä kierroksella semmoinen että se ei tuottanut mitään mutta nyt toisella kierroksella tuotto alkoi heti nesteytyksen jälkeen. Tuoksu kakuissa on sienimäinen ja metsäinen :)


Poissa suklaasammakko

    • Viestejä: 43
    • Karma: 17
    • Profiili
Tuon viimeisimmän kuvan kakku näyttää siltä että siinä ehkä kasvaa hometta. Epäilen että itiöpöly ei saa sitä näyttämään tuollaiselta, siinä näyttäisi olevan sekä rusehtavaa että harmahtavaa nukkaa. Tai ainakin sellaiselta se minun silmiini näyttää tuossa kuvassa, voin olla väärässäkin. Pinnejä näyttäisi toisaalta olevan ihan kohtalaisesti. Kannattaa seurata mitä tapahtuu, jos se on hometta se tulee valtaamaan kakun melko nopeasti.
Metsäinen haju kertoo usein kontaminaatiosta, riippuen tietenkin siitä minkälaisia hajuja mieltää metsäisiksi. Terveet kakut ovat itselläni haisseet raikkailta ja sienimäisiltä. Eri kontaminaatiot ovat sitten voineet haista vähän erilaisilta, homeet yleensä multaisilta ja bakteerit yleensä imeliltä ja tunkkaisilta.


Poissa Soopeli

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Minullakin tuo viimeinen kuva meinaa hämätä kun se näyttää että olisi hometta mutta tuoksu on ihan sienimäinen. No odotan vielä tuossa muutaman muun vastauksen ja tarkkailen tuota kakkua et jos se muuttuu tummemaksi tms niin pistän sen meneen ja hävitän sen tuottamat sienet.


Poissa Tattiritari

  • Slaavish warrior
    • Viestejä: 251
    • Karma: 27
    • Profiili
Ihan rihmastoa on, kaikki näyttäisi olevan kondiksessa mutta voisit yrittää välttää liian myöhäisiä sadonkorjuita jotta rihmasto pysyy siistinä :) Huomaa helpommin milloin rihmasto alkaa lahoamaan/homehtumaan kun taas jos hometta alkaa ilmenemään ja päälle tulee itiölaskeuma niin vihreetä väriä ei huomaa heti ja home leviää kaikkiin lähistön kakkuihin.
Karma kiertämään jos olin avuksi!


Poissa Mik.is

    • Viestejä: 791
    • Karma: 46
    • Profiili
Tuon itiöpölyn alta on mahdotonta kuvista hahmottaa onko siellä hometta. Tattiritari antoi hyvän ohjeen, että kannattais poimia sienet ennen itiöiden pudottamista. Seuraavan dunkkauksen yhteydessä voisit yrittää hanan alla valutella tuota itiöpölyä vähän pois.

Jalkojen pörröinen valkoinen karva on rihmastoa.


Poissa Soopeli

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Nyt olen onnistunut poimimaan tatit sopivaan aikaan ja ei ole onnistunut enään sotkeen itiöillä kakkuja. :) Keräilin kaikki erikseen kuivamaan niin nyt kun sadon tuottaminen loppuu niin pesen kakut ja katson ettei ole päässyt pahat pöpöt iskemään ja pilaamaan sieniä. Laittelen tässä vielä kuvia ja juttua mitä olen havainnoinut kunhan vain ajaltani kerkeän. Kiitoksia muuten kaikille vastauksista ;)


Poissa mikidimini

    • Viestejä: 6
    • Karma: 0
    • Profiili
Aloin kuumoilemaan, että ei vaan olisi minkäänsortin cobwebbiä? Itse kyllä veikkaisin ihan normi rihmastoa kun niin tasaista on ollut kasvu ja nopeaa, elikkä PF-kakut spawnattu kookoskuitusubstraattiin.
**tunnistuspyyntöjä**
http://img528.imageshack.us/img528/382/img2735m.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/8995/img2736xl.jpg

TY!


Poissa Tattiritari

  • Slaavish warrior
    • Viestejä: 251
    • Karma: 27
    • Profiili
Aloin kuumoilemaan, että ei vaan olisi minkäänsortin cobwebbiä? Itse kyllä veikkaisin ihan normi rihmastoa kun niin tasaista on ollut kasvu ja nopeaa, elikkä PF-kakut spawnattu kookoskuitusubstraattiin.
**tunnistuspyyntöjä**
http://img528.imageshack.us/img528/382/img2735m.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/8995/img2736xl.jpg

TY!

Kaikki näyttää menevän hyvin, tuo on rihmastoa ja tuontyylistä kasvua muistaakseni nimitettiin "overlayksi" ja ohella että hyphaaliset solmut ei pääse tuon jälkeen enään kehittymään, vaikka itselläni moisessa tilanteessa on muodostunut ilman mitään ylimääräisiä rihmaston rapsutteluja.

Keep up the good work!
Karma kiertämään jos olin avuksi!


Poissa Mädi

  • Edesmennyt
    • Viestejä: 1 004
    • Karma: 79
    • Profiili
Itsellä ei myöskään ole ollut mitään ongelmia ns. overlayn kanssa, sienet ovat aina silti tulleet.
I haven't failed. I've just found 10,000 ways that won't work. ~ Thomas Edison