Kirjoittaja Aihe: Överimätöt  (Luettu 4892 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Heinis

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Överimätöt
« : Lokakuu 09, 2012, 23:29 »
Lanka on tarkoitettu reseptien ja kokemusten jakamiseen.

Joskus meillä jokaisella on hetki kun pitää syödä. Joskus syöminen sijoittuu loistavaan hetkeen kun maanläheinen yrtti vaikuttaa aivoissa. Silloin aivot eivät suinkaan tyydy mihinkään nakkarilihikseen tai valmisruokapakkaukseen. Syntyy pakonomainen tarve valmistaa jotain aivain erityistä, eli siis överimättö!

Aloitetaan hyvinkin vaatimattomalla överimätöllä, pitsalla sekä suklaakakulla.

Tässä tapauksessa erittäin akuutti näläntunne (jostain kumman syystä) oli vallannut mielen ja oli pakko tehdä jotain mättöä nopeasti.

Tarvikkeet:

valmispitsapohjia (virhe! tee mielummin pohja itse)
tomaattimurskaa
kebablastuja
salamia
kinkkua
ananaspaloja
JUUSTOA (reilusti)

Ladotaan kaikki tarvikkeet pitsapohjan päälle ja laitetaan komeus uuniin. Uunin lämpö voi olla 200-250 asteen välillä, ei ole niin tarkkaa. Paistamiseen ei ole ohjeaikaa, ja se riippuu täytteiden määrästä.

Kun laitos on uunissa valmistumassa, voidaan aikaa kuluttaa vaikka näin:
[smg id=3520]

Valmis mättö näyttää tältä! (pahoittelen sotkuisuutta)
[smg id=3519]
 Kebab piilossa juuston alla!

Kun aletaan tekemään överimättöä, kuuluu ruokailuun tietysti jälkiruoka! Tässä tapauksessa jälkiruoka löytyi kaapista. Jokaisen kaapista tulisi löytyä suklaakakkuun tarvittavat aineet. Tässä tapauksessa kyseessä oli "lisää vain vesi ja heitä uuniin!" -tyylinen ratkaisu

Lopputulos näyttää tältä!
[smg id=3521]

Överimättöjen jälkeen on hyvä rentoutua esimerkiksi lattialla, nojatuolissa tai sängyssä..

Poissa Twatlock

  • Viestejä: 83
  • Korpikuusen kannon alla on mörrimöykyn kolo..
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #1 : Lokakuu 10, 2012, 00:15 »
En tiedä tulinko juuri alushousuihini enemmän vai onko leukani kuolasta kosteampi... Kakkusi näyttää hyvin veikeältä, tuota kahden minuutin kakkua pitää testata jos kohdalle tulee :3
Tässä multa pari vanhaa kuvaa sienisafkoista, eikä nyt sinänsä mitään överimättöjä paitsi makunsa puolesta, nopeaa, yksinkertaista ja hyvää..

Tässä joku wokki korvasienellä, sipulilla ja chilillä höystettynä (edit; olihan siellä possuakin);
[smg id=3522]

Tässä taasen nuudelia 3:n juuston ruokakermassa, lisänä kanaa, suppilovahveroa ja chiliä. Sipuliakin taisi olla, en muista;
[smg id=3523]

Halpaa ja hyvää oli kun sienetkin itse kerättyjä :)
Ja nyt kaikki mässypäät kokkailemaan että saa lisää herkkuideoita! NAM!  :P

Poissa krishnabaudelaire

  • Viestejä: 130
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #2 : Lokakuu 10, 2012, 12:48 »
Peruslounas emännän kanssa (olemme vegaaneja)  :)
- kesäkurpitsa
- paprika
- kukkakaali
- sipuli
- valkosipuli
- inkivääri
- täysjyväriisi
ja kaikki tietysti luomuna  :P

[smg id=3525]
Kaikki oleva vetää puoleensa sitä, mitä itse säteilee.
Kaikki ideat toteutuvat. Teot aiheuttavat seurauksia.

Poissa Twatlock

  • Viestejä: 83
  • Korpikuusen kannon alla on mörrimöykyn kolo..
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #3 : Lokakuu 10, 2012, 13:50 »
Peruslounas emännän kanssa (olemme vegaaneja)  :)
- kesäkurpitsa
- paprika
- kukkakaali
- sipuli
- valkosipuli
- inkivääri
- täysjyväriisi
ja kaikki tietysti luomuna  :P

[smg id=3525]

Oho, onpas hyvän näköistä, ihan vesi herahtaa kielelle  :P

Poissa Tryptamaen

  • Viestejä: 57
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #4 : Lokakuu 10, 2012, 14:22 »
Noni lähtee yks täältäkin mikä on aika halpa ja hyvä.  ::)

Linssikeitto

Ainekset:

Perunat 4-8
Porkkanat 3-5
Sipuli/Purjo 1-2
Punaisia linssejä
Valkosipuli
+ valinnaisia vihanneksia

Kookosmaito 400ml
Tomaattimurska 500g

Etene näin:

1. Laita vesi kiehumaan (sopiva määrä perunoille+porkkanoille)
2. Kuori ja viipaloi perunat porkkanat ja muut vihannekset
3. Keittele vihanneksia jonkun aikaa kunnes tuntuu pehmeältä
4. Mausteet kattilaan
5. Tomaattimurska kattilaan
6. Annostele kattilan koon ja keiton määrän mukaan linssit ja huuhtele ne, heitä sitten kattilaan
7. Kookosmaito kattilaan
8. Hiljennä lämpöä ja anna kiehua kunnes linssit ovat kypsiä
9. Maista & Mausta

Tästä voi tehdä vaikka mitä tyylejä, tulisesta aasialaisesta ollaan kans tykätty.  >:D



Poissa Arvalis

  • Viestejä: 840
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #5 : Lokakuu 11, 2012, 20:01 »
- kesäkurpitsa
- paprika
- kukkakaali
- sipuli
- valkosipuli
- inkivääri
- täysjyväriisi
"Missä proteiini?! Missä rasva?"
"Beyond a certain point, the whole universe becomes a continuous process of initiation."
-- Robert Anton Wilson

Poissa krishnabaudelaire

  • Viestejä: 130
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #6 : Lokakuu 11, 2012, 20:10 »
- kesäkurpitsa
- paprika
- kukkakaali
- sipuli
- valkosipuli
- inkivääri
- täysjyväriisi
"Missä proteiini?! Missä rasva?"
Rasvana tietty parhainta, eli neitsytkookosöljyä  :)
Ja kasvikset sisältää about 40% painosta proteiiniä  :D
Niin ja tietty nautimme aina aamiaiseksi "superfood" Smoothien  ;D
Eli:
- bansku
- omena
- päärynä
- spirulina (60% painosta proteiinia)
- maca
- lesitiini
- neitsytkookosöljy
ja blenderi pyörii  ;D

Ps. Lihasta imeytyy vain n. 20% proteiinia ihmisen käytettäväksi, kun kasviksista prosenttiluku  on 90  :D
Kaikki oleva vetää puoleensa sitä, mitä itse säteilee.
Kaikki ideat toteutuvat. Teot aiheuttavat seurauksia.

Poissa krishnabaudelaire

  • Viestejä: 130
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #7 : Lokakuu 12, 2012, 09:23 »
Lainaus
Ja kasvikset sisältää about 40% painosta proteiiniä  :D

 ???
Siis tarkoitat - korkeintaan - 4%? Korkeimmillaan proteiinipitoisuus on palkokasveissa (~15%).

Zorge. Otti vaan silmään tuo 40%.
Joo... :)
Eikös kukkakaali sisällä n.30-40% yliarvostettua proteiinia?
Kaikki oleva vetää puoleensa sitä, mitä itse säteilee.
Kaikki ideat toteutuvat. Teot aiheuttavat seurauksia.

Poissa pietari

  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #8 : Lokakuu 12, 2012, 23:31 »
Eikös kukkakaali sisällä n.30-40% yliarvostettua proteiinia?

Alle 2%.

Riippuu paljolti elämäntavasta paljonko sitä protskua tarvitsee, mutta kyllä niihin mättöihin tosiaan jotain parempia proteiinilähteitä kannattaisi laittaa.

http://www.vegaaniliitto.fi/proteiini.html

Poissa Shiron

  • Viestejä: 774
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #9 : Lokakuu 13, 2012, 16:21 »
Joo... :)
Eikös kukkakaali sisällä n.30-40% yliarvostettua proteiinia?

Yliarvostettua?
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"

Poissa krishnabaudelaire

  • Viestejä: 130
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #10 : Lokakuu 13, 2012, 19:17 »
Kaikki oleva vetää puoleensa sitä, mitä itse säteilee.
Kaikki ideat toteutuvat. Teot aiheuttavat seurauksia.

Poissa Tattiritari

  • Slaavish warrior
  • Viestejä: 310
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #11 : Lokakuu 13, 2012, 21:20 »
Jep, yliarvostettua!

http://raakaruoka.com/2010/11/17/proteiinimyytti/

 8)

Harrastajan wordpress blogi, lähteitä ei anneta joten skeptinen olen. Mielipidekirjoituksia voidaan naamioida tieteellisiksi faktoiksi helposti  O0
Mistähän löytyy tarkempaa tietoa? molekyyli kartoitusta yms tietyistä kasviksista(?).
Karma kiertämään jos olin avuksi!

Poissa Herra käpy

  • Viestejä: 30
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #12 : Lokakuu 15, 2012, 18:05 »
Jep, yliarvostettua!

http://raakaruoka.com/2010/11/17/proteiinimyytti/

 8)

Tämä oli hyvä kirjoitus ja musta tuntuu myös että me voitaisiin paremmin syömällä kasvispitoisempaa ruokaa, mutta pari hommaa pisti silmään.

"... ja ns. ‘karppaajat’ perustavat hiilihydraattien pelossa proteiiniin lähes koko ravitsemuksena."

Karppauksen yksi idis oli myöskin se että rasvaa ei tarvitse tai kannata pelätä. Rasvaa 0 % tuotteet ovat turhaa, tyhmää ja epäterveellistä tuotteiden jalostusta.

"...Siemenet ja pähkinät ovat ehkä ensimmäisenä raakaruokailijan mieleen tulevaa proteiinipitoista ravintoa, ja esim. hampunsiemenistä saakin kaikki välttämättömät aminohapot ja liudan muitakin. Kuitenkin nämä ovat ensisijaisesti rasvan lähteitä, sillä rasvan osuus kaloreista on erittäin suuri. Itse käytän siemeniä ja pähkinöitä nykyään vain pieninä määrinä täydentämään vihannes- ja hede..."

Onko tämä sitten sitä rasvojen pelkoa? Vai miten tämä pitäisi tulkita?

Mä elän siinä uskossa että ruokavalion monipuoliset rasvat on hyvä asia. Tuntuu että etenkin täällä kylmässä pohjolassa se on tärkeää... Inuiititkin pitävät hyvänä ravintona rasvaisia kalan osia.


JA ETTEI AIHE UNOHTUISI, OMA HERKKUMÄTTÖ #1:

Itse kasvatetuista juureksista ja muista herkuista lasagnea:

Siivuta ja esikeitä nauriit, punajuuret ja perunat.

Pilko sipulit, herneet, pavut.

Heitä kaikki sekaisin vuokaan, lisää lasganelevyjä väliin jos tykkäät.

Kaada yksi 2DL kuohukerma kulhoon ja lisää joukkoon halutut mausteet(itse tykkään currysta, chilistä ja paprikasta sekä vähän pippuria ja suolaa...). Yleensä lisään vielä perunoiden ja punajuurten keittämisestä jääneet vedet mukaan, ja sekoitan. Sitten kaadan kulhon sisällön lasagnevuokaan, lisään päälle vähän juustoa ja sitten lasagne uuniin n. tunniksi. Hyvää nam nam :D

Poissa Heinis

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #13 : Marraskuu 01, 2012, 17:03 »
(Kirjoituksessa mahdollisesti kirjoitusvirheitä!  :'( )

Helppo ja yksinkertainen iltapala:

Munakas. Tähän yksilöön meni 4 munaa, kinkkusuikaleita, purkista jalapenoja sekä vähän mausteita!

[smg id=3754]
naminami!

Helppo huikopala:
Kaupasta valmiita pihvejä (kaverin ostamia, ei hajua mitä?!), kylkeen pussi ranskalaisia ja maustehässäkkä päälle! Helppo ja nopea.

[smg id=3756]

[smg id=3753]
Pihvin kaveriksi paistettu muna ja ateria on valmis.


Seuraavaksi pizza ( taas!)

[smg id=3757]
Pohja väännettiin itse.

[smg id=3758]

[smg id=3759]
Kastike sekoitettiin ja mukaan sekoitettiin mausteita (basilika, mustapippuri...) sekä chilimaustetta.

[smg id=3760]
Kaupasta löydettiin purkitettu kebab! Ulkonäöstä huolimatta suhteellisen hyvää!

[smg id=3761]
Valmis mättö ja uuniin!


Seuraavaksi Hirvijauhellihaa, nuudeleita sekä kasviksia..

[smg id=3762]
Jauhelliha ruskistettiin pannulla..
[smg id=3763]
Kaapista löytyneellä öljyllä...
[smg id=3747]
Sekaan heitettiin mausteita sekä lopussa kasvikset..
[smg id=3748]
Valmista..


Hirven sisäfile
Pitkästä sisäfilemötköstä leikeltiin n. 2cm paksuisia pihvejä jotka laitettiin pussiin öljyn, karkean merisuolan sekä rose pippureiden kanssa maustumaan..
[smg id=3749]
mmmmm...
Maustuneet pihvit paineltiin käsin hieman kasaan. Samaan aikaan pannu lämpeämään öljyn sekä voin kanssa..
[smg id=3750]

[smg id=3751]
Kun pannu oli tarpeeksi kuumana, heitettiin pihvit paistumaan. Pihvit paistettiin nopeasti kummaltakin puolelta jotta mehukkaat nesteet jäisivät lihaan. Tämän jälkeen paistettiin pihvejä hetken aikaa jotta saatiin loistava, medium+ -kypsyys.
[smg id=3752]
 ???



Viimeisimpänä ruokalajina helppo hirvipaisti.
Pannulla pyöräytetään lihansyyt kiinni. Foliovuokaan valkosipuleita(6-10 sopiva määrä), öljyä, voita sekä mausteita (oman maun mukaan!). Kun liha on kauttaaltaan saanut hieman väriä, lopetetaan paistaminen. Liha pyöräytetään foliovuokaan. Liemet kattilalta lurautetaan lihan päälle, ja nostetaan muutama valkosipuli lihaköntin päälle. Mikäli vuoassa ei ole tarpeeksi nestettä (n. 1-2cm pohjalla, niin että liha "ui" nesteessä) lisätään hieman vettä pannun kautta ( kaikki maut talteen!). Samaan vuokaan voi laittaa sekaan normaalia sipulia sekä muita juureksia. Liha saa hautua uunissa 100-150 asteen lämpötilassa useita tunteja. Liha leikataan 2-3cm paloiksi kun liha on keskeltäkin ruskeaa. Tämän jälkeen palaset upotetaan vuoan liemeen ja annetaan olla uunissa vielä n. 30-40 minuuttia...

[smg id=3755]
Ennen kuvaa on joku käynyt jo ronkkimassa muutaman palasen! Höysteeksi kylkeen sopii riisi, peruna tai vihannekset, unohtamatta punaviiniä!



Poissa Silo-P

  • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 450
    • Profiili
Vs: Överimätöt
« Vastaus #14 : Syyskuu 07, 2013, 02:32 »
Nostetaan överimättö pitkästä aikaa pöydälle.

Eräänä mättöisenä päivänä mieleni teki jotain raikasta/tuoretta, täyttävää ravintoa.

Kaapista löytyi

- 400g naudan paistijauhelihaa
- jääsalaattia
- 1 maissintähkä
- 1 paprika
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- fetakuutioita
- 200g raejuustoa
- 200g kermaviiliä
- tortilla chipsejä
- 200g salsakastiketta
+ mausteita

Pannu kuumaksi. Sipulit ja lihat pannulle. Veitsellä leikaten irtoaa maissit tähkästä ja lisää lihojen ja sipulin sekaan. Lopuksi mausteet oman maun mukaan.

Lisätään kermaviiliin mausteita, jälleen oman maun mukaan.
Viipaloidaan porkkana ohuiksi viipaleiksi, paprika pienemmiksi paloiksi.
Lautaselle sit kauhaistaan aimo annos jauheliha/sipuli/maissimix, revitään salaatista tarpeeksi lehteä, porkkanat ja paprikat, fetaa, raejuustoa, sipsit ja soosit ja lautanen näyttää kutakuinkin tältä:

[smg id=4739]

About kolmeen keskikokoiseen annokseen riitti noilla määrillä aineksia tollanen.
Vähän aikaa vievä, halpa eväskokonaisuus :)
''Nauti siitä mistä eniten sä pidät!''