Kirjoittaja Aihe: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta  (Luettu 91909 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa faarao

  • Viestejä: 21
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #735 : Marraskuu 18, 2018, 17:23 »
Keskelle ruiskutettu. Toisaalta jos pistää keskelle ni ei tarvi mietiskellä fruittaukseen siirtäessä et onkohan kakut kolonisoitunu keskeltä..

Keskelle kakkua inokuloidessa ei saa vihiä mahdollisista kontaminaatioista ja juuri sen vuoksi suositeltavaa olisi ruiskuttaa itiöt astian reunoille muutamaan eri kohtaan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 18, 2018, 17:25 kirjoittanut faarao »

Poissa Tapahtumahorisontti

  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #736 : Marraskuu 18, 2018, 19:31 »
Suunnilleen samassa vaiheessa edellisen kirjoittajan kanssa. Kakut inokuloitu  14 päivää sitten. Jäin myös vähän harmittelemaan nopeammin kolonisaation toivossa, että pistin itiövettä reunoille vain kahteen kohtaan. Laseissa on toinen folio pistoreiän päällä, ilman teippiä. (vaikka microporeakin sain hankittua, mutta mitään merkkejä kontaminaatioista ei ole, joten annan olla.) Mietin, että pysyykö kakku tarpeeksi kosteana koko kolonisaation ajan. Kaapin lämpötila n. 23 astetta. Omasta mielestä kakut näyttää hyvinvoivilta. Voiko joku vilkaista. =)

yleiskuva.
http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=46024557759981976100

Pahoittelut hankalasta latauslinkistä..
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 18, 2018, 19:39 kirjoittanut Tapahtumahorisontti »

Poissa faarao

  • Viestejä: 21
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #737 : Marraskuu 18, 2018, 20:37 »
En katsonut kuvaa, mutta jos kakut ja inokulointi tehty netissä annettujen yleisesti hyviksi todettujen menetelmien mukaisesti, kakkujen pitäisi kolonisoitua aivan hyvin. Turha niistä on alkaa panikoimaan, vaan antaa niiden rauhassa oleskella siellä kaapin perukoilla. Seuratkaa ohjeita ja kaikki menee hyvin.

Poissa SoilBreaker

  • Viestejä: 381
    • Profiili
Itiöiden kostutus
« Vastaus #738 : Marraskuu 22, 2018, 17:03 »
Muutaman kerran käynyt niin, että kun tehny itiönesteen ja käyttää sitä heti niin ei lähde liikkeelle ollenkaan. Mutta kun käyttää samaa nestetta seuraavana päivänä niin se toimii hyvin. HuMy:ssa oli kai maininta, että itiöitä pitäisi seisottaa kasvun nopeuttamiseksi, mut mitenkäs se ei ollenkaan lähde kasvuun? Hitaan kasvun alkamisen ymmärtäisin, mutta jos ei lähde ollenkaan niin sen tuntuisi voivan selittää vain, että itiöt ovat niin kokkareena etteivät sekoittuisi veteen ollenkaa ja siten niitä ei päätyisi kasvualustankaan sekaan?
If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas Jefferson

Poissa Ju55i

  • Viestejä: 42
    • Profiili
Vs: Itiöiden kostutus
« Vastaus #739 : Marraskuu 27, 2018, 02:31 »
kannattaa varmaan ainakin ravistella ruiskua ennen inokulointia. Itsellä ei oo vaikutusta onko itiöt "nesteytyneet" , vaikka ei siitä varmaan haittaakaan oo. Yleensä tehny ruiskun ja heti käyttäny, voi olla et vaikuttaa kyl rihmastoitumisen nopeuteen, jos itiöt on jo valmiiks imeny itteensä kosteutta.

Poissa Ju55i

  • Viestejä: 42
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #740 : Joulukuu 01, 2018, 17:22 »
pikku kyssäri PF-tek kakkujen dunkkauksesta. Eli siis riittääkö et kelluu vaan siin vedessä (kannen alla) , vai pitäiskö olla upoksissa kokonaan ? Kyllähän se todennäkösesti ainaki jossain määrin nesteytyy vaikka ei kokonaan upoksissa ookkaan.

Poissa Eni

  • Viestejä: 334
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #741 : Joulukuu 01, 2018, 18:03 »
Kyllä tapana on vaikka jonkun painon avulla pitää kokonaan uppeluksissa kakut.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Ju55i

  • Viestejä: 42
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #742 : Joulukuu 01, 2018, 19:38 »
Luulis kuitenki et se rihmasto on yhtenäinen, et jos yks kulma/puolet on veden alla niin imis KOKO rihmastoon vettä, ei vaan veden alla olevaan kohtaan...?

Poissa Eni

  • Viestejä: 334
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #743 : Joulukuu 01, 2018, 21:07 »
Ei se rihmasto sitä vettä ime, vaan substraatti. Varmaan aikanaan kastuu koko kaakku yhdenkin kulman kautta, mutta ei niitä ole tarkoitus viikkoa liottaa.
Ja siis, tee ihan miten lystäät, jos väkisin haluat hankaloittaa yksinkertaisia asioita. Jos kokeilet riittävästi molempia tapoja ja toteat kakkujen kelluttamisen paremmaksi, nii jaa sitten ihmeessä kokemustasi muillekin.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2018, 21:09 kirjoittanut Eni »
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Ju55i

  • Viestejä: 42
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #744 : Joulukuu 02, 2018, 12:55 »
Ei se rihmasto sitä vettä ime, vaan substraatti. Varmaan aikanaan kastuu koko kaakku yhdenkin kulman kautta, mutta ei niitä ole tarkoitus viikkoa liottaa.
Ja siis, tee ihan miten lystäät, jos väkisin haluat hankaloittaa yksinkertaisia asioita. Jos kokeilet riittävästi molempia tapoja ja toteat kakkujen kelluttamisen paremmaksi, nii jaa sitten ihmeessä kokemustasi muillekin.

No ensimmäinen vähä nopeempi kakku meni nyt "puolikellutuksella", täytyy jatkoon kehittää joku systeemi miten ne saa pinnan alle.. Vinkkejä? Joo ja senhän takia täällä tulee pyörittyy et ei tarttis tehä asioita niin vaikeasti ;)

Poissa Eni

  • Viestejä: 334
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #745 : Joulukuu 02, 2018, 17:10 »
Lautanen on hyvä paino pitämään kakkuja veden alla.
"aha"
-PsyKhoZ

Poissa Tapahtumahorisontti

  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #746 : Joulukuu 03, 2018, 15:39 »
Moi,
Kysymys usean sienilajikkeen kasvattamisesta samassa terraariossa. Nyt kävi niin, että cube pf-kakut ovat samaan aikaan valmiita kuin pitkään kolonisoituneet shiitakeet. Tulevatko toimeen keskenään? Muita huomionarvoisia asioita? Voiko olla etuja esimerkiksi paremman mikroilmaston luomisessa. Erityishuomioita / strategioita sienten valmistumiseen ja printteihin liittyen?

E. Toinen kysymys. Voiko ensimmäisen ja toisen flushin välissä pitää kakkua esim. jääkaapissa ja näin aikatauluttaa itiöemävaihetta. Joulu lähestyy.. 


Peaz, luv & harmony
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 03, 2018, 18:58 kirjoittanut Tapahtumahorisontti »

Poissa Herrasmies

  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #747 : Joulukuu 05, 2018, 19:47 »
Hei,

Työskentelytilaa ja sen puhtautta tässä pohdin. DIY laminar flow hood tyyliin..

Mikä on riittävä hepa suodatustaso joka riittää pitämään eitoivotut vieraat poissa?

Onko hyviä suosituksia pestävästä ja toistuvaan käyttöön soveltuvasta hepasuodattimesta joka täyttää tämän suodatusvaateen? Mielellään toki edullisemmasta päästä.

Ajatus koteloida suodatin ja puskea esipuhdistettua ilmaa suodattimen läpi flow hodiin. Tämän pitäisi parantaa työtilan puhtaanapysymistä ja näin pienentää kontaminaatio riskiä.

http://www.airpurifierguide.org/faq/merv-ratings .. tuolta kun katsoi niin merv 17 ilmeisesti riittää ja merv 14 pienemmät eivät auta .. ja välimaasto auttaa enemmän tai vähemmän tehokkaasti? Olenko kartalla vai kujalla?

Joitain pölynimureiden pestäviä hepasuodattimia googlettelin mut noissa ei ollut mainintaa merv tasosta ja muutenkin olivat 'osta hyvä suodatin!!' tason infolla varustettuja.

Poissa Herrasmies

  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #748 : Joulukuu 06, 2018, 11:37 »
hullua mykologia (1.71 )  luin ..

S 16 .. itiöstä sieneen kaavio. .. muutama yhteysviiva puuttui mitä kummasteilin.. foorumin penkominen antoi vastauksen että kyllä.. voi siirtyä .. jätetty pois ehkä jotta helpompi lukea kaaviota (??)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2018, 12:06 kirjoittanut Herrasmies »

Poissa Herrasmies

  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #749 : Joulukuu 06, 2018, 12:15 »
Ei se rihmasto sitä vettä ime, vaan substraatti. Varmaan aikanaan kastuu koko kaakku yhdenkin kulman kautta, mutta ei niitä ole tarkoitus viikkoa liottaa.
Ja siis, tee ihan miten lystäät, jos väkisin haluat hankaloittaa yksinkertaisia asioita. Jos kokeilet riittävästi molempia tapoja ja toteat kakkujen kelluttamisen paremmaksi, nii jaa sitten ihmeessä kokemustasi muillekin.

No ensimmäinen vähä nopeempi kakku meni nyt "puolikellutuksella", täytyy jatkoon kehittää joku systeemi miten ne saa pinnan alle.. Vinkkejä? Joo ja senhän takia täällä tulee pyörittyy et ei tarttis tehä asioita niin vaikeasti ;)

riippuu hiukan kakun koosta.. mut isompi purkki esim jos kakku ns juomalasi kokoa niin sit kreikkalainen jugurttipurkki ( oliks ne nyt kilon) ..  tohon reikiä niin että ei jää ilmakuplaa.. Sit perus ämpäri tms..

vettä ämpäriin esim 10cm pohjalle.
 PF kakku purkkin.. tämä paketti ämpäriin niin että kakku jää veden ja purkin entisen pohjan, nyt katon väliin (koska vettä pohjalla niin kakku painautuu purkkiin kiinni). kädellä painetaa paketti ämpärin pohjaan.

Lisää vettä ämpäriin.. niin että purkki reilusti peittynyt..
lautasia purkin päälle painoksi.. ensimmäinen sillee et ei jää ilmakuplaa (ei kait merkitystä mut näin tekisin)
sit lisää lautasia päälle niin että pysyy tukevasti paikallaan.
saa lisätä vettä niin ei ainakaan lopu kesken.. jonkin verran läikkymisvaraa kannattaa jättää..

noin varmaan toimisin jos itselläni moinen ongelma olisi.. saa kommentoida..