Kirjoittaja Aihe: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta  (Luettu 86542 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa algamis

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #30 : Elokuu 11, 2012, 18:20 »
Tervehdys, pahoittelen jo etukäteen sekavasta viestistä.

Elikkäs, tasan kolme viikkoa sitten inkuloin kakkuni. Rihmasto lähti leviämään hyvin eri tahtia lasien välillä. Tällä hetkellä parhaiten levinnyt rihmasto on noin 95 %, ja heikoiten about vajaa 40 %, kaksi kakkua homehtui ja yhteen ei tullut ollenkaan rihmastoa. Tällä hetkellä siis 8 hyvin eri vaiheissa olevaa kakkua.

Eikös kolmessa viikossa yleensä pitäisi olla jo rihmasto levinnyt kokonaan ja menossa vakautumis vaihde? Tuo parhaiten levinnyt rihmasto nimittäin näyttäisi jo puskevan pinnejä, jos näin on niin dunkkaanko se nyt ja siirrän terraarioon? Mites noi muut kakut sitten, voiko ne siirtää terraarioon vaikka rihmasto ei ole levinnyt kokonaan (osassa vain puolet)?

Tässä kuva parhaiten levinneestä rihmastosta ja "pinneistä":






Ja sellaista vielä, näyttää olevan perliitti loppu kaikista kylän kaupoista, joten mikä olisi toiseksi paras vaihtoehto terraarion pohjalle, esim lecasora?

Kiitos ja näkemiin :)

Poissa Shiron

  • Viestejä: 774
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #31 : Elokuu 11, 2012, 23:09 »
Valmis kakku terraan. Dunkkaus ei välttämätön, mutta voi tehdä. Vaiheessa olevat jätetään kolonisoitumaan. Lecasora on hyvä vaihtoehto.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"

Poissa mikidimini

  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #32 : Elokuu 15, 2012, 14:03 »
Millätavalla olette dunkanneet monotubessa olevan kasvualustan?

Poissa Mik.is

  • Viestejä: 1 039
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #33 : Elokuu 15, 2012, 15:53 »
Millätavalla olette dunkanneet monotubessa olevan kasvualustan?

Joku astia siihen rihmaston päälle painoksi ja suihkulla täyttää laatikon vedellä.

Poissa mikidimini

  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #34 : Elokuu 16, 2012, 10:36 »
Satuinpas huomaamaan että myös täällä on jengillä noita "Greenhouseja" eli läpinäkyviä pienoiskasvihuoneita hyllyköllä. Itsekin omistan moisen ja honeywellin ilmankostuttimen ja tässä olen miettinyt että josko laittaisin nuo taas tulille. Minkämoiseksi olette säätäneet syklin ilmankostuttimelle näin edes suuntaa-antavaksi. Oletteko laittaneet kasvihuoneen alla olevaan "resoon", eli sängysaluslaatikkoon tms. ilmakiveä ja lekasoraa parantamaan ilmanvaihtoa, vai kenties erillisen pc-tuulettimen?

Kiitoksia vastauksista!  O0

Poissa algamis

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #35 : Elokuu 24, 2012, 14:25 »
Kuten aikasemmin mainitsinkin, niin sienet rupesivat kasvamaan lasin sisällä, mutta onneksi kaikki meni hyvin. Yhden kakun satokin jo korjattu ja tänään eka kokeilu tattien kanssa 8)

Äsken otin yhden kakun lasista pois, johon oli tähän mennessä kasvanut suurimmat sienet. Kakku tuoksuu raikkaalle, mutta osa kakusta/sienistä sinertävät. Onko kyseessä kontaminaatio, vai onko sama reaktio kuin sadonkorjuussa kun tatit reagoivat hapen kanssa?

Tällä hetkellä kakku dunkkauksessa erillään muista.







Poissa Silo-P

  • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 449
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #36 : Elokuu 24, 2012, 14:43 »

Äsken otin yhden kakun lasista pois, johon oli tähän mennessä kasvanut suurimmat sienet. Kakku tuoksuu raikkaalle, mutta osa kakusta/sienistä sinertävät. Onko kyseessä kontaminaatio, vai onko sama reaktio kuin sadonkorjuussa kun tatit reagoivat hapen kanssa?


Ihan normaalia bruisingia. Nou hätä.
''Nauti siitä mistä eniten sä pidät!''

Poissa algamis

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #37 : Elokuu 24, 2012, 16:40 »

Äsken otin yhden kakun lasista pois, johon oli tähän mennessä kasvanut suurimmat sienet. Kakku tuoksuu raikkaalle, mutta osa kakusta/sienistä sinertävät. Onko kyseessä kontaminaatio, vai onko sama reaktio kuin sadonkorjuussa kun tatit reagoivat hapen kanssa?


Ihan normaalia bruisingia. Nou hätä.

Kiitos nopeasta vastauksesta. Ei tarvii enää turhaan kuumotella :)

Poissa Singularity

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #38 : Elokuu 24, 2012, 18:33 »
Hei!

Periaatteessa kysyn aivan samaa kuin algamis, onko syytä huoleen?

[smg id=2668]

Kuvissa noiden sinisyys näkyy aivan selvästi, mielestäni siis aivan perus bruisingia. Syy miksi postaan tänne ja kysyn on se, että sitä on hieman sienien varsissa ja se näyttää leviävän!

[smg id=2669]

Eihän bruisingin kuuluisi alkaa itsestään leviämään ympäri kakkua?
"If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration." -Nikola Tesla

Poissa apatin

  • Viestejä: 400
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #39 : Elokuu 25, 2012, 12:39 »
--

Eihän bruisingin kuuluisi alkaa itsestään leviämään ympäri kakkua?

Ei ainakaan tolla tavalla, mun silmiin toi näyttää kovasti joltain homeelta jota on itselläkin joskus ollut.
 Itse sienet ovat todella terveen ja kauniin näköisiä!

Poissa Singularity

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #40 : Elokuu 25, 2012, 18:51 »
Ei ainakaan tolla tavalla, mun silmiin toi näyttää kovasti joltain homeelta jota on itselläkin joskus ollut.

Ei helevetti... Niin kivat sienet tosiaan tuotti, eka sato ja kaikki. Muistin, että yks tapa testata asia olis pyyhkiä sitä topsipuikolla ja kattoa tarttuuko mitään. Ei tarttunut. Tuoksu terrassa ja kakussa on raikas sieni.

Onko jotain muuta tapaa "varmistaa" asia kuin rikkoa kakku? Ajattelin, että keräis satoa ihan normaalisti kunnes lopuksi kattois oliko siellä hometta vai ei. Jos olis niin heittäs sadonkin roskiin. Ainut ongelma vaan on se, että en pysty kasvattamaan kakkua erillään muista.

Kakku on nyt nesteytymässä ekan sadon jälkeen, otan siitä sitten vielä kuvia. Ei haluais millään uskoa, että se olis hometta. Oisinko voinu tuulettaa liian kovaa liian läheltä jolloin ilmavirta? olis aiheuttanut tollasta kevyttä bruisingia?

ps. Todella aloittelija virhe mutta en muuten ole varma onko noi kuvat otettu ennen vai jälkeen topsipuikon. Tässä kuva 16h tuntia aikasemmin eli taitaa noi olla puikon bruisaamat tai sitte on agressiivisesti tummunu home. [smg id=2676]
"If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration." -Nikola Tesla

Poissa Mik.is

  • Viestejä: 1 039
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #41 : Elokuu 25, 2012, 20:55 »
Tuo on mielestäni bruisingia. Täysin sinisiä homeita on kyllä, mutta harvemmin sattuu kohdalle. Jos sitä kakkua käsittelee kovakouraisesti esim. törkkii tops-puikolla, niin sen sinisen pitäisikin tummua. Homeiden pitäis tosiaan tarttua siihen puikkoon.

Poissa Singularity

  • Viestejä: 104
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #42 : Elokuu 25, 2012, 21:02 »
Kiitos Mik.is toisesta mielipiteestä ja kiitos myös Apatin. Tarkkailen tosiaan vielä tilannetta enkä suostu uskomaan, että olis hometta, vaikka eihän se mikään uskon asia ole.
"If you want to find the secrets of the Universe, think in terms of energy, frequency and vibration." -Nikola Tesla

Poissa Ju55i

  • Viestejä: 42
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #43 : Elokuu 30, 2012, 10:38 »
kuinkas alttiita kakut on kontaminoitumiselle jos ovat kuitenkin täydellisesti kolonisoitunu ilman bakteereja.. eli ollaanko sillon jo ns. "kuivilla vesiilä" eli ei tarvi stressata?

Poissa Klonkku

  • Viestejä: 1 377
    • Profiili
Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Vastaus #44 : Elokuu 30, 2012, 13:09 »
kuinkas alttiita kakut on kontaminoitumiselle jos ovat kuitenkin täydellisesti kolonisoitunu ilman bakteereja.. eli ollaanko sillon jo ns. "kuivilla vesiilä" eli ei tarvi stressata?
Täytyy muistaa, että vaikka kakku olisi päällisin puolin kokonaan rihmaston peitossa, kakun sisällä voi olla vielä rihmastoitumatonta kasvualustaa. Siksi viikon odottelu (eli ns. vakautusaika) kakun pinnan rihmastoitumisen jälkeen on vielä tarpeen. Kun kakku on kolonisoitunut kokonaan, se on homeresistantti, eli siihen ei kasva homeita ennen kuin kakun pinnalla alkaa olla jotain kuollutta töhnää, huonepölyä ja muuta kakkaa niin paljon, että home voi kasvaa siinä.
Elämän tarkoitus on tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa, mutta satuttamatta toisia.