Psilosybiini.info

Taikasienet ja psilosybiini julkisuudessa

Poissa Nyäpikkä

  • Viestejä: 380
  • Karma: 17
  • Profiili
Heh, kyllä te jaksatte vetää hernettä nenään median valheellisuudesta ja pölhöilystä. Kyllä varmaan jokainen sivistynyt aikuinen tajuaa ettei median tuutista tule ikinä Puhdasta Totuutta ilmoille. Sieltä tulee kyseisen median rahoittajatahoja hyödyttäviä valheita ja vääristeltyä totuutta. Jos taikasienten dissaaminen on eduksi esim. wiinan myynnille ja verotuloille niin sitten taikasieniä dissataan. Mun mielestä osa trippiä on siinä että psykonautti uskaltaa kurottaa toiseen todellisuuteen yli kaiken mediavalhemössön, omaan havainnointikykyynsä luottaen. Jos median seurailu aiheuttaa turhia aggressioita niin lopettakaan sen seuraaminen. Ilmankin pärjää.


Poissa syväluoto

  • Viestejä: 161
  • Karma: 12
  • Profiili
Tajunta laajenee niin paljon, että ennen pitkää sinne mahtuu muutakin kuin psykedeelit


Poissa pegezu

  • Viestejä: 183
  • Karma: 58
  • Profiili
Elän ennen kuin kuolen, en tahdo kuolla ennen kuin ehdin elää.


Poissa Shiron

  • Viestejä: 773
  • Karma: 26
  • Profiili
Jos median seurailu aiheuttaa turhia agressioita niin lopettakaan sen seuraaminen. Ilmankin pärjää.

Pärjää, pärjää. Mutta etkö koe sympatiaa niitä kohtaan, joille se on ainut tiedonlähde näistä asioista ja saavat siten valheellisen käsityksen niistä? Normaalisti uutisointiin voi kuitenkin yleensä luottaa.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Nyäpikkä

  • Viestejä: 380
  • Karma: 17
  • Profiili
Sekavat sienten etsijät puhuttavat Vehkalahdella
http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/12766-sekavat-sienten-etsijat-puhuttavat-vehkalahdella
Nimenomaan juuri tuokin vielä, onko kuvan sienikään edes silokki?

Sieneen on lähdetty valmiiksi "sienissä" tai ehkäpä muissa aineissa? Yleensä jonkin pikkuporvarin kotitontille meno missä kunnossa tahansa on vaikeuksien kerjäämistä, etenkin näinä aikoina kun Suomessa liikkuu näitä ulkomaisia murtomieskoplia. Hysteriaa lietsotaan, kuten kökkömediassa tapana on (lisää levikkiä nääs..).


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 544
  • Karma: 48
  • Profiili
MEIDÄN jotka jo tiedämme ettei sienet ole vaarallisia.
...
oletetaan vain että taikasienet ovat vaarallisia? Kuinka moni on kuollut esim taikasienien aiheuttamaan myrkytykseen?
Onko sinusta ainoa mahdollinen/merkittävä vaarallinen seuraus jostain teosta/tapahtumasta kuolema? Minusta ei ole, enkä usko, että moni muukaan näin ajattelisi.

Ollakseni rehellinen, osaan tulkita väitteesi kahdella tavalla: a) Valehtelet tietoisesti b) Et ihan oikeasti näe, että psykedeeleillä on aitoja potentiaalisia haittoja.

Henkilökohtaisesti uskon, että valheellisten väitteiden toitottaminen haittaa asiaamme. Pidän kyllä mahdollisena, että tuollainen disinformaatiokin lopulta kantaa myönteistä hedelmää, koska se herättää ihmisiä oikomaan väärinkäsityksiä ja perusteettomia väitteitä, mutta silti.

Ymmärrän kyllä, että sinua sapettaa vääristely. Ymmärrän, että aihe on sinulle tärkeä (kuten meille muillekin), ja ymmärrän, että kaipaisit puolueettomampaa tiedotusta. En ole nähnyt kenenkään väittävän viimeaikaista uutisointia erityisen ansiokkaaksi. Mielestäni vääristelyyn ei kuitenkaan tule vastata vääristelemällä itse.

Se, että sienten käytöllä ei ole monia hyväksytympien päihteiden haitoista, ei tarkoita ettei sienten käytöllä olisi mitään haittoja.Poissa pegezu

  • Viestejä: 183
  • Karma: 58
  • Profiili
Missä olen väittänyt ettei sienillä olisi haittavaikutuksia? Pointtini on että mediassa painotetaan vain pahimpia ikäviä asioita, sienistä vähänkin lukeneet/tutustuneet tietävät ettei sienet todellakaan ole vaarallisia, tarkoitan niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää. Vai tarkoitatko että sienet ovatkin niin vaarallisia kuin lehdissä puhutaan?
En myöskään ole puhunut pelkästään sienten viihdekäytöstä, vaan sienistä ylipäätänsä, käsittääkseni niillä on lääkinnällistäkin potentiaalia.
Elän ennen kuin kuolen, en tahdo kuolla ennen kuin ehdin elää.


Poissa Ilviselmä

 • ihmekös tuo
  • Viestejä: 544
  • Karma: 48
  • Profiili
http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_health1.pdf

Tostahan ne riskit hyvin näkee.
Kiitosta linkistä, en ollutkaan tuota lukenut aiemmin. Tossa kyllä jostain syystä aika tehokkaasti, loppupuolen lyhyitä mainintoja lukuunottamatta, sivuutettiin psykologiset riskit, taulukossakin puhuttiin arvioitiin vain psykologisen riippuvuuden potentiaalia.

Missä olen väittänyt ettei sienillä olisi haittavaikutuksia?
no,
Lainaus
sienistä vähänkin lukeneet/tutustuneet tietävät ettei sienet todellakaan ole vaarallisia, tarkoitan niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää.
Jos tarkoitat sanoa, että sienet eivät ole niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää, kannattanee sanoa, että sienet eivät ole niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää. Ei kannata sanoa, etteivät sienet ole vaarallisia, se on paskapuhetta.

Lainaus
En myöskään ole puhunut pelkästään sienten viihdekäytöstä, vaan sienistä ylipäätänsä, käsittääkseni niillä on lääkinnällistäkin potentiaalia.
Sienillä on riskipotentiaalinsa myös lääkinnällisessä käytössä. Kannattaa muistaa, että niissä myönteisiä tuloksia tuottaneissa tutkimuksissakin on todella tarkkaan valikoitu, keitä tutkimukseen otetaan mukaan.

Jos se on epäselvää: Uskon psykedeeleistä olevan yleisesti ottaen todella paljon enemmän hyötyä kuin haittaa. Uskon kuitenkin myös, että psykedeeleistä on joillekin yksilöille enemmän haittaa kuin hyötyä heidän omassa kokemusmaailmassaan sekä heidän läheistensä kokemusmaailmassa (relativismista ei ole paljon hyötyä, jos omainen on vaikkapa jonkinlaisessa jeesuspsykoosissa tai muussa täysin arkitodellisesta vieraantuneessa flipissä).

Uskon, että psykedeelien hyödystä saadaan yhä enemmän irti, jos käyttäjät ja muuten vain asiasta puhuvat välttävät turhaa meuhkaamista, ja pysyvät fatkoissa. Siksi toistan: Jos tarkoitetaan sanoa, että sienet eivät ole niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää, kannattanee sanoa, että sienet eivät ole niin vaarallisia kuin lehdissä annetaan ymmärtää.

Vielä mielekkäämpää olisi minusta ilmaista tarkemmin, että sienet eivät yleisesti ottaen ole sillä tapaa vaarallisia kuin lehdissä pääosin annetaan ymmärtää, tai pyrkiä tuottamaan ymmärrystä siitä, kuinka todennäköisiä riskit ovat.

Aivan totta kuitenkin on, että jotkut ihmiset sekoilevat sienipäissään. Kolaroivat auton ratissa, hyppäävät partsilta, tekevät väkivaltaa itselleen, läheisilleen tai tuntemattomille. Ja jotkut eivät vain kestä sienten vaikutusten intensiivisyyttä. Aina voi lätistä siitä, että mutta ne olivat jo etukäteen mielipuolia, mutta ei se poista sitä todellisuutta, että ongelmia on koitunut todellisille, eläville, hengittäville ihmisille, joiden luokittelu "toisiksi" tuskin auttaa ketään.

Kaikella rakkaudella.


Poissa VXA

  • Viestejä: 31
  • Karma: 4
  • Profiili
Jotta Nyt 28.9.2012, Helsingin sanomien liite, omasi itsessään Ayahuascasta ja jossain määrin myös muista serotonergisistä psykedeeleistä kertovan artikkelin tullessaan kotiini tänään. Oikein yllätyin. Koska en ole paha tyyppi, ajattelin täten jakaa tämän artikkelin kaikkien niidenkin kesken, joille ei Hesaria tule. Tsempatkaa et upotus onnistuu.

[smg id=3413]

[smg id=3414]

[smg id=3415]

Artikkelin kirjoitti Ann-Mari Huhtanen ja kuvituksesta vastasi Sakke Soini

Onnistuihan se, lopulta.


Poissa pampula

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 317
  • Karma: 20
 • Luotettavasti sienten tunnistama
  • Profiili
Jos mahdollista, niin nuo voisivat olla hieman isompana. Minä en ainakaan näe noita noin pienenä lukea.
Life is full of pain, I'm cruisin' through my brain
and I fill my nose with snow and go Rimbaud,
go Rimbaud


Poissa Istwan

  • Viestejä: 30
  • Karma: 3
  • Profiili
Psilobysiini  :D
"Hänen mielestään kokemus oli parantava, mutta mitä Oikeasti tapahtui?"

Callaway analysoi Kuopiossa säännöllisesti Ayahuascaa käyttävien serotoniinitasoja, mitäköhän implikaatioita hetkellisesti (kuukausiakin) kohonneilla tasoilla on esim. myöhempään tuotantoon?

"Jos ihminen kokee olevansa jumissa, tunne siitä, että on osa universumia, voi olla palkitseva."
Täytyykö kokea olevansa jumissa jotta uusi (tai vain piilossa ollut) näkökulma itseen voi olla palkitseva? Mitä jumissa olo tarkottaa? Onko palkitsevuus ainoa seuraus? Miksi ylipäätään tarkkailtaviin seurauksiin keskitytään niin vahvasti kun kyse ei ole pelkästä lääkekäytöstä vaan mm tietoisuuden ongelmasta ja koko tajunnan spektristä?

"Alitajunnassa hallusinaation aikana syntyvät vahvat visuaaliset mielikuvat voivat kääntyä terapeuttisiksi kokemuksiksi, jotka voivat pyyhkiä ikävät assosiaatiot pois.""
Missä alitajunnassa, kuinka "todellinen" tämän Freudilaisen teorian ilmiö on? Hallusinaation aikana vai ovatko visuaaliset mielikuvat osa hallusinaatiota? Mitä hallusinaatio tarkoittaa, mikä on sen ontologinen status? Epätodellista vai yhtä totta kuin kaikki muukin (kvanttifysiikka ja tarkkailijan vaikutus havaintoon)?
Terapeuttiset kokemukset pyyhkivät ikävät assosiaatiot pois vai muuttavatko ne vain suhtautumista nuihin assosiaatioihin?

Kunnon teoretisointia ja reduktionismia. Antakaa arvoa henkilökohtasille kokemuksille, psykedeelit sentään toimii. Hyvä että aiheesta keskustellaan!
The tools that we're using to define and describe reality, are inherently unique.
The only way to get to an objective reality is to transcend the use of those tools.


Poissa VXA

  • Viestejä: 31
  • Karma: 4
  • Profiili
Jos mahdollista, niin nuo voisivat olla hieman isompana. Minä en ainakaan näe noita noin pienenä lukea.

En mä tiedä miten ne saa upittua isompina. Mut ku niitä painaa ja tulee se katselutila ni siinhä o joku valinta siinä mistä saa vielä isommaks kuvan. Mulla ainaki tulee sit tarpeeks isoks lukea.


Poissa eiosaa

  • Viestejä: 11
  • Karma: 0
  • Profiili
Jos mahdollista, niin nuo voisivat olla hieman isompana. Minä en ainakaan näe noita noin pienenä lukea.

En mä tiedä miten ne saa upittua isompina. Mut ku niitä painaa ja tulee se katselutila ni siinhä o joku valinta siinä mistä saa vielä isommaks kuvan. Mulla ainaki tulee sit tarpeeks isoks lukea.
Mäkin luin kaks ekaa tihrustaen, mut sit tajusin:

http://www.taikasieni.net/smf/index.php?action=media;sa=media;in=3413
http://www.taikasieni.net/smf/index.php?action=media;sa=media;in=3414
http://www.taikasieni.net/smf/index.php?action=media;sa=media;in=3415


Poissa pampula

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 317
  • Karma: 20
 • Luotettavasti sienten tunnistama
  • Profiili
Nyt tajusin minäkin! Kiitos!
Life is full of pain, I'm cruisin' through my brain
and I fill my nose with snow and go Rimbaud,
go Rimbaud