Psilosybiini.info

Kontaminaatioko? (PF-Tek -kakut FC:ssä)

Poissa delph

  • Viestejä: 9
  • Karma: 0
 • कालो ऽस्मि लोकक्षयकृत् प्रवृद्धो
  • Profiili
Moi.

Ensimmäinen oma projekti on nyt siinä vaiheessa, että PF-Tek -kakut on kärsivällisen odottelun jälkeen nesteytetty ja siirretty kasvatustilaan. Käytännön kokemuksen rajallisuudesta ja projektin merkityksellisyydestä johtuen pienetkin anomaliat saavat luulotautiseksi, joten ajattelin taas kääntyä seniorikollegoiden puoleen, jotta saisin mielenrauhan.  :)

Kakut ovat olleet terraariossa vajaat 4 vrk, lämpötila vaihdellut 25-28°C ja suhteellinen kosteus ollut keskiarvoisesti n. 90% (pitäisi olla tosiaan korkeampi, mitäs porailin reikiä niin pirusti, että hankala pitää yllä). Joitakin sieniä ja joitakin pinnejä on, melko epätasaisesti jakautuneena tosin. Yhdessä kakussa olen huomannut ao. kuvissa näkyvää kiinteähköä valkoista kasvustoa, joka nyt ei omiin silmiini kyllä rihmastosta mene. Sama kakku hörppi varmaan sterilointivaiheessa tähän asti selvinneistä eniten vettä, kolonisointi ei tapahtunut kokonaan ja siksi nyt hiukan muotopuoli. Yhdessäkään muussa kakussa ei moista valkoista ole ja mietinkin, voisiko kyseessä olla kontaminaatio, johon olisi hyvä reagoida nopeastikin. Kuvat siis seuraavanlaiset:

[smg id=2180]kuva 1, klikkaa suuremmaksi[smg id=2181]kuva 2, sama kakku toiselta puolelta[smg id=2182]kuva 3, kasvattajaa häiritsevät kohdat ympyröity punaisella

En kyselisi näin pienestä muutoksesta ellen hieman pelkäisi muun sadon puolesta kun samassa laatikossa kerran ovat. Muut kakut ovat puskeneet pinniä ja isompaa sientä ilman vastaavanlaista valkoista muutosta, mikä sai pohtimaan sen olemusta. Oma epävarma olettamus tässä vaiheessa on, ettei syytä huoleen olisi ja että kyseessä on vain pinnien muodostumiseen kuuluvaa kakun pintakasvua. Kiitos jo etukäteen valaisevista kommenteista/vinkeistä!
"Tylppä isku kiveksiin on yksi pahimpia miehen tuntemia kiputiloja." -HH


Poissa PalezQkkeli

  • Viestejä: 88
  • Karma: 7
 • Sage of Air
  • Profiili
Suosittelisin että peität laatikon reiät. Sen sijaan että ilmanvaihtuvuus on tasainen ja joudut kostuttamaan kokoajan, olisi hyvä saada kosteus korkeaksi. Ilmanvaihtoon riittää kyllä kun tuuletat laatikon muutaman kerran päivässä ;) Voit haistaa kakkuja kontaminaatioiden selvittämiseksi. Jos tuoksu on raikkaan sieninen niin kaikki on ok. Jos haju on kitkerä/mätänevä niin kannattaa siirtää kontaminoituneet kakut omaan laatikkoonsa, varmuuden vuoksi. Tuskin haluat hometta kaikkiin kakkuihin.
Sitten se tapahtui. Se ääni. Kuin yhden olion kirkumisen ja karjumisen sekoitus alkoi hiljalleen voimistua pimeydessä.

"Onko epäonnistunut koe todella epäonnistunut, jos olet oppinut siitä jotain."


Poissa Mik.is

  • Viestejä: 1 035
  • Karma: 45
  • Profiili
Tuo on sienen rihmastoa tuo valkoinen, ei siis kontaminaatio. Kasvatuslaatikon reikiä voi vaikka teippailla umpeen, jos niitä on sun mielestä liikaa.