Kirjoittaja Aihe: Google  (Luettu 3744 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Shiron

 • Viestejä: 774
  • Profiili
Vs: Google
« Vastaus #30 : Syyskuu 07, 2011, 01:06 »
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"

Poissa Diviner

 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Google
« Vastaus #31 : Helmikuu 06, 2012, 09:50 »
Otteita Googlen uusista käyttöehdoista.

"You may need a Google Account in order to use some of our Services."

Toivottavasti tämä ei tarkoita, että tulevaisuudessa käyttääksesi Googlen palveluita joudut kirjautumaan Google-tiliisi joka on suoraan yhdistettävissä sinuun, sillä Google voi luovuttaa tietojasi edelleen viranomaisille.

"...we’ll never sell your personal information or share it without your permission (other than rare circumstances like valid legal requests)."

Olen huolestunut suluissa olevasta osasta. Mikäli käytät Google+:ssaa, Gmailia, YouTubea ja GoogleMapsia kännykässäsi kyseinen viranomainen saisi sinusta selville henkilötietojesi lisäksi esimerkiksi mistä olet kiinnostunut, kenen kanssa olet tekemisissä milloinkin, ja missä olet tällä hetkellä. Kuvio alkaa huolestuttavasti muistuttaa Yhdysvalloissa käytössä olevaa Terrorism Information Awareness -ohjelmaa (vanhalla nimellä Total Information Awareness) jonka avulla automaattisesti kartoitetaan ihmisten ja ryhmien välisiä suhteita. Ote Googlen tietosuojakäytännöstä:

"Google may receive information about your actual location (such as GPS signals sent by a mobile device) or information that can be used to approximate a location (such as a cell ID)."

En haluaisi uskoa, että Google on avainasemassa väestönvalvonnassa, mutta oiva työkalu se siihen tarkoitukseen olisi. Käytän Googlen palveluita päivittäin niiden ylivertaisuuden vuoksi. Etenkin hakukonesaralla Googlen kilpailijat eivät ole kovinkaan kilpailukykyisiä. Uudet käyttöehdot tulevat voimaan 1.3.2012, toivottavasti voimme käyttää Googlea ja YouTubea anonyymisti vielä kyseisen päivämäärän jälkeenkin.
"Jos ihminen pääsee käsitteellisen ajattelunsa rajoille ja kokee elävästi ja syvästi, varmaakin varmemmin, että nyt hän vasta on todellisuuden tuntumassa, silloin ei ole kysymyksessä pako mihinkään. Pikemminkin se on unesta heräämistä."

Poissa Lähiötonttu

 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Google
« Vastaus #32 : Helmikuu 06, 2012, 21:20 »
Jos on rikosuutisia seurannut niin on huomannut että google -tiedot ovat poliisin käytössä esimerkiksi (vakavien) seksuaali- ja henkirikosten kohdalla. Uutisissa on esim tiedotteita "oli etsinyt tietoa myrkyistä" -tyyliin. Google elää markkinaperiaatteiden mukaan eli sitä ei kenenkään harrastuksien laatu juurikaan kiinnosta toisin kuin Suomen valtiota ja sen lonkeroita. Näiden kahden kaveeraaminen on luultavasti aika rajallista sillä se tekisi huonoa bisnekselle.

No täällä voi käydä tutustumassa mitä google sinusta tietää. Luultavasti aika paljon:

http://blogoscoped.com/archive/2009-11-05-n40.html

Tietojen keruu onnistuu ihan IP:n pohjalta eli googlen tuotteiden välttelyllä ei taida olla kauhaen perusteltua.

Taitaa olla aika opetella rakastamaan pommia tai nyt ainakin elämään sen kanssa. Aika paljon saa ajat muuttua että google -tietoja käytetään tutkinnan syynä.

Täällä on ohjeet myös miten poistaa historiansa, mutta tuolla on myös teksti siitä miten google säilöö kuitenkin hakusi omalla kovalevylleen josta ne voidaan tarvittaessa kaivaa.

http://www.wikihow.com/Clear-Google-Search-History

Täällä kanssa vähän noista googlen käytänteistä, joskin vähän vanha, mutta ompahan äidinkieltä:

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2008/11/19/nain-poistat-tietosi-googlelta/200829918/66

Poissa KooWee

 • Viestejä: 63
  • Profiili
Vs: Google
« Vastaus #33 : Helmikuu 09, 2012, 09:55 »
Ah, Google. Yksi niistä harvoista ohjelmistoalan valtiaista joista edelleen pidän.

Vaikka yhtiöllä onkin selvästi tavoitteena valloittaa koko Internet, sen palveluille on vaikea vetää vertoja.
Hassua kyllä, Google ei ole herättänyt niin paljon pahennusta tietojenkeruullaan kuin esimerkiksi Facebook, jonka "pienestä" tiedonkeruusta nousi vastikään paskamyrskyä, kun fb keräsi tietoja käyttäjältä myös tämän ollessa uloskirjautuneena.

Käytännössähän googlen on pakko säilöä ainakin osittaisia hakutietoja taatakseen käyttäjälle mahdollisimman mukavan hakukokemuksen sillä, että palvelimissa jylläävät algoritmit osaavat jo käyttäjän mieltymyksen mukaan tarjota "parhaimmat" mahdolliset hakutulokset.

Omalta osaltani en pelkää tietojenkeruuta, mutta enemmän pelkään niiden puolesta ketkä ovat liian laiskoja lukemaan tietosuojakäytännöistä tai liian varomattomia toimiessaan Internetissä. Tosiasiahan on se, että myös käyttäjän omalle tietokoneelle jää hakutietoja kovalevyn kätköihin vaikka niitä kuinka poistelisi ja täydellinen poistaminen vaatisi kovalevyltä poistettujen tietojen nollaamista Eraserilla tai muulla vastaavalla.

Googlen tuotteita en kyllä viitsi edes yrittää vältellä sillä ne ovat kansankielellä sanottuna vitun hyviä. Google on ainuita hakukoneita, jotka eivät tuputa kilokaupalla häiritseviä mainoksia ja lisäksi sitä osaa käyttää kuka vain. Google maps on karttapalveluna vertaansa vailla ja google earthillakin löytää monia jänniä asioita. Google+ on sosiaalisena mediana vertaansa vailla (kyllä, pidän siitä facebookia enemmän) selkeytensä ja monipuolisuutensa vuoksi. Chrome on selaimena loistava, vaikka Firefoxista pidän ainakin toistaiseksi enemmän. Mutta ennen kaikkea googlen tuotteista minuut on vakuuttanut Android, joka on tällä hetkellä ainut siedettävä puhelimissa laajasti levinnyt käyttöjärjestelmä. Android ei ole missään nimessä täydellinen, mutta parempaakaan ei toistaiseksi ole ollut tarjolla.

Poissa FluX

 • Viestejä: 237
 • Thank you for being YOU
  • Profiili
Vs: Google
« Vastaus #34 : Lokakuu 25, 2012, 17:07 »
Kännyköiden säteily ei muuten ole ionisoivaa ja se ei vahingoita ihmistä.

En sit tiiä, mut tälläne napsahti eteeni:

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/54452-suomalaistutkija-mikko-ahoselta-vakava-varoitus-lapsiperheille-kannykalla

Mua on alkanu perjaatteen vuoksi ärsyttämään Google taas vaihteeksi, koska omaan Android "äly"puhelimen ja siinä on Google plus valmiiksi asennettuna, eikä siitä pääse eroon ilman että "roottaa" koko paskan..
Ei kai siinä muuten mitään, mutta käyttöehdoissa lukee että annan luvan Googlen kuunnella ja kuvata puhelimellani 24/7.
Että salaisuuksien säilyttämiseksi vuoraan pääni foliolla ja otan akun irti :D
Facebook applicaatio tekee samaa, mutta sen sentään saa poistettua.
Edelleen kyllä käytän Googlea sekä FB:tä.

Ja sitten parit spämmit:

http://www.facebook.com/pages/Googlesta-tutkintapyynt%C3%B6-poliisille-ja-tietosuojavaltuutetulle/185250368255304

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2011/12/02/salakuuntelu-uhkaa-android-puhelimia/201118266/66

http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_huolestuivat_googlen_uudesta_tietosuojakaytannosta/3299811

http://gizmodo.com/5878987/its-official-google-is-evil-now

http://www.telegraph.co.uk/technology/google/9116106/Google-Android-users-must-accept-new-privacy-policy.html
...