Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TankMan

Sivuja: 1
1
No nyt tapahtuu, nimittäin viime viikolla rasiaan alkoi ilmestymään hometta. Aika hyvin on painekeitin tehnyt tehtävänsä kun vasta kahden kuukauden jälkeen ilmestyi ensimmäiset homeet tai bakteerit. Koko homma masentaa edelleen niin paljon, että en ole jaksanut yrittää uudelleen. Lähimpään kaurakauppaan on sen verran matkaa, että en ole vielä tehnyt hankintamatkaa, sen sijaan hain lähikaupasta tummaa täysjyväriisijauhoa neljä pakettia :D :D Hieman luovutuksen makua ilmassa... Onnistuukohan näillä keleillä enää rihmastoituminen / kasvattelu hyvin? Jostain muistan lukeneeni että näihin aikoihin ilma on niin täynnä pienhiukkasia, että kasvattelu kannattaa ajoittaa toiseen ajankohtaan.

2
Kolmen viikon jälkeen tilanne edelleen sama; ei rihmastoa, ei hometta, ei bakteerin tuoksua. Pelkästään popparin tuoksu. Taitaa toivo olla menetetty rihmastoitumisen suhteen, luulisi että jotain olisi jo alkanut tapahtumaan...?

3
Taas näyttää siltä että popparit eivät ota rihmastoituakseen. Liotin 16h luomupoppareita, keitin n. 50 minuuttia kunnes puolet jyvistä olivat haljenneet, siitä siivilään vajaaksi puoleksi tunniksi 5min välein hieman sekoittaen. Jyvät rasiaan kun höyryäminen lakkasi, astiassa yhteensä n 1,5l. Rasian sulku huolellisesti teipillä ja kaasujenvaihtoreikään ruuvi jonka tiivistin silikonilla. Painekeittimessä 15psi yhteensä joku 4h, jonka jälkeen annoin jäähtyä pöydällä yön yli. Seuraavana päivänä ruuvin pikavaihto mikroporeteippiin, josta inokuloin ruiskulla noin 7ml nestettä 1,5l astiaan, jossa siis 1 printti per 20ml ruisku, ruiskusta jolla on onnistuneesti inokuloitu pf-tek kakku 1kk sitten ja säilytetty välissä jääkaapissa. Astia ollut kolonisoitumassa jääkaapin yläpuolella, jossa mitatusti lämpötila n.25c. Nyt viikon jälkeen ei mitään havaintoa mistään kasvustosta, purkki haisee mikropore reiän kautta pelkästään maissille.  Jyvät eivät ole mössööntyneet yhtään, eikä purkin pohjalla ole irtonaista vettä. Täytyy varmaan odottaa vielä vähintään viikko, vaikka mun kokemukset historiassa ovatkin että ensimmäiset merkit näkyvät viikon jälkeen jo selvästi. Hulluksihan tässä tulee jos homma ei lähde onnistumaan, sillä en aio lopettaa yrittämistä ennen kuin onnistun tässä. Saakeli kun mäkin olen lähipiiristä se kokenein kasvattaja, niin vaikea pyytää tutuilta apuakaan kun se on yleensä toisin päin.

4
Rehukauraa myydään 15e 40kg. Säkeissä, eipä jää paljoa kilohintaa. Täytyy laittaa kokeiluun

Mistähän mahtaisi saada pk-seudulta?

5
Siellä ne nytkin lepää. Ja siis pf-tekit kolonisoituu normaalisti, jyvät ei sitten millään - ei edes aloita mistään nurkasta.

Edit: Hmmm, selailin nyt näitä keskusteluita hieman enemmän ja jossain keskustelussa juteltiin jotain sen suuntaista, että ne jyvät eivät saa haljeta, siis jotta ne eivät mössöönny. Toisaalta Matyaksen popcorntekissä taas ohjeissa lukee että maissit ovat valmiita kun ne ovat halkeilleet ja tästä mulle on jäänyt mielikuva että myös ne muut jyvät pitää keittää kunnes ne alkavat halkeilemaan. Voisiko tässä olla selitys?

6
Taisi pöpö iskeä? Onko järkeä jatkaa vai suosiolla roskiin?

https://imgur.com/a/cawRs

Mä en kyllä tuomitsisi näitä suoralta kädeltä kontaminoituneeksi, mutta sun viestistä onkin sen verran aikaa että eiköhän asia ole jo saanut varmistuksen suuntaan taikka toiseen.

7
Minun mielestäni näissä kuvissa ei homeita näy. Yleensä näissä kakuissa näkyvät homeet ovat vihreitä. Muitakin värejä toki voi olla.Bakteerikasvustot näkyvät kosteina laikkuina ja kohtina jotka eivät rihmastoidu. Tosin en ole homeiden kanssa mikään expertti. Odottaisin ihan rauhassa ja katsoisin muodostuuko laseihin jotain selkeästi eriväristä kasvustoa. Kun kakut ovat kokonaan rihmastoituneet ja on aika avata lasit niin haistelemalla voi vielä varmistua puhtaudesta: terve rihmasto tuoksuu raikkaan sienimäiseltä. Jos kakku sisältää hometta, sen kyllä haistaa.

Valkoinen säikeittäisesti kasvava rihmasto on ihan normaalia cubensiksen rihmastoa.

Ei näytä homeelta missään kuvassa. Eikä tarvitse putsata käsiä ennen lasien ulkopintaan koskemista. En yrittäisi käyttää kakkuja uudestaan, vaan tekisin suosiolla uudet. Tosin kaksi viikkoa saattaa mennä rihmaston siellä kakun sisällä kasvaessa, joten odottele vielä ainakin viikko, josko sitä rihmastoa jostain ilmestyisi.

Kiitos vastauksistanne! :) Kuulostaa hyvältä. Mietinkin, että on kyllä kumman monta kontaminaatiota ottaen huomioon miten tarkalla aseptiikalla tein itiöruiskun, kasvatusalustojen steriloinnin ja kakkujen inokulaation. Annan noiden vielä vallata koko kasvualustan ja tarkkailen kontaminaatioiden varalta.

Aika tiiviltä / kostealta näyttää noi sun kakut ainakin verrattuna omiin. Voisi helpottaa rihmastoitumista mikäli noi olis vähän ilmavampia.

8
Samanlainen rauta löyty täältä kirpparilta :D Siistiä retroa. Katsotaan toimiiko. Tuossa päällä ei näytä olevan kuin tuo napukka eli siitä päältä uupuu tuo paino tms.. Hmm.. EDIT: Tiivisteet fuskaa. Taitaapi joutua hyvin varovasti perehtymään tuon toimintaan, jos tuosta kelvolilsta saa enää edes..

Täällä ilmoittautuu kolmas tähän retrojengiin. Mulla on kyllä myös uudempi ja parempi kapistus, mutta käytän molempia säästääkseni aikaa ja hyvin toi vanhuskin on palvellut tarkoituksessaan. Mullakin falskaa alussa se tiiviste, mutta kastelemalla tiivisteen ennen kannen sulkemista ja hieman pyörittämällä kantta löytyy kyllä aina sellainen asento kannelle että se pitää paineet sisällä.

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sienikuivuri
« : Helmikuu 08, 2018, 19:32 »
Mulla on se motonetin ruoska ajanut asiansa ihan hyvin, en tosin kasvattele kuin omaksi iloksi joitain satoja vuodessa.

10
Mä saan pf-tekit kolonisoitumaan ihan normaalisti, mutta muilla tekniikoilla ei tule mitään - ei siis edes pientä rihmaston määrää. Aloitin harrastuksen kuitenkin vuosia sitten Matyaksen popcorntekillä ja sain useita onnistuneita satoja. Haluaisin siirtyä jyviin oikeastaan sen vuoksi, että mä saan popcorneista neljä satoa kun pf-tekistä kaksi kunnon satoa ja yhden hyvin vajaan. En siis jaksaisi joka välissä olla tekemässä hommia vaan mieluummin kerralla tekisin vuoden tarpeisiin.

Nyt jostain syystä en saa rihmastoitumista alkamaan jyvätekniikoilla millään. Tähän mennessä kokeiltua:
1. Matyaksen popcorntek, eli gettostaililla printtiä raapustellen, useita yrityksiä eri kosteuksilla kokeillen
2. Matyaksen popcorntek inokulointiportilla ja nesteellä, astiat huolellisesti desinfioiden ennen jyvien lisäämistä
4. Popcornia Hullun mykologin sivun 41 kolmannen ohjeen mukaan
3. Linnunsiemenillä HM:n s.41 ensimmäisen ohjeen mukaan + tunnin sterilointi, usealla eri sekoituksella

Kämppä on eri missä olen onnistunut poppareilla. Lisäksi tyttöystäväni avasi joskus pari vuotta sitten pahasti homehtuneen purkin keittiössä, jonka jälkeen on kyllä siivottu useaan otteeseen huolella. Voiko olla että tämä kämppä on vaan niin homeessa tai se muinoinen aukaiseminen voisi aiheuttaa sen, että en saa hommaa onnistumaan millään? Epästeriilit tekniikat kyllä ymmärrän tavallaan, mutta mä olen yrittänyt jyvien kanssa pelailua myös steriileillä tekniikoilla. Popparit ovat olleet samoja luomupoppareita joilla aikoinaan onnistuin, linnunsiemenissähän voinee olla jotain homeenestoainetta?

Tosiaan tilanne on se, että rihmastoituminen ei ala ollenkaan, mutta eivät kyllä myöskään mene homeeseen vaan useinmiten bakteerit/näkymätön home voittaa kilpajuoksun. Hämmentää kun mitään ei tapahdu, en saa pientäkään rihmastoitumista alkamaan. Hieman alkaa turhauttamaan tämä tilanne ja kaipailisin apuja mysteerin ratkaisemiseksi.

11
Nyt on maissitekit olleet laatikossa 14 vrk ja ei vieläkään pinnaa. Kakkuihin on muodostunut vähän tuollaista sinistä ja nyt kaipailisinkin kommentteja siitä, onko kyseessä home vai bruising? Mä siirsin kakut siitä shotgunista tuohon PMP:hen, mutta jotenkin en usko että olisin noin laajalati niihin kuitenkaan koskenut. Suihkutellessa mä en kuitenkaan voi oikein välttää sitä, etteikö kakkujen päälle myös osuisi vettä. Mun hajuaisti ei todellakaan ole paras mahdollinen, kiitos vuosien tupakoinnin, jonka olen kyllä onneksi onnistunut lopettamaan. Haju on ehkä vähän makea, vaikkakin sienimäinen. Topsipuikkoja mulla ei ollut, mutta kun hieroin varovaisesti sinertymää vessapaperin palalla, ei siitä varsinaisesti tarttunut sitä väriä ennen kuin hinkkasin niin kovaa, että maissi tuli rihmaston alta esille (kts. alempi kuva).

[smg id=5224]
[smg id=5222]

Kakut roskiin vai vielä malttia harrastukseen?

P.s. Niin ja hei, voisiko joku katsoa noista kuvista, että mä olen onnistuneesti poistanut niistä ne gps yms. henkilökohtaiset tiedot.

12
Mulla on ensimmäiset kasvattelut käynnissä ja homman nimi on se että kakut ei suostu pinnaamaan. Mulla on Australian ja B+ tulossa Matyaksen maissitekillä ja ne ovat jo siis kasvatuslaatikossa. Inkubaatio kesti aika tarkkaan 10 päivää jonka jälkeen annoin niiden vielä olla about viikon ennen kasvatustilaan siirtämistä. Kasvatustila oli alunperin shotgun laatikko akvaariopumpulla höystettynä, mutta koska koska laatikko tuntui kuivuvan liiaksi sumutusten (3krt/vrk) välissä, niin teippailin niitä tuuletusreikiä paljolti kiinni. Nyt suunnitelmissa on tehdä toinen laatikko PMP:nä ja katsoa kokeilenko tuolla shotgunilla vielä myöhemmin. Tilanne on kuitenkin se, että siirsin kakut kasvatustilaan viisi päivää sitten ja ainakaan vielä ei ole nähtävissä mitään merkkejä pinnaamisesta. Pitäisikö olla vai odottelenko vielä kiltisti, ja jos odottelen, niin milloin pitäisi huolestua? Tein samalla myös 4 kakkua PFtekillä ja niiden inkubaatio on pahasti kesken 22 päivän jälkeen, mutta se ei kai ole mitenkään tavatonta?

[smg id=5181]
[smg id=5182]
[smg id=5183]

Sivuja: 1