Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Tietoa kasvattamisesta / Nesteviljelmä suoraan itiöprintistä yms
« Uusin viesti kirjoittanut Lahottaja Tammikuu 16, 2019, 22:42 »
 <Tulossa tarkemmat ohjeet, kuvia ja video lähipäivinä, mutta jotta saan pidettyä lupaukseni, niin laitan pikaohjeet aluksi>

Kannattaa lukea HuMy:n Nesteviljelmäosio pohjille.
En ole pitkään aikaan inokuloinnut kasvualustoja itiöillä, koska olen todennut nesteviljelmät niin käteviksi.

Itiöruiskun valmistamisen sijaan olen ensin.

1. Steriloinut hunajavettä pienissä lasipurkeissa.
2. Hanskalaatikossa raaputtanut pienen määrän itiöitä nesteeseen ja sulkenut kannet.
3. Itiöt itäminen kestää 2-6 vrk ja kolonisoituminen 25 °C lämmössä 5-8 vrk
4. Paksulla neulalla (2,1mm) imenyt rihmaston 20 ml ruiskuun. (1,4 mm ja ohuemmista neuloista ei nesteviljelmä meinaa mennä läpi)
5. Käytetään samalla tavalla kuin itiöruiskua, mutta nesteviljelmää voi käyttää huomattavasti suurempia määriä lisäksi kolonisoituminen alkaa jo vuorokaudessa ja voimakkaammin kuin itiöillä.

Olen nesteviljelmiä käyttänyt usemman vuoden eikä heti tule mieleen ongelmia kontaminaatioiden kanssa.

 <Pahoittelut kun nesteviljelmät ja tämä ohje on vähän viivästynyt>

Hunaja veden sekoitukseen olen keksinyt sellaisen kikan, että mittaa puolen litran pulloon ensin 15 g hunajaa, sitten vettä päälle ja ravistus.

Hunajan määrä lasketaan esim. 0.03*500 ml = 15 ml (~ 15 g)

Itse olen käyttänyt kaikenlaisia hunajia. Nykyään halvinta juoksevaa hunajaa tulee ostettua (tallä kertaa Rainbow). En myöskään keitä vettä ensin kuten humyssa suositellaan. Jokainen päättäköön itse miten tekee. Osa hunajista on karamillisoitunut helposti. Pieni karamelisoituminen ei haittaa, paitsi visuaalisesti se on ikävää. Koska käytän kapeita purkkeja niin käytän max 30 min aikaa painekattilassa.


Olen käyttänyt korkeita parin desin lasipurkkeja ja laittanut hunajaliuosta noin desin pohjalle. Tämä siitä syystä, että kontaminaatioriski pysyy matalana ja yksi purkki riittää sopivasti yhteen valmiiseen 20 ml LC-ruiskuun. Tuossa saadaan vielä sellainen lisäetu, että kun nesteviljelmän imee ruiskuun, niin rihmasto hötöt saa imetttyä ruiskuun, niin että purkkiin jää vain hunajavettä. Näin ollen ruiskuun tulee suhteessa enemmän rihmastoa kuin nestettä verrattuna, että koko nesteviljelmä käytettäisiin.


Muutama kuva https://imgur.com/a/nVVNL7h92
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Tammikuu 15, 2019, 17:17 »
Bruisingia.
93
Se painotus steriiliin työskentelyyn, jota on mm. Hullussa Mykologissa ja kasvatusvideoissa jne. mahdollistaa onnistuneen sadonkorjuun.
Viimeisimmässä kasvatuserässä huoneilman home oli päässyt vahvasti leviämään yhteen toissijaiseen kasvatusalustaan. Osterivinokkaita myös kasvattaneena sovelsin niihin liittyviä ohjeita ja tein niin, että poistin homehtuneimman osan puhdistettua lusikalla, jolloin loppuosasta alustaa/astiaa onnistui saamaan jonkin verran satoa, mikä oli parempi kuin ei mitään. Tuo tosin ei välttämättä aina onnistu, jos rihmasto ei ole kasvanut tarpeeksi vahvaksi.
94
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut jihadebener Tammikuu 15, 2019, 13:22 »
Viivamaisia vihertäviä kohtia. Sienet pullossa ja pullon laita ollut siinä, mihin viivat muodostuneet. Eli painautunut siis kovaa pintaa vasten. Samasta alustasta otettu "pohjapinni" toisessa kuvassa. Ahtaan tilan takia epämuodostunut, mutta jalka sinertää aikalailla. Onkohan kyse hapen reaktioista vaikko homekasvustosta? Tuoksu kasvualustassa sekä yksittäisessä itiöemässä normaali.

https://imgur.com/a/ZxKXPVA
95
Homettahan on siis muuallakin kuin näkyvällä alueella ja tehokkaasti et saa homeita hävitettyä leikkaamalla palaa pois, joten mahdollisten muiden kasvualustojen (kakkujen) suojelemisen kannalta on tärkeää hävittää helposti leviävät homeet. Sitten taas ne homeet saa kyllä pidettyä kohtalaisen helposti kurissa. Pullolla "NEO-AMISEPT":ia pääsee jo pitkälle.
96
Kysymyksiä kasvattamisesta / Paranoidi suhtautuminen homeisiin psilosybiinein kasvatuksessa?
« Uusin viesti kirjoittanut Igor Tammikuu 15, 2019, 06:51 »
Ruokasienien kasvatuksessa näyttää käytäntö olevan vain leikata homeiset kohdat kasvualustasta pois, kun psilosybiinien kasvatuksessa "TAPA KOKO KAKKU HETI &STERILOI TERRA POLTTAMALLA LITRA SINOLIA!" tyyppinen ajattelu näyttää olevan sääntö.  Mistä moinen johtuu?  Luulisi ettei sienten välillä niin merkittävää eroa ole &ruokasieniä syödään paljon suurempia määriäkin kerralla.
97
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« Uusin viesti kirjoittanut Arvalis Tammikuu 14, 2019, 21:41 »
98
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Tammikuu 13, 2019, 15:32 »
Tee nyt kuitenkin se nesteviljelmä ennemmin agarin kautta, niin ei niin riskeeraa printistä saati lakista tippuvan kakkaa sekaan. Ja tietysti aloitetaan niistä printeistä (duh?), mutta mä puhuin inokuloinnista. Eli itiöillä se agar alkuun, puhdistukset tarpeen mukaan ja sit sillä eristetyllä kannalla siitä agarilta ne inokuloinnit.
Jos oikeasti onnistut rakentamaan jotain, niin laitahan ihmeessä kuvia ja ohjeita, että muut voivat katsoa niistä mallia, eikä jokaisen tarvitse kysellä joka ikistä samaa kysymystä uudelleen (joista vähintään suurimpaan osaan löytyisi vastaukset tavaamalla edes puolittaisen ajatuksen kanssa sitä HuMy:a).

Multi=monta ja spore=itiö => multisporeinokulointi on moni-itiöinokulointia, eli ei käytetä yhtä kantaa vaan valtavaa sekamelskaa eri kannoista.

Ja tuon HuMyn päivityksestä en tiedä, pahoin pelkään jääneen melko heitteille.
99
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Tammikuu 13, 2019, 15:16 »

Jos ihan todella pyrit oikeasti puhtaaseen tekemiseen, niin tokihan rakennat erillisen ylipaineisen käsittelytilan hepa-suodatetuin ilmanvaihdoin, laminaarivirtauskaapin ja hankit kunnollisen autoklaavin sterilointeihin. Tämän lisäksi et edes yritä multisporepuuhia (? taas tulee uutta terminologiaa?) , vaan steriilissä työtilassasi inokuloit agarmaljoja ja edelleen eristät haluamasi kannan, josta joko inokuloit suoraan substraattisi tai aloitat nesteviljelmän, jolla sitten inokuloit matskusi. Niin kauan, kuin käytät itiöitä inokulointeihin, on perin huvittavaa puhua puhtaudesta

About noin olis suunnitelma.. autoklaavin virkaa saa ajaa nykyinen (ihan ok) painekattila kunnes joskus saan ihan oikeasti pätevän painekattilan.

Nesteviljelmästä joko jyväpurkki TAI kakku TAI molemmat.
Käytännön kautta sitten tulee näkemystä mikä on itselle mieluisin tapa .

Printtejä joutunee käyttämään koska tuo on yleisin mitä käytetään vaihtareissa.

Yks kait ihan ok tapa on et ei ota printtiä vaan hattu agar maljan tai nestealustan päälle ja sporet suoraan sinne.

Matka on pitkä ja eteneminen askel askeleelta.
100
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Tammikuu 13, 2019, 12:46 »
Lisäksi on toki myös se pointti, että kuinka paljon  kukin edes viitsii nähdä vaivaa sinänsä turhaan, kun kaiken veitsihölmöilyn ja vastaavan välttäisi tekemällä pari primäärikakkua (ottakaa niitä printtejä edes itseänne varten...) joiden astioita ei avaisi koskaan ennen bulkkisubstraatin (bulk substrate) ymppäämistä.

Yllättäen pienempinä paloina rihmaston saa leviteltyä paremmin siihen sekundääriseen, kuin isompina. Tässäkin taas hyöty/vaiva -suhde kannattanee funtsia itse. Itse otan riisikakun käteen (jossa puhdistettu nitriilikäsine) ja rutistan rikki, laitan murskatun jyväkakun bulkkimatskun joukkoon ja samalla kädellä sekoitan hyvin. Sitren kansi kiinni, uusi hanska käteen ja sama seuraavalle kakku-bulkkiastiayhdistelmälle sama homma.

Jos ihan todella pyrit oikeasti puhtaaseen tekemiseen, niin tokihan rakennat erillisen ylipaineisen käsittelytilan hepa-suodatetuin ilmanvaihdoin, laminaarivirtauskaapin ja hankit kunnollisen autoklaavin sterilointeihin. Tämän lisäksi et edes yritä multisporepuuhia, vaan steriilissä työtilassasi inokuloit agarmaljoja ja edelleen eristät haluamasi kannan, josta joko inokuloit suoraan substraattisi tai aloitat nesteviljelmän, jolla sitten inokuloit matskusi. Niin kauan, kuin käytät itiöitä inokulointeihin, on perin huvittavaa puhua puhtaudesta
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]