Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Maaliskuu 17, 2019, 14:02 »
Tosiaan tällä hetkellä foorumin puolesta ei toimi printinvälitystä, eikä sitä hoitamaan vaikuta olevan kiinnostuneita ns. luotettavien foorumilaisten keskuudessa. Uusille käyttäjille ei ymmärrettävästi moista vastuuta anneta, kun asiaan kuitenkin liittyy osoitetietojen antamista.
Fiksuinta lie kysellä kirpputorilla asiaa varten perustetussa ketjussa yleisesti tai vastata jako- tahi myynti-ilmoituksiin. Myös pikakeskustelun puolelta voi toki kysellä.
Mitä tulee tähän yllämainittuun "keskusteluyhteyden säilyttämiseen", pitäisin fiksumpana vaikkapa shroomeryyn rekisteröitymistä ja siellä yleisen pölinän alueelle suomiketjun aloittamista tms. verrattuna johonkin randomiin uuden nimimerkin sähköpostirekisteriin liittymiseen.
92
Psilosybiinisienet luonnossa / Mistä tietoa sienten tunnistamiseen ja kattavasti käyttöön
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 17, 2019, 12:22 »
Hei,

Mikä/ mitkä olisivat hyviä apuja aloittelevalle sienestäjälle joka lähestyy asiaa kokonaisvaltaisesti ( mahdollisimman laaja tieto sienen eri käyttömahdollisuuksista - mielellään ainakin lyhyt yhteenveto mahdollisista käytöistä ja mikä osa tarvitaan + kuinka ).

Suomen / pohjolan ilmanalassa esiintyvät pitäisi ainakin löytyä.

Tärkein ja kaiken perusta on sienten tunnistaminen.. erityisesti kuinka erottaa kaksi toisiaan muistuttavaa sienilajia joiden käytettävyys eroaa suuresti (esim toinen ruokasieni ja toinen myrkyllinen).

Perinteisissä sienioppaissa on VAIN ruokasienet käsitelty + myrkkysienet vain "kelvoton vältä" luokituksella (vaikka esim punaiselle kärpäs sienelle on mahdollisia käyttötarkoituksia).

Taikasieni oppaissa on taas vain nämä sienet.

Mieluusti siis jokin joka kattaisi KAIKKI.. Vaihtoehtona B on hankkia opas eri sektoreilta ja yrittää pomppia näiden kahden välillä.

Suosituksia kaivataan sekä ja ensisijaisesti kaikenkattavasta (jos tälläistä ylipäätään on olemassa) ja toisaalta hyvistä/ parhaista tiettyyn sektoriin keskittyvistä oppaista. (Suomi ja Englanti käy hyvin )
93
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Mistä mahtaa saada itiöitä Suomen sisällä?
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 17, 2019, 11:57 »
Kv toiminnassa ON RISKI että vastustaja havaitsee  ja sitten homma onkin jo reisillä.

vastustajan toimintamenetelmistä  suhteen on (minulla)  kohtuu vähän luotettavaa tietoa ..  En halua lähteä sepkuloimaan mahdollisuuksilla kovinkaan syvällisesti sillä tämä on julkinen foorumi ja vastustaja lukee nämä viestit.

Tämän keskustelualueen tulevaisuus on tällähetkellä hivenen usvan peitossa. Kirpputori lienee paras paikka kysellä.. käyttäjät jotka haluavat säilyttää edes jonkinasteisen keskusteluyhteyden aihepiirin tiimoilta voivat niin halutessaan lähettää sposti osoitteen minulle yv:llä. (varautuminen foorumin muuttumisesta arkistoksi tilanteeseen).

Jokainen varmasti ymmärtää että foorumille ja tähän on syytä käyttää erillistä anonyymiä sposti osoitetta.
94
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut tattinen Maaliskuu 16, 2019, 20:50 »
.Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.
Tämä on sinällään vähän harmillista, kun microdoseilla on hyvä silloin tällöin palautella mieleen miten psykedeelit vaikuttaa.
Kun vaikuttava annos voi pitkän tauon jälkeen vähän yllättää vaikutuksiltaan. Toisaalta, eipä noita vaikuttavia annoksia ole ptkään aikaan tullut syötyäkään, kun ei jostai  syystä tee mieli. Vaikka tehokkaampi hyöty ois tietysti vaikuttavasta annoksesta, jos ottaa vain hyvin harvoin.
Mut ei se microdosettelukaan oo mulla ollu sillai jatkuvaa, harvoin niitäkään. Vaikka microdosen voi vielä suht huoletta ottaa, ilman että joutuu tripille eikä tarvi suunnitella menojaan liian tarkkaan.
95
Tietoa kasvattamisesta / Mistä mahtaa saada itiöitä Suomen sisällä?
« Uusin viesti kirjoittanut poisheitto Maaliskuu 16, 2019, 13:41 »
Oon lukenut niin useasti että tulli avaa kirjekuoren niin en uskalla alkaa ulkomailta tilaamaan. Onko suomessa mitään mistä voisi luotettavasti saada?
96
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut fastforward2 Maaliskuu 16, 2019, 09:26 »
Mielenkiintoista. Mikrodosettelu kiinnostaa kovasti muuten. Onko tähän mitään viitettä kirjallisuudessa?
97
Heippa, onko muille tullut tämäntyylisiä huomioita?

Itselläni oli pitkäaikainen masennus, tämän aikana/jälkeen huomasin mm. haju-makuaistin kärsineen huomattavasti.
Masennus väistyi, haju- ja makuaisti ei kuitenkaan palautunut normaaliksi.

Sienitrippi on palauttanut hajuaistin aina joksikin aikaa. Kuukausi sitten otin mimosahuascaa, hajuaisti toimii edelleen loistavasti :)
98
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut erm Maaliskuu 14, 2019, 23:13 »
On tullut mikrodoseteltua jonkun verran. Säännöllisen epäsäännöllisesti parin vuoden ajan suunnilleen kerran viikossa, silloin tällöin välissä ehkä kuukauden-parin tauko. Kesäisin on aina tullut mikrodoseteltua vähän runsaammin, sillä tykkään lähteä pakoon kaupungin hälyä metsään hiljentymään ja miettimään asioita. Olen myös kokeillut lukea kirjoja, opiskella, ohjelmoida/tehdä töitä yms. mikrodoseissa piilaakson tyyliin mutta itselle tulee vaan lähes pakottava tarve päästä pois kaiken elektroniikan, teknologian ja hälyn keskeltä metsän rauhoittavaan hiljaisuuteen. Systeemin rattaana velvollisuuksien suorittaminen tässä tilassa tuntuu vähän kuin arvokkaan kokemuksen hukkaamiselta.

Nyt ei ole tullut harrasteltua enää hetkeen kun huomasin että kaikista subjektiivisesti merkittäviltä tuntuvista vaikutuksista huolimatta elämä ei ole käytännössä muuttunut juuri mihinkään suuntaan. Mikrodosettelulla pientä afterglowta jatkuvasti ylläpitämällä tulee helposti oltua liian tyytyväinen kaikkeen elämässä (myös epäkohtiin) ja sitten ei koe tarvetta / jaksa nähdä vaivaa muuttaakseen mitään, vaikka ainakin itsellä olisi yhtä sun toista parannettavaa.

Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.

Isompia annoksia psykedeelejä on tullut syötyä suht harvoin niin en usko että tämä on kovinkaan aiheellinen pelko siihen liittyen, mutta tämä säännöllisempi pitkäjaksoinen mikrodosettelu pistää vähän mietityttämään. Erityisesti LSD saattaa olla tässä haitallisempi, sillä LSD-molekyylin kristallirakenne saa sen jumiutumaan reseptoriin jolloin reseptori tulee aktivoiduksi pitkäaikaisemmin. Vähän lisää juttua tästä: https://heffter.org/microdosing-lsd-research-potential/

Mitään varmaa tietoahan ei tästä ole vielä saatavilla, mutta kaiken muun ohella tämä ei itsellä ainakaan enää lisää houkutusta jatkaa mikrodosekokeiluja, jotka muutenkin olivat vähän hiipumassa.

Mielenkiintoinen sattuma muuten että Sasha Shulgin joutui vanhalla iällä sydänleikkaukseen sydänläppäongelmien vuoksi ja varmaankin tuli kokeiltua näitä yhdisteitä runsaasti.
99
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 11, 2019, 12:06 »
...
100
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut ShaRbC Maaliskuu 10, 2019, 10:26 »
Ikean Värdesätta -painekattila päästää turva-aukosta höyryä pihalle paljon. Ohjekirjan mukaan näin ei pitäisi käydä. Tiiviste tuntui olevan kunnossa ja kun avasin laitteen, niin kaikki osat näytti olleen muuten ok, mutta hiukan tulppien tiivisteissä oli jotain repeytymää. Kiristelin ruuvit ja kaiken koitin pistää viimeisen päälle, mutta ei tuntunut auttavan.

Nyt paine ei ilmeisesti pysy niin korkeana kuin pitäisi ja turva-aukko pitää melkoista suhinaa, kun höyryä tulee koko ajan ulos. Vain yksi valkoinen rinkula pysyy näkyvissä kun lasken levyn pienemmälle, mutta höyryä tulee silti turva-auakosta. Kun pidän levyä täysillä, tulee 2 valkoista rinkulaa, mutta höyryä tulee todella paljon ja ääni on korvista ottava.

Onko muilla ollut tällaista ongelmaa kyseisen painekattilan kanssa? Ilmeisesti tuo on ny tjotenkin viallinen. En usko tiivisteen vaihdon vaikuttavan tuohon. Ideoita?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]