Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Käyttökokemukset / Vs: kärpässienitestailua
« Uusin viesti kirjoittanut Natinati Maaliskuu 06, 2019, 20:23 »
Mun kokemus oli seuraavanlainen.

Keräsin seitsemän pientä, vielä pallomaista punakärpässientä. Nyljin niistä vain lakin punaisen kelmun talteen ja kuivatin. Laitoin kuivat riekaleet 80:seen viinaan. Se purnukka oli kaapissa varmaan puoli vuotta, kun ei tehnyt mieli juoda sitä. Sitten yksi päivä sen join.

Meni noin puoli tuntia, ja ensimmäisenä polvista lähti tunto. Sitten jaloista. Kaikki näytti uskomattoman kauniilta! Oli turvallinen ja hyvä olo. Oli kyllä voimakas sieni, huh huh. Muistan ajatelleeni, että nämä sienet kertovat samaa tarinaa kuin dmt, mutta eri tavalla. Visuaalit tulivat aaltoina, voimakkaina, oli pakko laskeutua maaten jos sattui seisomaan. Ja sitten taas mentiin. Jossain vaiheessa oksensin, ja mietin että mun keho ei pysy aikamatkustuksen tahdissa 😄
Painotan vielä sitä turvan ja kauneuden tilaa, missä matkailin.
Niin, ja oli kummallista tuntea lemmikit ja huonekasvit. Tunsin selvästi että vieressäni on joku suuri olento, ja se oli palmuvehka. Lemmikillä oli vielä voimakkaampi läsnäolo. Olin ottamassa vettä keittiössä, kun tunsin että jokin mahtava tuli samaan tilaan kanssani. Käännyin, ja kissa tuli huoneeseen. Näin kissojen ja kasvien ympärillä siniharmaat pilarit, jotka ulottuivat lattiasta kattoon. Kissoilla pilarit olivat tiiviimmät, kuin taas kasveilla ne olivat hieman väljemmät.
Ja sitten taas tietoisuuteni ajasta ja paikasta, ja itsestäni, katosi.
Voimakkaita aaltoja, neljä tuntia.
Hyvä kokemus.
22
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut nalle12 Maaliskuu 05, 2019, 22:12 »
Aivan uutena tulokkaana foorumissa olen pitänyt tätä sivustoa arvossa juuri mahtavan tietomäärän vuoksi. Miten uudet sienitutkijat/valokuvaajat pystyisivät määrittämään ja varmistamaan harrastuksensa kohteita ilman palautetta kokeneemmilta foorumilaisilta.

Kun harrastus etenee niin pitkälle, että kasvatuskin käy mielessä, mistä uudet harrastajat saavat printtejä ilman sivuston kontakteja. Ulkomailta tilaaminen lienee epävarmaa nykyään.

Jos olette muuten seurannut aihetta niin psilosybiini on viimeisen muutaman vuoden aikana noussut aivan uudenlaiseen julkisuuteen juuri lääkinnällisten käyttömahdollisuuksien vuoksi. Sillä on alustavasti saatu hyviä tuloksia erilaisten masennusten hoidossa, kuten myös useilla muilla psykedeeleillä. Valitettavasti lainsäädäntö tulee aina hitaasti perässä, kun jotain uutta ja lupaavaa löydetään. Lääkefirmatkaan ei yleisemmin kiinnostu kun psilosybiinin patentointi mahdollisuudet ovat kyseenalaiset ja teho ehkä liiankin hyvä pitkäaikaisen lääkemyynnin kannalta. Tutkimuksissahan potilaiden tila on saattanut kohentuna jopa puoleksi vuodeksi yhden käyttökerran  jälkeen. Nämä on tietysti tehty valvotuissa olosuhteissa.

Veikkaan, että sivuston tarve ja kävijämäärää saattaisi olla enemminkin kasvussa, kun tieto ja kiinnostus psilosybiinin hyödyistä leviää. Itsekin kuulin aiheesta ja löysin näille sivuille vasta muutamia kuukausia sitten vaikka huomasin, että sivusto on ollut käytössä jo pitkään. Toivottavasti samankaltainen foorumi on käytössä jatkossakin.
23
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 05, 2019, 19:32 »
heips,

kurkkasin ylläpidon profiilia.. tuorein logini OP aikaan eli kysymyksiäni ei vielä luettu ..

JOS kiinnostusta on varmistaa jonkinasteinen viestintäyhteys muihin harrastajiin niin saa lähettää yv minulle. (nyt kun foorumi on vielä toiminnassa)

tiedot järjestyksessä (alla esim. omilla tiedoilla)

Foorumi:   psilosybiini.info
Nick:   enomuumi
Nick luotu:  201812 (yyyymm)
viesti lkm foorumilla: 12
kiinnostuksen kohteet. Lääkinnällinen käyttö psilosybiini, kannabis. DIY.  kierrätys/kirpputor
sposti: en.nyt@tahan.laita

edit: lisätään että ajatus on saada backup keskusteluyhteys siltä varalta että JOS foorumi menee kiinni. Käyttäjien haaliminen kasaa on yksi iso kynnyskysymys minkä tahansa yhteisön rakentumisessa.. eli pitää saada tietty massa ennenkuin yhteisö on tarpeeksi vahva ja orgaaninen kasvu käynnistyy.

En näe että listaamassani informaatiossa olisi mitään mikä vaarantaisi käyttäjän anonymiteetin suojan.. toki kiinnostuksen kohteet teoriassa.. mut vähemmän kuin suosikki biisit, mitä kuuntelet nyt ja kuvia lemmikeistä ketjuihin postaaminen (mikä on yleisesti ottaen hyväksyttyä.. toki osa vain jättää postaamatta ja heillä on mahdollisuus jättää vastaamatta)..
24
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 03, 2019, 18:53 »
Tämän lisäksi voitaisiin vaikka yrittää pitää esim "joulukolehti" joka joulu tai jokin muu vastaava rahankeruu ylläpitokustannuksia varten. Muistetaan ettei tämä ole ilmaista ylläpidolle.

Tätä tutkittu pikkasen.. modelta tuli hiukan nihkeän oloinen viesti et ei oikeestaan tarvetta.

Edelleen odotan ylläpidolta tarkennusta asioiden tilaan.

kirppis on ehkä 'tärkein' koska tavara yms. pääsääntöisesti suomen sisällä .. tätä palvelua ei ulkomaan foorumit pysty tarjoamaan!! ..
Edelleen paikallisella foorumilla paljon paremmin tietoa täläläiseen asoiden laatuun mikä merkittävä syy tämän foorumin käyttöön.

25
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Still Air Box (SAB) / Hanskalaatikon -valmistus porakoneella
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Maaliskuu 03, 2019, 00:25 »
Asiallinen ohje!
Suosittelisin vielä tekemään reiät laatikkoon niin, että sitä käytetään ylösalaisin. Kantta ei välttämättä tarvita, vaan puhdistetulle työtasolle levitetään puhdas ja (esimerkiksi isopropyylialkoholilla, vesikin on tyhjää parempi) kosteaksi sumutettu pyyhe. Pyyhkeen päälle uuniritilä tai vastaava, jolloin itse välineet saadaan irti "lattiasta". Tarvikkeet ritilälle ja laatikko nurin päälle, mahdollisesti sumutus ja hetken odotus. Kostea pyyhe pidättää laskeutuneet pöpöt ja muun paskan, eikä se näin lähde niin herkästi ilmaan käsien liikkeiden auttamatta kuitenkin aiheuttaessa pieniä ilmavirtauksia laatikossa.
26
Tietoa kasvattamisesta / Still Air Box (SAB) / Hanskalaatikon -valmistus porakoneella
« Uusin viesti kirjoittanut ShaRbC Maaliskuu 02, 2019, 12:30 »
Tähän laatikkoon ei kiinnitetä hanskoja. Laatikon toiminta perustuu ilman liikkumattomuuteen ja siihen tulee reilun kokoiset reiät. Liian pienet reiät aiheuttavat ilmavirtauksia käsien mennessä sisään ja ulos laatikosta, mikä kasvattaa kontaminaatioriskiä. Suuremmat reiät pitävät ilman paremmin paikallaan.

Tarvittavat välineet:

  • Vähintään 45 litrainen, läpinäkyvä muovilaatikko (mielellään 60+). Kiinnitä muotoon ja kokoon huomiota, että se on tarpeeksi syvä ja korkea sisältämään tarvitsemasi välineet. Clas Ohlsonista löytyy ainakin hyvänmuotoisia 45 litraisia, tosin se on hieman pienehkö. (Saa vinkata, jos joku tietää mistä löytää isompia järkevänmuotoisia laatikoita. Monet tuntuvat olevan korkeita ja kapeita).
  • Akkuporakone. Ei tarvitse olla 12 mm istukka, kuten isommissa ja järeämmissä reikäporanterissä. Eli halvin vain mikä rautakaupasta löytyy.
  • REIKÄSAHASARJA BOSCH 7-OS 26-64 MM HSS-BIMETALLI. Saa muistaakseni clasulta myös. Huom! Nämä samat terät ovat loistavia monotuben reikien tekoon.
  • Kaasupoltin (esim. Motonetistä).
  • Puukko.

Aseta laatikko ensin pöydälle, millä sitä käyttäisit. Istu pöydän ääreen ja kuvittele millä korkeudella ja leveydellä reikien kannattaa olla, jotta voisit työskennellä hartiat ja kädet rentona laatikon sisällä. Yleensä olkapäiden leveys on melko hyvä. Reikiä ei ainakaan kannata tehdä liian lähekkäin. Mikäli kaadat Agaria petrimaljoihin, kannattaa reikien olla myös tarpeeksi korkealla, jotta pääset käsiksi pinon ylimpiin maljoihin, (vaihtoehtoisesti pinot voivat tietysti olla matalampia).

Halutessasi voit merkata laatikkoon kuulakärkikynällä mihin kohtaan reiät olisi hyvä tehdä. Tämä helpottaa hieman reikien poraamista oikeaan kohtaan. Laita porakoneeseen isoin yllä mainitun reikäsahasarjan terä ja tee yksi iso neliön muotoinen reikä poraamalla neljä pienempää reikää liittenä olevan kuvan punaisten ympyröiden mukaisesti.

Tämän jälkeen kuumenna puukkoa kaasupolttimella, jotta voit helposti leikata/sahata rosoisuudet ja ylimääräiset muovijämät reunoista pois (ylemmässä kuvassa siniset viivat). Puukon kuumennus pitää tehdä noin 10 sekunnin välein jäähtymisen takia.

Toisessa liitteessä lopputulos. (Itselläni reiät jäivät hieman liian alas. Petrimaljapinon ylimpiin maljoihin on hiukan hankala päästä käsiksi).
27
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Pehmo Maaliskuu 01, 2019, 23:12 »
Tuohon tietoturvaan liittyen: niin omasta mielestäni tietoturva on enemmän käyttäjän vastuulla kuin sivuston. En siis pidä ensisijaisesti sivustoa vastuussa. Vaikka tietysti sivuston pitäisi päivittää ja korjata ainakin pahimmat tietoturva-aukot sitä mukaan kun niitä löydetään ja korjataan. Mutta käyttäjän pitää myös pitää huoli omasta järjestelmästään (Perusjutut kuten käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset ja mahdollisten tietoturvaohjelmistojen päivitysten pitäminen ajan tasalla. Ja nehän ovat jo nykyään melko hyvin automatisoitu.) Mobiililaitteilla selaamiseen kannattaa suhtautua aina enemmän varauksella.

HTTPS käyttö HTTP sijaan on mielestäni tärkeää jotta liikenne sivuston ja käyttäjän koneen välillä pysyisi salattuna. Ja sehän onkin tällä sivustolla jo käytössä.

Myös VPN:n käyttö olisi suositeltavaa ihan jokaiselle koska se parantaa anonymiteettia huomattavasti.

Ja on aina hyvä muistaa että 100% turvallista järjestelmää ei ole olemassa ja tietoturva-aukkoja löydetään jatkuvasti lisää sitä mukaan kun uutta koodia kirjoitetaan. Jonka vuoksi ei netin selaaminen ole koskaan täysin turvallista.

Niin ja tänne sivullehan ei ilmoiteta henkilötietoja niin sekin tietysti toimii turvana ja käsittääkseni täällä ei myöskään pidetä logia IP osoitteista joka on sekin todella hyvä. Ja mitä jokaisen käyttäjän itse tuottamaan sisältöön tulee niin kaikki kirjoitukset voivat olla toki ihan yhtälailla fiktiota kuin faktaa jos joku jostain syystä "oikeuden" eteen joutuisi :) On siis ehkä jopa mahdotonta tuomita ketään pelkkien (asiallisten) kirjoitusten perusteella.

Lopuksi vielä sanon että kunhan ylläpitäjät ovat itse luotettavia ja hyväntahtoisia henkilöitä niin se merkitsee ehkä kaikkein eniten. Ja juuri sellaisen sivuston haluaisinkin jatkavan.
Tästä nyt tullaankin sitten siihen että onko ylläpito siis halukas vielä jatkamaan jos avuksi saataisiin vaikka pari moderaattoria lisää?

Tämän lisäksi voitaisiin vaikka yrittää pitää esim "joulukolehti" joka joulu tai jokin muu vastaava rahankeruu ylläpitokustannuksia varten. Muistetaan ettei tämä ole ilmaista ylläpidolle.

On toki täysin ymmärrettävää jos haluaa tehdä muitakin asioita elämässä ja jos tämän sivuston ylläpito vaatii liikaa aikaa. Ja samalla myös kun ajattelee tuota uuden ylläpitohenkilöstön ottamista pääylläpitäjän (adminin) paikalle niin jos ei lähituttavapiiristä löydä ketään halukasta niin oikeasti tietoturvaa ajatellen on uuden henkilön löytäminen lähes mahdotonta. Koska jokainen tuntematon henkilö on itsessään tietoturvariski. Ja väärän henkinen ylläpitäjä on se kaikkein pahin tietoturvariski mitä sivustolla voi olla.

Jos ajattelen itseni tällaisen sivuston ylläpitäjän paikalle ja päätyisin tilanteeseen jossa en enään syystä tai toisesta kykenisi jatkamaan ylläpitoa niin itse näkisin ainoana turvallisena valintana sulkea sivusto ainakin osittain. Juuri tuollainen arkistoinnin kaltainen ratkaisu siis olisi ehkä järkevintä.

Ja tuossa pisteessä toivoisin sitten että uudet innokkaat jatkaisi tämän aiheen parissa. Voitaisiin siis perustaa uusi psilosybiini.info kaltainen sivusto ja ehkä jopa saada arkisto siirrettyä sinne. Tämän jälkeen uuden sivun ja ylläpidon pitäisi alottaa kaikki alusta.
Tähän lopuksi vielä sanon että psilosybiini.info on mielestäni ainoa tämän kaltainen foorumi. Tämä ei ole todellakaan suomen aktiivisin (eikä tarvikkaan olla), mutta tämä on yksi parhaimpia foorumeita omalla käyttäjäkunnallaan ja sisällöllään. Toivoisin todellakin että sivuston pitoa jatkettaisiin mutta samalla myös ymmärrän jos se päätetään lopettaa.

Kertokaa jos innostutte ajatuksesta uusien moderaattorien suhteen. Ja ihan yleensäkin jos pystytte kertomaan miten halukkaita olette jatkamaan mahdollisen avustuksen valossa. Onko uusi admini siis välttämätön? Ja mitä itse toivoisitte?

Samalla myös olisi mukava tietää perustatteko sivuston tarpeellisuuden käyttäjämäärään vai sisältöön? Itse kyllä käyttäjänä jatkan sisällön tuottamista tasaisen epätasaiseen tahtiin kuten tähänkin asti, mutta se on täysin kiinni siitä miten ylläpito jaksaa. Meinaan sitä että uskoni tähän sivuun heilahteli kun ensin luin tämän viestin ylläpidolta.
28
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 01, 2019, 09:49 »
En, ainakaan omasta, tietoturvasta olis huolissani, enkä siten näe tietoturvaa riittävänä syynä foorumin jäädyttämiselle.  Muistaakseni rekisteröityminen ei vaadi edes nimeä.
kyse taitaa olla enemmänkin että jos tietoturva jää jälkeen niin kaikenlaista ikävää uiskentelee käyttäjän koneeseen foorumin kautta (kolmas osapuoli hyödyntää foorumin heikkoa tietoturvaa ) .. joka sitten altistaa käyttäjän lukuisille erilaisille uhkakuville.
29
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Igor Maaliskuu 01, 2019, 08:21 »
En, ainakaan omasta, tietoturvasta olis huolissani, enkä siten näe tietoturvaa riittävänä syynä foorumin jäädyttämiselle.  Muistaakseni rekisteröityminen ei vaadi edes nimeä.
30
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Arosusi Helmikuu 28, 2019, 09:32 »
Foorumin ja yksityisviestit oon kokenu erittäin mainiona työkaluna näinkin ug henkisen opetuksen opiskeluun.


Pehmolla paljon hyviä pointteja ja toivon myös että:
voitaisiin vähentää työn määrää kuitenkaan vaarantamatta sivuston tietoturvaa. Pääylläpitäjät voisivat siten käyttää aikansa pelkästään sivuston koodin päivittämiseen ja tietoturvasta huolehtimiseen ja modet voisivat sitten tehdä työtä alhaisemmilla oikeuksilla huolehtien sivuston sisällön asiallisuudesta ja järjestyksestä.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10