Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Ahaa! Kiitos tiedosta.

Tosin onnistuin tekemään varmaan aluksi tosi laimeita ruiskuja. Selvästi nopeiten kasvoi tujuin itiöruisku.

Mutta ptanpa uuden erän vielä uudella printillä.
22
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihmaston kasvu, ja varsinkin itiöemien, kestää iäisyyden
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Toukokuu 07, 2019, 15:12 »
Laimeassakin itiöruiskussa on kyllä heti helvetisti itiöitä, eli en usko sitä ongelman lähteeksi. Enemmän PF-kakkujen ruiskuinokuloinnissa on syytä keskittyä siihen, että saisi (pienen määrän) itiöitä sinne tänne kakkuun, jotta kolonisoiuminen alkaisi samanaikaisesti monesta pisteestä ja rihmaston tarvitsisi kasvaa vain lyhyitä matkoja koko kasvualustan valtaamiseksi (mikä taas lyhentää herkintä aikaa kontaminaatioiden iskemiselle).
Esimerkiksi trichoderma ei välttämättä cuberihmaston seasta juuri haise, ennen kuin alkaa itiöimään. Se vihreä on juurikin niitä trichoitiöitä, eli melko pitkälti on peli menetetty värin ilmestyessä. Itiöinti tietysti tapahtuu siellä, mistä itiöt pääsevät parhaiten leviämään, eli kakun pinnassa.
23
Kiitos ideoista!

Lasit on steriloitu tavallisessa kattillassa pari tuntia keittämällä.

Eka satsi meni kontaminaatioiden piikkiin (paha haju yms ilmiantajana).

Nämä kokonaan kolonisoituneet tuoksuvat ihan raikkaalta sieneltä, kuten pitääkin. Tein ruumiinavauksen sille yhdelle, jossa oli pinnassa vihertävää. Sisältä läpeensä kolonisoitunut ja sienen tuoksuinen. Se home oli pinnassa, ehkä muodostunut vain ulkopuolelle lisättyyn vermikuliittiin.

Ruskeaa riisijauhoa käytin. Yksi idea vielä: voisiko liian pieni määrä itiöitä aiheuttaa hitaan kolonisoitumisen? Ts jos tein liian laimean itiöruiskun.
24
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihmaston kasvu, ja varsinkin itiöemien, kestää iäisyyden
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Toukokuu 06, 2019, 17:43 »
Jos muu todella on kunnossa, niin veikkaan tulleen itiöiden mukana kontaminaatioita. Normaalisti rihmastoituneet kakut eivät vedä kovin helposti homeeseen, ainakaan ennen ensimmäisen sadonkorjuun jälkeistä dunkkausta.
Tosin tuo kuukausi kolonisoutumiseen ei ole mikään ihan mahdottoman pitkä aika, etenkin jos on vaikka hiukan viileä paikka laseille.
Riisijauhoissa toki on eroja ja nimen omaan sitä tummaa (ravinteikkain) tulisi käyttää.
Miten olet inokuloinut?
Miten olet sterilisoinut kasvualustat?
Onko mahdollista koittaa tehdä vaikkapa neste- tai agarviljelmää mahdollisten printtien kontaminaatioiden bongaamiseksi?
Mikset itse usko kontaminaation mahdollisuuteen?
25
Kysymyksiä kasvattamisesta / Rihmaston kasvu, ja varsinkin itiöemien, kestää iäisyyden
« Uusin viesti kirjoittanut Eridanus Toukokuu 05, 2019, 22:49 »
Moi,

Aloittelin viljelemään Cubensis Hawaiita PF-tekillä ja ei ihan ongelmitta ole parilla yrityskerralla edennyt:

- Rihmaston kasvu on todella hidasta. Koko lasin kolonisoituminen kestää 3-5 viikkoa.
- Kokonaan kolonisoituneet kasvulaustat on siirretty poor man's podiin. Yhestä sain pari kpl 2 cm tynkää kasvamaan kunnes alkoi olla jo hometta. Loput 3 vielä odottelevat ensimmäisiä pinnejään (nämä ovat noin viikon olleet podissa). 12-24h kosteutus tehty kaikille.

Foorumin kasvatusopasta on seurattu hyvin täsmällisesti ja kontaminaatiot eivät tässä ainakaan ole syynä (niistäkin on jo kokemusta). Omia arvauksia hitaan/olemattoman kasvun syiksi:

- huonot ravinteet? (onko riisijauhoissa / vermikuliiteissä eroja?)
- huonot itiöt?
- liian kostea kakku? (tosin en usko, on ilmavaa. liian kosteita tein aluksi, niissä rihmasto ei kasvanut lainkaan)
- väärät olosuhteet (lämpötila/kosteus, podi on n 25C ja kosteuspisaroita sisäseinillä)?

Kiitoksia ideoista!
26
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« Uusin viesti kirjoittanut ruoja Toukokuu 04, 2019, 00:58 »
Uskon että riippuu hirveän paljon siitä ihmisestä. Se täytyy muistaa että hekin ovat ihmisiä. Heidän pitäisi olla mahdollisimman objektiivisia kaiken suhteen mutta kukaan ei ole robotti joten heidän omat kokemukset, käsitykset ja aikalailla kaikki vaikuttaa siihen miten suhtautuvat asioihin. Toisaalta surullista mutta että varmasti on tuolla alalla ihmisiä jotka ovat vaan "töissä" eikä heillä oikeasti kiinnosta auttaa ihmisiä..

Kävin 3 kertaa psykologilla. Tilanne oli tietyllä tapaa ns. epätoivoinen. Ei välttämättä oman mielenterveyden kannalta mutta parisuhdedynamiikan sekä puolison mielenterveyden osalta. Noh siitä huolimatta päätin luottaa salassapitovelvollisuuteen ja kerroin että olen lääkinnyt itseäni taikasienillä ja siksi en ole itse aivan niin huonossa jamassa kuin ehkä olin muutamia kuukausia sitten silloin. Vaikka tällä asialla ei välttämättä hirveänä merkitystä ollut siihen miksi olin siellä psykologilla, (ehkä naiivisti) ajattelin että jos tänne tullaan, pelataan avoimin kortein. Muutoin tästä ei ole hyötyä.

Tällähän ei pitäisi olla mitään väliä mutta kyseessä oli keski-ikäinen nainen. Session päättyessä iski valtava katumus siitä kun paljasin tavallaan kontekstiin epäolennaisen seikan, eli sienet. Ajattelin että seuraava sessio tulee olemaan vähintään nihkeä ennakkoluulojen yms yms. takia. Yllättynythän hänkin selvästi oli kun paljastin sienikokeilut.

Väärässä olin. Seuraavassa sessiossa hän oli hyvinkin utelias siitä miten koin sienten auttavan, mikä oli toimintamekanismi (ei tiennyt ennakkoon juuri mitään, oli lukenut aiheesta "jotain").

Sienistä ei sitten sen toisen session alun "selonteon" jälkeen tehty mitään numeroa. Voihan olla että hän ei paljastanut oikeaa luonnettaan tai suhtautumistaan asiaan mutta ainakin hyvin näytteli kiinnostustaan eikä tuominnut.

Toisaalta, myöhemmin olen käynyt juttusilla psykologisen sairaanhoitajan kanssa joka taas tuntui olevan niin putkinäköinen nimenomaan mielialalääkkeiden tehon suhteen että hälle en uskaltanut mainita sienistä. Muutaman kuukauden kävin juttelemassa kerran viikkoon hänen kanssaan ja söin 1kk ajan mielialalääkkeitäkin. Itselääkitystä myös sienillä ja kannabiksella. Oman subjektiivisen kokemuksen perusteella nimenomaan tuona aikana käydyt sienireissut ja kannabis ylipäätään oli se oikea lääke. Tämä psykologinen hoitaja vaan tuumi jatkuvasti loppua kohden että kuinka hyvin tässä olen päässyt asioissa eteenpäin ja vieläpä hänen mielestään yllättävänkin nopealla tahdilla normaaliin nähden ja kyseli että mitä on tapahtunut? Vastaus oli aina jotain "oon pohtinut asioita todella paljon" ja hän taas kiitteli lääkkeitä.

Nyt jälkikäteen harmittaa kun en sitten maininnut niistä luonnon tuotteista.. Toisaalta, ei vara venettä kaada.

Ihan vaan konktekstin vuoksi voisin mainita että sienet oikeastaan tavallaan minun tapauksessa alunperin laukaisi masennuksen. Tai ehkä laukaisu ei ole oikea sana mutta tulin tietoiseksi siitä että mullahan, tai meillä parisuhteessa ei ole kovin hyvä olla vaikka ihan muuta kuvittelin (valehtelin itselleni..) Mutta jälkikäteen ajateltuna se oli silti hyvästä. Sienet myös auttoivat prosessoimaan asian ja löytämään sinne ongelmien juurille. Ne toki auttoivat ymmärtämään asioita muutenkin ja näkemään maailman todella erillä tavalla. Kannabis siinä ohessa työkaluna.

Ja tämä prosessi on kestänyt jo pari vuotta eikä varmasti vieläkään ole täysin ohi. Onko se ikinä kellään?

Tässä nyt tuli ehkä liikaakin omaa tarinaa mutta koin että on hyvä selittää kontekstia eikä vain parin lauseen mielipidettä. Näin mulla, ehkä jollain toisella erillai.
27
Muu sienikeskustelu / Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« Uusin viesti kirjoittanut Jeesbox Toukokuu 04, 2019, 00:12 »
Mietin tässä, että mitenhän noi psykiatriset sairaanhoitajat suhtautuvat siihen, jos on käyttänyt sieniä. Mietin, että nehän voi jotenkin alkaa dissaamaan ja lopettaa hoidon tai jotain muuta vastaavaa ja diagnosoida vaik huumeongelmaiseksi.
28
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« Uusin viesti kirjoittanut ikke Toukokuu 03, 2019, 18:12 »
29
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« Uusin viesti kirjoittanut ikke Toukokuu 03, 2019, 18:10 »
^_____^

30
Vapaa aihe / Vs: Kansalaisaloite: Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi
« Uusin viesti kirjoittanut ikke Toukokuu 03, 2019, 18:03 »
Tuleehan tähän aineeseen liittyen aina allekirjoitettua, mutta usko on kyllä mennyt kansalaisaloitteeseen täysin. Ei sitä kautta oikein mitään muuteta, ellei vallanpitäjät olisi ajatellu tehdä sitä muutosta jo muutenkin. :/
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10