Psilosybiini.info

Tuoreimmat viestit

1
Onko täällä kellään kokemusta sienten redosettamisesta? Mietin että seuraavaa trippiä voisi hieman pidentää ottamalla sieniä toisen annoksen ensimmäisen jälkeen. Mielipiteitä, kannattaako näin tehdä? Mikä olisi hyvä annostus redoselle ja kuinka pitkän ajan päästä redose kannattaisi ottaa ensimmäisestä annoksesta? Muuta huomioitavaa?  :)
2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut JeesusLetti Lokakuu 27, 2020, 21:37 »
Ravistelin muutama päivä sitten, kun huomasin aika isot läjät rihmastoa ja yritin hajottaa noita "klumppeja" purkissa. Sain sitten sekotettua ne aika hyvin ja lopputulos onpi tuossa. Käsittääkseni tuo riisin ruskettuminen johtunee siitä kun rihmasto syö ravinteet riisistä? Purkin kansi on kierretty noin 1/4 osaa auki ja reikiä ei ole. Seuraavaan yritykseen poraan reiät ja teipitän, mutta tässä sitä oppii jälkeenpäin mitä tekee =D. Riisin valmistin keittämällä noin 10 minuttia alle tarvitun ajan, jonka jälkeen valuttelin nesteet pois, mutta tässä olin tiedostaen hieman kärsimätön ja latasin purkkeihin liian aikaisin. Tämän jälkeen folioin purkit ja sterilisoin kattilassa noin 90minuttia ja annoin rauhassa jäähtyä. Inokuloinnin hoidin suoraan printistä raaputtelemalla steriilissä ympäristössä (jälkeenpäin hommasin ruiskun ja seuraavan kertaan teen itiöruiskun) ja en huomaa mitään erityistä hajua. Riisi on myöls "vetäytynyt" tai mennyt tiukempaan pakettiin, jos ympärillä on rihmastoa. Mistähän tämä johtuisi?

Käytin vaaleaa pitkäjyvää riisinä ja se ei kuulema ravintoarvoltaan ole parasta mahdollista? Miten se vaikuttaa esim rihmaston leviämiseen? Kannattaako riisi siirtää mahdollisesti tummaan riisiin, tai muuhun jyvään?
3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Lokakuu 27, 2020, 20:33 »
Näyttää vähän turhan kostealta nuo riisit, mutta voi silti olla ihan ok. Kuvista on vähän hankalaa sanoa rihmaston laadusta. Etenkin alimmassa kuvassa tuo ruskea väri hieman huolestuttaa. Foliot voi ottaa pois, jos alla on toinen kansi.
Ravistelemalla selvinnee parissa päivässä, onko rihmasto ok. Terve rihmasto leviää kivasti ja koko purkki kolonisoituu nopeammin. Mahdolliser kontaminaatiot usein innostuvat ravistelusta eikä tarvitse haaskata aikaa ja tilaa esimerkiksi bakteeriviljelmien kasvatteluun.
Millä inokuloit ja miten valmistelit riisipurkit? Onko kansissa reikä ja micropore-teippi? Pystytkö haistemaan, tuoksuuko esimerkiksi käyneeltä tai epäilyttävän makealta?
4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Itiöemät eivät kasva edes kuukausien odottamisen jälkeen
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Lokakuu 27, 2020, 20:21 »
Toki printtikin voi olla likainen, mutta mutuilisin kontaminaatioiden syyksi jotain muuta vaihetta. Käymisen haju johtunee bakteerikontaminaatiosta ja yleensä printistä peräisin oleva kakka on ennemmin jokin home. Inokulaatiossa kasvualustaan voi aina päästä ilmasta jotain ryönää, jos astioiden kansia joutuu raottelemaan. Myös ghetompia tekniikoita käyttäessä osa jyvissä olevista bakteeri- tai homeitiöistä saattaa jäädä henkiin.
Jos olet kokenut rihmaston kasvavan hyvin basmatiriisissä, mikään ei tietenkään estä käyttämästä sitä aluksi ja tekemästä sitten grain-to-grain -siirrosta ravinteikkaampaan materiaaliin.
Suosittelen käyttämään täysjyväpikariisiä ja jättämään se aavistuksen raa'aksi. Etenkin painekeittimessä täysin pehmeäksi keitetty riisi saattaa mennä aivan muhjuksi. Valuta keitetty riisi myös hyvin ennen painekeitettopurkkeihin lataamista.
5
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut keksimonsteri Lokakuu 27, 2020, 19:00 »
sepeteus, lakin väri ei täsmää suippumadonlakkiin ainakaan omasta mielestä! Samoin helttojen väri ei mätsää.
6
Kuivuminen ja huono ravintosisältö kuulostaa järkeenkäyvältä. Onko niin että jos inkubaatio onnistuu, ei itse itiöissä pitäisi olla vikaa?

Olen käyttänyt melko kuivaa valkoista Basmatriisiä. Tein noin sadan kappaleen koe-erän eri riisilajikkeilla eri kosteuksissa ja suurimpaan osaan tuli homeita tai alkoivat käymään (= alkoholin haju). Basmatriisipurkit joita olin kostuttanut desilitralla vettä / litra kuivaa riisiä olivat ainoita joihin ei tullut tartuntoja. Inkubaatio tosin oli hitaampi kuin muissa purkeissa. Käytin painekattilaa kaikissa testeissä. Ehkäpä printti oli epäpuhdas ja voi ehkäpä purkkien säilytyspaikan ilmassa oli kaikenlaista (?)

Koikeilen ehdottamaasi tummaa riisiä vermikuliittiin sekoitettuna ja lisään vettä. Kiitos vastauksestasi Eni.   
7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut JeesusLetti Lokakuu 27, 2020, 17:25 »
Terve vaan kaikille. Kasvatan ensinmäistä kertaa sieniä ja spawnina toimii riisi ja haluaisin kysyä mielipiteitä siitä miltä tulos näyttää näin 1,5 viikon jälkeen inokuloinnista.
8
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« Uusin viesti kirjoittanut Lion's mane Lokakuu 26, 2020, 23:38 »
Jean Luc Ponty - Mirage, sekä koko Enigmatic Ocean levy.
9
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Lion's mane Lokakuu 26, 2020, 23:35 »
Kaksi kertaa kävin katsomassa tänä vuonna maisemia, noin sata yksilöä tuli bongattua.
10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Itiöemät eivät kasva edes kuukausien odottamisen jälkeen
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Lokakuu 26, 2020, 22:07 »
Valkoinen riisi ei ole kovin hääviä pöperöä sienille (tai ihmiselle) ja voi olla, että siitä loppuu ravinteet ennen itiöemien muodostamista. Kokeile täysjyväriisiä.
Riisistä tuntuisi fruittaavan kehnonlaisesti ylipäänsä. Se ei ehkä pidä itsessään riittävästi kosteutta ja vermikuliitissa rullaus on suositeltavaa.
Kannattaa myös harkita vakavasti vaikkapa jonkin kookoskuitupohjaisen toissijaisen kasvualustan käyttöä. Ns. spawniksi riisi sopii erinomaisesti pienen jyväkoon ansiosta, jolloin hyvässä vauhdissa oleva rihmasto sekoittuu hyvin bulkkimatskuun.