Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut Arosusi tänään kello 17:11 »
Mikrodosettelulla pientä afterglowta jatkuvasti ylläpitämällä tulee helposti oltua liian tyytyväinen kaikkeen elämässä (myös epäkohtiin) ja sitten ei koe tarvetta / jaksa nähdä vaivaa muuttaakseen mitään, vaikka ainakin itsellä olisi yhtä sun toista parannettavaa.

Tää voi olla looppi. Mutta tietoiseksi tuleminen on ensimmäinen askel muutokseen ja inspiraatio on hyvä kannustaja jatkamaan matkaa. Tottakai kaikki muutos mitä muutettavissa on, on tehtävä hengitys kerrallaan.2
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Eni tänään kello 16:18 »
Mistähän mahtaa olla kyse?
Uudehkon foorumilaisen hingusta ottaa hoidettavakseen printtejä lahjoituksia vastaan -systeemi. Totesin tähän, ettei rahoituksen puolesta ole tarvetta. Keskustelu täällä.
3
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Ylläpito tänään kello 09:56 »
Kiitos tähänastisista vastauksista, toivottavasti lisää näkökulmaa on tulossa mm. moderaattoreilta. Huomauttasimme kuitenkin, että keskustelun tarkoitus on hahmottaa konkreettisia ratkaisuja ylläpito-ongelmiin.

Puhelimella foorumin käyttäminen on jokseenkin vaivalloista, enkä itse keksi sille muuta ratkaisua, kuin puhelimelle ystävällisemmän sivuston luomista tai puhelinsovelluksen luomista.

Mobiilikäytettävyyteen panostamisesta olisi varmasti hyötyä, mutta tällainen ideointi on täysin turhaa tilanteessa, jossa edes olemassaolevan ohjelmiston päivittämiseen ei tunnu löytyvän riittävästi varteenotettavia vapaaehtoisia.

Onko mahdollista sijoittaa foorumi palvelu luotettavan ulkomaalaisen (?)  palveluntarjoajan palvelimelle? palveluntarjoaja siis huolehtisi backend ohjelmistojen päivittämisen yms. (joka tässä ilmeisesti koetaan riskiksi?) oma porukka hoitaisi moderoinnin yms.

Emme missään nimessä tule jättämään foorumia tietokantoineen ulkopuolisten tahojen käsiin.

Edelleen mikä on pyörittävän tahon olemus? ry? yksityinen henkilö? joku muu mikä?

Olemme pari jo pitkään sivuston historiassa mukana ollutta yksityishenkilöä. Emme koe tarvetta sen kummemmalle järjestäytymiselle yhdistysmuotoon tms. ja pysymme anonyymeinä aikaisemman ylläpidon suosituksesta.

onko pohdittu voimien yhdistämistä toisen foorumin kanssa?

Ajatus on käynyt mielessä, mutta vastaavanlaiset neutraalisti informaatiopainotteiset, suomalaiset keskustelusivustot aihepiirin tai esim. yleisesti psykedeelien ympärillä tuntuvat olevan vähissä tai olemattomia. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Foorumit tuskin ovat mihinkään kuolemassa vaikka niiden aktiiviset käyttäjät ovatkin paikoittain vähentyneet. Foorumeille löytyy aina käyttöä ja tietty käyttäjäkunta.

Pieni kohderyhmä varmasti säilyy vielä pitkään, mutta valitettavasti motivoituneen ylläpitohenkilöstön löytäminen tuntuu olevan vuosi vuodelta vaikeampaa.

nykypäivänä ainakin ihan perus nettisivujen ja foorumien pystyttäminen käy aika helposti valmiilla pohjilla ja työkaluilla. Koodaamista ei siis tarvitse välttämättä edes osata. Mutta silti varmasti paras ratkaisu olisi aina se että koodataan sivut itse ja ollaan itse täydessä kontrollissa. Etenkin vielä kun sivusto käsittelee tällaista aihetta tällaisten läkisäädösten ympärillä niin on se ehkä enemmän jopa vaatimuksena.

Tällainen ideointi on valitettavasti turhaa, kun otetaan huomioon jo nykyiset henkilöstöongelmat.

Mutta ensimmäisenä tulee kuitenkin mieleen että voidaanko ylläpitoa jakaa eri osiin? Jos tänne valittaisiin pääylläpitäjien lisäksi erikseen muutama käyttäjä moderaattoreiksi? Onko sellaista mahdollista tehdä siten että modet eivät kuitenkaan pääsisi käsiksi itse sivuston tietoihin ja koodiin millään tavoin?

Näinhän meillä on toimittu alusta asti. Tälläkin hetkellä meillä on ilmeisesti riittävästi(?) moderaattoreita, joilla ei ole pääsyä teknisen ylläpidon puolelle.

Jos foorumi päätetään muuttaa arkistoksi niin näkisin silti arvoa sillä, että sienten tunnistus-ketjut silti pidettäisiin avoimina.

Osittaisesta arkistoinnista ei ole hyötyä, sillä teknisesti ylläpidon kannalta ei ole hirveästi merkitystä, monenko viestiketjun takia ohjelmistoa joudutaan päivittämään.

Mitä koetaan uhkaksi. eli mitä pitää hoitaa.

Uhkana nähdään ylläpidon passivoituminen ja sen seurauksena ohjelmistojen vanheneminen, hyökkäykset vanhentuneen ohjelmiston heikkouksia vastaan ja lopulta informaation tuhoutuminen. Ei ole mitenkään harvinaista, että amatöörihakkerit tuhoavat sivustoja huvikseen tunnettuja heikkouksia hyödyntämällä. Sivusto tarvitsee siis aktiivista ylläpitoa jo pelkästään olemassaolonsa turvaamiseksi.

Käytettävissä olevat resurssit. Esim järjestelmän rakentajat / aikaisemmin ylläpitäneet henkilöt? ovatko he suostuvaisia auttamaan sisäänajossa tai antamaan etäkonsultointia?

Kuten aloitusviestissä totesimme: konsultoimme edelleen vanhojakin ylläpitäjiä heidät tavoittaessamme, mutta heidänkin saatavuutensa on hyvin vaihtelevaa ja pääasiassa heikkoa.

En, ainakaan omasta, tietoturvasta olis huolissani, enkä siten näe tietoturvaa riittävänä syynä foorumin jäädyttämiselle.  Muistaakseni rekisteröityminen ei vaadi edes nimeä.
kyse taitaa olla enemmänkin että jos tietoturva jää jälkeen niin kaikenlaista ikävää uiskentelee käyttäjän koneeseen foorumin kautta (kolmas osapuoli hyödyntää foorumin heikkoa tietoturvaa ) .. joka sitten altistaa käyttäjän lukuisille erilaisille uhkakuville.

Olemme enemmänkin huolissamme sivuston säilyvyydestä ja foorumin tietokantaan kohdistuvista hyökkäyksistä, kuin haittaohjelmien leviämisestä.

Tuohon tietoturvaan liittyen: niin omasta mielestäni tietoturva on enemmän käyttäjän vastuulla kuin sivuston. En siis pidä ensisijaisesti sivustoa vastuussa. Vaikka tietysti sivuston pitäisi päivittää ja korjata ainakin pahimmat tietoturva-aukot sitä mukaan kun niitä löydetään ja korjataan.

Vaikka tietoturvavastuuta sysättäisiin enemmän takaisin käyttäjille, pelkät päivityksetkin vaativat aktiivista ja valpasta ylläpitoa.

käsittääkseni täällä ei myöskään pidetä logia IP osoitteista joka on sekin todella hyvä.

Totta, mutta tämäkin vaatii päivitysten yhteydessä ylimääräistä työtä, koska toteutus vaatii manuaalisen muutoksen tekemistä lähdekoodiin. Jos tietoturvavastuun siirtämistä enemmän käyttäjälle kannatetaan, voimme palauttaa IP-osoitteiden tallennuksen takaisin käyttöön ylläpitotaakan keventämiseksi.

Lopuksi vielä sanon että kunhan ylläpitäjät ovat itse luotettavia ja hyväntahtoisia henkilöitä niin se merkitsee ehkä kaikkein eniten. Ja juuri sellaisen sivuston haluaisinkin jatkavan.

Tällä kannalla olemme itsekin ja olemme lähinnä tyytymättömiä siihen, ettemme itse koe pystyvämme tarjoamaan sellaista työpanosta, kuin mitä sivusto todella ansaitsisi.

Tästä nyt tullaankin sitten siihen että onko ylläpito siis halukas vielä jatkamaan jos avuksi saataisiin vaikka pari moderaattoria lisää?

Tämän lisäksi voitaisiin vaikka yrittää pitää esim "joulukolehti" joka joulu tai jokin muu vastaava rahankeruu ylläpitokustannuksia varten. Muistetaan ettei tämä ole ilmaista ylläpidolle.

Moderaattoreita on käsityksemme mukaan tarpeeksi. Rahoitus ei myöskään ole tällä hetkellä ongelma aiemmin kerättyjen varojen ansiosta.

On toki täysin ymmärrettävää jos haluaa tehdä muitakin asioita elämässä ja jos tämän sivuston ylläpito vaatii liikaa aikaa. Ja samalla myös kun ajattelee tuota uuden ylläpitohenkilöstön ottamista pääylläpitäjän (adminin) paikalle niin jos ei lähituttavapiiristä löydä ketään halukasta niin oikeasti tietoturvaa ajatellen on uuden henkilön löytäminen lähes mahdotonta. Koska jokainen tuntematon henkilö on itsessään tietoturvariski. Ja väärän henkinen ylläpitäjä on se kaikkein pahin tietoturvariski mitä sivustolla voi olla.

Tässähän se ongelma hyvin onkin tiivistettynä.

Ja tuossa pisteessä toivoisin sitten että uudet innokkaat jatkaisi tämän aiheen parissa. Voitaisiin siis perustaa uusi psilosybiini.info kaltainen sivusto ja ehkä jopa saada arkisto siirrettyä sinne. Tämän jälkeen uuden sivun ja ylläpidon pitäisi alottaa kaikki alusta.

Tällainenkin on käynyt mielessä. Jos esim. psykedeelien ympärille perustettaisiin uusi asiallinen suomalainen foorumi motivoituneiden tekijöiden toimesta, tällaista ratkaisua voisi harkita.

Tähän lopuksi vielä sanon että psilosybiini.info on mielestäni ainoa tämän kaltainen foorumi. Tämä ei ole todellakaan suomen aktiivisin (eikä tarvikkaan olla), mutta tämä on yksi parhaimpia foorumeita omalla käyttäjäkunnallaan ja sisällöllään.

Samalla linjalla ollaan, siksi tätä keskustelua haluttiinkin herätellä.

Samalla myös olisi mukava tietää perustatteko sivuston tarpeellisuuden käyttäjämäärään vai sisältöön? Itse kyllä käyttäjänä jatkan sisällön tuottamista tasaisen epätasaiseen tahtiin kuten tähänkin asti, mutta se on täysin kiinni siitä miten ylläpito jaksaa. Meinaan sitä että uskoni tähän sivuun heilahteli kun ensin luin tämän viestin ylläpidolta.

Koemme tärkeimmäksi pienenkin aktiivisuuden ja käyttäjäkunnan säilymisen. Tiedämme henkilökohtaisesti, että yksittäisetkin ihmiset voivat saada todella paljon hyötyä elämäänsä tämän sivuston kautta.

Tämän lisäksi voitaisiin vaikka yrittää pitää esim "joulukolehti" joka joulu tai jokin muu vastaava rahankeruu ylläpitokustannuksia varten. Muistetaan ettei tämä ole ilmaista ylläpidolle.

Tätä tutkittu pikkasen.. modelta tuli hiukan nihkeän oloinen viesti et ei oikeestaan tarvetta.

Mistähän mahtaa olla kyse?
4
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut fastforward2 Maaliskuu 19, 2019, 11:19 »
Näin. Oli myös jotain nimenomaan tuosta tietystä serotoniinireseptorista. Ja psilosiini/psilosybiini on sen agonisti. Pointti oli, että se voi olla palautuvaa kuten muilla agonisteilla. Mutta tämä on spekulaatiota tietenkin, myös mm. siksi, ettei me olla jyrsijöitä, joilla elämänkulku on hyvinkin erilainen.
5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« Uusin viesti kirjoittanut VeePee Maaliskuu 19, 2019, 09:48 »
Mielessä käynyt myös tuo sporeringin kautta tilaaminen, onko Ganja67 tapaus edennyt? 

Voiskohan noita printtejä ottaa muulle kuin foliopinnalle, jos kerran tulli läpivalaisee?

Täytyy panostaa tuohon printtien tekemiseen ja laittaa hyvä kiertämään. Nyt toistaiseksi kasvatellut vain B+, sienet suhteellisen pieniä ja printit ei niin "puhtaita" että kehtaisi jakoon laittaa.
6
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut Pehmo Maaliskuu 18, 2019, 17:58 »
Kirjallisuutta löytyy noista serotonergisten lääkkeiden vaikutuksesta sydämen läppiin. Tämä sanoo, että se olisi palautuvaa (rotilla):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19609730

Tuolta löytyy lisää kirjallisuutta (similar articles oikealla ja haulla)...

Noh tämähän nyt menee jo vähän tämän ketjun aihealueen vierestä kun ei tuon parempaa näyttöä ole. Tuossakin puhutaan vain yleisesti serotoenergisista lääkeaineista ja niiden mahdollisista vaikutuksista sydänläppään. Kunnes löytyy jotain oikeaa tietoa ja näyttöä liittyen juuri psilosybiinin vaikutuksesta sydänläppään niin voidaan asiaa ehkä pohtia lisää.
7
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« Uusin viesti kirjoittanut enomuumi Maaliskuu 18, 2019, 13:59 »
luotettavien foorumilaisten keskuudessa. Uusille käyttäjille ei ymmärrettävästi moista vastuuta anneta, kun asiaan kuitenkin liittyy osoitetietojen antamista.
Pätevä linjaus, peukutan tätä. .. hiukan kyrsii kun vaatimuksia ei speksata niissä viesteissä joissa apua kysellään eikä tarkentaviin kysymyksiin tule vastausta. (viittaan nyt juurikin foorumin ylläpitoon / arkistoksi muuttamis lankaan) Turhaan tuli puntaroitua ja pohdittua asiaa .. ..

Mitä tulee tähän yllämainittuun "keskusteluyhteyden säilyttämiseen", pitäisin fiksumpana vaikkapa shroomeryyn rekisteröitymistä ja siellä yleisen pölinän alueelle suomiketjun aloittamista tms. verrattuna johonkin randomiin uuden nimimerkin sähköpostirekisteriin liittymiseen.
Mjooh.. no tätäkään tietoa / keskustelua ei käytäisi ellei random käyttäjä olisi avannut suutaan..

eli ilman edellistä viestiä foorumin käyttäjät olisivat jakautuneet enemmän tai vähemmän satunnaisesti käyttämään eri ulkomaalaisia foorumeita.. tai jatkaneet jo käyttämiensä käyttöä .. kuitenkin käyttäjäkunta hajautuisi.. Nyt on sentään jonkinasteinen jatkuvuus suunnitelma (mitä ei 3pv sitten ollut)
8
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut fastforward2 Maaliskuu 18, 2019, 09:02 »
Kirjallisuutta löytyy noista serotonergisten lääkkeiden vaikutuksesta sydämen läppiin. Tämä sanoo, että se olisi palautuvaa (rotilla):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19609730

Tuolta löytyy lisää kirjallisuutta (similar articles oikealla ja haulla)...
9
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut Pehmo Maaliskuu 18, 2019, 00:01 »
Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.

Isompia annoksia psykedeelejä on tullut syötyä suht harvoin niin en usko että tämä on kovinkaan aiheellinen pelko siihen liittyen, mutta tämä säännöllisempi pitkäjaksoinen mikrodosettelu pistää vähän mietityttämään. Erityisesti LSD saattaa olla tässä haitallisempi, sillä LSD-molekyylin kristallirakenne saa sen jumiutumaan reseptoriin jolloin reseptori tulee aktivoiduksi pitkäaikaisemmin. Vähän lisää juttua tästä: https://heffter.org/microdosing-lsd-research-potential/

Onko tämä nyt sitten joidenkin tahojen tekemää trollausta vai ihan oikeaa spekulointia. Näin niinkuin isossa mittakaavassa ajateltuna. Enpä ole itse ainakaan moisesta kuullut enkä myöskään löydä mitään vankkaa tietoa aiheesta. Vaikka melkoisen paljon on tullut selattua tekstiä ja kuunneltua puhetta/podcasteja eri suunnista, niin tästä ei ole ollut mainintaa missään.

Jos nyt näin teoriapohjalta ajateltaisiin että tällä olisi oikeaa totuuden perää niin mitenköhän vakavasta haitasta olisi sitten käytännössä kyse? Jos verrokkina pidettäisiin vaikkapa paria kahvikupillista ja niiden sisältämän kofeiiniannoksen aiheuttamaa rasitusta sydänmelle.

Itse epäilen vahvasti että kyseessä on lähinnä teoriatasolla olemassa oleva riski jolla ei juurikaan ole jalansijaa käytännön elämässä. Todellista riskiä siis joko ei ole ollenkaan tai se on niin pientä ja olematonta ettei siitä aiheudu mitään todellista riskiä. Koska todellisista riskeistä on kyllä yleensä hyvin infoa saatavilla.
10
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Maaliskuu 17, 2019, 14:02 »
Tosiaan tällä hetkellä foorumin puolesta ei toimi printinvälitystä, eikä sitä hoitamaan vaikuta olevan kiinnostuneita ns. luotettavien foorumilaisten keskuudessa. Uusille käyttäjille ei ymmärrettävästi moista vastuuta anneta, kun asiaan kuitenkin liittyy osoitetietojen antamista.
Fiksuinta lie kysellä kirpputorilla asiaa varten perustetussa ketjussa yleisesti tai vastata jako- tahi myynti-ilmoituksiin. Myös pikakeskustelun puolelta voi toki kysellä.
Mitä tulee tähän yllämainittuun "keskusteluyhteyden säilyttämiseen", pitäisin fiksumpana vaikkapa shroomeryyn rekisteröitymistä ja siellä yleisen pölinän alueelle suomiketjun aloittamista tms. verrattuna johonkin randomiin uuden nimimerkin sähköpostirekisteriin liittymiseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10