Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Miksi joidenkin sienien heltat ovat vaaleat?
« Uusin viesti kirjoittanut Illuminatrix Heinäkuu 21, 2018, 15:10 »
Aina välillä osa sienistä on steriilejä, eli niistä puuttuu itiöt.
2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Miksi joidenkin sienien heltat ovat vaaleat?
« Uusin viesti kirjoittanut Siemestäjä Heinäkuu 21, 2018, 13:10 »
Ihmettelen miksi joidenkin sienien heltat ovat vaaleat, lakin ollessa kuitenkin miltei samanvärinen, hieman vaaleampi kuin muillakin sienillä? Kyseessä ei siis ole albiino. Laittaisin kuvia, mutta tää herjaa virhettä, vaikka kuvat eivät ole liian suuria.
3
Kylmä vesi on aina tuoreempaa ja raikkaampaa kuin kuuma vesi, sillä yleisesti ottaen taloyhtiöissä kuuma vesi ensiksi lämmitetään ja sitten varastoidaan lämmönjakohuoneen säiliöissä, mikä edistää mikrobien kasvua.
Myös kylmää vettä tulee juoksuttaa noin vajaan minuutin verran, että talon putkistossa seissyt vanha vesi poistuu ja kadun runko- tai jakeluvesijohdosta tulee raikasta vettä. Tätä siis kannattaa tehdä ihan juomavedenkin ottamisessa.

Kylmäshokki on käsittääkseni myös toinen syy. Riippuu toki sienilajista.
4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Pf-kakut "mini"-Monotub substraatiksi yms. ?
« Uusin viesti kirjoittanut hsudak Heinäkuu 19, 2018, 00:44 »
Olen pääsääntöisesti tehnyt kasvatukset minimonotub-tyyliin pf-kakkuja käyttäen. Muovirasioiden sijasta olen myös käyttänyt alumiini- tai muovivuokia, jotka on laitettu growbagiin (filtterillä oleva läpinäkyvä keskikokoinen muovipussi), mutta sillä ei väliä lopputuloksen kannalta.

Eli ensisijaisena kasvatusalustana on pf-kakut, jotka raastetaan raastinraudalla karkeaksi lastuksi. Ne kakut voi suoraan raastaa siihen toissijaiseen kasvatusalustaan. Sitä kolonisoitunutta rihmastoa lisätään sopivalla suhteella esim. itse olen laittanut reilummin 1:2, niin on ainakin nopeammin valmista ja on vastustuskykyisempää rihmastoa, jos steriili ympäristö on haasteena. Toki sitä ainesten välistä suhdetta kannattaa testailla muidenkin ohjeiden mukaisesti.

Toissijaisessa kasvatusalustassa olen käyttänyt pääsääntöisesti lehmän/hevosen lantaa, joka on pastöroitu normaalissa kattilassa. Tässä vaiheessa käytän isointa Ikean kattilaa, johon laitetaan tyynyliinassa olevat lannat ja ja kuumennetaan sopivassa lämpötilassa määrätyn ajan verran. Lämmön tarkkailussa toimii joulukinkun paistomittari, joka tökätään siihen tyynyliinassa olevan lannan keskelle. Joltain englanninkieliseltä sivustolta luin, että P.Cubensis on "dung lover" ja hyvin on toiminut :) 
Sitten puristetaan ylimääräiset nesteet pois pastöroidusta massasta tyynyliinan läpi, annetaan jäähtyä ja lisätään bulkkiainesta ja rihmastoraastetta kerroksittain toissijaisen kasvatusalustan astiaan. 
Jos tätä menetelmää käyttää, niin hajua lähtee. Itse ratkaisin ongelman tekemällä homman kerrostaloyhtiömme parkkihallissa käyttämällä kuumennuksessa Clas Ohlsonilta ostettua irtoliettä, jonka voi kytkeä lohkolämmitinpistokkeeseen. Auto kun on edessä näköesteenä ja vieressä työkalupakkia ja pahvilaatikkoa, niin ei kukaan tuntunut kiinnittävän huomiota, että mitä siellä oikein touhutaan :D

Lannan olen kerännyt tuoreeltaan laitumelta pääkaupunkiseudulta. Paikasta riippuen sitä voi ostaa navetoilta myös säkissä muutamalla eurolla.
Parit kuvat liitteenä.

Ai niin, tässä hyvä jenkkivideo aiheesta. Ne jenkit osaa esittää asiat usein hyvin selkeästi:
https://vimeo.com/269424252

5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Growboxit / valmiit kasvualustat
« Uusin viesti kirjoittanut hsudak Heinäkuu 18, 2018, 23:28 »
Sen verran kuumotti tilata growbokseja kotiin, niin totesin varmemmaksi ostaa itiöitä ja tehdä omat kasvatusalustat perus riisijauho+vermikuliitti -lasipurkkeihin. Hollanti ja Espanja ovat aika merkattuja maita tullissa.

Tullin kuulusteluissa olleena en mielellään suosittelisi sitä kokemusta muille foorumilaisille turhaan. Paitsi jos tykkää hikoilla sydän pamppaillen tullitoimiston ovella ennen kuulusteluja. Siitä tulee ikävät merkinnät viranomaisten rekistereihin. Jopa silloinkin jos syyttämättäjättämispäätös tulisi lääke- tai huumausainerikoksen epäilystä, niin sekin tieto jää ylös.

Toisaalta onhan siinä alkuun extra-hommaa kun pitää ostaa välineitä apteekista ja kaupoista, minkä jälkeen tehtävä itiöruiskut ja painekeittelyt. Koen sen kuitenkin helpompana itselle kuin kasvien idättelyt ja kasvattelut.6
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Kasvatustarvikkeita myyvät kaupat.
« Uusin viesti kirjoittanut hsudak Heinäkuu 18, 2018, 23:12 »
Bauhausista myös löytänyt kookoskuitua viime vuonna. Jokusen muutaman euron kustansi pieni harkko.
7
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« Uusin viesti kirjoittanut Pehmo Heinäkuu 17, 2018, 21:59 »
8
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Erkki Heinäkuu 17, 2018, 17:08 »
Joo eivät ole silokkeja. Viimme vuonna löysin jo näihin aikoihin muutamia. Tänä vuonna on ollut liian vähän sateita, että löytyisi jo näin ajoissa. Veikkaan, että menee tänä vuonna ainakin elokuun puoleen väliin että kausi alkaa. Aina saa toki etsiskellä!
9
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut homit Heinäkuu 17, 2018, 17:00 »
Miltä nämä vaikuttaa? Aika vaaleita ovat ja selkeä nänni puuttuu.

Olenko liian ajoissa liikkeellä?

Sanoisin samaa, että aikasta vaaleita ovat (tosin suiputkin voi tulla tuon värisiksi kuivuessaan) ja nänni puuttuu. Ja kyllä, olet liian ajoissa liikkeellä, eivät nostele lakkejaan näillä ilmoilla vielä.

Näytät kuitenkin etsivän suurin piirtein oikeilta seuduilta, jatka vain ympäristön kartoittamista ja tule takaisin elo-syyskuun vaihteessa pari päivää kunnon sateiden jälkeen.
10
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut LordJorma Heinäkuu 17, 2018, 15:26 »
Miltä nämä vaikuttaa? Aika vaaleita ovat ja selkeä nänni puuttuu.

Olenko liian ajoissa liikkeellä?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10