Psilosybiini.info

Tuoreimmat viestit

1
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« Uusin viesti kirjoittanut toppis Elokuu 10, 2020, 21:05 »
Jos ei kuumotus ole liian kova, niin pistäkää ihmeessä tietoa mistä päin Suomea tai miltä kasvuvyöhykkeeltä olette löytäneet sieniä. Kasvuvyöhyke neloselta ei useita nollareissuja kummempaa raportoitavaa. Toivottavasti olen vain liian aikaisin matkassa eikä spotit ole huonoja. Ainut tuntemani varma spotti kasvoi tänä vuonna ohraa, joten se siitä. Useita potentiaalisia uusia on sentään löytynyt tilalle :) Toivottavasti ovat niin hyviä kuin miltä vaikuttavat.

Ilmatieteenlaitoksen kartta Suomen kasvuvyöhykkeistä: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/kasvuvyohykkeet
2
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Sienten kuivaaminen
« Uusin viesti kirjoittanut hemulaattori Elokuu 10, 2020, 16:45 »
Se on kaikista paras tapa kuivata sienet. Tärkeät ainesosat hajoavat hapen kanssa reagoidessaan ja tätä reaktiota tietysti nopeuttaa korkeampi lämpötila, jos haluat pelata varman päälle niin laita 35-50 astetta. Itsellä on tuollainen obh nordica 6772, nopean googlauksen myötä ilmareikien säädön myötä lämpötilat heiluvat 40-70 asteessa ja olen niitä reikiä aina pitänyt auki joten varmaan lähemmäs 40-50 minulla yleensä. Aikaa menee sienen koosta ja paloittelusta riippuen 4-10h.
3
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Sienten kuivaaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Kuivuri Elokuu 10, 2020, 15:57 »
Voiko sienet kuivata ihan perus hyötykasvikuivurissa? Clasulta näyttäis saavan semmoisen noin 30€ hintaan. Jos pystyy niin mikä on hyvä lämpötila (tällä laitteella sen saa 35°-70° välille) ja kauanko aikaa pitää kuivattaa tämmöisellä laitteella?
4
Sienten tunnistaminen / Vs: Muita sieniä koskevat tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut velho Elokuu 10, 2020, 14:48 »
Jos ne nyt kirjoheltoiksi osottautuu, niin ihan turvallinen testi koska kirjohelttasuvussa ei tunneta yhtäkään myrkyllistä lajia eikä maailmalta toistaiseksi ole tietojeni mukaan löydetty yhtäkään mustaitiöistä myrkyllistä sienilajia (lukuunottamatta muutamia mustesienilajeja jotka sisältää kopriinia joka ei itsessään aiheuta mitään, mutta alkoholin kanssa nautittuna antabus-reaktion). Sikäli mikäli ovat psykoaktiivisia, pitoisuudet ovat todennäköisesti alhaiset. Noissa kuvissa lakit ovat aika kuivahtaneita, mikä hankaloittaa tosiaan myös tuota tunnistusta. Mutta onnea matkaan! :)
5
Sienten tunnistaminen / Vs: Muita sieniä koskevat tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Erkki Elokuu 10, 2020, 14:25 »
Kiitos tunnistuksesta velho :) Pitääpä käydä keräämässä lisää, laitan kuvia heltoistakin sitte. Ajattelin jopa koittaa, että pääsiskö noilla ihan matkoille asti. Löysin niitä sen verran paljo 8)
6
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut velho Elokuu 10, 2020, 08:50 »
Sieni22 - No onhan siinä nuoren suippumadonlakin piirteitä ja jalan muotokin täsmää. On vaan sen verran nuori yksilö ja aavistuksen epätarkka kuva, että 100% varmuutta en uskalla antaa koska moni sienilaji näyttää nuorena melko samannäköisiltä. Noin nuoria yksilöitä ei kannattaisi poimia, koska itiöitä ei ole vielä hirveämmin ehtinyt kehittyä ja helttojen suojus on vasta avautunut jonka myötä itiöemä ei ole ehtiny vielä pudottelemaan kunnolla itiöitä. Kuvia olis hyvä olla myös sienistä niiden kasvuympäristössään. Tervetuloa!
7
Sienten tunnistaminen / Vs: Muita sieniä koskevat tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut velho Elokuu 10, 2020, 08:43 »
Erkki - Kyllähän ne päällisinpuolin kirjoheltoilta näyttää. Kuva heltoista olis tietysti hyvä olla mm. joidenkin haprakkaiden (Psathyrella) poissulkemiseksi, mutta oot ennenkin löytäny kirjohelttoja joten sen puolesta uskon sua. Lakeissa näkyy tosiaan pikimustaa itiölaskeumaa, joka tietysti sulkee nurmikirjoheltan pois. Siitä eteenpäin meneekin sitten hankalaksi ja käytännössä ainoa keino saada varmuus on mikroskooppi ja/tai DNA-analyysi. Todennäköisesti Panaeolus cinctulus, Panaeolus fimicola tai Panaeolus olivaceus osastoilta löytyy vastaus.
8
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Sieni22 Elokuu 10, 2020, 06:36 »
Nurmilauhan juurelta
9
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Erkki Elokuu 10, 2020, 01:13 »
Muutama päivä sitten löydettyjä, enimmäkseen pieniä pinnejä, mutta oli sielä joitakin isompiakin.
10
Sienten tunnistaminen / Vs: Muita sieniä koskevat tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Erkki Elokuu 10, 2020, 01:03 »
Oliivikirjohelttoja? Itiöprintti oli pikimustaa ja kuvistakin näkyy mustat itiölaskeumat joittenkin sienien lakeissa. Samalta alueelta löytyi myös vähän reunuskirjohelttaa.