Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Silo-P

Sivuja: 1 2 3 ... 22
1
goas: Kyllä, ovat suippumadonlakkeja.

2
Sienten tunnistaminen / Vs: Suippumadonlakkien tunnistuspyynnöt
« : Marraskuu 05, 2018, 17:58 »
Rephlexian: Kyllä ovat suippumadonlakkeja.

3
Nuppu: Ei ole suippumadonlakki. Suosittelen kertailemaan suippumadonlakin tyypillisiä tunnuspiirteitä, kuten esim. lakin ja jalan muodot ja väritys. Onnea tuleviin etsintöihin.

4
Kukkakeijo: Joo uusien kuvien perusteella voin antaa siunaukseni. Hämminkiä aiheuttaen illan hämärissä.
Kuvat suosittelen ottamaan paikan päällä tai mahdollisimman pian keräämisestä luonnonvalossa, useasta kuvakulmasta.

5
Man77: Myöhäinen vastaus, mutta vähän väärään ketjuun laitettu tunnistuspyyntö. Seassa pari suippumadonlakkia muistuttavaa sientä. Heitä roskiin vasemmanpuoleinen kasa. Muut komeita silokkeja.

Ja uudempiin viesteihin vastaan, että ei muutama halla-/pakkasyö laita stoppia kaudelle. Ei muutaku kuvailemaan vielä kun kerkeää.

6
Kukkakeijo: Eivät ole suippumadonlakkeja.

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 10, 2018, 21:51 »
On löytynyt kuvattavaa. Tosin heikonlaisesti, mutta kameraa on päässyt räpsytteleen.
Olen käynyt kuvaamassa useammilla spoteilla, joista osasta on löytynyt aiempina syksyinä runsaasti kuvattavaa. Vähenevissä määrin tosin. Myöskin tullut koluttua uusia pontentiaalisen näköisiä paikkoja, jotka ovat tarjonneet ns. makupaloja. Eli vain kourallisen verran kerrallaan. Ja tämä pätee näihin uusiin ja vanhoihin spotteihin siis. Tästä syystä pienimuotoinen huoli on muodostunut. Vuosi vuodelta vähemmän havaintoja. Ei hauskaa ollenkaan. Onko muut havannoinut samoin?

Ja mainittakoon, että noilla vanhoilla tutuilla anteliailla spoteilla en ole havainnut mitään silmiinpistävää ulkoista muutosta (yhtä spottia lukuun ottamatta), paitsi että horsmat ja muut heinälajikkeet ovat alkaneet dominoimaan hieman enemmän.

Viime valokuvausreissulla (eilen) saldoksi jäi neljä yksilöä. Samalta alueelta n. kuukausi aiemmin on tehty runsaampaa havainnointia. Ja tämä kyseinen alue on todella suuri nurmilauhatuppoja täynnä oleva useampisarainen pelto. Eli itiöemien löytymättömyyttä tuskin selittää sekään, että muut kuvausintoiset ovat ehtineet ensin. Niin suurelta alueelta tuskin jokaista yksilöä saadaan taltioitua filmille.

Olemme kuvauskaverini kanssa miettineet päämme puhki, että mikä voisi olla syynä tälle suippumadonlakkien kadolle. Kokeneita kuvaajia molemmat kuitenkin. Vähän vitsailtiin, että jospa vekkulit tattiset vain testaavat kärsivällisyyttämme tarjoten vain pieniä maistiaisia, jotta kuvausintomme kuitenkin säilyy. Tai sit suoranaista vittuilua :D

Juttuja lukenut ja kuullut, että havaintoja on kuitenkin tehty paljon ympäri Suomen.

Nämä kokemukset kerääntynyt Suomessa Pohjois-Pohjanmaalla.

8
cannabis132: Eivät ole suippumadonlakkeja.

9
comics: Eivät ole suippumadonlakkeja nuo kolmen ensimmäisten kuvien sienet. Viimeisissä kuvissa olevat ovat suippumadonlakkeja.

10
Tattitaneli: Ekan kuvan neljä ylintä näyttäisi ehkä olevan suippumadonlakkeja. Ainakin nuo kaksi, joissa ei ole vielä lakki auennut. Kahdesta varttuneemmasta vaikeampi sanoa. Täyttä varmuutta en tohdi noiden kuvien perusteella kuitenkaan antaa.
Ota ensi kerralla kuvia suoraan kasvupaikalla, kuten tuossa viimeisimmässä kuvassa olit tehnyt.

Loput vaaleammat sienet voit heittää menemään.

11
Mielestäni nämä ovat suippumadonlakkeja kaikki, mutta eräs henkilö tarvii tunnistusapua vielä kun ei ollut varma. Oli jotkut väittänyt jopa nurmikirjoheltoiksi :D

Joo suippumadonlakkejahan ne.

12
Moro!

Onko kyseiset sienet semilanceataa?

Eivät ole suippumadonlakkeja.

Apua kaipaisin. Ovatko madonlakkeja?

Näyttäisivät olevan suippumadonlakkeja. Ainakin ekassa kuvassa näyttää selviltä tapauksilta. Muissa kuvissa huonot kuvakulmat ja olosuhteet muuten, nin vaikeempi sanoa.

13
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Syyskuu 21, 2018, 14:57 »
Onko normaalia tollanen valkonen juurekas kasvusto?

On normaalia. Kaunista terveen näköistä rihmastoa . Ei muutako anna rihmaston levitä.

14
Onkohan nämä madonlakkeja?

Eivät ole suippumadonlakkeja.

15
Onkohan nämä madonlakkeja?

Eivät ole suippumadonlakkeja.

Sivuja: 1 2 3 ... 22