Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: 1 ... 5 6 7
91
Joo tuo valmistautuminen on todellä tärkeää, hyvä pointti Pehmolta. En halua pelotella, mutta sitä voi olla pienelläkin annoksella kuitenkin tavallaan siinä tilassa ettei esim. normaalin tupakkasätkän käärimisestä tule yhtään mitään :)

Jotku valittaa nenän valumisesta matkoilla. Eli paperiakin niistoa varten valmiiksi. Jos päätätte lähteä liikkeelle pienemmällä annoksella, tuskin tulee ongelmia suorittaa noita arkipäivän juttuja mutta aina se on vaan parempi kun ei tarvi murehtia noita vaan kaikki on valmiina. Syömisistä semmonen vinkki että mitään prosessoitua ei ehkä kannata laittaa valmiiksi. Itelle ei ainakaa maistu. Jos jotain ylipäätään haluaa syödä, sen tulee olla aika käsittelemätöntä. Hedelmiä, kasviksia, vettä jne. Mä en ite noudata läheskään aina tätä mutta jos toiselle vinkkiä pitäs antaa niin:

- juomista
- musat varalta valmiuteen
- sätkät / jopot (jos niihin päädytte) valmiiksi
- jos sen oksennussankon hommaa niin laittaa sen kuitenkin vähän niinku piiloon mutta saataville koska matkalla sitä on aika vastaanottavainen kaiken suhteen ja voi käydä myös niin että jos huomaat keskellä lattiaa sankon jonka muistat olevan oksennusta varten voi se jo itsessään vaikuttaa matkaan
- jos harrastatte hävytöntä huumoria, tai jotain kiusallista piikittelyä, suosittelen sen jättämistä minimiin, osittain yllä mainitusta syystä
- jonkinlainen pesänrakennus on hieno valmistelu. mahdollisesti useampaan paikkaan. makkari valmiiksi, olohuoneeseen vähän mukavampaa peittoa ja tyynyä (värikkäitä, aiheuttaa ainaki mulle kivoja extravisuaaleja). jos ulkona olette, siellä kans valmiuteen makuupaikka jne.
- puhelimet kiinni jos on vaaraa että anopit tms. soittelee. tästä ollaan montaa mieltä ja ei tietty ole yhtä oikeaa tapaa mutta ite minimoisin kaiken mahdollisen häiriön mahdollisuuden.
- oma mielipide mutta en suosittele elektroniikan käyttöä kuin max. musan kanssa. sieni on niin hengellinen ja orgaaninen että elektroniikka jotenki mulla häirittee

EDIT: lisätään nyt vielä yks juttu omasta kokemuksesta. Luin ja katsoin youtubea melkein vuoden verran erittäin intensiivisesti sienistä, sienitripeistä yms. ennen omaa kokemusta. Tavallaan siksi että voisi valmistautua ja ehkä tietää mitä mahdollisesti tuleman pitää. Mutta itse kokemus oli sitten aivan jotain semmosta mihin ei mitenkään voi valmistautua. Eli tavallaan varmasti ihminen pyrkii näissä konkretisoimaan asioita ja valmistautumaan mutta nämä tajunnan laajennukset tässä tapauksessa sienillä on jotain semmosta mitä vaan ei pysty kuvittelemaan ennenku sen kokee. Ihan referenssinä että mulla eka kokemus oli vajaalla 3:lla grammalla kuivattua suippumadonlakkia. Halusin siitä semmosen että varmasti tuntuu. Mulla oli äärimmäisen upea kokemus mutta kai tiedostin kuitenkin jotenkin riskin siitä että voihan se mennä vituralleenkin.

2. EDIT: niin mähän tein tuon oman ekan reissun tavallaan väärin, tai riskialttiisti. PE känni, LA krapulassa jointti ja sienet, isohko annos ainaki ekalle kerralle. En suosittele. Mutta toisaalta, tuuri kävi ja kokemus oli mitä upein :)

92
En ole missään nimessä kokenut mutta teoriaa olen pari vuotta lukenut ja on useampi reissu itellä takana joten yritetäänpä :)

Muutamaa asiaa haluaisin kokeneemmilta kysyä. Elikkäs mikä on sopiva määrä silokkeja ensitripilleni? Haluaisin ensimmäisen trippini olevan miedompi kokemukselta enkä mitään 5 tason trippiä  ja nähdä miten sienet juuri minuun vaikuttavat ja sen mukaan ensi tripille lisätä määrää tarvittaessa.
Jostain syystä vaikuttaisi olevan niin että täällä Suomessa määriä ilmoitetaan kappaleina (tuoreita?) mutta muualla painon mukaan. Paino on minusta tarkempi määre kun koko voi vaihdella suurestikkin. Toisaalta, pontessi vaihtelee yksilöiden välillä myös joten ei tuolla painollakaan täydellisen tarkkaa, tai vertailukelpoista referenssiä saa. Suippumadonlakki sisältää hyvin vähän psilosiiniä joka taas tuhoutuu nopeasti sienessä hapen takia joten käsitykseni on että juuri suippumadonlakin kanssa ei niin suurta väliä ole syöky tuoreita tai kuivattuja. Sanoisin että kaikki nuo huomioonottaen parasta olisi kerätä mahdollisimman paljon sieniä (yli yksittäisen reissun tarpeen, varastoon), kuivata ne niin hyvin että jalka napsahtaa kuivana poikki, ns cracker dry. Sitten jauhaa, tai ainakin pilkkoo ne puruksi ja sekoittaa hyvin. Sillon on potenssi tasalaatuisempi. Säilytys pimeässä, viileässä, lasipurkissa ja sekaan voi nakata määrästä riippuen niitä silikonikosteudenkerääjiä. "Do not eat" -palleroita semmosessa pienessä pussisa.

1g kuivana lienee sopiva ensimmäinen annos. On mahdollista että aivot tai mieli tarvii herättelyä ja tiedän tapauksia joissa ilman lääkitysten tai muidenkaan häiriötekijöiden jälkeen vasta 3. reissu 3:lla grammalla tuotti reissun. Toisaalta itse olen nähnyt 1g:llä kosmisen lohikäärmeen leijuvan taloni yllä.

Savut voivat boostata reissua arvaamattomasti, niitä kannattaa välttää ensimmäisellä reissulla. Tai polttaa savut vasta laskun aikana. Varsinkin jos on yhtään taipumusta minkäänlaiseen ahdistukseen savujen takia. Ja en sotkisi alkoholia ainakaan suurissa määrin. 1-2 annosta voi rentouttaa mutta myös alkoholi voi boostata reissua arvaattomasti varsinki jos on humalassa kovinkin mustavalkoiseen ajatteluun taipuva.

Kuinka paljon tripistä yleensä muistaa sen päätyttyä?
Riippuu varmasti hyvin monesta asiasta ja esim. siitä että poltteleeko niitä savuja tai juoko alkoholia. Minulla ainakin on auttanut paljon se että olen kirjottanut mahdollisimman nopeaa reissun jälkeen raportin siitä. Ei sitä tarvi missään julkaista, kunhan vaan kirjottaa ylös. Tai puhuu siitä jonkun kanssa että mitä tapahtui. Sanoisin että aika hyvin olen muistanut omat reissuni vaikka valitettavan monesti niihin on ainakin savut liittyneet myös.

Pieni pelko takaraivossa kun lukenut jengin huonoista tripeistä missä menetetty koko todellisuus ja ajantaju ja saatu kunnon pelkotilat päälle. Kuinka yleistä on pienemmällä määrällä kun set & setring kunnossa?
Kaikki ollaan niin erilaisia mieleltämme ja aivokemialtamme että käytännössä mitä vaan voi käydä. Sanosin että 1g:llä, ilman savuja tai muita substansseja on aika pieni mahdollisuus siihen että noin kävisi. Tuohon liittyy myös se miten asiaa osaa hallita. Tai oikeastaan päinvastoin, kuinka hyvin osaa päästää irti omasta itsestään ja todellisuudesta. Set & settingin merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi. Huonoja matkoja varten löytyy todella paljon vinkkejä netistä kun etsii että mitä tehdä sellaisen sattuessa. Toisaalta ennen kuin ensimmäistäkään silokkia syö täytyy vain hyväksyä se että niin voi käydä ja se pitää ottaa vastaan mitä tulee. Jos näyttää että tilanne kääntyy huonoksi eikä jostain syystä pysty päästämään irti ja hyväksymään sitä niin musiikki, paikan vaihto yms. auttaa. Ja opas. Sitähän suositellaan. Jotkut vannoo ettei matkaa ilman opasta, jotku taas eivät halua oppaita mukaan. Itse olen päätynyt sellaiseen ajattelumalliin tai sanotaanko jopa filosofiaan että sieni on se opas ja opettaja. Se on opettaja jonka metodit ovat joskus äärimmäisen ankarat. Tietysti sitten on mahdollista että päätyy vaikkapa siihen pelättyyn psykoosiin mikäli sellaiseen on taipumusta ja silloin ihan ihmisopas olisi varmasti hyvä apu mutta ei tässä taida oikeaa vaihtoehtoa olla.

Niinhän sitä sanotaan että ne huonot matkat on myös niitä opettavaisempia ja tämän voin kyllä itsekkin vahvistaa.

Ja viellä viimesenä muttei suinkaan vähäisempänä tosta sienten aiheuttamasta nauseasta kuinka yleisä on vaikkapa oksentaminen tripillä?
Jotku oksentaa aina, jotku harvoin ja jotku ei ollenkaa. Nauttimismetodi vaikuttaa jonkin verran tähän nähtävästi. Itse suosin teetä. Tosin syön kyllä ne lionneet sienet sitten myöskin. Olen tehnyt 7 reissua annosten ollessa 1-3g kuivattuna ja olen kerran oksentanut.

Odotan innoisani ekaa trippiä jonka aion tehdä kotona rakkaan avovaimoni kanssa! Keskityin kyseleen vähä enemmän näistä epämukavammista asioista saadakseni tietoa ja ehkä vähän rohkeuttakin kokemukseeni!
Ei muutaku hyvää matkaa :) Itse en ole vielä vaimon kanssa päässyt tällaiselle matkalle mutta päivä päivältä häntä kiinnostaa enemmän ja ehkäpä sitten joskus.

93
Vapaa aihe / Vs: Normiyhteiskuntaan kuulumattomuuden tunne
« : Elokuu 08, 2018, 10:19 »
On kyllä mielenkiintoinen aihe ja oikeastaan todella haastavaa edes miettiä miten avais omia ajatuksia tämän suhteen kirjoittamatta mitään romaania aiheesta. Itse olen yrittänyt löytää paikkaani yhteiskunnassa ja jollain tapaa täyttää sen vaatimat normit. Syitä tähän on monia. Olettamus siitä mitä vanhemmat haluaa ja ylipäätään se ettei yhteiskunnan silmissä ole jotenkin huonompi ihminen. Toisaalta jo nuorena nämä (ehkä osittain kuvitteelliset) normit alkoivat sotia omia mielipiteitä vastaan. Jotenkin kuitenkin se muiden miellyttäminen tai jonkin normien täyttäminen velloi tarpeeksi voimakkaana että tuli opiskeltua korkeakoulututkinto, hommattua hyvä työpaikka, perustettua perhe, ostettua tuo jo aiemmin mainittu talo lainarahalla jne.

Vasta viime vuosina sitä on avartanut mieltään, tai sanoisinko että mieli on avartunut aivan uudella tavalla. Merkittävä osa muutosta on varmasti tämä voimakasta stigmaa aiheuttava luonnon tuote jonka aihepiiriiä varten tämäkin foorumi on perustettu. Muitakin vaikuttavia tekijöitä on. Kunnioitus luontoa kohtaan on ollu osa elämää jo pienestä saakka. Tämä on saanut vahvistusta muutama vuosi sitten alkaneesta vegaanimmasta elämäntavasta. Yksilön vaikutus esim. planeettamme tulevaisuuteen on varmasti liki mitätön mutta yritämme vaimoni kanssa tehdä sen mitä voimme. Toisaalta olemme itsekkäitä ihmisiä, kuten ihmiselle luonteenomaista on ja esim. elintason muutos tai elintapojen muutos on pitkä prosessi. Ajattelemme asiaa siten että teemme mitä voimme ja pyrimme valistamaan omia lapsiamme (ilman suoranaista aivopesua..) tekemään valintoja joilla on kestävämpi tulevaisuus.

Tuopa se onkin se mikä tässä on tavallaan ristiriitaista. Emme halua leimata lapsiamme liikaa yhteiskunnan (tarkoitan koulua, kavereita) silmissä. Ja juuri lasten suojelun takia en halua liian räväkästi ilman anonyymiyden suojaa tuoda omia ajatuksiani ilmi esim. psykedeeleistä. Uskon että psykedeeleillä, varsinkin luonnon mukaisilla on todellista arvoa ja käyttöä nimenomaan mielen hoidossa, eli ns. lääkkeenä. Ei tarvitse olla varsinaisesti mielenterveysongelmainen hyötyäkseen näistä.

En ajattele että ihmiset olisivat eri arvoisia tai kukaan olisi parempi kuin toinen. Luulen että pystyn keskivertoa paremmin kuitenkin ymmärtämään muiden intressit ja pyrin niitä kunnioittamaan vaikka ne eivät omalla kohdalla aivan kohdalleen kolahtaisikaan. Toisaalta koen että hyvin moni tuttavistani ei taas pysty samaan. Voin olla vääräsäkkin. Tuntuu kyllä vahvasti siltä että monella on se pää niin syvällä omassa ahterissa ja asia tiedostetaan eikä sille silti haluta tehdä mitään. Ja taitaa se omakin pää välillä käydä siellä.  Kai se kuuluu ihmisyyteen.

Maailma on kaunis paikka josta me ihmiset olemme tehneet synkän ja ruman. Ainoastaan me asialle voidaan myös tehdä jotain.

94
Terve,

On ollut pidemmän aikaa tarkotuksena kääntää suomeksi muutama raportti mitä olen reddittiin kirjottanut englanniksi omista kokemuksista mutta ei vain ole löytynyt motivaatiota tehdä niin. Linkitän siis tähän ne alkuperäiset rapsat, toivottavasti joku saa niistä jotain irti mikäli jaksaa lukea :)

Disclaimer: tän ei oo tarkotus kerryttää mitään reddit karmaa tms. vaan tosiaan ihan vaan jaan omia kokemuksia siten kun ne on alunperin (1-2 päivää reissusta) kirjotettu. Reissuista on myöhemmin ilmennyt paljon paljon muutakin mitä en ole noihin alkuperäisiin rapsoihin enää editoinut mukaan.

1. https://www.reddit.com/r/shrooms/comments/73lh88/autumnal_enlightenment/

- ensimmäinen reissu, hyvä kokemus

2. https://www.reddit.com/r/shrooms/comments/7fu7s6/into_the_magical_world_and_beyond/

- toinen isompi reissu, re-dosing.

3. https://www.reddit.com/r/shrooms/comments/8qgh1j/broken_reality/

- vähän ikävämpi kokemus vaikka hyvääkin oli mukana

Jos joku jaksaa lukea nuo kaikki läpi ja kysymyksiä herää niin vastailen tähän mielelläni mutta en ala nyt lähtökohtaisesti kirjottelemaan mitään tyhjentävää selontekoa nykyhetkestä.

Tulevaa sienikautta odotellessa :)

EDIT: lisäsin nyt edes jotain pientä kuvausta reissuista.

95
Käyttökokemukset / Vs: Toleranssi?
« : Elokuu 06, 2018, 00:28 »
3g kuivattua silokkia -> avaruusmatka (tai oikeastaan sienimaailmaan joka ei varsinaisesti ollu avaruutta mutta jotain mystistä). muutama tunti sen jälkeen uus 3g (teessä nautittuna molemmat) josta seurasi uusi matka joka oli ehkä kyllä vaimeampi ja erilainen kuin edellinen mutta täys matka silti. Objektiivisesti sanoisin että toleranssia oli, ei ollut jälkimmäinen 3g matka (kukapa näistä tietää, joka matka on erilainen) mutta matka kuitenkin.

96
Käyttökokemukset / Vs: Lsd:n vaikutus sieni toleihin
« : Elokuu 05, 2018, 21:46 »
Taitaa mennä offtopiciksi jo mutta että monelle taitaa riittää se että alkoholi on laillista. Ei edes kyseenalaisteta sen käytön järkevyyttä saati sitte yritetä ymmärtää laittomia päihteitä tai että ne voivat olla jopa harmittomampia kohtuudella käytettynä entä se koppa olutta ja tapiopullo viikonloppusin. Ja ei ole monella lie mitään käsitystä kuinka vaarallinen ja addiktoiva aine tuo laillinen alkoholi edes on. Koska se on laillista niin sehän on sitten myös turvallista?

Itse oon kanssa samaa mieltä että psykedeelit ainakin omalla kohdallani toimivat paremmin lääkinnällisesti entä viihdekäyttömielessä. Tai sienestä lienee parempi puhua ihan spesifisti kun ainoa klassinen psykedeeli mitä on tullut testattua. Sen mitä maailmalta lukee niin tuppaa menemään myös niin monella että itse substanssi ehkäisee viihdekäytön aiheuttamalla huonoja matkoja jne.

Koitan olla mahdollisimman rationaalinen näitten asioitten suhteen mutta kylläpä se vaan mystistä menoa on ollu heti ekan sienireissun jälkeen. Paluuta ei ole :) Mää uskon että hyviä reissuja tulee kun ottaa vastaan sen mitä sieni opettaa ja tekee niille asioille oikeasti jotain. Joskus se opetus voi olla vähän rankka mutta seuraavilla reissuilla sieni voi olla oikeinkin rakastava ja hellä jos vaan kunnioitat sitä. Kunnioituksesta just samaa mieltä kuin aiemmin todettu. Ymmärretään set&setting, pidetään taukoja, käsitellään asioita mitä ollaan sienissä hiffattu jne.

97
Suippumadonlakki / Milloin kausi alkaa?
« : Heinäkuu 25, 2018, 23:55 »
Mitenkähän lienee tuleva syksy sienten kannalta. Kokenut en ole enkä voi sanoa että olisin kovinkaan perehtynyt mykologiaan mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna ei taida hyvältä näyttää näiden helteiden ja sateettomuuden takia? Sienet ei taida ihmisten keksimää kalenteria osata tai ennemminkin kunnioittaajoten lienee mahdollista että kausi vaan viivästyy. Oisko täällä jotain enemmän asiaan perehtyneitä ja heidän näkemyksiä tai mielipiteitä asian suhteen?EDIT: Topic siirretty ja otsikko muutettu. --Ylläpito

98
Onko porukka vetänyt juuri ennen nukkumaan menoa sieniä esim. aamuyöllä ? Itseä vähän epäilyttää toi et miten se vaikuttaa tripin laatuun.
Sen takia kysyn kun ei välttämättä oo parempaa ajankohtaa ottaa näitä...

Ei minusta kannata. Voi tulla sekavia vaikutuksia ja fiilis, että saisinpa vain unta.

Tulee juurikin tuo. Väkisinkin tulee mieleen että setting on juurikin semmonen että on myöhä ja sieniä ehkä on varastossa ja tulee vaan se idea että pitäskö vähän? Ei kannata :)

Oma kokemus: perjantai, vähän olutta, vähän kukkaa, sieniä varastossa -> sen verran menee olut ja jointit päähän että alkaa miettimään hieman syvällisempiä aatoksia -> hmm. mullahan ois sieniä -> noh, testataan nyt sitten vaikka 1g -> no hups -> jaa niin sitä pitäs nukkumaanki mennä -> ei saatana -> auttasko jointti? -> ei saatana -> hyvä reissu, väärä ajankohta, tulipahan tehtyä.

99
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2017
« : Lokakuu 17, 2017, 20:19 »
Jossain lukee että kausi on ensimmäisiin yöpakkasiin. Jossain taas lukee että kestää pikku pakkasiaki ainaki silokit. Oompa niinki hurjan väitteen kuullu (vailla tieteellistä pohjaa) että pikku yöpakkaset jopa boostais psilocybin tuotantoa. Jos nyt sais vahvistuksia vielä käynnissä olevasta kaudesta Pohjois-pohjanmaalla niin oispa kova :)

100
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2017
« : Lokakuu 16, 2017, 18:58 »
Jokohan lie kausi ohi Pohjois-pohjanmaalla? Lauantaina tarkistin spotin mistä aiemmin syksyllä löytyi useita kymmeniä sieniä ja nyt hädin tuskin 15 kpl. Kävin siellä uudestaan tänä aamuna eikä löytynyt ainuttakaan. Aika pikaisesti toki kävin spotin läpi mutta aiemmin sienet on olleet helposti havaittavissa, ei mitenkään erityisesti piilossa.. Toinen spotti myös tänään käyty läpi mistä aiemmin syksyllä löyty kymmeniä sieniä enkä nyt nähny ainuttakaan.
En usko että kausi vielä ohitse. Voi olla että joku muukin tietää paikkasi.

On kyllä toki totta tai mahdollista mutta paikan lokaation huomioon ottaen epäilen vahvasti :) Ehkä kelit nyt on ollut vaan epäsuotuisat, liekkö liiasta sateesta jopa haittaa? Ulkomaisilla foorumeilla kun puhutaan sateiden jälkeisestä metsätyksestä niin onko tuossa jotain tieteellistä perää että sienet kasvaa nimenomaan vasta sateen jälkeen? Sitten on taas huipputieteellinen sanonta "kuin sieniä sateella" joka taas indikois muuta. :)

101
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2017
« : Lokakuu 16, 2017, 11:33 »
Jokohan lie kausi ohi Pohjois-pohjanmaalla? Lauantaina tarkistin spotin mistä aiemmin syksyllä löytyi useita kymmeniä sieniä ja nyt hädin tuskin 15 kpl. Kävin siellä uudestaan tänä aamuna eikä löytynyt ainuttakaan. Aika pikaisesti toki kävin spotin läpi mutta aiemmin sienet on olleet helposti havaittavissa, ei mitenkään erityisesti piilossa.. Toinen spotti myös tänään käyty läpi mistä aiemmin syksyllä löyty kymmeniä sieniä enkä nyt nähny ainuttakaan.

102
Toverini löysi laitumelta. Onko suippumadonlakkeja vaiko jotain muuta? Löytyivät pienistä ryhmistä, ryhmät muutaman metrin etäisyydellä toisistaan.

Osa on selvästi silokkeja, en osaa sanoa kaikista, varsinkaan suuremmista. Jos kaikki olivat ihan vierekkäin ryhmässä, niin todennäköisesti ovat kyllä sitten kaikki samaa lajia.

Kuva missä ne on vielä nurmikossa, ne on varmuudella suippumadonlakkeja.

Onkohan sittenkään? Ei minusta näytä nurmikollakaan olevat ihan 100% varmuudella silokeilta kyllä.

103
Mulla ei oo mitään meriittejä tän tieteenalan saralla mutta mun silmään ei näytä silokeilta. Eikös silokeilla ole jalka aina valkoinen/vaalea vaikka kosteaa olisikin (lakki tummemman ruskea) ? Eikä kyllä muutenkaan näytä nuo.

Kannattaa lukea 3-5 kertaa tältä foorumilta löytyvä opas eri bongaus reissujen välisinä aikoina. Sitte on https://www.shroomery.org/ jossa on hurjasti tietoa. Oman turvallisuuden vuoksi.

Kosteilla keleillä, kuten nyt jo tuntus olevan täälläpäin ainaki, ja kun sienet ovat ruskeita, se kalvotesti on mielestäni hyvä. Eli siis jos kerta rikotaan jo lakia pomimalla sieniä, kannattaa sitä myös vähän hypistellä käsissä. Ruskeilta koittaa irrottaa sitä kalvoa lakista jne. En oo kahlannu kaikkia näitä pyyntöjä läpi tai kaikkia kuvia interwebissä joten en tiedä liekkö jossain kuvaa tuosta kalvon irrottamisesta tai miten se näkyy mutta ainakin tuolla oon ite (nähtävästi) varmistunu monesta sienestä jotka todella paljo silokilta näyttää mutta pieni epävarmuus hiipii mieleen että liekkö sittenkään.

Toki on mahdollista että on myös muita samankaltasia sieniä joista irtoaa se kalvo samalla tavalla ja oon itse poiminu sitte joitain vääriä sieniä :D (mutten toki perusta kaikkea tunnistusta pelkästään tolle kalvon irtoamiselle).

Tää on musta semmonen asia että tähän kannattaa oikeasti vähän perehtyä. Ei vaan mennä random mestoille poimii random sieniä jotka 10m päästä vähän näyttää silokilta.

EDIT: vielä siis disclaimer että olen täys noob, eka syksyä sienimettällä. mutta olen pyrkinyt ottamaan asioista selvää niin paljon kuin mahdollista.

105
Terve. Pellolta löyty tämmösiä: http://imgur.com/a/IQw49
Liekkö silokkeja :)

EDIT: eli pelto oli semmonen niitetty pelto. Ei viljapelto, oiskohan karjalle rehua tms. Toisessa pellon päädyssä olevalla "ajouralla" oli kaikki nuo sienet. Noita vaaleita ja tummempia oli samoissa ryppäissä sekaisin.

Sivuja: 1 ... 5 6 7