Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Heinäkuu 12, 2019, 22:41 »
Itselläni ns. järki, tietoisuus, äly tai miksi sitä nyt sanokaan riitelee jatkuvasti tunteiden kanssa. Joskus vievät tunteet, joskus järki. Väitän että kummassallakin on roolinsa riippuen tilanteesta. Ja nuo eivät tule järjestyksessä. Joskus ensimmäinen kokemus tilanteesta, minkä tavallaan tiedostaa on jompikumpi. Tunteita, myös "negatiivisia" on oppinut arvostamaan erään sienireissun jälkeen jolloin olikin aika vekkuli tilanne. Tavallaan tiesin kuka olen mutta olin kadottanut kaikki tunteet. Tai kun jonkinsortin egon sulamisen jälkeen kasasin itseni atomeista jäi tunteet viimeiseksi asiaksi minkä lopulta sain takaisin. Se ei ollut millään tapaa miellyttävä kokemus ja silloin opin omalla kohdallani että mikä vaan tunne on parempi entä että ei tunne lainkaan.

Tästä voisi selittää vähän pidemmänkin kaavan mukaan mutta todella vaikeaa ylipäätään selittää asiaa kuten asiaan vihkiytyneet varmasti tietävät. Tunteet ovat tärkeitä mutta niin on niiden hallitseminenkin ainakin jos haluaa pärjätä tässä nyky-yhteiskunnan sosiaalisessa myrskyssä ja tulla toimeen kanssaihmisten kanssa. Toisaalta tunteita pitää kyetä myös näyttämään ja kertomaan. Yhtä paradoxia on tämä elämä näine puitteineen. Liittyneekö sitten vain yhteiskuntaan vai mihin. Mene ja tiedä.

32
Ainakin ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy myös tilastoja lämpötiloista ja sademääristä paikkakuntakohtaisesti 60-luvulta lähtien, jos kiinnostaa kunkin vuoden sääolosuhteet syvällisemmin. https://ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

Ihan tosi pikaisella vilkaisulla näyttää jonkinmoinen korrelaatio löytyvän jopa tän threadin alotuspostauksen päivämäärien kanssa. https://laji.fi/observation/list?target=Psilocybe%20semilanceata&informalTaxonGroupId=MVL.61 tuolta nyös voi selata havaintoja mutta tämän meitä niin kovasti kiinnostavan sienilajin kiistanalaisuuden takia voinee luottaa siihen ettei tuonne raportoida kuin murto-osa havainnoista :)

Oishan näistä hienoa kasata jokin tilaston tapainen käppyrä jos data ois helpommassa muodossa ohjelmallisesti käsiteltäväksi mutta ei kyllä oma aika riitä alkaa mankeloimaan dataa käytettävään muotoon :(

EDIT: kah kehveliä. Molemmat palvelut tarjoavat jonkin sortin julkisen rajapinnan.

33
Vapaa aihe / Vs: Kesän avaus
« : Heinäkuu 03, 2019, 10:45 »
En viitsinyt tämän takia omaa ketjua tehdä tai aloittaa mitään virallista havaintoketjua kaudelle mutta jossain näyttää jo Suippumadonlakkia löytyvän: https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/26072275#26072275

34
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 25, 2019, 13:31 »
Niin, liekkö tähän liittyy myös Default Mode Network ja sen aktiivisuus. Ulkomuistista siteeraan löyhästi kirjaa How to Change Your Mind (on muuten hyvä kirja psykedeeleistä, niiden historiasta, tutkimuksista jne). Mukana myös muualta luettua ja omaa pohdintaa, joten sillä varauksella sitten :) Vanhetessa ihmisellä DNM vahvistuu ja ilmeisesti yleisesti tunnustetaan että ego sijatisee DNM:ssä. DNM:n osien yliaktiivisuus voi linkittyä myös kaikenlaiseen mielenterveysongelmaan, kuten vakavaan masennukseen. Psilosiinin (ilmeisesti myös muiden psykedeelien, vaikka vaikutusmekanismit vähän vaihteleekin) vaikutuksen alaisena DNM:n reitit heikkenee. Moni väittää, ja olen itsekkin kokenut psilosiinin vaikutuksen alaisena näkeväni ja kokevani maailman lapsen silmin.

Kehittyessään aivothan oppivat käyttämään eräänlaista välimuistia. Se mahdollistaa perusasioiden puoliautomaattisen suorituksen tai prosessoinin. Liekkö evoluution energiansäästökeino. Paljon siitä informaatiosta mitä inputtina aivoihin tulee jää käsittääkseni tavallaan käsittelemättä, tai menevät juuri jonkin pikaprosessoinin/filtterin läpi. Jos astit kokee sitä mitä voisi olettaa, homma ok eikä tarvi käsitellä informaatiota kovin syvällisesti. Tämä voi tietysti olla aika kaukaa haettu aasinsilta trippivisuaaleihin mutta kaikki varmasti muistaa ensimmäisen kertansa (psykedeeleillä) ? Vaikka on ihmisiä joilla ensimmäinen kerta on ollut huono kokemus tavalla tai toisella, on se monelle ollut todellaa taianomainen kokemus niin tunteellisesti kuin visuaalisestikkin jollaista ei enää saa toiste. Liekkö se johtuu sitten siitä kun DNM ekan kerran tavallaan sammutetaan jolloin aivot saa eräänlaisen shokin.

Noh, tämä menee ehkä jo liikaa ohi aiheen (miksihän meikä harrastaa tätä OT:ta nykyään joka ketjussa..) mutta jänskä näitä on pohtia :)

35
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 22, 2019, 03:06 »
Ei ihan täysin suoraan liity aiheeseen mutta aloituspostauksessa mainittiin elokuvat joten sen nojalla laitan tämän tänne:


Aika symbolistisesti ja kärjistetysti kuvattu yleisesti kapitalismia ja yhteiskuntaa mutta toisaalta hitusen voin kyllä samaistua sieniin perehtymisen jälkeen tuota tietoisuuden avautumista mitä tuo oman tulkinnan mukaan yrittää kuvata. Jännä video.

36
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 20, 2019, 22:02 »
Olen itse sellainen, että esimerkiksi kun alan rakentamaan tai tekemään jotain luovaa työtä, en kykene näkemään valmista asiaa mielessäni vaan teen ikään kuin kokeilemalla.

Tämä onkin mielenkiintonen pointti. Itse olen samanlainen. En paljoa rakentele, mitä nyt jotain amatöörihirsisalvausta ja perus omakotitalohuoltoa ja pihahommaa jne. mutta vaikka sitten musiikin sävellyksen kanssa. En koskaan näe, kuule tai aisti mitenkään sitä mikä siitä työstettävästä asiasta lopulta tulee. En edes vilaukselta. Ei ole ns. sitä lopullista visiota olemassa ennenkuin se on valmis jolloin näkee mitä tuli tällä kertaa tehtyä. Sitä jotenki yllättyy sitten kun se homma on valmis ja jos se sattuu kuulostamaan/näyttämään/tuntumaan hyvältä.

37
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 17, 2019, 21:27 »
Tällainen varianssi tuntemieni tapausten sekä omakohtaisten kokemusteni välillä on saanut minut uskomaan, että visuaalisuuden aste vaihtelee ensisijaisesti henkilön visuaalisen hahmotuskyvyn ja mielikuvituksen mukaan. Mielikuvituksekaskaan tyyppi ei aina ole visualisaatiovalmiudessa, jos on set & settingin suhteen vähän tiukempi paikka, ja hieman rajoitetummin visuaalisesti orientoituneet henkilötkin pystyvät indusoimaan mielikuvitustaan esimerkiksi aistideprivaatiolla tai vaikka kuuntelemalla transsiin johdattelevaa musiikkia. Toissijaisesti annoksella on merkitystä. Yksi lappu ei vielä rukkaa kaikkea hahmotuskykyä uusiksi.

Samoja asioita olen myös miettinyt. Varsinkin tuota visuaalien yhteyttä mahdolliseen mielikuvitukseen tai ehkä jopa tietynlaiseen luovuuteen. Lähes poikkeuksetta tuttavani, tai oikeastaan kaikki kertomukset mitä olen aiheesta kuullut sanoo että luonto näyttäytyy aina erikoisen kauniina. Kaverini, joka kyllä näkee mökin seinillä ja katossa ties mitä sienissä ei omien sanojen mukaan näe luontoa mitenkään tavallisesta poikkeavana. Ehkä hän näkee luonnon aina yhtä kauniina kuin muut näkee sen psykedeelien vaikutuksen alaisena. Tämähän se on juuri hienoa tässä tämä perspektiivien erilaisuus eri ihmisten kesken.

38
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 17, 2019, 06:46 »
En nyt saa päähän ainuttakaan leffaa poislukien Fear and Loathing in Las Vegas (eikä siinäkään sieniä nautittu) mutta en kyllä oikein osaa verrata omia visuaaleja siinä esitettyihin. Mutta kyllä. Meikä näkee. Todella ihmeellisiä asioita. En aina, tai jokaisella reissulla ja annoksen koollakin on vaikutus asiaan mutta omat reissut täyttävät kyllä lääketieteellisessä mielessä psykoosin merkit hyvinkin. Ja silti sitä jotenkin kuitenkin tietää (paria kertaa lukuunottamatta) että se johtuu vain niistä sienistä.

Mutta täytyy kyllä sanoa sekin että visuaalinen tykitys on laantunut kun kokemuksia on kertynyt enemmän. En tiedä johtuuko se jostain omasta kypsymisestä vai voiko johtua jopa jostain baeosystiiniin eri suhteesta tai kuivatusmetodin ja kauden saaliin sekoittelusta tai ylipäätään jostain biologisesta eroavuudesta eri kausien välillä. Vaikka niistä visuaaleista ei ehkä itsessään juuri ole hyötyä henkisen kasvun kannalta tai muuten lääkinnällisesti siinä mielessä miksi itse sieniä nautin, on silti sinällään harmi että suunta on ollut tämä niiden suhteen.

EDIT: ketjun aihe on kysymys johon en vastannut joten pari esimerkkiä: kosminen lohikäärme taloni yllä. Varjo-olento joka pimensi koko olohuoneen. Säikeitä jotka yhdistävät kaiken maailmankaikkeudessa toisiinsa. Ehkä noin hevosen kokoinen korppi jolla silinteri ja okulaari, leijumassa pihalla katselemassa olohuoneen ikkunasta sisään. Erikoisia merihevosen näköisiä lohikäärmeolentoja jotka ovat kotoisin sienimaailmasta. Itse Sienen "fyysinen" olemus. Talon vintti joka on jonkin kosmisen, tai sienimaailmassa asuvan olennon sisusta jossa matkailen sienimaailmassa kaverini kanssa ns. turvallisesti. Vaimo oli metsän henki tai oikeastaan jumalatar joka vei minut "reissulle" omalle pihallemme. Täysin harmaa taivas alkutalvesta yöllä on mitä kauneinen näkymä universumiin kaikkine "mausteineen".

Oishan noita listattavaksi mutta ehkä esimerkit riittää tuomaan asian ilmi :) Aina läsnä on myös perusvisuaalit jotka itellä on: asiat hengittää. Asiat alkavat liikkumaan "pehmeästi ja epäsymmetrisesti". Luonto kasvaa ja luo kokoajan uutta. Varsinki kuuset ovat suurinpiirtein kauneimpia asioita maailmankaikkeudessa.

Nuo ovat siis pääsääntöisesti silmät auki nähtyjä asioita. Silmät kiinni meno on yleensä vielä hurjempaa..

Omat annokset ovat olleet Suippumadonlakilla välillä 0,5-3,6g ja kerran on tullut myös Cubensista testattua annoksella 3,5g (kuivana kaikki).

39
Vapaa aihe / Vs: ARAS.org
« : Toukokuu 31, 2019, 23:23 »
Vähän off-topic ja en linkitä videota suoraan mutta jotenkin tuosta tuli heti mieleen I, Pet Goat II video joka kyllä löytyy nopeasti hakemalla.

40
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« : Toukokuu 04, 2019, 00:58 »
Uskon että riippuu hirveän paljon siitä ihmisestä. Se täytyy muistaa että hekin ovat ihmisiä. Heidän pitäisi olla mahdollisimman objektiivisia kaiken suhteen mutta kukaan ei ole robotti joten heidän omat kokemukset, käsitykset ja aikalailla kaikki vaikuttaa siihen miten suhtautuvat asioihin. Toisaalta surullista mutta että varmasti on tuolla alalla ihmisiä jotka ovat vaan "töissä" eikä heillä oikeasti kiinnosta auttaa ihmisiä..

Kävin 3 kertaa psykologilla. Tilanne oli tietyllä tapaa ns. epätoivoinen. Ei välttämättä oman mielenterveyden kannalta mutta parisuhdedynamiikan sekä puolison mielenterveyden osalta. Noh siitä huolimatta päätin luottaa salassapitovelvollisuuteen ja kerroin että olen lääkinnyt itseäni taikasienillä ja siksi en ole itse aivan niin huonossa jamassa kuin ehkä olin muutamia kuukausia sitten silloin. Vaikka tällä asialla ei välttämättä hirveänä merkitystä ollut siihen miksi olin siellä psykologilla, (ehkä naiivisti) ajattelin että jos tänne tullaan, pelataan avoimin kortein. Muutoin tästä ei ole hyötyä.

Tällähän ei pitäisi olla mitään väliä mutta kyseessä oli keski-ikäinen nainen. Session päättyessä iski valtava katumus siitä kun paljasin tavallaan kontekstiin epäolennaisen seikan, eli sienet. Ajattelin että seuraava sessio tulee olemaan vähintään nihkeä ennakkoluulojen yms yms. takia. Yllättynythän hänkin selvästi oli kun paljastin sienikokeilut.

Väärässä olin. Seuraavassa sessiossa hän oli hyvinkin utelias siitä miten koin sienten auttavan, mikä oli toimintamekanismi (ei tiennyt ennakkoon juuri mitään, oli lukenut aiheesta "jotain").

Sienistä ei sitten sen toisen session alun "selonteon" jälkeen tehty mitään numeroa. Voihan olla että hän ei paljastanut oikeaa luonnettaan tai suhtautumistaan asiaan mutta ainakin hyvin näytteli kiinnostustaan eikä tuominnut.

Toisaalta, myöhemmin olen käynyt juttusilla psykologisen sairaanhoitajan kanssa joka taas tuntui olevan niin putkinäköinen nimenomaan mielialalääkkeiden tehon suhteen että hälle en uskaltanut mainita sienistä. Muutaman kuukauden kävin juttelemassa kerran viikkoon hänen kanssaan ja söin 1kk ajan mielialalääkkeitäkin. Itselääkitystä myös sienillä ja kannabiksella. Oman subjektiivisen kokemuksen perusteella nimenomaan tuona aikana käydyt sienireissut ja kannabis ylipäätään oli se oikea lääke. Tämä psykologinen hoitaja vaan tuumi jatkuvasti loppua kohden että kuinka hyvin tässä olen päässyt asioissa eteenpäin ja vieläpä hänen mielestään yllättävänkin nopealla tahdilla normaaliin nähden ja kyseli että mitä on tapahtunut? Vastaus oli aina jotain "oon pohtinut asioita todella paljon" ja hän taas kiitteli lääkkeitä.

Nyt jälkikäteen harmittaa kun en sitten maininnut niistä luonnon tuotteista.. Toisaalta, ei vara venettä kaada.

Ihan vaan konktekstin vuoksi voisin mainita että sienet oikeastaan tavallaan minun tapauksessa alunperin laukaisi masennuksen. Tai ehkä laukaisu ei ole oikea sana mutta tulin tietoiseksi siitä että mullahan, tai meillä parisuhteessa ei ole kovin hyvä olla vaikka ihan muuta kuvittelin (valehtelin itselleni..) Mutta jälkikäteen ajateltuna se oli silti hyvästä. Sienet myös auttoivat prosessoimaan asian ja löytämään sinne ongelmien juurille. Ne toki auttoivat ymmärtämään asioita muutenkin ja näkemään maailman todella erillä tavalla. Kannabis siinä ohessa työkaluna.

Ja tämä prosessi on kestänyt jo pari vuotta eikä varmasti vieläkään ole täysin ohi. Onko se ikinä kellään?

Tässä nyt tuli ehkä liikaakin omaa tarinaa mutta koin että on hyvä selittää kontekstia eikä vain parin lauseen mielipidettä. Näin mulla, ehkä jollain toisella erillai.

41
Varma en missään nimessä ole, tai kokemusta ei ole tämän kyseisen lääkkeen ja psilosiinin vaikutuksesta mutta yleisesti ottaen kaiken sortin mielialalääkkeiden sekä psykedeelien kanssa on syytä olla varovainen. Vaikka lääke ei merkittävää fyysistä vaaraa välttämättä aiheuttaisikaan, tuppaa ne kuitenkin vähentämään itse sienten vaikutuksia. Tää ko. lääke näyttää olevan antipsykoottinen jotka tuovat oman lusikkansa soppaan. Kaverini on syönyt sieniä ketiapiininilääkityksen vaikutuksen alaisena ja hän ainakin väitti sen vähentävän varsinki noita sienten visuaalisia / "psykoottisia" vaikutuksia.

Sitä voi myös mietiskellä että mikäli mielialalääkitys ylipäätään on päällä, onko silloin oikea aika muutoinkaan psykedeeleille. Ehkä joku voi psykedeeleillä yrittää saada selvyyttä niihin pohjimmaisiin syihin miksi niitä mielialalääkkeitä ylipäätään joutuu syömään. Tässä on lukuisia toisiinsa vaikuttavia variaabeleja joista osa hyvinkin subjektiivisia.

Ja vaikka näitä mielialalääkkeitä on käytetty vuosikymmeniä, niiden (tarkasta) toimintamekanismista tiedetään silti hyvin hyvin vähän edelleen. Eli kaikenlaisia tuntemattomiakin riskejä voi olla mihin ei mistään internetin syövereistäkään vastausta löydy. Niinkuin aina kaikessa elämässä :)

42
hiukan ot mut menköön..

ssri ja snri lääkkeetu (aloitus ja lopetus) on syytä tehdä suunnitelmallisesti ja vaiheittain annoskokoa muuttaen.

Ymmärrykseni on (Tutkinut näiden haittavaikutuksia lukemalla netistä tutkimuksia) että lääkkeiden aloittamiseen ja lopettamiseen liittyy erityinen haittavaikutsten laukeamis riski ja edelleen että mitä jyrkempi/ äkimpi muutos on sitä suurempi riski haittavaikutuksille.

..ja täydennyksenä vielä että lääkkeen käyttöaika vaikuttaa todella paljon. 1kk kuuri (yleensähän ne ovat min 3kk?) ei vielä kovin kummosia toimenpiteitä vaadi mutta jos samaa lääkettä on syönyt vuosia, voi olla äärimmäisen tärkeää tehdä lopetus todella hallitusti.

Eli jos nyt siis joku SSRI lääkkeitä syövä haaveile trippailevansa siten että pitää yhtäkkiä taukoa lääkkeestään niin kannattaa perehtyä asiaan ja harkita pari kertaa. Se yhtäkkinen lopetus vaikkapa pariksi viikoksi voi olla kohtuu iso laukaseva tekijä jo itsessään huonolle kokemukselle psykedeelien kanssa.

43
Ainoastaan yksi kokemus cubeista (3,5g kuivattuna) ja lukuisia silokki-kokemuksia 3,6g kuivattuna ollessa isoin. Oma cube kokemus on ensimmäinen kunnollinen sukellus oman pään sisään. Silokeilla olen ollut sanoinkuvaamattomissa maailmoissa, ja nämä maailmat ovat vuotaneet myös tähän maailmaan, mutta matkat ovat olleet hyvin ulospäin suuntautuneita usein, varsinki ensimmäiset kokemukset. Euforisia. Cubeista puuttui ensimmäisen kerran se harmoninen euforia mitä silokit usein antavat.

Cubereissulla oli kyllä upeat hetkensä mutta shokkina tuli se yhtäkkinen sukellus oman sielun tyhjyyteen.

Noh, ei tässä nyt pysty tämän tarkemmin kuvaamaan noita eroja mutta tommosta ajatusten virtaa. En osaa sanoa kumpi parempi kun kokemuksia cubeista vain se yksi.

En nyt lähtökohtasesti linkkaa omia tarinoita näistä tähän mutta jos jollakulla kiinnostaa lukea (englanniksi) niin yv tms.

44
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 24, 2019, 01:18 »

45
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 24, 2019, 01:07 »

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7