Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 01, 2019, 13:56 »
Hieno homma ruoja! Toivottavasti enemmänkin ilmaantuu. Löysin viimevuonna myös kaksi silokkia pihalta sammaleesta, mutta enempää ei sitten ilmestynyt. Kymmenisen päivää kuvasin toisen itiöemän elämää pinnistä lähtien, kunnes helle tuli ja tappoi. Levittelin myös viimevuonna lakkeja ja rihmastonpalasia pitkin pihaa. Tänä vuonna on tullut leviteltyä sinityvikuupikkaa, reunuskirjohelttaa, risumadonlakkia ja suippumadonlakkia pitkin pihamaata. Viimevuonna löyty risumadonlakkia kotipihalta ja tänä vuonna näkynyt jo joku kymmenisen itiöemää.

No niin, hyvältäpä kuulostaa tuokin meininki :)

17
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 01, 2019, 13:28 »
Jeps, jännäähän tämä on :D

Paikka on hiekkakankaan päällä. 1,5-2m melko puhdasta hiekkaa jonka alla savi. Multa on puhdistettua ja kalkittua ja sitä on noin 15cm paksusti. Mullassa on käsittääkseni hevosenlantaa ainakin. Olemme myös itse kalkinneet ja ravinneet nurmea kevätlannoitteella. Vesi ei pihalla kauaa tosiaan tuon hiekkapohjan takia viihdy, eli aika kuivaa on, ja varsinkin nyt helteen aikana on multa ollut paikoin ihan pölyä. Ihme kyllä oikeastaan että siinä yhtään mitään kasvaa. Täällä oli kans se viikkojen hellejakso mutta kun sateet tuli, satoi päivittäin runsaasti reilu viikon ajan. Näkee nurmestakin että elpyi hyvin.

Muita sieniä, joita en ole vielä edes yrittänyt tunnistaa, kasvaa aika paljon omaan makuun ja useampaa lajia. Löytyy voitatista todnäk johonkin kuupikoihin kuuluvia jne.

EDIT: voin käydä tuossa napsimassa kuviakin kyllä. Editoin vaikka tähän niitä myöhemmin.

EDIT2: kuvia https://imgur.com/a/qBAmPqn

PS. semmonen detaili että koiruus meinaa välissä tehdä tarpeensa nurmikolle josta aiheutuu noita kuivia kuolleita kohtia. Semmosessa kohdassa kasvoi myös suippumadonlakkeja. Mutta niitä kasvoi myös ei-koiran-häpäisemissä kohdissa.

18
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 31, 2019, 18:41 »
https://imgur.com/a/LNAF9Pp

Viime syksynä kylvin muutamat lakit ympäri pihaa. En tehny ruiskuja vaan laitoin vaan lakin maata/multaa vasten niinkuin printtiä otettaessa. Nyt löytyy paristakin paikasta pihalta suippumadonlakkeja. Ihan jännästi on rihmasto (tai liekkö tuuli kuljettanu itiöitä) edenny kun on noin 10m päässä pinnejä sieltä mihin lakkeja laitoin.

Semmonen kokeilu :)

19
Kuulostaa minuistakin vähän isolta annokselta, varsinkin jos suippumadonlakkeja ovat. Mikä on isoin annos mitä olet syönyt ja mitä lajiketta?

20
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 19, 2019, 01:07 »
Käväsin spotilla ja oli siellä nyt enemmän ku edellisellä kerralla. Annoin olla toistaiseksi :)

21
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 16, 2019, 23:10 »
Pari kappaletta P-pohjanmaalla bongattu. Jospa se tästä.

22
Mietinpä tuossa että mitenkä syvällä lienee esim. Suippumadonlakin rihmasto on, ja voiko kuivat olosuhteet vahingoittaa sitä kuinka herkästi. Mitään tieteellistä tai tutkimukseen perustuvaa ajatusta mulla ei tästä ole mutta ihan vaan kuivana kautena multaa kaivelleena havaitsin kuinka elotonta pölyä se on siitä parin kymmenen sentin syvyydestä kokeiltuna.

23
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 02, 2019, 13:16 »
Onneksi jo lähes kokonaan tukahdutettu kaikki-mulle-nyt-heti -lapsi sisälläni huutaa kateuttaan. Omalla spotilla ei minkään sortin viitteitä että siellä mitään olisi ikinä kasvanutkaan. Sateista ei tietoakaan vaikka lämpötilat olisivat kyllä kohdallaan.

/s

Hyvä että löytyy, eiköhän niitä täältäkin tässä syksyn piälle.

24
Tämmönenkin chart on. On tainnut vilahtaa täälläkin joskus. https://wiki.tripsit.me/images/3/3a/Combo_2.png

Tosta tietysti puuttuu hyvin paljon varsinkin MT hoidossa käytettäviä mieliala- ja psyykelääkkeitä jotka varmasti monia kiinnostaa.

25
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 27, 2019, 18:57 »
Oulun korkeudella tuli kierrettya pari vanhaa spottia 25.7 ja muutamia tatteja tuli jo bongattua vaikka helteet ovatkin nyt kuumimmillaan :)

No johan on, onnea! :)

26
Toimisto / Vs: Kehitysehdotukset
« : Heinäkuu 26, 2019, 07:40 »
Tuolle pornospämmille olisi varmaan syytä tehdä jotain? http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1044

EDIT: tosin liekkö nuo edes botin tekosia..

EDIT2: ehkä rekisteröitymisen voisi poistaa käytöstä siihen saakka kunnes ongelma saadaan jollain tapaa kuriin?

27
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 25, 2019, 20:43 »
Onnea löydöstä! Olisiko mahdollista tieteen nimissä kertoa vähän paikan olosuhteista (toki paljastamatta liikaa spotin tuntomerkkejä)? Onko ollut sateita? Säätietojen historian mukaan ei mutta ehkä jotain paikallista?

Meitin järkeen ei oikein käy tämänkaltainen :D Ehkä sienetkin on sekaisin ilmastomuutoksesta..

Oli tossa aiemmin pari viikkoa viileämpää keliä ja muutaman päivän satoi reilummin, spotti on metsäaukea mäessä jolla leveyttä n. 20 metriä niin aurinko ei koko päivää porota suoraan siihen. Päähän tuli vaan yhtäkkiä ajatus että käympä vilkuilemassa miltä spotilla näyttää. Nous täälläkin takasin hellelukemiin viimeviikon lopulla.

Aye, kiitos!

28
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 25, 2019, 17:35 »
Onnea löydöstä! Olisiko mahdollista tieteen nimissä kertoa vähän paikan olosuhteista (toki paljastamatta liikaa spotin tuntomerkkejä)? Onko ollut sateita? Säätietojen historian mukaan ei mutta ehkä jotain paikallista?

Meitin järkeen ei oikein käy tämänkaltainen :D Ehkä sienetkin on sekaisin ilmastomuutoksesta..

29
Joo viime vuosi oli kyllä härö kun tosiaan epätoivoa valoi se heinäkuun helle ja kuivuus mutta niin niitä vaan elokuussa täältäkin löyty. Lämmöt on nyt ollut jos hyvän aikaa sellaiset että voisi vaikka itiöemää puskea mutta sateita ei ole ollut hetkeen. Nyt tosin tuleekin sitten kaatamalla joten kait se pitää itsekkin käydä todentamassa tilanne tällä viikolla.

30
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Heinäkuu 13, 2019, 22:38 »
Itselläni ns. järki, tietoisuus, äly tai miksi sitä nyt sanokaan riitelee jatkuvasti tunteiden kanssa. Joskus vievät tunteet, joskus järki. Väitän että kummassallakin on roolinsa riippuen tilanteesta. Ja nuo eivät tule järjestyksessä. Joskus ensimmäinen kokemus tilanteesta, minkä tavallaan tiedostaa on jompikumpi. Tunteita, myös "negatiivisia" on oppinut arvostamaan erään sienireissun jälkeen jolloin olikin aika vekkuli tilanne. Tavallaan tiesin kuka olen mutta olin kadottanut kaikki tunteet. Tai kun jonkinsortin egon sulamisen jälkeen kasasin itseni atomeista jäi tunteet viimeiseksi asiaksi minkä lopulta sain takaisin. Se ei ollut millään tapaa miellyttävä kokemus ja silloin opin omalla kohdallani että mikä vaan tunne on parempi entä että ei tunne lainkaan.

Tästä voisi selittää vähän pidemmänkin kaavan mukaan mutta todella vaikeaa ylipäätään selittää asiaa kuten asiaan vihkiytyneet varmasti tietävät. Tunteet ovat tärkeitä mutta niin on niiden hallitseminenkin ainakin jos haluaa pärjätä tässä nyky-yhteiskunnan sosiaalisessa myrskyssä ja tulla toimeen kanssaihmisten kanssa. Toisaalta tunteita pitää kyetä myös näyttämään ja kertomaan. Yhtä paradoxia on tämä elämä näine puitteineen. Liittyneekö sitten vain yhteiskuntaan vai mihin. Mene ja tiedä.

Tästä hauska huomio. Koin myös itse kerran sienireissun aikana omituisen tilanteen: mikään ei tuntunut miltään. Se oli melkeinpä yksi kamalimpia kokemuksia mitä olen kokenut. Mietin vain että mikä minua vaivaa, miksi kaikki on yhdentekevää. Onneksi tämä meni ohi ja loppujen lopuksi koin vain suurta rauhaa ja tyyneyttä.

Joo tuo sama liittyi tuohon omaan reissuun. Mikään ei tuntunut miltään. Siis henkisesti.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7