Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: 1 2 3 4 ... 7
16
Lainaus
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Noh, vastaan silti tähän. Nyt on ruojalla mahdollinen ongelma, tai epätietämys. Oon tässä kuivatellut luonnon antimia erilaisin metodein ja alkaa menemään sormi suuhun että millä tavalla ne säilyvät ja säilyttävät potenssinsa parhaiten. Olen kuivatellut 50-60 asteessa kuivurissa muutaman tunnin. Ovat kyllä kuivia mutta tuli mieleen että onkohan tuo liian suuri lämpö. Kokeilin kuivata myös huoneen lämmössä tuuletinta ja ritilöitä apuna käyttäen. Olivat viikonlopun jälkeenkin kuivia, mutta jalka ei napsahtanut poikki heti, vaan taipui liikaa ennen napsausta. Kuivatin näitä sitten vielä ~2h 50-60 asteessa ja  olivat kyllä kuivia sen jälkeen. Mutta miten tuon potenssin kanssa? Onkohan noista nyt kadonnut kuinka paljon, vai mahdollisesti juuri ollenkaan?

18
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 08, 2019, 00:06 »
Joo itseasiassa sun, Velho, risumadonlakkihavaintojen myötä rupes itelläki hieman kiinnostamaan muutkin madonlakit kuin tämä yleisin täällä luonnossa esiintyvistä.

19
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 07, 2019, 21:40 »
Sukumökiltä löyty kourallinen myös pihalta. Tämä menee vallan mahdottomaksi jo kun mihin vaan menee niin silokkiiin näyttää törmäävän. Tänne ei ole ainakaan mulla tullut edes kylvettyä mitään. Liekkö universumi yrittää sanoa jotain :D

20
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Psilocybe pelliculosa
« : Syyskuu 05, 2019, 22:53 »
https://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybe_pelliculosa

wikipediaan ei tietty voi täysin luottaa mutta sielläkin mainitaan suomalainen esiintymä.

21
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 05, 2019, 22:47 »
Tänä vuonna ei oma spotti ole ainakaan vielä ollut aivan yhtä populoitu entä esim. viime vuonna, vaikka säät olivat viime vuonnakin varmasti vaikuttava tekijä. Spotti on aika iso kesantopelto jonka omistaja (en tiedä kuka) käy silti 1-2 vuoden välein niittämässä. Aiempina vuosina on yli omien tarpeiden löytynyt 1/20 osan alueelta ja ei sen takia spottia ole tullut tutkittua täysin. Nyt tosiaan perus raviuran läpikäynnin myötä yksilömäärään niukkuuden takia päätin tutkia spottia myös muualta. Ja kannattipa kyllä. Komeita möllyköitä ja pikkuruisia pinnejä näkyi tietyllä alueella useampiakin. Tälle syksyä kun pääsi vähän vähän lyhemmän heinän sekaan seikkailemaan :)

22
Kärpässienet / Vs: Kärpässienihavainnot 2019
« : Syyskuu 05, 2019, 21:27 »
Joo kyllähän noita näkyy aika paljon täälläkin päin. Suippumadonlakkispotillakin yleensä vähintään yksi kasvaa. Mutta eipä kyllä itsellänikään kiinnosta noita nauttia. Ihan jännän näkösiä sieniä toki :)

23
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 01, 2019, 13:56 »
Hieno homma ruoja! Toivottavasti enemmänkin ilmaantuu. Löysin viimevuonna myös kaksi silokkia pihalta sammaleesta, mutta enempää ei sitten ilmestynyt. Kymmenisen päivää kuvasin toisen itiöemän elämää pinnistä lähtien, kunnes helle tuli ja tappoi. Levittelin myös viimevuonna lakkeja ja rihmastonpalasia pitkin pihaa. Tänä vuonna on tullut leviteltyä sinityvikuupikkaa, reunuskirjohelttaa, risumadonlakkia ja suippumadonlakkia pitkin pihamaata. Viimevuonna löyty risumadonlakkia kotipihalta ja tänä vuonna näkynyt jo joku kymmenisen itiöemää.

No niin, hyvältäpä kuulostaa tuokin meininki :)

24
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 01, 2019, 13:28 »
Jeps, jännäähän tämä on :D

Paikka on hiekkakankaan päällä. 1,5-2m melko puhdasta hiekkaa jonka alla savi. Multa on puhdistettua ja kalkittua ja sitä on noin 15cm paksusti. Mullassa on käsittääkseni hevosenlantaa ainakin. Olemme myös itse kalkinneet ja ravinneet nurmea kevätlannoitteella. Vesi ei pihalla kauaa tosiaan tuon hiekkapohjan takia viihdy, eli aika kuivaa on, ja varsinkin nyt helteen aikana on multa ollut paikoin ihan pölyä. Ihme kyllä oikeastaan että siinä yhtään mitään kasvaa. Täällä oli kans se viikkojen hellejakso mutta kun sateet tuli, satoi päivittäin runsaasti reilu viikon ajan. Näkee nurmestakin että elpyi hyvin.

Muita sieniä, joita en ole vielä edes yrittänyt tunnistaa, kasvaa aika paljon omaan makuun ja useampaa lajia. Löytyy voitatista todnäk johonkin kuupikoihin kuuluvia jne.

EDIT: voin käydä tuossa napsimassa kuviakin kyllä. Editoin vaikka tähän niitä myöhemmin.

EDIT2: kuvia https://imgur.com/a/qBAmPqn

PS. semmonen detaili että koiruus meinaa välissä tehdä tarpeensa nurmikolle josta aiheutuu noita kuivia kuolleita kohtia. Semmosessa kohdassa kasvoi myös suippumadonlakkeja. Mutta niitä kasvoi myös ei-koiran-häpäisemissä kohdissa.

25
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 31, 2019, 18:41 »
https://imgur.com/a/LNAF9Pp

Viime syksynä kylvin muutamat lakit ympäri pihaa. En tehny ruiskuja vaan laitoin vaan lakin maata/multaa vasten niinkuin printtiä otettaessa. Nyt löytyy paristakin paikasta pihalta suippumadonlakkeja. Ihan jännästi on rihmasto (tai liekkö tuuli kuljettanu itiöitä) edenny kun on noin 10m päässä pinnejä sieltä mihin lakkeja laitoin.

Semmonen kokeilu :)

26
Kuulostaa minuistakin vähän isolta annokselta, varsinkin jos suippumadonlakkeja ovat. Mikä on isoin annos mitä olet syönyt ja mitä lajiketta?

27
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 19, 2019, 01:07 »
Käväsin spotilla ja oli siellä nyt enemmän ku edellisellä kerralla. Annoin olla toistaiseksi :)

28
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 16, 2019, 23:10 »
Pari kappaletta P-pohjanmaalla bongattu. Jospa se tästä.

29
Mietinpä tuossa että mitenkä syvällä lienee esim. Suippumadonlakin rihmasto on, ja voiko kuivat olosuhteet vahingoittaa sitä kuinka herkästi. Mitään tieteellistä tai tutkimukseen perustuvaa ajatusta mulla ei tästä ole mutta ihan vaan kuivana kautena multaa kaivelleena havaitsin kuinka elotonta pölyä se on siitä parin kymmenen sentin syvyydestä kokeiltuna.

30
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 02, 2019, 13:16 »
Onneksi jo lähes kokonaan tukahdutettu kaikki-mulle-nyt-heti -lapsi sisälläni huutaa kateuttaan. Omalla spotilla ei minkään sortin viitteitä että siellä mitään olisi ikinä kasvanutkaan. Sateista ei tietoakaan vaikka lämpötilat olisivat kyllä kohdallaan.

/s

Hyvä että löytyy, eiköhän niitä täältäkin tässä syksyn piälle.

Sivuja: 1 2 3 4 ... 7