Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Nämä (nännittömät( kummittelee..Mitä kummaa?? Kuvien 1. lakit noin 2E kokoinen. samaa lajia kaikki ne.

Kovasti samanlaisilta silokeilta näyttää mihin itsekin törmännyt omalla spotilla. Yhessä mättäässä on toistuvasti tommosia leveälakkisia. Samassa sarjassa kasvaa myös hyvin tyypillisen näkösiä silokkeja. Ja noista leveä lakkisista otin viime kaudella myös printin. Kyllä sen verta luotin tunnistukseeni että kitusiin meni nekin :) En silti noista voi mitenkää varmasti todeta että ovat, mutta kovasti samalta näyttävät. Ja nuo heltat, ja tuo tumma purppura väri. Aika kaunis.

2
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Lokakuu 17, 2019, 23:16 »
Pitänee käydä vielä spotilla kun ilmat olleet suotuisat. Omalta pihaltani keräsin aikamoisen satsin. On niitä varmaan ollut aiemminki enemmän mutta en vain ole osannut katsoa niin tarkasti. Lyhyessä nurmessa osaavat jotenki piiloutua paradoksaalisesti paremmin entä pellon heinikossa :D

Mutta joo. Siihen omien pihojen kasvattelu/viljely -settiin, mistä on täällä puhuttu, voisin todeta että todennäköisimmin mulla on tullu silokit mullan mukana. Se oma "kylvö" ei välttämättä edes onnistunu. Kymmenien metrien päästä löytäny itiöemiä siitä minne "kylvin" lakkeja. Mutta samapa sille, pihalla kasvaa oli lähde mistä hyvänsä :D

EDIT: löyhästi chattiin kirjoittamaani lainaten: Semmonen havainto vielä että tuntuu nämä oman nurmen sienet sinertävän enemmän entä spotilta kerätyt. Tämä voi olla joku subjektiivisuudesta johtuva illuusiokin. Sehän merkkaa toki vaan psilosiinia joka hapettuu pois mutta kuitenkin.

3
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 25, 2019, 13:33 »
Oli tässä viikon aikana jotain uuttakin kasvanut spotille, mutta kyllä on kato käynyt täällä. Tietysti aina on mahdollista että joku muukin siellä käy mutta pidän sitä aika epätodennäköisenä kuitenkin.

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 20, 2019, 12:30 »
Jaa-a, yöpakkaset tuli. Liekköhän tuo oli kausi tässä. Spotti oli aika tyhjä kyllä.

6
Mokko, eivät valitettavasti ole suippumadonlakkeja.

7
alexis: ei ole oikeita ainakaa meikän silmään.

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 11, 2019, 19:42 »
Omalta pihalta poimin parikymmentä kuivinta. Spotilta löytyy kyllä enemmän ku tarvii joten jää ainaki tälle syksyä tämä pihaprojekti vähän niinku tarkkailun alle ja saavatpahan levitellä itiöitään rauhassa. Onhan nuo levinneet aivan käsittämättömästi, ja todella kuivissakin kohdissa näytti kasvavan. Eipä tässä voi ku pyöritellä päätä ja silmiä ja ihmetellä että on se tuo luonto ihmeellinen :D

Mielenkiintonen microdosing skenaario ens syksylle. Käy nappaa tuoreen silokin aamukahvin ohella ja eiku töihin..

EDIT: lisäys pihan kuvaukseen. Ainoastaan yhdessä paikassa on sitä hevosen lantaa ja siinäkin kyllä kasvaa silokkia mutta kokonaan eri nurmialueella noita on enemmän ja siellä ei hevosen lantaa pitäisi olla. Liekkö tullut sitten multien mukana rihmastoa tms. Jotenkin vaan liian jännä ajatus että nuo kaikki ois peräisin niistä mitä itse kylvin viime syksynä. Vaikka niin, luonto on kyllä aika ihmeellinen.

EDIT2: laitan vielä pari huonoa kuvaa jo poimituista: https://imgur.com/a/0jZYsUk

9
Lainaus
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Noh, vastaan silti tähän. Nyt on ruojalla mahdollinen ongelma, tai epätietämys. Oon tässä kuivatellut luonnon antimia erilaisin metodein ja alkaa menemään sormi suuhun että millä tavalla ne säilyvät ja säilyttävät potenssinsa parhaiten. Olen kuivatellut 50-60 asteessa kuivurissa muutaman tunnin. Ovat kyllä kuivia mutta tuli mieleen että onkohan tuo liian suuri lämpö. Kokeilin kuivata myös huoneen lämmössä tuuletinta ja ritilöitä apuna käyttäen. Olivat viikonlopun jälkeenkin kuivia, mutta jalka ei napsahtanut poikki heti, vaan taipui liikaa ennen napsausta. Kuivatin näitä sitten vielä ~2h 50-60 asteessa ja  olivat kyllä kuivia sen jälkeen. Mutta miten tuon potenssin kanssa? Onkohan noista nyt kadonnut kuinka paljon, vai mahdollisesti juuri ollenkaan?

11
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 08, 2019, 00:06 »
Joo itseasiassa sun, Velho, risumadonlakkihavaintojen myötä rupes itelläki hieman kiinnostamaan muutkin madonlakit kuin tämä yleisin täällä luonnossa esiintyvistä.

12
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 07, 2019, 21:40 »
Sukumökiltä löyty kourallinen myös pihalta. Tämä menee vallan mahdottomaksi jo kun mihin vaan menee niin silokkiiin näyttää törmäävän. Tänne ei ole ainakaan mulla tullut edes kylvettyä mitään. Liekkö universumi yrittää sanoa jotain :D

13
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Psilocybe pelliculosa
« : Syyskuu 05, 2019, 22:53 »
https://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybe_pelliculosa

wikipediaan ei tietty voi täysin luottaa mutta sielläkin mainitaan suomalainen esiintymä.

14
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 05, 2019, 22:47 »
Tänä vuonna ei oma spotti ole ainakaan vielä ollut aivan yhtä populoitu entä esim. viime vuonna, vaikka säät olivat viime vuonnakin varmasti vaikuttava tekijä. Spotti on aika iso kesantopelto jonka omistaja (en tiedä kuka) käy silti 1-2 vuoden välein niittämässä. Aiempina vuosina on yli omien tarpeiden löytynyt 1/20 osan alueelta ja ei sen takia spottia ole tullut tutkittua täysin. Nyt tosiaan perus raviuran läpikäynnin myötä yksilömäärään niukkuuden takia päätin tutkia spottia myös muualta. Ja kannattipa kyllä. Komeita möllyköitä ja pikkuruisia pinnejä näkyi tietyllä alueella useampiakin. Tälle syksyä kun pääsi vähän vähän lyhemmän heinän sekaan seikkailemaan :)

15
Kärpässienet / Vs: Kärpässienihavainnot 2019
« : Syyskuu 05, 2019, 21:27 »
Joo kyllähän noita näkyy aika paljon täälläkin päin. Suippumadonlakkispotillakin yleensä vähintään yksi kasvaa. Mutta eipä kyllä itsellänikään kiinnosta noita nauttia. Ihan jännän näkösiä sieniä toki :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 7