Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wildchild

Sivuja: [1]
1
Ensimmäinen sato kertätty boksista. Aiempi kokemus oli pf-kakussa Cambodian  ja nyt vuorossa B+.

Koko ero sienillä on häkellyttävän suuri, pf-kakussa suurin oli 4g ja nyt suurin monotubessa oli 34g, siis tuore painot :).

Sellaisen eron huomasin, että pienemmät Cambodian varsi sinertyi huomattavasti enemmmän mitä nämä isommat sienet. Onkohan tämä ihan normi tilanne vai mistähän se johtuu? En vielä ole päässyt testamaan laatua käytännössä. Ja onko sienen koolla noin yleisesti vaikutusta vaikuttavien aineiden tehoon jos verrataan niitä kuivattuina ja samasta määrästä painon mukaan?

Kiitoksia taas jos joku valaisee tuota asiaa.

2
Kiitoksia erittäin paljon lisä infosta asiaan ja kuvista! Pitää seurata myös kasvatus päiväkirjaasi josta on varmasti apua muillekin kuin minulle. Itsellä kävi tuossa puhtauden kanssa sellainen moka, että kerkesin kipata boksiin kookoskuitu setit ja hetken päästä tajusin, että desifiointi on kokonaan tekemättä. Kippasin boksin tyhjäksi ja pesin + desifioin ja aloitin alusta. Saa nähdä oliko tämä kohtalokas virhe. Varmuuden vuoksi säästinkin pf-kakuista puolet, eli 6kpl vielä jemmaan jos kasvatus epäonnistuu ensi yrittämällä.

Menestystä prjoktiisi, myös täällä on kaikenlaisia ideoita mitä ajan myötä pitää tehdä ja kehitellä.

Ja kiitos avusta!

3
Kiitoksia nopeasta ja kattavasta vastauksesta.

Etenen noiden ohjeiden pohjalta. Oma boksi on pienempi kun videolla oleva (11 litraa), mutta muuten samanlainen teko tavaltaan.
Eli sitä ei välttämättä tarvitse laittaa terraan (itselläni isompi muovilaatikko). Jos kokeilen nyt että antaa olla ihan noin vaan sen koko kasvatuksen ajan ja olisikohan pari kertaa päivässä tuulettelu ja nätti sumuttelu sopiva määrä rihamsto ja sieni vaiheessa? Siihen saakka en avaa laatikkoa ollenkaan.

Kiitoksia vielä kerran avusta!

4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Ensimmäinen monotube kasvatus.
« : Huhtikuu 04, 2019, 19:01 »
Hei.

Taas pyydän täältä apua kokeneemmilta henkilöiltä. Boxin olen tehnyt tämän ohjeen mukaisesti


Erilaisia versioita vaikuttaa olevan paljon mutta uskon että kaikissa on suht sama lopputulos. Nyt on HuMy:n ohjeen mukainen "yleinen kookoskuitu resepti" ja pf-kakut murskattuna boksissa.

Mutta tästä eteenpäin on sitten hiukan arpomista ja enemmän ja vähemmän epävarmaa. Hyvistä päiväkirjoista on kuvat hävinneet tai ainakaan minulle ne eivät näy ja pelkkä teksti jättää aika monta kysymysmerkkiä.

Jos joku jaksaa hiukan naputella vaikka ranskalaisilla viivoilla, kuinka tästä eteenpäin niin olisin erittäin kiitollinen. Olen käsittänyt, että kansi olisi päällä loppuun saakka. Mutta tehdäänkö tuuletuksia, ruiskutuksisa vedellä ja noin yleensä kuinka kasvatus eroaa Shotgun laatikosta pf-kakkujen kanssa?

Kiitoksia taas jo tässä vaiheessa ja aurinkoista kevään alkua kaikille!

5
Kiitoksia vastauksista!

Joo, tuo jauhaminen tekee juuri niin, että materiaali on paljon enemmän hapen kanssa tekemisessä, siksi teiltä lähdin asiaa kysymään. Sama kuin jauheliha vs. koko liha säilyvyyden suhteen.

Mutta näillä tiedoilla voin lähteä testaamaan kapseli ajatusta. Itselläni on 00 koon kapselit ja "kone" niiden täyttöön, siihen taitaa mennä 50% enemmän 0 kapseliin verrattuna. Myös vakumointi mahdollisuus löytyy ja sitäkin voisi kokeilla kapseleille (ja sienille yleensä).

Ensimmäinen oma sato vasta tulossa ja kaikenlaista "tuotekehitystä" pyörii mielessä ja intoa on enemmän kuin taitoa :)


6
Hei.

Onko kellään kokemusta tai tietoa, kuinka kuivattu sieni kestää rouhittuna gelatiini kapselin sisällä? Ajatus olisi jauhaa kuivat sienet morttelissa ja laittaa vaakan avulla kapseleiden sisään saman kokoisia annoksia. Itsellä kokemusta on erään toisen (vihreän) kasvikunnan tuotteesta joka kapselina on varsin pätevä vaihtoehto. Täyte aineena voisi olla vaikka vehnäjauho tai vastaava.

Eli olisko odotettavissa kuinka pitkä säilyvyys aika tällä tavalla toimiessa, käsittääkseni kapseli itsessän on suht ilmatiivis. Ja onko jotain muuta huomioitavaa, mitä en osaa välttämättä ajatella asian suhteen. Itselle kyseessä ihan tuore harrastus, mutta into on hyvällä tasolla.

Kiitoksia jos jollain löytyy tietoa tai vihjeitä!

7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« : Joulukuu 31, 2018, 13:46 »
Kiitoksia nopeasta vastauksesta ja avusta tilanteeseen!

Vastaus antaa tukea itselle vielä varsin uuteen asiaan ja toimin ensimmäisen vaihtoehdon mukaisesti ja uskon, että se johtaa hyvään lopputulokseen aikanaan.

8
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Desinfiointi ja sterilointi
« : Joulukuu 31, 2018, 10:21 »
Hei.

Nostin tämän ketjun uudelleen henkiin, koska aihe osuu riittävän hyvin pohdintaani. Meillä on erillinen höyryuuni jossa voi tehdä myös esim tuttien sterilisoinnin. Tähän ohje on 15 minuuttia ja tämän sivuston aihe alueessa tarve on vielä kovempi.

Mutta kuitenkin olen miettinyt kannattaisiko tuota tapaa kokeilla kasvatuksessa tarvittavassa sterilisoinnissa, aikaa voi laittaa vaikka useamman tunnin ja lämpötila on silloin 100C höyryä.

Aiempaa kokemusta aiheesta ei vielä itsellä ole ja idean saa osaavammat ampua alas ja sitten on mentävä ostoksille.

Nim. Kaapit on täynnä ilman painekattilaakin.

Höyryuunissa sterilointi onnistui ainakin ensimmäisellä kerralla 100%:sesti ja missään ei ole alkanut kasvaa hometta, vaan pelkkää valkoista rihamstoa. Tämä tosin on kestänyt pidempään mitä odotin, mutta puhtauden kanssa sillä ei käsittääkseni ole mitään tekemistä.

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« : Joulukuu 31, 2018, 09:36 »
Hei. Ensimmäinen kasvastus meneillään ja alun pienistä sähläyksistä huolimatta PF-tek:illä rihmastot ovat alkaneet kasvamaan eri tahdeissa kaikkiin lasipurkkeihin. Ongelmaksi on tullut nyt aikataulut. Luin Hullu Mytologia ja hiukan tulkitsin väärin pelkkää kuvaa kasvatuksen kaaresta ja ajattelin aikatulut sen mukaan.

Rihmaston kasvaminen onkin kestänyt pidempään mitä ajattelin (tekstissähän tämä selkeästi lukee, että saattaa kestää parikin kuukautta) ja nyt osassa purkeista on täysi rihmasto ja osa on vasta puolessa välissä. Minulla on reilu viikon reissu joka alkaa 13.1 ja nyt en oikein tiedä kuinka toimisin tässä tilanteessa.

Eli kannattaisiko yrittää laittaa täydet rihmastot nyt kasvatukseen ja yrittää saada yksi sato ennen reissua?
Onko vasta kehittyvillä rihmastoilla mahdollilsuutta olla purkeissa vielä kolme viikkkoa?

Tai sitten yksinkertaisesti, kuinka tekisitte asian suhteen tässä tilanteessa? Minulla on mahdollisuus siirtää purkit esim erittäin tasaiseen +17C lämpötilaan jos se hiukan hidastaa rihmamastojen kehitystä ja parantaa "säilyvyyttä".

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, että käsittääkseni haastavin prosessi näyttää onnistuneen varsin hyvin, koska kaikissa purkeissa on vain valkoista rihmastoa. Itiöt kakkuihin on ruiskutettu 20.11.

Kiitoksia kaikillle jotka jaksavat antaa vinkkejä ja hyvää uutta vuotta kaikille!


10
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Desinfiointi ja sterilointi
« : Lokakuu 30, 2018, 10:06 »
Hei.

Nostin tämän ketjun uudelleen henkiin, koska aihe osuu riittävän hyvin pohdintaani. Meillä on erillinen höyryuuni jossa voi tehdä myös esim tuttien sterilisoinnin. Tähän ohje on 15 minuuttia ja tämän sivuston aihe alueessa tarve on vielä kovempi.

Mutta kuitenkin olen miettinyt kannattaisiko tuota tapaa kokeilla kasvatuksessa tarvittavassa sterilisoinnissa, aikaa voi laittaa vaikka useamman tunnin ja lämpötila on silloin 100C höyryä.

Aiempaa kokemusta aiheesta ei vielä itsellä ole ja idean saa osaavammat ampua alas ja sitten on mentävä ostoksille.

Nim. Kaapit on täynnä ilman painekattilaakin.

11
Wildchild eivät ole silokkeja.

Kiitoksia!

12
Hei.

Tänä syksynä olisi ensimmäistä kertaa ns luomu sienien tunnistaminen ja löytäminen tavoitteena. Omalta pihalta järven rannalta isolta nurmialueelta löytyy kuvissa olevia sieniä (maa savikkoinen, apilaa, sammalta, ei puustoa). Sivustolla on hyvät ohjeet tunnistamiseen, mutta jostain syystä se kuitenkin on ainakin alkuun yllättävän haastavaa. Mitäs ammattilaiset sanovat näistä?

Kiitoksia jo tässä vaiheessa ja menestystä syksyyn!

Sivuja: [1]