Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Veikkonen

Sivuja: 1
1
Kiitos kattavasta vastauksesta, nuilla vinkeillä pitää seuraavalla reissulla tarkastaa sopivat ympäristöt jos sitä tuurilla törmäisi tuntomerkkeihin sopiviin yksilöihin. Nuiden kuvienkin perusteella kyseessä on todella pieni ja hauras sieni ja lakin leveys on lähempänä nuita ilmoittamiasi mittoja. Suippumadonlakin lisäksi en ole onnistunut havaitsemaan kuin muutaman yksilön reunuskirjohelttaa, mutta olen pyrkinyt kiertämään vain mahdollisimman suojaisia spotteja (metsäpolut, heinikot, voimalinjojen alustat tms.) ja välttelemään liian näkyviä paikkoja kuten avoimia peltoja ja puistoja. Ainakin suippumadonlakkia olen löytänyt kymmeniltä eri paikoilta kun silmä on harjaantunut sen tunnistamiseen ja sitä voi bongata yllättävistäkin paikoista :)

P. Medullosaa olet näköjään myös löytänyt useampana vuonna suuriakin esiintymiä. Ehkäpä tuotakin lajia pystyisi löytämään täältä pohjoisemmastakin jos vain jaksaa tutkia sopivia elinympäristöjä. Pitääpä jatkossa pitää enemmän silmät auki jos sitä mahdollisesti löytäisi jotain harvinaisempiakin Suomessa tavattuja lajeja suippumadonlakin lisäksi :)

2
Upeita kuvia velholla sinityvikuupikkaasta :) Itse olen parina vuonna yrittänyt suippumadonlakin lisäksi bongata pajulahorusokasta sopivan oloisista lehtimetsistä pohjois-pohjanmaan alueella. Ei ole kuitenkaan näkynyt ainoatakaan yksilöä ja taitaa kyseinen laji olla melko harvinainen näillä leveysasteilla.

Millaisesta ympäristöstä olet löytänyt sinityvikuupikasta oman kotipihasi lisäksi? Täytyy yrittää pitää silmät auki jos törmäisi täällä pohjoisemmassakin kyseiseen sienilajiin.

3
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 29, 2019, 14:21 »

No johan on, onnea! :)
Onnittelut löydöstä Veikkonen!

Kiitoksia vain :) Tuli viikonloppuna käväistyä eräs kolmaskin spotti lenkkipolun varrelta katsastettua ja kymmenkunta jo kuivahtanutta sientä bongasin. Kameraa ei valitettavasti ollut mukana kun lenkillä olin, mutta lupaa kyllä hyvää sienisyksyä kunhan ilmat viilenevät tarpeeksi.

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 27, 2019, 15:01 »
Oulun korkeudella tuli kierrettya pari vanhaa spottia 25.7 ja muutamia tatteja tuli jo bongattua vaikka helteet ovatkin nyt kuumimmillaan :)

5
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 27, 2018, 12:55 »
Kiitokset velholle tunnistuksesta. Olen bongaillut suippumadonlakkeja kymmeniltä eri spoteilta ja huomannut että niiden ulkonäössä esiintyy paljon vaihtelua riippuen kasvuympäristöstä ja maaperästä. Tällä kyseisellä spotilla kasvoi aiemmin korkeaa heinikkoa jonka pintakerroksen työkoneet mylläsivät matalaksi. Tämän jälkeen silokit kasvoivat takaisin kuvan sienien näköisinä ja suurissa ryppäissä jotka on helppo bongata ilman heinikossa kahlaamista :)

6
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 26, 2018, 22:55 »
Olet kyllä oikeassa ylemmän kuvan sienien jalkojen väristä joka itsestänikin vaikutti oudolta, kasvoivat kuitenkin samassa paikassa missä aiempinakin vuosina olen bongannut suippomadonlakkeja. Alemman kuvan tatit ovat kuitenkin varmasti silokkeja, mm. jalkojen tyvissä esiintyi vahvaa bruisingia.

Mitä muuta lajia nuo ylemmän kuvan sienet mahtaisivat olla jos eivät suippomadonlakkeja?

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 26, 2018, 20:20 »
Vahingossa lahti viesti liian aikaisin, mutta vanhalta spotilta tuli bongattua satoja tatteja valokuvattavaksi nyt sateiden jalkeen.

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 26, 2018, 20:11 »
Nyt alkaa Oulun korkeudellakin ilmesty' valokuvattavaa. Yhden vanhan spotin

9
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavaintoja 2016
« : Lokakuu 04, 2016, 11:10 »
Tuli omalta pihalta huomattua tutunoloisia tatteja vajaa 20 kpl. Kasvoivat ilmeisesti tuon kuvassa näkyvän nurmilauhatuppaan juuristossa. Toivottavasti nuo lakkinsa aukaisseet yksilöt ovat saaneet levitettyä itiöitään ympäriinsä, niin ehkäpä ensi syksynä saa ihastella koko pihan laajuista tattimerta xD

Jännä homma etten aiemmin ole silokkeihin törmännyt nurmialueilla ja nyt niitä kasvoi omalla muutaman neliön takapihalla.

Sivuja: 1