Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: 1 2 3 4 ... 24
16
Tämä voisi olla kiintoisa luettava, jollet ole jo nähnyt.

17
Vanhemmat laskeumat tuppaavat olemaan kuovanpuoleisia, mutta oikein säilytettyinä pysyvät kyllä käyttökelpoisina vuositolkulla.

Sinänsä ruiskun tekemisen hyvä puoli on se, että voit jättää sen muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli muhimaan, jolloin itiöt ehtivät imeä vettä ja heräillä horroksestaan. Tätä tapaa suosisin itse. Ruiskun voi tietysti käyttää myös jyviin.

Jos päätät rapsutella suoraan printiltä itiöt, niillä kestää siellä matskussa hetken havahtua, minkä jälkeen itänevät kyllä normaalisti. Rapsuttelumetodilla toki "puhdas" aikaikkuna hieman lyhenee ja toivotulla rihmastolla on hieman vähemmän aikaa vallata kasvualusta kestääkseen muiden lajien kasvuyritykset. Luultavasti onnistuu kyllä niinkin oikein mainiosti.

18
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Vs: Itiönvaihtoketju
« : Maaliskuu 31, 2020, 10:48 »
Olisko McKennaii?

19
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Monorihmasto
« : Maaliskuu 27, 2020, 21:30 »
No mikroskoopin kanssa valkkaat yhden itiön sieltä. Mutta siis ennemmin ollut vaan olosuhteet persiillään, ettei ole sen takia itänyt ylipäänsä.

20
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Monorihmasto
« : Maaliskuu 27, 2020, 17:21 »
Haploidin rihmaston kokolailla ainoa tehtävä on löytää sopivansukupuolinen pari, eli ei tee itiöemiä. On kyllä hyvinhyvin teoreettinen tilanne, että onnistuisi oikeasti idättämään ainoastaan yhden itiön. Niistä sadoista miljoonista etenkin, joita printistä väkisin putoaa.

21
Tietoa kasvattamisesta / Muita hyödyllisiä oppaita jne.
« : Maaliskuu 27, 2020, 13:57 »
Kerään tähän ainakin toistaiseksi linkkejä muihin oppaisiin. Ketju on lukittu, mutta lähettäkää ihmeessä yksityisviestitse minulle tietoa muista vastaavista, niin lisään niitä listaan.

Kaikki RR:n muistiinpanot sienten kasvatuksesta (pdf)

L.G. Nicholas ja Kerry Ogame, Psilocybin Mushroom Handbook (pdf)

22
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Monorihmasto
« : Maaliskuu 27, 2020, 13:09 »
Niin pitkälti, kuin itse asiasta mitään ymmärrän:

1. Yksittäisestä itiöstä kasvaa haploidi rihmasto (ohutta ja heikkoa)

2. Kaksi yhteensopivaa haploidirihmastoa yhtyy (solut yhtyvät, tumat pysyvät erillisinä) diploidiksi rihmastoksi (paksumpaa ja nopeammin kasvavaa)

3. Yhdestä itiöemästä tulee helposti miljardeja itiöitä ja normaalissa itiölaskeumassakin niitä on teknisin termein "heti helvetisti"

4. Monokulttuurilla tarkoitetaan sitä, että (about) vain yksi aiemmin mainittu diploidi sieni kasvaa alustassa (agarmalja, nesteviljelmä, riisipussi jne.)

5. Juurikin se monokulttuuri on varsinaisesti "kanta", eli perus multisporekasvatuksessa kasvualustassa on helposti tuhansia kilpailevia kantoja, joista sitten vahvimmat vallitsevat

6. Eristetystä kannasta kasvatettaessa etu on juurikin se, että kaikki rihmasto on samaa sientä ja näin kasvaa iloisesti joutumatta kilpailemaan muiden kantojen kanssa elintilasta

23
Muu sienikeskustelu / Vs: sininen cubensis jalka?
« : Maaliskuu 26, 2020, 16:19 »
Näyttää ihan normaalilta bruisingilta :)

24
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Printin säilyvyys
« : Joulukuu 23, 2019, 19:54 »
Oikein säilytettynä vuosia.

25
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Kasvatusboxin ilmanvaihto
« : Joulukuu 12, 2019, 19:33 »
Ilman olisi hyvä vaihtua noin neljästi tunnissa, joten voisi olla isompikin pumppu käytössä. En kuitenkaan usko, että tuossa tulee ilmanvaihdon puolesta ongelmia. Monella täysin passiivinen ilmanvaihto toimii täysin ongelmitta. Pumppujen kanssa ilmankosteuden pitäminen riittävänä voi olla haaste, eli sitä kannattaa (ainakin aluksi) hieman tarkkailla. Optimilämpötila on siinä 24 kieppeissä, joten hyvältä vaikuttaa.

26
Kostutettuna :)

27
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Lokakuu 19, 2019, 15:06 »
En usko, että tavassasi olisi mitään vikaa. Jollei parissa viikossa mitään tapahdu, niin kannattaa alkaa pohtimaan syitä.

28
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Lokakuu 17, 2019, 17:02 »
Hyvältä näyttää!
Seuraava looginen askel harrastelussa olisi mielestäni toissijaisiin kasvualustoihin siirtyminen, jolloin sadotkin kasvavat. Riisikakkuhan sopii mainiosti ympiksi, sen kuin murskaa bulkin sekaan :)

29
Yhdestä lakista saa usein helposti neljäkin laskeumaa. En usko, että olisi merkittävästi kontaminaatioalttiimpia ne myöhemmät ekaan verrattuna. Olettaen toki, että hoidat printtaamisen asian vaatimalla steriilitekniikalla.

30
Paha sanoa, mahdollisesti jokin kontaminaatio.
Ja ihan vinkkinä, että minä en ainakaan todellakaan anna millekään randomille sivustolle lupaa lähettää ilmoituksia, jotta pääsen katsomaan kuvaasi. Kannattaa etsiä parempi kuvapalvelu.

Sivuja: 1 2 3 4 ... 24