Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Printin säilyvyys
« : Joulukuu 23, 2019, 19:54 »
Oikein säilytettynä vuosia.

2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Kasvatusboxin ilmanvaihto
« : Joulukuu 12, 2019, 19:33 »
Ilman olisi hyvä vaihtua noin neljästi tunnissa, joten voisi olla isompikin pumppu käytössä. En kuitenkaan usko, että tuossa tulee ilmanvaihdon puolesta ongelmia. Monella täysin passiivinen ilmanvaihto toimii täysin ongelmitta. Pumppujen kanssa ilmankosteuden pitäminen riittävänä voi olla haaste, eli sitä kannattaa (ainakin aluksi) hieman tarkkailla. Optimilämpötila on siinä 24 kieppeissä, joten hyvältä vaikuttaa.

3
Kostutettuna :)

4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Lokakuu 19, 2019, 15:06 »
En usko, että tavassasi olisi mitään vikaa. Jollei parissa viikossa mitään tapahdu, niin kannattaa alkaa pohtimaan syitä.

5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Lokakuu 17, 2019, 17:02 »
Hyvältä näyttää!
Seuraava looginen askel harrastelussa olisi mielestäni toissijaisiin kasvualustoihin siirtyminen, jolloin sadotkin kasvavat. Riisikakkuhan sopii mainiosti ympiksi, sen kuin murskaa bulkin sekaan :)

6
Yhdestä lakista saa usein helposti neljäkin laskeumaa. En usko, että olisi merkittävästi kontaminaatioalttiimpia ne myöhemmät ekaan verrattuna. Olettaen toki, että hoidat printtaamisen asian vaatimalla steriilitekniikalla.

7
Paha sanoa, mahdollisesti jokin kontaminaatio.
Ja ihan vinkkinä, että minä en ainakaan todellakaan anna millekään randomille sivustolle lupaa lähettää ilmoituksia, jotta pääsen katsomaan kuvaasi. Kannattaa etsiä parempi kuvapalvelu.

8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Agar kysymyksiä
« : Syyskuu 16, 2019, 22:55 »
Lasipullo (ehkä jopa patenttikorkilla) tai korkea säilykepurkki käy mainiosti. Jos oikein haluat hifistellä, niin ainakin panimotarvikekaupat myyvät pyrex-hiivapulloja, jotka ovat kyllä ihan vimpan päälle hyviä. Kolmanneksen kun jättää ilmatilaa, niin hyvä tulee.

10
Mitä enemmän asiasta etsin tietoa, sitä paremmalta kysymyksesi vaikuttaa, eikä ihan suoraa vastausta tunnu löytyvän.
Ilmeisesti sivistyneempien sieni-ihmisten konsensus on, että 60-70 C parin tunnin ajan ei juuri psilosybiiniä tuhoa (tosin psilosiinistä hajoaa jo 60 asteessa kuivatessa n. 90 %).
Psilosybiini ei silläkään perusteella lie kamalan lämpölabiilia, että taikateet voi hyvin tehdä kiehuvaan veteen, joskin kuuma-aika on toki verrattain lyhyt kuivaukseen verrattuna.
Psilos(yb)iini "hajoaa" hapettumisen seurauksena ja korkeampi lämpötila nopeuttanee reaktiota. Vaihtokaupassa arvotaan sitten, hapettuuko enemmän tajustetta matalammassa lämpötilassa pidemmällä ilma-altistuksella, vai lyhyemmässä ilma-altistuksessa korkeammassa lämpötilassa.
Optimi olisi tietysti inertti kaasuvirtaus (vaikkapa typpi) ja noin 60 C lämpötila, mutta kotioloissa tämä lienee hankala toteuttaa.
En kuitenkaan olisi järin huolissani taika-ainekadosta 70-asteisessa uunissa luukku raollaan kuivatessa, kunhan ei koko yötä pashda tattejaan.

11
No ei buustaa. Mutta oudokseltaan toki metsänpeikot saattaa olla jännempiä, kuin kaupunkipeikot.
Nelonen cubeja on aimo annos jo kuitenkin. Minkä verran olet aiemmin matkaillut ja millaisilla annoksilla?

12
Ihan vaan muotoon rypistelemällä purkin oman rei'itetyn kannen päälle painekeiton ajaksi laitettu foliokansi suojaa microporea mahdollisilta vesiroiskeilta. Kaasunvaihtoläven filtteri (micropore tai tyvek tms.) ei saa kastua, koska silloin siitä pääsee paskaa läpi.

13
Jos se kansi on aivan tiivis, niin jättäisin pois.

14
Tuskin on katastrofi. Tuuleta hyvin ennen lähtöä ja heti palatessa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22