Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Jos se kansi on aivan tiivis, niin jättäisin pois.

2
Tuskin on katastrofi. Tuuleta hyvin ennen lähtöä ja heti palatessa.

4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Heinäkuu 16, 2019, 15:58 »
Ei, vaan saman printin itiöt eivät ole klooneja keskenään, vaan korkeintaan ehkä serkkuja. Muutenkin rihmaston muodostumiseen vaaditaan kaksi itiötä. Näistä kahdesta itiöstä kasvanut rihmasto on yksi kanta. Kakuissasi on varmastikin heti monta kantaa kilpailemassa elintilasta.
Toisessa kakuistasi nyt on vaan kehnommin fruittaava kanta hallitsevana.

5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Heinäkuu 15, 2019, 11:57 »
Jos olet ihan vaan printistä itiöillä inokuloinut ilman mitään eristämistä, niin niissä kakuissa on täysin eri kannat kasvamassa. Toinen on vaan parempi fruittaamaan.

6
Voit kumota maissikakun terraan ilman rasiaa. Nesteytys on kyllä hyvä idea, mutta ilmankin on onnistuttu. Terraario tai fruiting chamber on siis se laatikko, jossa varsinaiset itiöemät kasvatetaa rihmastosta. Mitä tarkoitat suljetulla pussilla tässä?
Kannattaa lukea Hullu mykologi läpi, jollet ole sitä vielä tehnyt.

7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Heinäkuu 05, 2019, 21:37 »
Jääkarhu, tuskin on hometta. Näyttää ihan vaan höttörihmastolta, joka litistyy dunkkauksessa melkein näkymättömäksi. Hyvin normaalia.

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakki kasvatus?
« : Kesäkuu 30, 2019, 13:41 »
Tuossa hakusanalla "silokkien kasvatus" löytyvä vanha vastaus kysymykseesi.
Jos kasvattaminen on sinulle kuitenkin mahdollista, niin mikset kasvata pienemmällä vaivalla cubea?

9
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 15, 2019, 18:16 »
No eipä ole itsellänikään leffatyyppisiä hallusinaatioita näkynyt. Pinnat toki elää ja värivääristymiä tulee. Eiköhän nuo elokuvissa nähdyt lie enemmänkin hollywoodin, kuin sienten taikaa.

10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Kummallinen väritys?
« : Kesäkuu 09, 2019, 13:24 »
En heittäisi vielä mäkeen. Jos rihmasto kasvaa kuitenkin tasaisesti, niin odota ihmeessä umpeenkasvua ja nuuski avatessa.

11
Olen useinkin korjannut pelkät isot lakit printtaamista varten. Kasvualustaan jääneet jalat eivät mene ainakaan viikossa vielä miksikään, eikä päällepudonneet itiöt abortoi pinnejä. Rennosti vaan ja hienoa, jos otat printtejä :)

12
Jos flushi on valmis, niin tietysti keräät kaikki sienet kakusta. Mahdolliset mädät heität biojätteeseen, sitten dunkkaat ja uutta satoa odottelemaan.

13
Painekeitin on toki varmempi, mutta hyviä tuloksia ihmiset ovat saaneet ihan tavan kattilallakin.

14
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Pitääkö olla huolissaan
« : Toukokuu 09, 2019, 12:03 »
Ihan normaalia sivupinnaamista. Voit ottaa koko kakun pois purkista ja asettaa vaikkapa kannen päälle. Toisaalta jos pidät asiat ennallaan, saat hieman litteitä sieniä.

15
Laimeassakin itiöruiskussa on kyllä heti helvetisti itiöitä, eli en usko sitä ongelman lähteeksi. Enemmän PF-kakkujen ruiskuinokuloinnissa on syytä keskittyä siihen, että saisi (pienen määrän) itiöitä sinne tänne kakkuun, jotta kolonisoiuminen alkaisi samanaikaisesti monesta pisteestä ja rihmaston tarvitsisi kasvaa vain lyhyitä matkoja koko kasvualustan valtaamiseksi (mikä taas lyhentää herkintä aikaa kontaminaatioiden iskemiselle).
Esimerkiksi trichoderma ei välttämättä cuberihmaston seasta juuri haise, ennen kuin alkaa itiöimään. Se vihreä on juurikin niitä trichoitiöitä, eli melko pitkälti on peli menetetty värin ilmestyessä. Itiöinti tietysti tapahtuu siellä, mistä itiöt pääsevät parhaiten leviämään, eli kakun pinnassa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21