Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Herra käpy

Sivuja: 1 2
16
Elämäntavat ja harjoitteet / Vs: Luonnosta eläminen
« : Huhtikuu 04, 2012, 20:05 »
Mahtava elokuva! Kiitos tästä.

Se lienee kuitenkin niin, ettei ihmistä ole tehty yksinäiseksi eläimeksi..? Haluan joskus tehdä saman kuin tuo elokuvan mies, mutta miltä tuntuisi elää luonnossa toisten ihmisten kanssa?

Ainoa mikä pistää silmään tuossa elokuvassa, on että miehellä on mukana aivan kauhean paljon tavaraa! Eikö tuollainen ole pelkkää energian tuhlausta? Mihin mies tarvitsee luonnossa esimerkiksi kirvestä? Täydellä kunnioituksella kuitenkin... Hän on sentään tehnyt sen!


17
Elämäntavat ja harjoitteet / Vs: Luonnosta eläminen
« : Huhtikuu 04, 2012, 10:23 »
Mulla on vähän samankaltaista ideaa, mutta ei ei aivan: Ajattelin koittaa kesällä selviydynkö luonnon armoilla. Luontoon täytyy lähteä ns. "alastomana", siis ilman apuvälineitä. Miten saan tehtyä tulta, suojan ja mistä saan ruokaa? Koska kokeilen ensikertaa, luulen että minun täytyy huijata: otan mukaan vähän narua, siimaa, pari koukkua ja puukon.

Ja sitten vaeltamaan. Toivottavasti saan ihan oikeasti toteutettua tämän.

Eikö muuten melkein mitä tahansa voi syödä proteiiniksi / rasvaksi: Etanoita, ötököitä, matoja..? Tuskin ne myrkyllisiäkään ovat, mutta länsimaalaistunutta mieltä kuvottaa :D Ehkä niistä saisi ihan herkullisia hiilessä hauduttamalla / keittoliemessä keittämällä? Näin niinkuin hätävaraksi voisi ajatella tuollaista ruokavaliota, miksi ei?

Suomessa taitaa ainoa mahdollinen ympärivuotinen proteiinin/rasvan lähde olla kala + riista. Onneksi kala on parasta & terveellisintä ruokaa ihmiselle. Se sisältää hyviä ja tärkeitä rasvoja... Eskimothan elävät lähes 100% kalaravinnolla.?

Suomen luonnossa ei taida kasvaa ollenkaan mitään suht. korkean energiapitoisuuden omaava kasvia, esim. perunaa? Syksyisin tietysti tulee sieniä. Tuskin ihminen pelkkää nokkosta mussuttamalla pärjää...

Kuulin vähän aikaa sitten puun ja kuoren välissä olevasta aineksesta - petusta. Varmaan jokainen on joskus kuullut sanan pettuleipä. Jauhoihin sotkettiin pettua pula-aikoina. Kuulin että petussa on kyllä ihmiselle tärkeitä ravinteita, ja sillä pärjää vähän aikaa, mutta se ei tee hyvää pidemmän päälle.

Talven varalle olisi sitten vielä hyvä osata ruoan säilömistä. Lihan suolaaminen ja kuivaaminen täytyy varmaan siis opetella. Sienet voi kuivata... Marjoista voisi tehdä hilloa, mutta siihen tarvitsee sitten (sokeria) / hunajaa?

Alkuperäiskansat ovat pärjäilleet pohjolassa kuljettamalla elukoita mukanaan. Porot syövät jäkälää ja ihminen syö poroa - Lisäksi porosta saa turkiksen joka pitää talven viiman loitolla.

18
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Kuivattu banaaninkuorirouhe
« : Maaliskuu 18, 2012, 22:55 »
Eikö joku hippilegenda ollut että banaaninkuoria polttamalla pääsee pilveen?  :D

19
Käyttökokemukset / Tutustumismatka Psilocybe Cubensis
« : Maaliskuu 12, 2012, 14:28 »
Kokeilimme sieniä muutaman ystävän kanssa viikonloppuna. Olimme kasvattaneet onnistuneen sadon ja halusimme päästä jyvälle sienimaailmasta. Yksi kokijoista oli jo muutaman kerran käynyt sienimaailmassa, mutta muille kokijoista tämä oli uutta.

Mennemme ystävämme treenikämpälle aika myöhään iltasella. Tilat ovat ihan mukavat. Keskellä huonetta on pyötäfutispeli, jokaiselle löytyy oma sohva tarvittaessa, ja raikasta vettä saa kanisterista. Pieni stressin ilmapiiri tuntuu, koska osalla jäsenistä on ollut pitkä päivä takana. Avaamme jokaiselle oluen ja rupeamme miettimään miten toimimme. Kovin montaa minuuttia ei ehdi kulua, kunnes sienilaatikko avautuu ja rupeamme mittailemaan vaa'alla annoksia. "koska nää on vielä vähän märkiä, niin ehkä semmonen 3-4gr on ihan hyvä". Jokainen syö sellaisen pienen kourallisen sieniä. Maku on yllätykseksemme ihan hyvä. Maukas peräti. Märät sienet maistuvat jopa paremmilta kuin kuivat, eivätkä ole yhtään ällöttäviä vaikka näyttävätkin sellaiselta.

Sitten odotamme. Istumme sohvalla ja juttelemme. Kuuntelemme 90-luvun Impulse Tracker musiikkia iPodilta.

Minulla sienet alkavat toimimaan todella nopeasti. Luullakseni olin pilvessä alle puolessa tunnissa. Tämä johtui varmaan siitä, että olin ehtinyt syödä kovin vähän päivän aikana. Eräs seurueesta on aivan mahdottoman analyyttinen: Hän tuskastuu odotteluun ja ihmettelee miksi sienet eivät toimi. Niimpä hän napsii pikkuhiljaa lisää illan mittaan.

Pelkään hieman. Olo on ihan mukava, mutta tietyllä tapaa sekava. Tuntuu että koko tunnemaailma muuttuu kun vain käännän päätäni. Ajatukseni ovat erittäin herkkiä vaihtumaan. En voi mitenkään pahoin, mutta pieni stressitila rajoittaa rentoutumistani*. En koe mitän kovin suurta ja psykedeelistä. Tilantuntu on hyvin dynaaminen, ja yhdistyy kaikinlaisiin aistimuksiin, kuten kaikumiseen.

*Itselläni oli ikävä kyllä seuraavana päivänä menoa, ja tiesin etten pääse kunnolla nukkumaan yöllä sen takia. Tämä haittasi trippailua.

Yhdellä kavereistani ei toimi ollenkaan. Toinen kaverini on napsinut kokoajan lisää sieniä. Hänkin alkaa tuntemaan jotain. Minulla alkaa olla jo korkein vaihe ohitse. Päätämme kyhätä paukut. Polttamisen jälkeen kaverini siirtyy aivan toisenlaiseen vaiheeseen tripissä. Otan kynän ja paperia ja dokumentoin kaiken mitä hän kertoo.

Ulosanti on hyvin sekavaa. Ystäväni on ihmetyksen vallassa. Hänen pääasialliset teemat illan aikana ovat:
"mitä jos olisin ottanut enemmän?"
"tämä on kuin aivan vitun vahva pilvi!"
"Mitä jos en olisi lukenut toisten kokemuksista? Mitä jos en olisi valmistautunut tähän?"
"Hyvä että mulla on kavereita täällä mukana"
"Tämä on tutkimusmatka!"
"Tämä on aivan fantastista! Upeaa!"

Hän tykkää olla aktiivinen ja tekee kokoajan jotain. Hän on kokoajan seisaaltaan ja kiertää huonetta. Hän katselee seiniä ja asioita. Hän selittää jotain [objekteista]. Hän ei ymmärrä mistä tämä uusi hahmotuskyky johtuu. Koska se on kaikki TOTTA. Hän toteaa näin monta kertaa. Hän odotti että sienet vääristävät maailmaa, mutta hän näkee pelkästään tosiasiallisia asioita. Ja hän ei ymmärrä mistä se johtuu. Hän ei ymmärrä miksi hän ei näe tätä selvinpäin.

"kuin olisin selvinpäin, mutta en kuitenkaan ole"
"Kyllä sen tuntee sitten, kun sienissä on"
"Tämä on tutkimusmatka!"

Yhdessä vaiheessa ystäväni rupeaa kärsimättömäksi.

"Voiko tämä tarjota vieläkin enemmän???"

Hänestä tuntuu että hän ei pääse enää yhtään syvemmälle. Tavallaan syvempää tasoa ei ole. Tai on, jos vain keskittyisi. Hän muuttuu yhä kärsimättömämmäksi, ja rupeaa vaatimaan lisää stimulointia tripilleen.

"Musaa! Haluan musaa! Haluan hatsit!... Noi seinät näyttää niin ihmeelliseltä. Tämä puoli huoneesta on paljon siistimmän näköinen. Missä ne hatsit on???! Haluan stimuloida tätä trippiä mahdollisimman paljon. Viinaa."

Hän liikkuu kokoajan. Hänen järkensä on kokoajan mukana. Hän ei tee mitään sekavaa, paitsi alkuvaiheessa kun hän sai mikrofonin käteensä. Hänestä se oli todella hauskaa, ja kun hän vahingossa tiputtaa naurun takia jaffapullonsa maahan, hän romahtaa itsekkin lattialle nauramaan.

Yhdessä vaiheessa hän ottaa paitansa pois. Se tuntuu niin hyvältä. Keho on lämmin. Hän makaa lattialla. Hänestä tuntuu myös että hän on vähän niinkuin piirretyssä. Tätä hän toistaa useaan otteeseen. Minusta näyttää että hänellä on kokoajan valtava tarve selittä ja ymmärtää mitä hänelle tapahtuu.

Kaikenkaikkiaan illan tapahtumat olivat aika sekavia. Yksi tyyppi ei tuntenut sieniä lähes ollenkaan, ja oma trippini oli suht lievä. Käytännössä katsoimme kun yksi meistä kertoi sekavia [mutta kuitenkin ihan järkeviä] ja arkielämän kannalta "merkityksettömiä" asioita. Tämä tyyppi pyöri kokoajan huonetta ympäri, nauroi, katsoi kuvia seinillä ja analysoi mielentilaansa. Hän tahtoi tehdä kaiken, ja oli huolissaan siitä ettei ehdi tehdä sitä kaikkea.

Ensi kerralla enemmän. Paljon enemmän. Jälkifiilikset olivat hieman kummalliset. Henkilökohtaisesti pelkkää positiivista.

20
Onko mahdollista käyttää jäniksen papanoita kasvualustamateriaalina? Jos vaikka sekoittaisi vermikuliitin kanssa jossain hyvässä suhteessa? Yhellä tyypillä on sellasia ruohoa syöviä elukoita, eivät jäniksiä mutta samankaltaisia, ja ajattelin että jos niiden ulostetta voisi käyttää kasvualustana? Täytyy testata jossain vaiheessa ainakin! :D

21
Multa ei kysytty mitään ihan heti.

"Saako täältä neuloja ja ruiskuja, tarviin mahollisimman isoja ja mahollisimman pitkiä?"

(Apteekkari hakee laatikosta neuloja) "Tälläiset ovat isoimpia neuloja mitä löytyy, 4cm pitkiä ja 2mm halkaisijaltaan. Ennen oli semmosia tosi pitkiä kinkunsuolausneuloja, mutta ei enää. Mihin sä tarvitset?"

"-Teen kasvualustoja. Tarvitsen myös ruiskuja, suht isoja pitäis niittenkin olla."

(Apteekkari hakee laatikosta jonkun 2 desin ruiskun) "Tämmönen ois isoin.. Sit tääl on 20ml ja 10ml"

"-uhhh, en mä kai noin isoa tarvitse... Mä ottasin sen 20 ml ruiskun. Kiitos."

Se tyyppi joka rahasti mun ostokset kyllä katto mua ihmeellisellä virneellä. En tiiä miks. On muuten ihmeellisen halpaa kamaa noi ruiskut. Hyvällä tsäkällä maksoin niistä jotain 20centtiä. En muista enää  hintaa tarkasti.

22
Vapaa aihe / Vs: Aivot
« : Tammikuu 02, 2012, 22:42 »
En sanoisi aivoja "tehokkaaksi" kun vertaa nykytietokoneisiin... Siinä vaiheessa kun sä oot laskenut 7*8*13*59 = ? niin tietokone on jo ehtinyt laskea tuhat miljoonaa piin desimaalia. Kyse on enemmänkin siitä että kuinka hyvät algometrit sulla on käytössä, siis että oletko oppinut laskemaan kätevästi. Voihan sitäkin treenata, taito mikä taito.

Jokatapauksessa väitän että aivot työkaluna on nykytietokoneisiin verrattuna aika tehoton. Jo kahden asian pitäminen "työ"muistissa samanaikaisesti voi olla vaikeaa.

Henk. koht. en usko että sielu asuu aivoissa. Aivot on sielulle vain tämän elämän tietopankki + työkalu.

Sivuja: 1 2