Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - syväluoto

Sivuja: 1 2 3 ... 8
1
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Käyttäjän opas kieltolakiin
« : Helmikuu 06, 2021, 23:40 »
Salvia divinorum ja Mitragyna speciosa (kratom) löytyvät tuolta listalta. Noille ei ole huumausainelaissa suoraa mainintaa viljelykiellosta, mutta ei myöskään mitään poikkeuksia esimerkiksi sallimaan siemenet. Kasvin omistaminen lienee tulkittavissa kotipuutarhurillekin "hallussapidon ja käytön" sijaan "valmistuksen" alle.
Jos olisi näyttöä, että noiden kasvien elävänä hallussapitäminen liittyisi päihdekäyttöön, niin sitten epäilemättä katsottaisiin valmistukseksi. Mutta jos ei ole näyttöä päihdekäytöstä ja kasvit ovat esim. osa lukuisten hyvin pidettyjen kasvien kokoelmaa ja henkilöllä selvästi on kasvitieteellinen, keräily tai preservation -tyyppinen tarkoitus niin epäilen, että kääntyisikö tulkinta siihen, että se on automaattisesti katsottava kkp-aineen valmistukseksi.

Vertailun vuoksi huumausainelain (373/2008) 1 luvun 7 § mukaan Kat-kasvin (Catha edulis), Psilosybe-sienien ja kokapensaan viljely on kielletty. Lisäksi oopiumiunikon, hampun ja meskaliinia sisältävien kaktuskasvien viljely käytettäväksi huumausaineena taikka huumausaineen valmistuksessa tai tuotannossa on kielletty.

Eli noiden ensin lueteltujen kasvattaminen on kielletty kaikenkaikkiaan mutta jälkimmäisten kasvattaminen on kielletty ainoastaan huumausainetarkoituksissa. Vaikuttaa siltä, että laissa jollain tavalla tunnustetaan se, että meskaliinia sisältäviä kaktuksia voisi kasvattaa jostain muusta syystä, ehkä ihan rehellisestä harrastuneisuudesta. Samoin mummot kasvattaa unikkoa ihan vaan, koska se on nätti ja perinteinen. Jos laissa tällä tavalla tunnustetaan, että joillekin päihteitä sisältäville kasveille voi olla muutakin käyttöä kuin päihdetarkoitukset, niin ehkä on mahdollista, että mazatecinsalvian ja siiaminkratomin kasvattaminen ei olisi automaattisesti laitonta kaikissa tilanteissa. Kiellossa mainitaan, että valmistus on tehtävä tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta. En tiedä jos tämä tuo pelivaraa. KKP-aineet kuitenkin kuuluvat huumausainelain alle ja laissa on tuo edellämainittu seiskapykälä, jossa erikseen kielletään viljelyhommia. Se, että siinä pykälässä ei mitenkään mainita KKP-aineisiin kuuluvien kasvien kasvattamista, ohjaisi omaa tulkintaani siihen suuntaan, että niiden kasvattamista noin ylipäätään ei ole katsottu tarpeelliseksi kieltää. Tulkintaa voisi tietysti tarkastaa lain esitöiden perusteluista, mutta toisaalta nuo kasvit ovat tulleet listalle vasta myöhemmin ja voi olla, että asiaa ei ole edes ajateltu lakia kirjoittaessa.

2
Laki ja päihdepolitiikka / Käyttäjän opas kieltolakiin
« : Tammikuu 24, 2021, 14:11 »
Täällä onkin jo vanhempaa koontia lainsäädännöllisistä asioista mutta tässä nyt kuitenkin linkki tällaiseen kuin Käyttäjän opas kieltolakiin https://www.paihdepolitiikka.fi/opas

Siellä on myös oma kappaleensa sienten kasvattamiseen liittyen.

3
Huumepotilas jätti lääkkeet väliin ja piikitti "taikasientä" suoraan suoneen – Melkein kuoli sisäelinvaurioihin, kun sieni alkoi kasvaa hänen sisällään
Tekniikka ja talous 13.1.2021
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/705b64e4-82b9-4f49-85da-d02bbc839e22

4
Tota glukoosia ihmettelen mikä siinä auttaa muka "neutralisoimaan" trippiä
En ole farmakologi mutta voin katsoa :D
Vaikuttaa humpuukituotteelta, mutta tämä on mielenkiintoinen spekuloinnin aihe, että miksi ovat laittaneet sinne glukoosia.

Glukoosia tarvitaan glukuronidaatioon, joka on aineenvaihduntaprosessi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Glukuronidaatio

Psilosybiinin wikipedia-artikkelissa sanotaan:
https://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin#Pharmacokinetics
Lainaus
Psilocybin is metabolized mostly in the liver. As it becomes converted to psilocin, it undergoes a first-pass effect, whereby its concentration is greatly reduced before it reaches the systemic circulation. Psilocin is broken down by the enzyme monoamine oxidase to produce several metabolites that can circulate in the blood plasma, including 4-hydroxyindole-3-acetaldehyde, 4-hydroxytryptophol, and 4-hydroxyindole-3-acetic acid. Some psilocin is not broken down by enzymes and instead forms a glucuronide; this is a biochemical mechanism animals use to eliminate toxic substances by linking them with glucuronic acid, which can then be excreted in the urine...Within 24 hours, about 65% of the absorbed psilocybin is excreted into the urine, and a further 15–20% is excreted in the bile and feces.

Eli noin 65% psilosybiinistä/psilosiinistä ei hajoa muiksi aineiksi, vaan poistuu virtsan mukana glukuronidimuodossa. Jos tätä prosessia voi mitenkään nopeuttaa, niin oletettavasti se nopeuttaisi psykoaktiivisten vaikutusten hälvenemistä. Olen ollut tästä pitkään kiinnostunut, mutta kun en ymmärrä noista prosesseista mitään. Mutta pidän siis mahdollisesti tavoittelemisen arvoisena ratkaisuna, että tripin farmakologisen katkaisemisen sijaan pyritään nopeuttamaan aineenvaihduntaa niin, että trippi hälvenisi nopeammin pois. Joutuuhan siinä jonkin aikaa lusimaan, mutta onhan kivempi jos myrsky laantuu kahdessa eikä neljässä tunnissa.

Nopeuttaako glukoosin tai sokerin syöminen sitten tuota glukuronidaatiota, en tiedä. Jos nopeuttaa, niin ei varmaan kuitenkaan ihan poskettomia määriä. Ja tämäkin nopeutus koskisi keskimäärin vain 65 prosenttia imeytyneestä psilosybiinistä. Mietin myös voisiko virtsaamisen kiihdyttäminen nopeuttaa psilosybiinin poistumista, mutta enpä tiedä auttaisiko se mitään, jos ei psilosiinin glukuronidiittia kuitenkaan muodostuisi yhtään sen nopeampaa. Mutta anyways verensokerin nostaminen kiihdyttää virtsaamista.

En osaa arvioida onko tällaisessa spekulaatiossa mitään perää, mutta en yllättyisi, jos jotain tällaista tuossa olisi yritetty.

Aldous Huxleyn The Doors of Perception julkaistiin 1954 ja Heaven & Hell julkaistiin 1956. Siellä puhutaan tämmösiä:

https://www.fadedpage.com/books/20200328/html.php
Lainaus
The brain is provided with a number of enzyme systems which serve to co-ordinate its workings. Some of these enzymes regulate the supply of glucose to the brain cells. Mescalin inhibits the production of these enzymes and thus lowers the amount of glucose available to an organ that is in constant need of sugar. When mescalin reduces the brain’s normal ration of sugar, what happens? Too few cases have been observed, and therefore a comprehensive answer cannot yet be given. But what happens to the majority of the few who have taken mescalin under supervision can be summarized as follows.

(1) The ability to remember and to ‘think straight’ is little if at all reduced. (Listening to the recordings of my conversation under the influence of the drug, I cannot discover that I was then any stupider than I am at ordinary times.)

(2) Visual impressions are greatly intensified and the eye recovers some of the perceptual innocence of childhood, when the sensum was not immediately and automatically subordinated to the concept. Interest in space is diminished and interest in time falls almost to zero.

(3) Though the intellect remains unimpaired and though perception is enormously improved, the will suffers a profound change for the worse. The mescalin taker sees no reason for doing anything in particular and finds most of the causes for which, at ordinary times, he was prepared to act and suffer, profoundly uninteresting. He can’t be bothered with them, for the good reason that he has better things to think about.

(4) These better things may be experienced (as I experienced them) ‘out there,’ or ‘in here,’ or in both worlds, the inner and the outer, simultaneously or successively. That they are better seems to be self-evident to all mescalin takers who come to the drug with a sound liver and an untroubled mind.

These effects of mescalin are the sort of effects you could expect to follow the administration of a drug having the power to impair the efficiency of the cerebral reducing valve. When the brain runs out of sugar, the undernourished ego grows weak, can’t be bothered to undertake the necessary chores, and loses all interest in those spatial and temporal relationships which mean so much to an organism bent on getting on in the world.

https://www.fadedpage.com/books/20171022/html.php
Lainaus
A person under the influence of mescalin or lysergic acid will stop seeing visions when given a large dose of nicotinic acid. This helps to explain the effectiveness of fasting as an inducer of visionary experience. By reducing the amount of available sugar, fasting lowers the brain's biological efficiency and so makes possible the entry into consciousness of material possessing no survival value. Moreover, by causing a vitamin deficiency, it removes from the blood that known inhibitor of visions, nicotinic acid.

En sitten tiedä onko nämä enää nykyään miten päteviä teorioita. Voi tietysti olla, että tällaisten juttujen takia joku laittaa glukoosia trip stopper kittiin.

5
Kannabiksen siemenet ovat luonteeltaan samalla tavalla ongelmallisia kuin itiöprintti, eli jos ostaja ei kykene osoittamaan muuta käyttötarkoitusta siemenille kuin päihteidenkasvatus, niin voi joutua käräjille syytettynä huumausainerikoksen valmistelusta. Tästä on ihan KKOn päätös esimerkiksi olemassa, jossa henkilö sai 3 kuukauden vankeustuomion siitä hyvästä kun hänen tilaaman takin sisältä löytyi 530 kannabiksen siementä. Tosin tämä on harvinaista, mutta tätäkin tapahtuu...

Olisikohan mennyt korkeimpaan asti kuitenkaan? Käräjillä tuli vuonna 2015 tosiaan 3kk vankeutta mutta se muunnettiin 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.
https://www.kaleva.fi/harvinainen-tuomio-oulussa-hampunsiemenien-ostamin/1809993

Edilex uutisoi 16.2.2016, että hoivoikeus ei myöntänyt vastaajalle jatkokäsittelylupaa
https://www.edilex.fi/uutiset/asiasanat/Huumausainerikos?perpage=100&offset=101

6
Simultaneous Production of Psilocybin and a Cocktail of β-Carboline Monoamine Oxidase Inhibitors in 'Magic' Mushrooms
Chemistry. 2019 Nov 14. doi: 10.1002/chem.201904363. [Epub ahead of print]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31729089/

Yritin vähän selailla, että oliko löydetty hivenmääriä vaiko ihan vaikuttavia määriä mutta ei nyt osunut silmään.

7
Vuonna 1973 Toivakan kirkon kattoon valmistui maalaukset, joissa esiintyy hippijeesus ja sieniä. Yritin katsoa, että mitähän tuo 1 Moos. 8:21 viittaus sanoo, mutta en oikein osannut muodostaa yhteyttä kuvan ja tekstin välille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toivakan_kirkko

8
Miksi ei saa tutkia näitä kaverin kanssa, miksi kerroitte kasvattavanne?
Mikäli tämä oli osoitettu minulle, niin väärinymmärrysten välttämiseksi täsmennän, että minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Minulla on nämä asiakirjat hallussani sen takia, että tuntemani henkilö oli käynyt käräjäoikeudessa tutustumassa useisiin eri tuomioihin ja oli bongannut tämän siinä samalla ja välitti valokuvat minulle, koska arveli minulla olevan niille käyttöä oikeuskäytännöistä laajemminkin kiinnostuneena henkilönä.

9
Jos lainsäädännön lisäksi kiinnostaa myös oikeuskäytäntö, niin tässä liitteenä olevissa kuvissa tuore tuomio itiöiden tilaamisesta.

10
Harvakseltaan tapahtuvan postailuni takia en nyt taas muista, että oliko tämä oikea ketju postailla tällaisia kulttuuriaarteita. Jostain syystä sain tänään fläsärin Final Sieni pelistä. Kultaiset muistot vuosituhannenvaihteen yläasteajoista kun pelattiin kotimaisia pikkupelejä.

https://www.youtube.com/watch?v=iwWXzFiPH-c

11
Muu sienikeskustelu / Vs: Sieniaiheinen kirjallisuus
« : Joulukuu 28, 2016, 16:50 »
Verkon silmässä on julkaistu vuonna 2005, eli Tie² ei tule kyseeseen. Trippi.infon alla olleet psyvault ja taikasieniforum aloitti kai syksyllä 2005, joten ehkä kyseessä on olleet vielä aiemmat forumit http://psyvault.net/viewtopic.php?f=5&t=1192

Mutta ihan jännää tekstiä tuo LD50 :D

Varjokirjastosta löytyy myös tällainen Urbaani sieniopas http://www.neirol.fi/Kirjat/5688412-Urbaani_sieniopas/5688412.html
En ole itse lukenut, joten paha sanoa mitään. Kustantajan esittelyteksti on kuitenkin ihan mielenkiintoinen.

12
Huumaavien sienten kerääjät riesana eläintilalla – edes kaksinkertainen sähköaita ei pidättele: "Olemme hätistelleet pois" - Keski-Uusimaa 15.11.2016
http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/455147-huumaavien-sienten-keraajat-riesana-elaintilalla-edes-kaksinkertainen-sahkoaita-ei

"Psilosybiinisienistä kiinnostuneille löytyy verkosta suomenkielinen keskustelufoorumi, jossa on yli 3 300 jäsentä."

13
Voi jukupätkä, mistä näitä eksoottisia psiolsiinia ja psilosybaania saa tilata?

KP24: Huumesienen ostaja sakkoihin
http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=412521

14
Tuossa vastikään alkoi uusi tuotantokausi X-Filesiä. Jaksossa E10E05 Mulder vetää psilosybiinit voidaakseen kommunikoida kuoleman rajalla olevan itsemurhapommittajan kanssa. Aika kieliposkella meininkiä, eikä kehtaa suositella. Kakkos jaksossa oli myös Dr. Sanjay ja toinen kaveri nimeltä Gupta -> viittaus hatsiohjelmia tehneeseen Dr. Sanjay Guptaan. Kai tuo on jonkinlaista ajankuvaa tuollainen stoner kulttuurin kosiskelu.

15
Sanomamielessä tarkoituksena on alleviivata, kuinka tekopyhää kolminaismoralismia jaottelu huumeisiin, päihteisiin ja lääkkeisiin on.

Missä tämä jaottelu oikeastaan näkyy vai onko se vahvimpana tarkastelijan silmissä? Huumeisiin ja päihteisiin jaottelu on toki olemassa ihan lainsäädännön tasolla ja sen kaksinaismoralismia en kiellä mutta lääkkeiden ja huumeiden välistä rajaa ei mielestäni kylläkään ole ollenkaan samalla tavalla ns. systeemiin rakennettu. Sairaaloissa monesti löytyy ihan huumelista nimellä huumaavien lääkkeiden käytön tarkkailuun listat ja ihan jo YK sopimuksissa on huumausaineita jaoteltu eri luokkiin sen perusteella, onko niillä siihen aikaan katsottu olevan lääkinnällistä käyttöä. Toisaalta ensisijaisesti huumausaineeksi luokiteltua kannabista on mahdollista saada lääkkeeksi.

Pointtina siis että itse en jotenkin näe että lääkkeen ja huumeen ero olisi jotenkin yhteiskunnan taholta yhtä vääristynyt kuin huumeen ja päihteen erottelussa. Huumeen ja päihteen käyttötarkoitus on sama mutta lääkkeen ja huumeen käyttötarkoitus on eri, vaikka toki todellisuus aina välillä näitä määritelmiä pakenee. Vaikka siirryttäisiin käsittelemään huumeita kuten alkoholia ja tupakkaa niin mielestäni olisi edelleen järkevää tehdä ero lääkärin tarpeelliseksi katsoman hoidon ja täysin itsenäisen milloin minkäkin käytön välille. Edelleen olisi kontekstiriippuvaista puhutaanko lääkkeestä vai päihteestä. Ja tietysti nytkin on ensisijaisesti huumeeksi miellettäviä aineita, joilla olisi lääkekäyttöä mutta historian oikkujen takia ne eivät vielä ole siihen tarkoitukseen hyväksyttyjä. Mutta mielestäni lääkevalmisteelta tuleekin vaatia lääketieteellinen näyttö ennen kuin se voidaan ottaa osaksi virallista sairaanhoitoa, oli kyse kuinka lupaavasta ihmelääkkeestä tahansa.

Ehkä laajemmille kansan joukoille voi olla epäselvää että farmakologisilta ominaisuuksiltaan ensisijaisesti lääkkeet eivät monesti juuri eroa ensisijaisesti päihteistä/huumeista. Tosin lääkkeiden väärinkäyttö ja sen kritisointi että jotkin hoidot nojaavat liikaa lääkkeisiin on säännöllisesti framilla ja harvalle varmaan tulee yllätyksenä että lääkkeillä voi väärinkäytettynä olla päihdyttävä vaikutus tai yhtä vakavia sivuvaikutuksia kuin päihteillä. Toisaalta en usko että tällainen opas sitten taas tavoittaisi sitä kohdeyleisöä, joka on vielä jotenkin täysin pumpulissa sen suhteen että kipulääkkeinä käytetään heroiiniin verrattavia aineita ja meidän mummin kipulaastarissa onkin itseasiassa ihan samaa ainetta mitä ne halvatun narkkarit piikittää. Voisin kuvitella että tämän oppaan löytäisivät ensisijaisesti kuitenkin lääkevalmisteiden päihdekäyttäjät tai sen kokeilemisesta kiinnostuneet. Sille kohderyhmälle tuota sanomaa tuskin tarvitsee erityisesti saarnata, jos ei nyt siinä mielessä että eivät kuvittele lääkkeiden olevan haitattomia päihteitä, koska ne ovat lääkkeitä. Toisaalta taas en usko että kannattaa lähestyä poliittisia päättäjiä ja päihdevalistusorganisaatioita käyttäjille suunnatulla materiaalilla. Jos tarkoituksesi on vedota yhteisöön joukkoistamismielessä, eli motivoida jäseniä antamaan työpanosta, niin ehkä olisi tarpeellista avata enemmän ajatteluasi tällaisen oppaan tarpeellisuudesta ja toivotusta vaikutuksesta, eli mitä oletetaan annetulla työpanoksella saavutettavan. Mikä on se konkreettinen muutos, jota tavoittelet?

Lisäksi ehkä hieman mietityttää että vaikka lyhyen keskustelun perusteella on aiemmin ollut selvä konsensus ettei tätä forumia tarvitse sensuroida muiden päihteiden osalta, niin jotenkin ajatuksen tasolla tämä on jo aika kaukana psilosybiini.infon konseptista. Tarkoitukseni ei ole ehdottaa, etteikö tällaista saisi täällä puuhailla, mutta jos tällainen tuotos sitten leviää psilosybiini.info yhteisön tuotoksena, niin en tiedä luoko se sitten toivottavia mielikuvia yhteisöstä.

Sivuja: 1 2 3 ... 8