Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aivina

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
-Jos haluat kasvattaa muutakin, kuin hometta, pastörointi on juu pakollinen.

En oo ikinä pastöroinut mitään enkä koskaan homehduttanut toissijaista kasvualustaa. Käytän puhtaita astioita, pesen kädet ja sekoitan kookoskuituun kiehuvaa vettä ja annan jäähtyä. Sen enempää hygieniatoimenpiteitä en tee toissijaisen kanssa.

2
En löytänyt dedikoitua kasvatusvälineiden hehkuttelulankaa, joten postaan tämän tänne:

http://www.plastex.fi/sumutepullo-350-ml.html

Aivan loistava tuote! Ostin joskus puutarhamessuilta puolisentoista vuotta sitten, enkä ole katunut. Tämä nimenomaan on sumutepullo, eikä suihkepullo. Antaa hyvin hienojakoista ja pitkää sumua, eikä ollenkaan sellaista pärskettä niinkuin perus suihkepullot. Luulisi löytyvän tätä myötä ihan jostain prismoistakin. Suosittelen.

Ainakin Kodin Terran puutarhaosastolta saa näitä. Vaikuttaa varsin pätevältä peliltä. Voisi itsekin hankkia.

3
Mun mielestä tässä ketjussa esiintyy aika ikävää ylimielisyyttä ns. vanhoilta parroilta uudempia tulokkaita kohtaan.

4
Tyytyväisyyteni ei ole koskaan riippunut huumaussineiden vaikutuksesta. Vertaisin tuota tripin jälkeistä alakuloisuutta ennemminkin siihen, että jos on ollut vaikka viikon lomalla josssin aurinkoisessa paikassa ja tehnyt kaikkia kivoja asioita siellä, niin kotiin palaaminen on yleensä vähän haikeaa.
Mulle pitkän ajan jälkeen trippaaminen oli kuin palaamista jonnekin paikkaan, jonne en edes tiennyt kaipaavani ennen kuin olin siellä. Paluuta juurille, paluuta stressin pyörteissä kadonneen lapsekkaan naurun äärelle. Muistutus monesta tärkeästä asiasta.

Nyt useampi viikko myöhemmin ymmärrän kyllä voimakkaiden kokemusten jälkeisen haikeuden ihan täysin. Se on vain luonnollinen osa tätä elämän vuoristorataa. Aina ei voi olla sellaista kuin elämän hienoimpina hetkinä, mutta kun niistä laskeutuu takaisin maanpinnalle, niin yleensä sitä kuitenkin tuo mukanaan jotain muutakin kuin muistikuvia vääntyilevistä kasveista ja jännistä väreistä.

Trippien opetukset tuntuu monesti vaan itselläni menevän niin, että ne sisäistää vasta jonkin ajan kuluttua itse kokemuksesta. Heti kun lentokoneen laskeutumistelineet osuu maahan, ei osaa varsinaisesti sanoa itse reissusta vielä mitään. Eikä vielä sittenkään, kun on läväyttänyt sen sikinsokin pakatun matkalaukkunsa keskelle huonetta purkamista varten.

5
Ei ehkä välttämättä paras tapa muotoilla tätä asiaa tuo otsikointini, mutta en nyt tähän hätään parempaakaan keksinyt.

Tämä ilmiö on ollut mulla esillä miltei kaikkien trippien jälkeen. Varsinkin niiden hyvien. Rankempien trippien jälkimainingit on yleensä olleet helpottuneempia, mutta positiivisten ja lempeiden trippien jälkeen seuraavana päivänä iskee outo alakulo.

Nyt oli päässyt käymään niin, että oli tullut kuluneeksi kolme ja puoli vuotta edellisestä psykedeelikokemuksestani. Odotin ja jännitin trippiä aika paljon etukäteen enkä osannut juurikaan ennakoidaz mitä on tulossa. Vähän jännitti se, pursuaako kaikki viimeaikaiset huolet ja stressit niskaan, sillä olen ajoittain tehnyt töitä ihan liikaa ja antanut itselleni liian vähän aikaa levätä ja nollautua.

No, toisin kävi. Trippi oli todella maanläheinen, valoisa ja lämmin. Koin voimakkaita hyväksynnän ja rakkauden tunteita itseäni ja ympäristöäni kohtaan. Trippi oli monilta osin suorastaan hengellinen, sillä tavalla millä minä hengellisyyden käsitän.

Seuraavan päivän aamuna oli vähän pöllämystynyt olo ja sen jälkeen vähitellen oloon hiipi alakulo, surumielisyys ja outo tyhjyyden tuntu. Voimakkaista kokemuksista arkeen laskeutuminen ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin.

Onko muilla tällaisia tuntemuksia ja miten niiden kanssa toimitaan? Tuntuu, että olen yhtäkkiä yllättävän hukassa tällaisten asioiden kanssa, kun edellisistä psykedeelikokemuksista on niin pitkä aika, että en oikein enää muista, miten nämä toimii.

6
Ymmärrystä, rakkautta, hyväksyntää itseäni kohtaan. Olen erittäin kelpo tällaisena kuin olen ja ihan hiton kiitollinen siitä, että elämäni on näin hyvää, millsiseksi se on vuosien saatossa tullut.
Voimaannuttavaa yhteyttä luontoon, rauhoittumista, ymmärrystä siihen, ettei kaikkea aina tarvitse ymmärtää.

7
Miksi sienen jalka on karvainen? Kyse ei ole kontaminaatiosta.

8
Jos hajamielinen mykologi unohtaa kakun nesteytymään (lillumaan vedessä ainoastaan osittain veden alla) noin seitsemäksi tunniksi, meneekö se pilalle?

9
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Tilaus, posti ja tulli
« : Tammikuu 23, 2016, 18:59 »
Näin ihan fiilispohjalta sanoisin, että tullimiehissä herättänee vähiten epäilyksiä, jos toimit mahdollisimman rehellisesti, eli kerrot, mitä lähetys sisältää, maksat alvit ja tarvittaessa annat jotain lisäselvitystä itiöiden laillisesta käyttötarkoituksesta. Hyvä varmaan olisi, jos kuuluisit vaikka Suomen sieniseuraan, niin olisi tarvittaessa vaikka ihan näyttöäkin harrastuneisuudesta. Siellähän ne itiöitä pällistelevät mikroskooppeineen.

Vissiin psilosybiinisienistäkään ei taida olla laittomia muut kuin Psilocybe-suvun sienet. Voi toki olla myös, että muistan väärin, mutta vaikea uskoa, että muut sienet on niin hyvin tunnettuja, että niistä mitään kauheaa tapahtuisi. Varsinkaan jos tosiaan aikoo vaan tutkia niitä mikroskoopilla. Kivahan se on varmaan vertailla vähän erilaisten sienten itiöitä ihan vaikka vaihteluna näille kotoisille sienille. 

Muokkaus: Tarkistin! Laki puhuu ainoastaan "psilosybe-sienistä" ilman sen kummempia määrittelyjä.

10
Ei tarvitse pariakymppiäkään maksaa. Oman 0,1 gramman tarkkuudella varustetun vaakani ostin muistaakseni kympillä jostain nettikaupasta.
Perus talousvaakojen mitta-asteikot tuppaavat kai lähtemään yhdestä tai kahdesta grammasta ja niiden tarkkuus varsinkin ihan pieniä asioita, kuten kuivia sieniä, punnitessa ei välttämättä ole ihan huippuluokkaa.

Tarkkuusvaaka on ihan hyvä satsaus. Voihan sillä sitten punnita myös kirjeitä ja paketteja ja laskea postikulut etukäteen valmiiksi ennen postiin viemistä!

11
Ripsiäiset on tosi pieniä, joten ne on vaikeita havaita. Ne myös lentävät, joten eivät välttämättä ole juuri silloin paikalla, kun kasvia tutkailet.
Yleensä nuo pirulaiset majailevat lehtien alapinnoilla, joten ne kannattaa syynätä, jos haluaa nähdä syypään kasvien tuhoutumiseen. Hopeanharmaat laikut ovat kylläkin varsin selvä merkki ripsiäisistä. Joskus laikkujen keskeltä löytyy myös pieniä mustia kakkapisteitä. Tämä on tosi selvä merkki ripsiäisten läsnäolosta.

Pahinta niissä on se, että niistä on tosi vaikea päästä eroon ilman kovia myrkkyjä. Vanhanmallisilla imidaklopridia sisältävillä Provado-puikoilla olen pelastanut omia kasvejani ripsiäisiltä, joskaan en salviaa. En tiedä, miten se kestää moisia myrkkyjä. Ja on toki selvää, että jos tuollaisia aineita kasviin laittaa, niin millään tavoin ihmiselle nautittavaksihan se ei sovellu pitkiin aikoihin sen jälkeen.

Tärkeintä tuossa vaiheessa lienee vain eristää tartunnan saanut kasvi/kasvit oireettomista kasveista, sillä ripsiäiset leviävät vauhdilla muihin kasveihin. Suihkuttelu ja ilmankosteuden nostaminen saattaa helpottaa, mutta tuskin pelkästään sillä ripsiäisistä eroon pääsee.

12
Suippumadonlakit toimii sillä tavalla, että pieneksi kuvittelemasi annos saattaa aiheuttaa elämäsi kamalimman, mutta opettavaisimman tripin, kun taas isomman annoksen kanssa maailma on vain täynnä rakkautta ja sateenkaaria. Tai sitten toisinpäin. Voi olla, että isona pitämäsi annos ei teekään juuri mitään.
Voi olla, että saat hillittömän pahoinvoinnin tai sitten et. Voi olla, että ajatuksesi menevät umpisolmuun eikä väreistä ja jännistä visuaaleista ole tietoakaan.

Sienet toimivat erittäin yksilöllisesti ja niiden vaikutus riippuu muun muassa henkilön senhetkisestä mielentilasta, stressin määrästä, seurasta, ajasta ja paikasta, milloin sienesi nautit, siitä miten suhtaudut niihin sieniin, millaista musiikkia kuuntelet, mitä teet matkasi aikana, millainen valaistus paikassa on, mitä olet tehnyt edellisten päivien aikana, millainen suhde sinulla on äitiisi, mitä näet ikkunasta ja millaisia esineitä ympärilläsi on. Ja noin niinkuin kaikesta muustakin mahdollisesta.

Ei ole olemassa mitään universaaleja annostusohjeita kokemattomalle tai kokeneellekaan sienimatkailijalle. Toki kannattaa ehkä aloittaa pienemmästä annoksesta, koska silloin ehkä saattaa säilyä parempi kosketus todellisuuteen. Tai sitten todellisuuteen kosketuksissa pysyminen onkin huono juttu, kun se edesauttaa muistamaan yhtäkkiä kesken tripin sen, mitä äitisi sanoi sinulle viime viikolla. Tai sen, mitä lapsuudenkaveri sanoi sinulle hiekkalaatikolla ollessasi muutamaa päivää vaille viisivuotias.

Luonnonvaraisten sienten psilosybiinipitoisuuksilla on tapana myös vaihdella tosi paljon. Voi olla, että gramma ja kaksi grammaa sisältävätkin yhtä paljon taika-aineita.

Minun elämäni kamalin trippi tapahtui syödessäni yhden gramman suippumadonlakkeja. Toisena kertana olen syönyt lähemmäs kolme grammaa ja lähinnä nauranut ja hymyillyt kuusi tuntia putkeen. Joskus söin puoli grammaa ja seisoskelin tovin tuolin päällä itsellenikin tuntemattomasta syystä ja hihittelin asialle, mutta en kokenut, että sienet olisivat vaikuttaneet asiaan.

13
Tuo hevosten rautakelaatti sisältää 50% "erikoishiivaa". En antaisi sitä kasveille.
Rautakaupoista saa johonkin puun käsittelyyn tms jotain ainetta, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista, jota myös akvaarioharrastajat käyttävät maaperän rautapitoisuuden nostamiseen. Sitä voi käyttää myös kasveille.
Lateriitti olisi kai parasta kasvualustaa rautaa rakastaville kasveille, mutta en tiedä yhtään, mistä sitä saa. Olen yrittänyt kaivaan noin suurinpiirtein kaikkialta, koska kasvatan muutamaa kärsimyskukkalajia, jotka luonnostaan kasvavat lateriitissa ja kaipaisivat sitä kasvialustaansa. Tuo rautakaupan aine on toistaiseksi paras, mitä olen löytänyt, mutta niin pitkälle en ole päässyt, että olisin käynyt ostamassa sitä. Ja kun unohdin jo nimenkin, niin vaikeahan sitä on ostaa.

14
Onko siitä tietoa, mitä se serotoniini siellä sienessä tekee? Serotoniiniahan on muutamissa kasveissakin, kuten nokkosessa (ilmeisesti kai nimenomaan poltinkarvoissa) mutta käsittääkseni sen tarkoituata siellä ei juurikaan tunneta.

15
Ok, sori, en viisastele enää ikinä.

Onneksi te muut ootte aina oikeassa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11