Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Samuli

Sivuja: 1 2 3 ... 5
1
Karsin aika reippaasti kokemuksia. Jäi kertomatta nousuvaiheen heikko-olo ja kerran nousin pystyyn siinä 45 minuuttia nauttimisen jälkeen ja meinas puklaus lähteä olkkarin matolle  :D

Ja paljon enemmänkin koin tuona aikana, mutta kertomani jäi päällimmäisenä mieleen  :)

2
Parilla edellisellä kerralla en ole hirveästi nauttinut sienien tuomista matkoista. Ovat olleet hieman "puuduttavia" tai kyllästyttäviä. Viimeinen Brasiliassa ottamani sieniannos oli viedä kokemuksen ihan persiilleen, mutta kääntyi lopussa aika hyväksi.

Viime viikonloppuinen matkailu oli erilainen ja hyvä. Ideana oli vaimoni kanssa vain käpertyä iltapäivästä sohvan nurkkiin ja antaa kokemuksen virrata, niin kuin virtaisi. Varasin kummallekin reilusti pehmeitä tyynyjä ja isot peitot. Jääkaappiin valmistin kevyesti sokeroituja mandariinejä ja yhteen kulhoon suolapähkinöitä.

Sienet alkoivat tuntua pian. Vain 10 minuuttia ja tunsin oloni hieman omituiseksi. Tästä olotilat vain kiihtyivät....
... tunnin jälkeen kaikki tuntui väreilevän, taipuilevan, kumpuilevan, venyilevän. Aina kun kysyin vaimoltani jotain meni suuni isoon hymyyn ja hän vastasi hymyyni valloittavalla hymyllään. Käännyin sohvalla, niin että näin etäältä koivut, jotka heiluivat tuulessa. Tuulen heilunta muuttui puiden rytmikkääksi tanssiksi ja oksien päät käpristyivät spiraaleiksi ja näyttivät kieppuvan loputtomasti. Kevään vihreys tuntui voimistuvan. Puut tulivat lähemmäksi ja välillä ne etääntyivät.

Panin soimaan rentouttavaa intialaista huilumusiikkia ja taustalla viidakon ääniä.

Käännyin katsomaan vaimoani ja hän oli silmät kiinni tyynykasassa ja ajattelin sulkea itsekin silmäni. Tunsin vajoavani ja totesin itselleni, että olen näköjään matkalla oman tietoisuuteni keskipisteeseen. Värit alkoivat voimistua. Oli kirkkaan sinistä, tummansinistä ja lilaa. Lilan väri oli hyvin voimakas. Mietin, että tällaista siis on mielen keskipisteessä - lilaa --- rauhoittavaa lilaa. Katsoin ylöspäin ja lila muuttui asteittain siniseksi. Leijuin ylöspäin ja värit muuttuivat vaaleammiksi, ollen edelleen sinisiä. Lähenin jonkin pintaa ja pinta oli vihreää. Ajattelin, että tämä on kevät. Vihreä vaaleni edelleen kunnes poksautin pinnan, kuin syntymällä uudelleen. Ympärilläni oli vaaleanpunaista ja joka puolella japanilaisia kurkia, jotka lähtivät ylöspäin. Menin niiden mukana korkeuksiin ja väri oli muuttunut kermanväriseksi pumpulimaiseksi.

Jostain syystä avasin silmäni ja katselin kirjahyllyssä olevia laseja. Ne tuntuivat sykkivän, hengittävän omaan rauhalliseen tahtiinsa. Oloni oli lämmin, rauhallinen ja tunsin olevani turvassa...

... Nousin käydäkseni vessassa. Askeleet vessaan olivat hieman huteria, mutta vessassa olevat pyyhkeet olivat kauniita, niin värikkäitä.

Palasin takaisin sohvalle. Vaimoni katsoi minua silmiensä raosta, mutta sulki ne sitten kokonaan. Itse tunsin suurta riemua vetäessäni peiton korviini ja uppouduttuani tyynyen sekaan. Voi, kuinka ihana paikka oli tuo sohvan nurkkaus - oma pieni paratiisini. Huokaisin raukeana ja siihen vaimoni tarttui ja alkoi nauraa. Minäkin nauroin. Nauroimme yhdessä ja oli vaikea lopettaa nauramista, mutta loppuihan se viimein...
...Huokaisin ja katselin jälleen metsää... sen venymistä, pyörteilyä ja miettien luonnon kaunetta. Jokin veti silmäni väkisin kiinni ja mietin, että sieniherra haluaa viedän minut jälleen unimaailmaan. Täällä oli punaista, hyvin punaista... sitten paineen tunne yltyi ja kyyneleet alkoivat virrata suljettujen luomieni alla. Ajattelin kuinka kyynelkanavani puhdistuivat ja samalla humpsahdin luontoon jossa virtasi vesi ja vesiputous kohisi. Vihreä vehreys ympäröi minut. Maisema oli enneminkin tunnetta, kuin oikea näkymä. Rauhoittava musiikki loi värit ja värit olivat tunnetta.

Kolmen tunnin kuluttua unimaailma oli ohi. Avasin television, mutta pidin sen äänettömänä. Kävely oli edelleen hieman omituista ja esineet väreilivät, mutta olotila oli virkeä. Juttelimme syöden sokeroituja mandariinin viipaleita. Tuntui maistuvan herkulliselta. Tästä hitaasti kolmisen tuntia ja sienien tuottama olotila hiipui pois.

3
Vapaa aihe / Vs: Kirjoja
« : Toukokuu 01, 2012, 17:16 »
Kuinka kokaiini valloitti maailman, Tom Feiling.

Kiehtova kuvaus kokaiinin reiteistä, kieltolaista ja väkivallasta sen kaiken ympärillä. Kirjoittaja koittaa rakentaa myös "paremman" maailman.
http://www.tammi.fi/nayta/-/product/no/9789513158712

-----------
1491 - Amerikka ennen Kolumbusta, Mann Charles C.

Mann kirjoittaa Amerikan mantereen historiasta sen mitä todisteet kertovat, jos jokin on epävarmaa todistusaineiston pohjalta hän myös tuo sen selvästi esiin. Pidin paljon tästä kirjasta.
http://www.intokustannus.fi/kirja/1491/

4
Elämäntavat ja harjoitteet / Vs: Luonnosta eläminen
« : Huhtikuu 07, 2012, 02:52 »
Tämä ei ole aivan sama asia mistä keskustelette, mutta tunnen pariskunnan, joka vetäytyi Helsingistä Itä-Suomeen asustelemaan erakkoelämää. Elävät kyllä yhteiskunnan tukien avulla ns. työttömänä, mutta sitten hankkivat ruokansa luonnosta. Käyvät mm. metsässä sienestämässä ja marjastamassa. Kalastavat paljon ja viljelevät pienen pientä maaplänttiä josta saavat perunaa ja salaattia yms.
He eivät pidä juurikaan yhteyttä kehenkään. Joskus harvakseltaan soittavat tutuilleen ja kertovat, että hengissä ovat vielä. Minulle on jäänyt mielikuva tästä, että ovat tyytyväisiä, mutta eivät niinkään kovin onnellisia.

-----

Brasiliassa Bahian osavaltiossa on alue jossa asustaa pieni joukko eurooppalaisia, jotka harjoittavat luonnonmukaista elämää. Yleensä heillä on brasilialainen vaimo/mies ja ovat ostaneet pienen tilan jossa tuottavat elantonsa. Usein siltä alueelta tuntuu olevan myynnissä jokin maatila.

Lisäksi tiedän, että mm. japanilaisia asustaa sekä Amazonasin, että Parán osavaltiossa. 1920-luvulla sekä sen jälkeen sinne muutti japanilaisia siirtolaisiksi. Viidakossa he ottivat vanhoja intiaanien hedelmätarhojen alueita itselleen viljeltäväksi ja myivät hedelmiä lähikyliin sekä isompiin kaupunkeihin ja tietenkin elättivät itsensä hedelmätarhoillansa, että viidakon antimilla.


5
Muu sienikeskustelu / Vs: Hallusinogeeniturismi
« : Huhtikuu 06, 2012, 20:34 »
Brasiliaan voi tehdä reissuja ja ottaa osaa jurema eli ayahuasca-rituaaleihin tiettyjen uskonlahkojen piireissä. Yleensä pitäisi tuntea joku tällaisesta uskonlahkosta, jotta saa kutsun sinne. Muuten voi olla vaikeaa.

Amazonasin osavaltion pääkaupungista Manauksesta tehdään myös reissuja intiaanien alueille, jossa voi päästä mukaan (aika tuurilla kylläkin) samanlaisiin rituaaleihin. Jos Manauksesta aikoo päästä syvälle viidakkoon jossa sekä luonto, että intiaanireservaatit ovat rauhoitettuja, niin pitää saada lupa viranomaisilta, jotta voi matkustaa alueelle.

Parasta olisi tuntea paikallisia yhteyksiä, jotta moinen onnistuu.

-----
Kolumbiassa ja Perussa voi olla helpompaa löytää tällaiset rituaalipaikat, jotka ovat mukamas alkuperäisasukkaiden paikkoja ja rituaaleja. Hölynpölyä sanon minä, mutta kokemuksena varmaa aika hieno.

-----

Portugalissa Lissabonissa mulle on myyty hashista suoraan kadulla. On ollut aivan toimivaa, mutta en kyllä tiedä mitä sontaa on sisältänyt  :D.

Kannattaako ottaa riski? No, olen ottanut ja elossa ollaan edelleen. Hauska loma oli.
Harkitkoon jokainen tilanteen mukaan.

----
Ehkä turvallisempaa on suunnata Amsterdamiin ja siellä johonkin coffee shoppiin. Vieläkö sinne on turisteilla asiaa?

6
Nuo loppupohdiskelusi ovat niitä kysymyksiä joihin "kahden maailman" välillä seilaava ihminen ei saa varmaan koskaan ellei lyöttäänny vain toiselle puolelle. Tahdonko miellyttää vai "hyödyttää"? Yksilön ongelmat vai yhteisön etu? Mitä ylipäänsä haluan?

Niin, paljon pohdiskelua. Tavoite on kuitenkin löytää tasapainotila ja mielenrauha. Joskus se on ollut todellisuutta, mutta aivan liian harvoin.

Yritys jatkuu. Elämää on jäljellä  ;)

7
Käyttökokemukset / 1.5g Psilocybe Cubensis - Golden Teacher
« : Huhtikuu 06, 2012, 14:01 »
Muutama viikko taaksepäin otin kevyen annoksen sieniä. Noin 1.5 grammaa. Ajattelin hieman rentoutua tunnustella olotiloja.

Pidän sienistä noin ylipäänsä ja Cumbensikset ovat herkullisia tuoreina. Kuivuttuaan niihin tulee hieman ällö voimakas ja kitkerä sienen maku. Nämä kuivatut kikkareet, joita käytin, saksin ensin pieniksi ja sen jälkeen jauhoin ne isolla keittiöveitsellä pienen pieniksi muruiksi. Puru shottilasiin ja kuumaa vettä päälle. Viitisen minuuttia jäähdyttäen annosta kumosin sen sitten kertahuikalla kurkusta alas.

Vajaan tunnin kuluttua nousu alkoi ja oli ahdistavan voimakas. Kuvottava olo sai minut vaeltelemaan huoneesta toiseen, mutta lopulta suunnistin vessaan ja tökkäsin sormet kurkkuun ja koitin puklata. Röhkittyäni vessanpöntön päällä turhaan palasin olohuoneeseen.

Asteittain olo muuttui lämpöiseksi ja kuuntelin kehoani. Ajatukset juoksivat sinne tänne mihinkään erityisesti kiinnittyen. Avasin television ja katselin mainoksia, musiikkikanavaa ja milloin mitäkin. Hetkittäin sain kiinni mukamas oleellisista asioista.
Olo heilahtelin miellyttävästä, huvittuneisuuteen ja lämpöisestä kotoisesta olosta huolestuneeksi.

Tripin loppupuolella iski ahdistuneisuus. Vyöryvällä vahvalla otteella mieleeni palasi tiettyjä asioita töistä - miksi tein niin, olisiko pitänyt tehdä toisin, voi voi... jne.

Sitten siirryin voimakkaaseen ikävään, jota olen kokenut ajoittain muutenkin. Kaipaan lämpöiseen ja välittömään elämääni, jota elin edelliset kolme vuotta. Hetken kuluttua olin jälleen huolestunut nykyisestä työelämästäni - alkoi nyppimään koko trippi.

Otin läppärini syliin ja suunnistin Taikasienen sivuille. Siellä näin Klonkun lohduttavan tekstin ja trippi muuttui kuin taikaiskusta miellyttäväksi - jotenkin tuo olennainen asia oli päässyt unohtumaan - nauttikaa matkasta mitä se tuokin tullessaan.

Sienien vaikutus hiipui hiljalleen pois ja kävin nukkumaan. Yö oli kuitenkin levoton, ehkä menin hieman liian aikaisin nukkumaan tai jotain.

-------
Luulin oivaltaneeni jotain sienissäni ja keskustelin myöhemmin kollegani kanssa tuosta asiasta joka kalvoi mielenrauhaani töissä. Häneltä tuli tyly ja suora vastaus, että ei kannata lähteä ylimääräiseen ja yksityisasioissa antamaan apua. Vaikka se hivelisikin itsetuntoa ja hyväilisi miellytämishalua, kun voi auttaa muita ohi virallisen avun. Tällainen toiminta olisi itsekästä koska olemme ryhmä, ja jos joku sooloilee, niin ennemmin tai myöhemmin se kostautuu koko ryhmälle.
-------
Sienissäni olin siis aivan väärillä jäljillä, mutta keskustelu kollegani kanssa avasi silmäni ja aloin kysyä itseltäni: Olenko persoona, joka haluaa miellyttää muita? Tietysti olen jossain määrin tätä, mutta olenko liiaksi. Miksi tunsin alunperin niin voimakasta ahdistusta kieltäytyessäni auttamasta erästä asiakasta vaikka olisin voinut auttaa vartissa hänen ongelmassaan. Olin pitäytynyt protokollassa ja toiminut niin kuin oli sovittu ryhmässä ja myös asiakkaiden suhteen.
-----

8
Käyttökokemukset / Vs: Tutustumismatka Psilocybe Cubensis
« : Maaliskuu 17, 2012, 19:53 »
Ensi kerralle heittäkää huolenne pois älkääkä keskittykö mihinkään ylimääräiseen. Antakaa itsellenne kuusi tuntia aikaa keskittyä vain tuohon upeaan kokemukseen. Tripillä vapaus tuntuu mahtavalle. ;)

Tämä muistutus tuli tarpeeseen. Alkoi heti trippi saada enemmän positiivisuutta.

9
Muu sienikeskustelu / Vs: Psilosybiini julkisuudessa
« : Maaliskuu 12, 2012, 18:49 »
Löytyi brasilialaisen nettilehden tecmundo sivuilta samoja juttuja, kuin on täällä on jo linkitetty viimeisimmästä psilosybiini-tutkimuksesta. Sivulla näkyy Bahiassa esiintyvä Psilocybe Cubensis.
Ihan lopussa kerrotaan, että Brasiliassa psilosybiinin hallussapito ja myynti on rangaistavaa, mutta näiden sienten kasvatus laillista. En tiennyt, että kasvatus on laillista siellä  :)

http://www.tecmundo.com.br/medicina/18376-cogumelos-alucinogenos-podem-ajudar-no-tratamento-da-depressao.htm

10
Käyttökokemukset / Vs: Tutustumismatka Psilocybe Cubensis
« : Maaliskuu 12, 2012, 18:16 »
Ihan hauska kirjoitus kokemuksestanne. Tuttuja tuntemuksia.

Itsekin otin 1.3grammaa lauantaina. Ajattelin hieman rentoutua, mutta meni aika synkäksi. Ei mitenkään paha, mutta varsin surumielinen olotila oli. Koitin vapautua tästä lievästä synkkyydestä panemalla musiikkia soimaan, mutta se lisäsi ikävän tunnetta ja ehkä aavistuksen masensikin. Tämän jälkeen on ollut pari päivää mietteliäällä päällä, että miksi näin.
Varsinaista terapiaa  :D

11
Syksyinen onnettomuus tuntuu nyrjäyttäneen jotain sisällä siten, että tulee kuunneltua tarkemmin sitä, mitä sisällä tapahtuu.

Mulle saman on tehnyt tämä ikääntyminen. Jos on sairas, niin antaa itselleen aikaa kunnolla parantua. Vaikka joskus fundeeraa, että nyt sekos pahasti treenit, kun pitää pitkää taukoa. Nyt kun Suomeen palasin, niin aika äkkiä iski nuhakuume ja tuntuu, että nokka on jatkuvasti tukossa.


Ilahduttavaa kans hoksata, kuinka paljon täällä on innokkaita liikkujia. Rikkoo aika hyvin stereotypioita huumepäistä paskanvelttoina.

Tunnen tunnen pari kourallista vaihtoehtoisten nautintoaineiden käyttäjää ja vain yksi on "paskanveltto", mutta kai sitä johtoportaassa saa veltto ollakin   ;)

12
Ostin 70l laatikon ja leca-soraa, kun ei läheisestä romukaupasta perliittiä löytynyt. Tuli hieman yllätyksenä, että tuohan on myös hiekoitussoraa. :o

Asian vierestä tässä kommentoin, mutta aikoinani käytin nimenomaan lecasoramursketta hiekoitukseen. Tämä siksi, että lecasora on kevyttä, ja kun jää/lumi sulaa, niin jää tämä lecasora kellumaan ja pysyy pinnalla, kun jäätyy uudelleen. Hiekkaa jos käytti, niin välillä jään sulaessa hiekka painui pohjalle ja uudelleen jäädyttyään oli taas peilikirkas jää johon sai taas "viljellä" hiekkaa.

13
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Popcorn-tek vs. Pf-tek
« : Helmikuu 02, 2012, 19:57 »
Riskialttein vaihe lienee kakkujen rykiminen ulos inkubaatiolaseista.

Tuli mieleen, että mitäs jos laittaisi folioliuskan lasin pohjalle siten, että kun kakut ovat valmiita, niin nostaa ne vain ylös lasista liuskan päistä vetämällä - kakku nousee ehjänä ylös. Sama idea, kuin joissain laitteiden patterikotelossa on kangassuikale, joka helpottaa patterien poisottoa kotelosta.

14
Vapaa aihe / Vs: ACTA/SOPA/PIPA
« : Tammikuu 31, 2012, 20:41 »
En tiedä kuinka tuttu aihe tämä on teille, mutta tämä on omissa hommissa kokoajan läsnä.
Suomi allekirjoitti jokunen päivä sitten isokenkäisten jehujen lakipaperin.. nopeaa vauhtia muutkin tyhmät maat kuten suomi.

Tuo allekirjoitus ei sido Suomea vielä siihen. Ensin pitää saada eduskunnan hyväksyntä. Toisaalta tuntien eduskunnan tavan työkennellä, joka on lähinnä iso kumileimasin, niin.... niin saattaapi mennä läpi - pieni mahdollisuuskin on, että lobbaus onnistuu eikä mene läpi. Riippuu kai kuka onnistuu parhaiten lahjomaan päättävässä elimessä olevia.

Sivuja: 1 2 3 ... 5