Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ideakonsultti

Sivuja: [1] 2
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Huhtikuu 12, 2019, 17:32 »
Miksihän vain pinta kolonisoituu? Onko pohjalla liian märkää. Kontaminaatio ei mahdollinen ja sama homma viidessä eri kakussa. Mistä tietää että olisi liian kosteaa se riisi. Voiko olla muita syitä?
Ite tein niin että keitin noin 10 minuuttia ja valutin veden ja hetken laitoin takas levylle ja sekotin niin isoin kosteus lähti. ravistitko rasiaa kun laitoit itiöt vai teitkö itiöruiskun? Mä tein omista printeistä niin että laitoin rasiaan ja raaputin sinne itiöt ja hyvin lähti.

2
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Huhtikuu 10, 2019, 17:35 »
Käynti optikolla paikallaan kun tarkastelin tänään niin ihmettelin ettei jyvät sentään kasva ja sienen alkuja reunat täynnä eli suoraan terraan ilman dunkkausta

3
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Huhtikuu 08, 2019, 08:25 »
Kaksi kakkua jo terrassa mutta yhdessä rasiassa päällä ja pohjassa muutama jyvä mitkä ei kolonisoidu mutta muuten kaunis rihmasto ja sienimäinen tuoksu. Kannattaako antaa vielä hetki olla ja seurailla ja jos ei muutosta tapahdu leikata steriilillä veitsellä ne kohdat pois?

4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihmaston jatkaminen...
« : Lokakuu 12, 2018, 11:56 »
Ite laitan seuraavan flushin jälkeen toissijaseen suhteessa 1:2

5
Omat kakut tekee kovaa vauhtia toista flushia ja nyt sato on paljon isompi kuin ekalla kerralla niin meneekö se yleensä niin? Ekassa flushissa itiöemiä vähemmän kuin nyt. Ja ekat kakut on omasta printistä kolonisoitumassa ja on alkanut jo selkeästi rihmastoa kasvamaan eli olen onnistunut ja antaa luottoa eteenpäin

6
Mulla oli aamulla pientä alakuloa mutta se on nyt alkanut väistyä. En tiedä vaikuttiko aikainen metsäretki siihen kun sai rauhassa mennä ja samalla onnistui löytämään ihan ruokasieniä joista tänään kastikkeen saa.

7
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Ensimmäinen kerta
« : Lokakuu 06, 2018, 10:09 »
Eli tämä kanta kyseessä http://www.en.psilosophy.info/species/psilocybe_cubensis_cambodia.htm Otin alkuun 1gramma kuivattua jota suussa pureskelin ja sen jälkeen nielasin mössön. n.30 minuttia ja alkoi tuntua euforiaa mutta kun oli vähän yli tunti mennyt alkoi tietokoneen näytöllä hiiren kursori näyttämään erilaiselta ja värit kirkastuivat. menin petiin ja tablettia selasin niin sormi millä scrollasin sivua alaspäin näytti isolta ja huomasin kuinka suri kokonaisuus ihmisruumis on kun aivot antaa käskyn jollekkin ruumiinosalle niin se tapahtuu ja sormi näytti isommalta kuin normaalisti ja kaikenkaikkiaan hyvä kokemus. Alussa mietitytti miten kipulääkitys mikä jatkuvaa mulla vaikuttaa mutta ei näköjään pahemmin vaikka vertailukohtaa nyt ei ole mitä sama määrä olisi sanonut ilman lääkitystä. Valoa alkaa näkyä että pääsen pois kipulääkityksestä mikäli leikkaus onnistuu ja tuli sellanen tunne että se onnistuu. Onko muilla samanlaisia kokemuksia että saanut johonkin konkreettiseen elämäntilanteeseen varmistuksen sienien avulla?

8
Tuolla jotain https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=1100.0 ja itellä se musta kohta lähti pois ja rihmasto sen söi

9
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Lokakuu 04, 2018, 18:14 »
Viimeks kolonisoitu niin hyvin että tänään laitoin omala printillä muutaman kakun. Tuli aika tumma ruisku kun 10 ml vettä ja isokonen printti

10
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 02, 2018, 19:07 »
Ensviikolla luvatu 12 astetta ja yöpakkasia ei luvassa eli kerkeen mennä vielä kuvailemaan

11
Pikkasen myöhästyin printin ototsta mutta toimin ton humyn ohjeen mukaan "Mikäs erikokoiset sienet kasvavat selkeästi erillään, pystytään ne keräämään muutaman päivän välein." Kun eriaikaan nousseita sieniryppäitä(3kpl/rypäs) noussut.

12
Parista päivästä viikkoon, jos olosuhteet on kunnossa.
Hyvinnäyttää kasvavan. Yhdessä yössä silminnähtävästi kasvanut kokoa. Ainoa moka nyt että tein terraan liian alas varmaan pari reikää kun suihkutellut ja alussa laitoin perliitin päälle vettä ja kastelin sen niin nyt tulis vesi kohta reiästä ulos eli kohta hakemaan toinen terra sille mihin laittaa kun kyseessä se riisitek jossa oli alkussa vähän mustaa niin en samaan laita toisen kanssa.

13
On puskenut vermiksen läpi sellasia n.1 sentin mittaisia sienenalkuja yön aikana niin kaunako noin suuunnilleen kestää kunnes sieni kasvanut printinottokuntoon?

14
Suippumadonlakki / Vs: Etelä-Suomi
« : Syyskuu 26, 2018, 17:01 »
Ois korkea aika edes mennä kattomaan kun yöllä ollu +2 lämmintä niin johan kohta ekat yöpakkaet tulee niin sitten jälleen kerran myöhässä.

15
tänään ois tarkotus keitellä maissit ja kokeilla ekaa kertaa kasvatusta printeistä (2 kasvatusta takana growkiteillä, jotka molemmat onnistu useammilla flusheilla). vähän jännittää ku yksi printti vaan mut laitan tod.näk koko printin yhteen purkkiin, tai vaihtoehtoisesti puolet toiseen ja puolet toiseen. vähän mietityttää myös toi printin raaputus, kannattaa varmaan jotenki desifioida se veitsen kärki esim. sytkärillä (ainoo vaihtoehto tsosin tällä hetkellä).

Humy:ä kin luettu joskus aikoinaan jonkun verran , mut on sellanen tietopaketti kumminkin et ei sen läpi luvusta mitään hyötyä oo ku jos ei kokeile lukemaansa käytännössä ni eihän ne päähän jää, mut oonko oikeessa että jos/kun noi maissirasiat nyt ikinä päättää kolonisoitua kunnolla, niin ois hyvä laittaa johonkin terraarioon ja suihkutella ja tuuletella (vrt. Growboxit), mut mites dunkkaus?? tartteeko sitä tehä? koitin lukee tota threadiä mut en oo vielä päässy niin pitkälle et ois kolonisoitumisen jälkeisistä jatko toimenpiteistä puhuttu, ainakaan siihen sävyyn et tällänen maallikko ymmärtää ;) ja jos noi nyt menee jostain syystä vituiks niin menkööt, sit täytyy vaan hommaa uus printti ja parempia vehkeitä ja opiskella ja kokeilla. tän hetkinen rahan vähyys on ainoa syy tän tekniikan kokeiluun ( maissit 0,95 € , pakasterasiat 1,40, printti fsre:ltä 2 € )

Mie oon desinfioinu raaputus veitsein ihan käsidesillä tai apteekin desinfektio alkoholilla, ja muutenkin suihkutellu ainetta suihkepullolla ympäriinsä. Monesti kuitenkin jokin home tai bakteeri pääsee jylläämään kakkuihin joten oon tavannu laittaa useamman kakun kolonisoitumaan kerralla. Valmiit kakut sit terraan juu. Joskus oon dunkannu kolonisoituneen kakun ennen terraarioon laittamista, voi nopeuttaa ja suurentaa ekaa satoa. Sadon tuottaneen kakun oon aina nakannu veteen ja jääkaappiin yön yliks.

Poppareiden sekaan veteen kannattaa muuten nakata kourallinen hamppuproteiinia, sienet meinaan tykkää siitä melkoisesti ja kasvavat kokoa ja satoa :)
Sopisko tohon hampunsiemenrouhe kun sitä löytys valmiina kotoa? Onko mitään oleellista eroa hamppuproteiiniin kun eikös kumpikin ole siemenistä tehtyä?

Sivuja: [1] 2