Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pehmo

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Vapaa aihe / Vs: Uusin tuotos
« : Helmikuu 11, 2019, 11:10 »
Viisaita sanoja sinulla.

Tässä unimaailmassa eläminen tuntuu kyllä hullulta kun oikeasti avaa silmänsä tälle kaikelle. On vaikea määrittää enään mikä on todellista. Mitä siis todellisuus tarkoittaa? Kun pääset kokemaan maailmankaikkeuden tyhjyyden ja samanaikaisen kaikkeuden ja palaat sieltä takaisin tänne. Nukut ja heräät. Mietit herätessä mitä ihmettä oikeastaan tapahtui kun nukuit. Missä olit? Oliko se todellista? Missä olen nyt? Ja miten tämä on yhtään sen todellisempaa? Kun alkaa miettimään tätä maailmankaikkeutta. Muodostat mielessä kuvan tästä kaikesta ja yrität ymmärtää tätä. Ainakin minulla loppuu ymmärrys kun yritän hahmottaa maailmankaikkeuden rajoja, eli kun yritän ymmärtää sitä että tämä kaikki on loputonta. On vaikea käsittää että tämä sijaitsee jossain missä ei ole rajoja. Miten se voi olla mahdollista? Missä me oikeen olemme? Miten jokin voi olla loputonta? Ja miten se voi olla osa sinua?

Parhaimman vastauksen noihin olen saanut tripeillä. Kaikkein syvimmät matkat maailmankaikkeuteen. Kun olen päässyt kokemaan yksistään sen. Pystyn siis tavallaan ymmärtämään mitä tämä kaikki on, vaikka en silti pysty vastaamaan noihin edellisiin kysymyksiini.

Ihmisen ymmärrys on hyvin rajallinen ja se ei pysty käsittämään tätä kaikkea ainakaan vielä pitkiin aikoihin, jos koskaan. Ehkä siksi tämä tuntuu niin hullulta. Kun yrittää ymmärtää tätä kaikkeutta rajallisella tajunnalla.

Vaikka eihän tämä oikeasti ole millään tavalla hullua, vaan täysin normaalia ja luonnollista.

2
Ainakin silokit säilyvät ihan huoneen lämmössä yli vuoden menettämättä tehoa kovinkaan paljoa. Pidetty vain valolta suojattuna mutta muuten ihan avoimena ilman kanssa kosketuksissa.

3
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 05, 2019, 13:50 »
"Collider in physics is an accelerator in which two beams of particles are made to collide."


4
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Tammikuu 29, 2019, 22:57 »

5
Vapaa aihe / Vs: Vapaa aihe
« : Joulukuu 31, 2018, 16:20 »
Ihmisten käsitys jumalasta ja mitä siitä on muodostunut vuosien saatossa. Elliotin "God Rant":


6
Vapaa aihe / Musiikkia matkoille
« : Joulukuu 31, 2018, 12:32 »
Linkataan tänne kaikenlaiset musiikit joissa tuntuu olevan taikaa :) Jos haluat niin kirjoita mukaan pienimuotoinen kuvaus. Kerro myös millä tavoin kuuntelit musiikin (Esim. kuulokkeilla, makuultaan, silmät suljettuina), koska sillä voi olla suuri merkitys musiikin "toimivuuden" kanssa.


Jon Hopkins - Immunity (2013) -Albumi

Viimeisin matka oli lyhyt mutta ytimekäs. Reilu gramma silokkeja. Juuri kun vaikutus alkoi kunnolla tuntumaan niin istahdin sängylle, laitoin kuulokkeet päähän ja menin siitä selälleni makuulleen. Huone oli lähes pimeä, tietokoneen näyttö valaisi hiukan että näki tarvittaessa liikkua. Laitoin albumin soimaan alusta loppuun ja suljin silmäni jolloin keskittymiseni kiinnittyi pelkästään musiikkiin. Albumi tempaisi mukaan heti ensimmäisen parin kappaleen aikana. En yritä kuvailla sitä mitä näin ja koin sen tarkemmin muutakuin sanomalla että musiikki todella vei mukanaan tavoin joita en voinut kuvitella ensin selvinpäin tämän albumin kuunnelleena.
 

7
Vapaa aihe / Ego Backlash
« : Joulukuu 13, 2018, 12:08 »
Olet ehkä huomannut miten henkisen kasvun tiellä tulee kompuroitua jatkuvasti vaikka miten kovasti yrittäisi. Pääset pari askelta eteenpäin ja kohta huomaat ottaneesi askeleen taaksepäin. Tästä turhautuneena saatat ottaa toisenkin askeleen taaksepäin kunnes taas ryhdistäydyt ja kuljet täysillä muutaman askeleen eteenpäin. Ja niin edelleen. Jatkuvaa taistelua joka ei lopu koskaan. Tasaisellakin rytmillä huomaa miten kova vastus on jatkuvasti selätettävänä. Tuo vastus joka seisoo henkisen kasvun edessä. Se on se osa sinusta joka vastustaa kaikenlaista muutosta ja joka haluaa pysyä aina entisellään. Kyseessä on siis ego ja siitä johtuva "ego backlash", joka on hyvä osata tunnistaa omasta arkielämästä. Pystyt näin ymmärtämään itseäsi paremmin.


8
Leikkisä todellakin. Ihan vain hauskana ajatuksena niin kyllähän saunassa työskentely varmaan onnistuisi. Kunhan ei odota että sauna yksistään tappaa kaikki pöpöt ympäriltä, koska sitä se tuskin tekee. Pitää sitä kuumuutta enemmänkin yhtenä lisätyökaluna. Jos rakentaa pienen työskentelytason ylälauteille joka nousee +20cm ylälauteita korkeamalle niin se lisää puhtautta ja tietysti myös se taso kannattaisi desinfioida aivan kuten normaalistikin.

9
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Joulukuu 06, 2018, 05:28 »
Millainen päivä sulla on huomenna?


10
Oletusarvoisesti sauna ei ole riittävän puhdas.
Ilmeisesti ajatus on että löyly riittää tappamaan epäpuhtaudet - näin ei mielestäni ole.

Vaade on 120 C riittävän aikaa. Saunassa harvoin näin kuuma.. varsinkaan laudetasolla puhumattakaan alalauteista / lattiasta.

Kyllähän jokainen suomisaunoja malttaa nyt yhden vartin istahtaa 120 asteessa! :) Kunhan takamus kestää niin voi käydä useammankin kerran. Jos vain omaa saunan joka lämpenee tarpeeksi ja jos sitä malttaa lämmittää täysillä useita tunteja putkeen niin kyllähän siellä ylälauteilla luulisi voivan työskennellä normaalia steriilimmin, kunhan kasaa siihen ylälauteitten päälle vaan jonkinlaisen pikku työtason ja huomioi kehon hikoilun ja muut pöpöjen lähteet työskentelyn aikana. Tekisi siis kaiken aivan kuten normaalistikin mutta sauna olisi siinä vielä lisänä. Jatkuva yli 100 asteinen ilma luulisi olevan puhtaampaa kuin normaali huoneilma. Hengitysmaski päässä rauhallisella työskentelyllä luulisi ilman olevan huomattavasti puhtaampaa.

On tietysti sitten eriasia miten tuo keneltäkin onnistuisi. Varmaan se hanskalaatikon käyttö on kuitenkin sellainen joka onnistuu kaikilta ja jonka vuoksi se on kannattavampi keino. Mutta tuo saunassa työskentely yli 100 asteessa kuulostaa silti hauskalta vaihtoehdolta :)

11
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Armottomasti myöhässä?
« : Joulukuu 04, 2018, 20:50 »
Hei! Nyt kun tämä suomen talvi on armottomasti jäljessä normaalia ajoitustaan niin tulin tuossa miettineeksi, että onko vielä mahdollista löytää sieniä luonnosta? :) Mikäli ei niin odotellaan sitten rauhassa uusia satoja :)

Käy ulkoilemaan ja katso löytyykö :)

12
Nämä sienet on kuvattu syyskuussa. Kasvupaikka vanha (hylätty) metsäautotie, kosteahko ja melko rehevä kasvualusta. Metsän reunasta muutama sata metriä. Onko suippumadonlakki?

Molemmissa kuvissa kaikki silokkeja.

13
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Joulukuu 02, 2018, 08:30 »

14
Vapaa aihe / Vs: Tekoäly
« : Marraskuu 28, 2018, 22:18 »
Koska tekoäly on vain ohjelma, niin ei se tule koskaan näkemään, kokemaan tai tuntemaan mitään. Sen sisällä ei siis ole mitään mikä näkisi. Huolimatta siitä miten pitkälle sitä olisi kehitetty. Tekoäly on vain liuta binäärejä jotka juoksevat suorittimen läpi. Tekoäly on ja tulee aina olemaan täysin hengetön.

Itse olen ihmetellyt tuota nimeä "tekoäly". Että onko se ehkä hiukan harjaanjohtavaa siinä mielessä ettei tuo "äly" kykene koskaan itsenäisesti ajattelemaan yhtään mitään, siinä missä ihminen kykenee. Koska tekoäly on vain ohjelma joka koostuu ihmisen kirjoittamasta koodista. Sillä ei siis ole varsinaisesti älyä tehdä asioita itsenäisesti, vaan se tekee sokeasti vain sen mitä sanotaan. Se ei tee tai ajattele luonnostaan yhtään mitään. Jonka vuoksi ainakin itse pidän "tekoälyä" ihan vain ohjelmana tai tietokoneena, enkä niinkään älynä.

Mää ihmettelen yhtä lailla tuota sanaa "henki", sitä joka on meidän "sisällä", sitä joka tai mikä näkee ja kokee. Kun jos lähtee sellaista etsimään, niin ei sitä löydä eikä siitä koskaan ole löydetty muita todisteita kuin se yksi hassu tunne meissä, että joku sellainen sisällämme on.

En siis tietoisuutta tarkoita. Sehän voi olla vain joku biologinen tietokoneohjelma, joka käynnistyy kun herätään aamulla sängystä. Periaatteessa ajattelis, ettei bakteerilla ole sitä tai madollakaan ole kovin kummoista, mutta ehkä niillä silti on. Kukapa tietää. Ehkä joskus tietokoneillakin on, jos vaikka opitaan paikallistamaan se ohjelma ensin meidän aivoista ja opetetaan se sitten koneille.

Keinotekoiset hermoverkot suunnittelevat ihan toimivia mtg-kortteja (vain vähän pläräämällä olemassaolevia ihmisten suunnittelemia), samaan teknologiaan perustuvat go-ohjelmat ovat kehittäneet avausteoriaa (ja voittavat ihmiset tietysti), tietokoneet osaavat tunnistaa melko hyvin puhetta, kirjoittaa kohtalaisen hyvää tekstiä yms. Ei ne ehkä tiedä mitä ne tekee, mutta jos tarkastelee vain tulostetta, niin kohta ei enää erota onko kone vai ihminen langan päässä.

Tyylitaju koneilta minusta yhä puuttuu!


Sen voi käydä kokemassa suurella psykedeeliannoksella egokuoleman kautta. Kun kaikki poistetaan, niin jäljelle jää vain tämä universumi, joka on meidän jokaisen sisässä. Se on myös osa tajuntaa. Se on tavallaan tajunnan ydin. Koska se juuri näkee ja kokee kaiken. Sen päälle sitten rakentuu meidän jokaisen ego, jonka vuoksi tunnemme olevamme yksilöitä ja jonka vuoksi olemme kaikki vähän erilaisia. Vaikka todellisuudessa olemme kaikki yhtä ja samaa. Vertaa duality ja nonduality näkökulmia:
Tekoälyltä puuttuu juuri tämä. Joka on avain tajunnan luomiseen. Tekoälyllä ei tule olemaan tajuntaa siinä missä elävällä olennolla on. Jonka vuoksi siltä myös puuttuu tuo tyylitaju. Eikä se voi tuntea myöskään rytmiä tai ymmärtää musiikkia. Tekoäly on lopen vain huippuunsa viritettyä ohjelmointitekniikkaa ja myös automaatiotekniikkaa, koska siihen se tullaan yhdistämään melko pitkälti.


15
Vapaa aihe / Vs: Tekoäly
« : Marraskuu 25, 2018, 19:25 »
Koska tekoäly on vain ohjelma, niin ei se tule koskaan näkemään, kokemaan tai tuntemaan mitään. Sen sisällä ei siis ole mitään mikä näkisi. Huolimatta siitä miten pitkälle sitä olisi kehitetty. Tekoäly on vain liuta binäärejä jotka juoksevat suorittimen läpi. Tekoäly on ja tulee aina olemaan täysin hengetön.

Itse olen ihmetellyt tuota nimeä "tekoäly". Että onko se ehkä hiukan harjaanjohtavaa siinä mielessä ettei tuo "äly" kykene koskaan itsenäisesti ajattelemaan yhtään mitään, siinä missä ihminen kykenee. Koska tekoäly on vain ohjelma joka koostuu ihmisen kirjoittamasta koodista. Sillä ei siis ole varsinaisesti älyä tehdä asioita itsenäisesti, vaan se tekee sokeasti vain sen mitä sanotaan. Se ei tee tai ajattele luonnostaan yhtään mitään. Jonka vuoksi ainakin itse pidän "tekoälyä" ihan vain ohjelmana tai tietokoneena, enkä niinkään älynä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10