Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Erkki

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 11, 2019, 16:58 »
Alkaa silokit olla jo ihan hyvän kokoisiakin. Nyt kaikki vaan huntille! :)

2
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 09, 2019, 16:00 »
Heippa. Kävin 3 pv sitten eräällä spotilla, jolla en tänä vuonna ollut vielä käynyt. Osoittautui parhaaksi spotiksi tähän mennessä ja siinä ympärilläkin on peltoja joista kuulemma löytyisi vielä enemmän. Löydettiin yli 600kpl kaverin kanssa noin parissa tunissa ja ne kaikki löytyivät ihan yhdestä pellon kaistaleesta. Näiltä pelloilta oikeasti löytyy tuhansia jos jaksaa noukkia :D Laitan vaikka ensi reissun löydöistä kuvia.

3
Joo tämä villainen lakki itseäkin epäilytti. Muuten hyvin samannäköinen sieni, joten tarkkana pitää olla näidenkin kanssa. Itiöprinttikin on tosiaan musta niinkuin reunuskirjoheltoilla ja varsi kiertyvä ja ontto.

4
Oiskohan nää reunuskirjohelttoja? Omalta pihanurmikolta löytyi ja kasvaa noin 10kpl ryppäissä lähekkäin. Laitan itiöprintistä kuvaa myöhemmin.

5
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 28, 2019, 15:56 »
Oho hienoja löytöjä ja näin aikaisinki jopa! Uskoisin, että kylmä ja sateinen kevät/alkukesä on tehnyt tehtävänsä. Sen takia löytyy niin aikaisin. Pitäisi itsekin varmaan käydä monta paikkaa läpi jos löytyis.

6
Just kun pääsin sanomasta, että vois myöhemmin vasta käydä kattelemas, niin johan rupes tuleen sateita. On täälä päin kyllä ollu sateista muutenkin tänä kesänä. Ens vklp vois mennä vähä tarkemmin katteleen, ku kävin vain yhellä paikalla aiemmin.

7
Käväsin katsomassa.. ei ristin sielua :D Vois mennä seuraavan kerran vasta syyskuus niin löytyy varmasti eikä tuu turhia reissuja...

8
Viimme vuonna täälä oli joku 30 astetta lämmintä koko kesän ja perkuleen kuivaa niin elokuussa silti jo löytyi. Taidanpä tänään lähteä spoteille jos kerkeän :D Jostain suomenkielisestä kirjasta/teoksesta luin joskus, että kesäkuussakin on jo mahdollista löytää silokkeja. En nyt vaan millään muista mikä se oli... Netistä se kumminkin löytyi :) On kumma jos nyt ei oo jo silokkeja Etelä-Pohjanmaalla(tai lähi maakunnis), ku esim. toukokuuski tuli pari kertaa vielä lunta yms. Kesän keskilämpötilaki tähän mennessä kyllä reilusti normaalia alempi, tämä siis lähes koko suomessa mitä nyt oon säätä tutkinu :DD Sateitaki ollu aika hyvin mielestäni.

9
Oz ovat kaikki silokkeja. Hieno löytö näin loppusyksystä. Käyn tässä itsekkin vielä etsimässä lähipäivinä. Ei sitä tiedä vaikka tänä vuonna löytyisi vielä joulukuussakin, jos ei lunta satele hirveästi :D

10
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 12, 2018, 20:50 »
Tällästä tänään. Kyllä näitä vielä löytyy ja uusia tosiaan kasvaa kun lämmöt ollut tällä viikolla useana päivänä +10c

11
Mielestäni nämä ovat suippumadonlakkeja kaikki, mutta eräs henkilö tarvii tunnistusapua vielä kun ei ollut varma. Oli jotkut väittänyt jopa nurmikirjoheltoiksi :D

12
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 23, 2018, 21:24 »
Nyt löytyy sadoittain tai jopa tuhansittain. Vähintään kaksi kertaa tuo määrä jäi vielä noukkimatta :)

13
Dotexilla kaikki suippumadonlakkeja. Joskus löytöpaikat yllättää :)

14
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 19, 2018, 22:14 »
Ei vieläkään kausi parhaimmillaan Etelä-Pohjanmaalla.. Kokoa alkaa olla jo hyvin sienillä. Tänäänkin päivällä oli melkein 20 astetta yhtäkkiä lämmintä kun muutaman päivän oli vähä kylmempää. Länsi-Suomessa veikkaan, että paras kausi sijoittuu lokakuulle tänä vuonna.

15
Tässä vielä kuva onnistuneista itiöprinteistä. Kuva sinertää puhelimen salaman takia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5