Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tattinen

Sivuja: [1] 2 3
1
Elämänasenteen muutokset ovat kuitenkin tavanomaisia jälkivaikutuksia; masennus saattaa lakata kalvamasta, ihminen saattaa hyväksyä lähestyvän loppunsa ja suhde omien (mahdollisesti väkivallan-) tekojen seurauksiin voi muuttua tiedostavammaksi - tällaisten asioiden, kuten, että ikäänkuin ihmisen päässä syttyisi valot, tavallaan soisikin "jäävän päälle".
Tämä on kyllä tuttua, ja varmasti monelle muullekkin.

2
Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.
Niin, ja tämä todistaa sen että varsinainen trippi ei voi "jäädä päälle"?
Tietty jonkun ihan hullun tripin jälkeen voi seuraavana päivänä olla vähän omituinen olo.

3
Silokkeja nauttiessa pystyykö trippiä tarvittaessa "ohjaamaan" musiikin avulla? Siis jollain pienillä 25-30kpl määrillä, isommilla määrillä tuskin onnistuu. Ja isoilla määrillä nyt lähtökohtaisesti idea onkin antaa sienien viedä. Ja jos haluu microdosetella, niin 2-3kpl on luultavasti ihan ok?
Joskus 5 kpl kokeiltu, mut siinä tuntu jo jotain pientä tripin poikasta olevan, ja vähän ahdistavaa tunnetta koko vaikutuksen ajan. Musiikki ei vaikuttanu millään tavalla olotilaan. Uskon et johtui siitä, koska annos oli liikaa microdoseen ja aivan liian vähän tripille = ei hyvä. Microttaessa ei kuitenkaan hae trippiä ja mieli alkaa helpolla vastustamaan.
Vähän jälkeenpäin harmittaa, kun tuli ekat tripit käytyä cubensiksilla. Niistä on tullu jotenkin niitä "tuttuja ja turvallisia" ja silokit tuntuu paljon vieraammilta.


4
https://www.valtakunnansyyttajanvirasto.fi/fi/index/julkaisutjaohjeet/valtakunnansyyttajanyleisetohjeet/syyteharkinta/vks20061seuraamuksenmaaraaminenhuumausaineenkayttorikoksesta.html

Tuossa linkissä on alhaalla taulukko, jonka mukaan määritellään määrien ylärajat käyttörikoksille. Jostain syystä taikasienten ja meskaliinin osalta ei ole määritelty ollenkaan ylärajoja, vaikka nekin ovat varmasti tunnettuja aineita viranomaisille.
Kannabiksen osalta se on 15g ja khatin osalta 1kg. Kenties jotain siltä ja väliltä?

5
.Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.
Tämä on sinällään vähän harmillista, kun microdoseilla on hyvä silloin tällöin palautella mieleen miten psykedeelit vaikuttaa.
Kun vaikuttava annos voi pitkän tauon jälkeen vähän yllättää vaikutuksiltaan. Toisaalta, eipä noita vaikuttavia annoksia ole ptkään aikaan tullut syötyäkään, kun ei jostai  syystä tee mieli. Vaikka tehokkaampi hyöty ois tietysti vaikuttavasta annoksesta, jos ottaa vain hyvin harvoin.
Mut ei se microdosettelukaan oo mulla ollu sillai jatkuvaa, harvoin niitäkään. Vaikka microdosen voi vielä suht huoletta ottaa, ilman että joutuu tripille eikä tarvi suunnitella menojaan liian tarkkaan.

6
Millaisia kokemuksia teillä on silokkien ja cubensisten vaikutusten erosta?
Omien empiiristen kokemusteni mukaan silokeita nautittaessa nousu vaihe on huomattavasti nopeampi/ rajumpi. Ja trippi jollain tapaa "väkivaltaisempi" verrattuna cubensiksiin.
Pienilläkin annoksilla eroa on. Muutaman silokin annoskin sai sydämen jo vähän tykyttämään, ja sienet tuntui dominoivan sitä olotilaa. Toisin ku cubeilla.
Tiedä sit onko ne millä tapaa "parempia" ne silokit. Monet sanoo et ne on jotenki paljo "puhtaampia" kuin cubet, ja vähemmän visuaalisia. Ja että silokeilla tuntuu annoksesta riippumatta pääsevän paremmin oman pään sisään.

7
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: MDMA ja ekstaasi
« : Tammikuu 24, 2019, 22:29 »
https://www.reddit.com/r/MDMA/comments/77cex9/can_set_and_setting_kill_a_roll/
Siis jo pelkkä set & setting itsessään voi MDMA:n kohdalla vaikuttaa niin paljon, että vaikutukset voi "hävitä" lähes kokonaan?
Esimerkiks jotkut tykkää ottaa mämmiä yksin, mikä on heille ihan ok. Ja kuultujen perusteella joku toinen taas ei saa vastaavanlaisesta kokemuksesta välttämättä mitään irti yksin ottaessa.8
Mitä "ensikertalaisen" kannattaa ottaa huomioon silokkeja nauttiessaan? Siis henkilön, jolla on aikaisempaa kokemusta lähinnä Cubensiksesta muutamia kertoja, vahvimman annoksen ollessa jonkin verran päälle 4 grammaa kuivana.
Sopiva annoskoko on ilmeisesti 25-40 kpl väliin, tai paremmin ilmaistuna 1g tietämillä? Vai suorilta hieman enemmän?
Monet sanoo kappalemäärissä annostelun epävarmemmaksi tavaksi, joka omasta mielestäkin pitää paikkansa.
Yleensä on, et tripiltä ei kannata odottaa mitään mut ilmeisesti kuitenkin vaikutuksissa tulee olemaan eroja, mutta ei kait kuitenkaan kovin isoa eroa?
Set & setting myös tietysti vaikuttaa paljon vaikka käyttäisi aina täsmälleen samasta kannasta, ja erästä olevaa sientä.

9
Siis mitä muiden juttuja kuullu niin muutkin väittää et silokit on jollain muotoa erilaisia mitä cubet.
Itellä ei yhtään varsinaista trippiä oo pelkillä silokeilla, vaan välillä cubensisten lisänä buustannu ja sit toi 1 mikroannos.
Cubet on ainaki pienillä annoksilla jotenkin niinkun lapsenomaisia. Mut yli 4g annoksella ei kyllä pysty enää hallitsemaan mihin suuntaan trippi lähtee kun hukkuu ajatusmyrskyyn.
Siitä huolimatta cubet tuntuu ottavan jotenkin hellästi vastaan. Kuultu on sekin, et mun pitäs kuulemma ottaa kunnon trippi nimenomaan silokeilla ja isolla annoksella. No, ehkä vielä joskus.
Nää ei mulle oo niinkään mitään leikkikaluja, ja sienet on siitä hyvä et niitä pystyy periaatteessa vaikka eläkeikäisenä syömään. Näistä tuskin tulee kohtalokkaita rytmihäiriöitä, tai älyttömän korkeita verenpaineita kun ei ainakaan koskaan ole raportoitu yhtään puhtaasti psilosybiinin aiheuttamaa kuolemantapausta.
Ja vanhempana tripeistä voi saada paljon enemmän irti, kun on enemmän asioita mitä työstää.

10
Sienien lajeissakin näköjään on eroja microdosen suhteen. 0,25g jauhettua cubensista tekee yleensä vaan sen hyvän olon, ja keskittyy tähän hetkeen. Lisäksi voi nähdä pieniä visuaaleja jos jää tarkkaan kattoo esim. lattiaa tai seinää.
Kun taas 5 silokkia, eli tässä tapauksessa n. 0,15g sai aikaan ahdistuneen olon vähäksi aikaa, ja ei niinkään ollut mitään visuaaleja havaittavissa ja tuntu et sienet dominoi sitä olotilaa. Eli silokit on muutenkin ilmeisesti henkisesti jotenkin raskaampia, mitä cubet? Niin ja jotenkin tuntu et silokit nousi paljon nopeempaa, mitä cubet.

11
Kieltämättä, se että voi aiheuttaa mielen järkkymistä pistää kyllä miettimään useampaan kertaan ennen kuin tulee ottaneeksi. Mut minkäs teet kun meditoinnistakaan ei tunnu niin helpolla saavan samoja hyötyjä irti kuin sienistä...
Onneksi kuitenkin psilosybiini on ilmeisesti verrattain suhteellisen turvallista tavaraa niinku jossai tutkimuksissa on todettu. Ja tuskinpa tryffeleitäkään kait damin smart shopeissa myytäs. Ja millähän kaikella meidän esi-isien isät olis aikojen alussa päihdyttäneet itseään...
Kuitenkin eri vaihtoehtoja sienien ottamisen ja meditoinnin väliltä otetaan vastaan, mikäli jollakulla sellaisia on.

12
Eli kun olen kuullut kahdenlaista väitettä erilaisista substansseista (psykedeelit, empatogeenit yms.), että ne joko aiheuttavat vakavia mielen sairauksia  tai vain laukaisevat niitä.
Itse luulen että harvoin tapahtuvalla käytöllä ne voivat laukaista, ei suoraan aiheuttaa MT-ongelmia. Ja tässä siis tulee muistaa että mitään jokapäiväistä kuosailua ei tietenkään lasketa mukaan, josta saa aivan varmaan ongelmia aikaan. Kun täsää tapauksessa moni väittää sitä, että se tauti olisi voinut joka tapauksessa puhjeta esille vaikka stressaavassa elämäntilanteessa.

Esimerkkitapauksena taudeista annan erään tuttavani jolle tuli ilmeisesti traumaperäinen stressihäiriö työn aiheuttamasta stressistä. Mitään muita päihteitä ei ollut eläissään käyttänyt, kuin harvakseltaan alkoholia.
Olenko oikeassa näiden asioiden suhteen? Kuitenkin uskon et suurin osa haluaa kunnioittaa omaa mielenterveyttään. Ja ne neuroleptit millä esim. Psykoosia lääkitään, eivät ole ihan kevyttä tavaraa mitä olen kuullut.. Mut kai se on jollain hillittävä, tai sit käytävä läpi.
Mutta silti ne keillä on jotain sairauksia, ei tee heistä ihmisenä muita huonompia.

13
Tämä ei ole kannustus trippiä miettiville jos on vaikka vakavia psyykkisiä ongelmia, ei välttämättä ole järkeä trippailla vaan miettiä vaikka erilaisia terapiamuotoja

Ja vaikka olenkin uusi täällä, kokemusta sienistä ja hallusinogeeneistä löytyy n 8-10 vuoden ajalta ja juttelen mielelläni aiheesta ja miten tripistä saisi jopa enemmän irti.
Mielenkiinnosta, kun mainitsit psyykkiset sairaudet niin miten esim. Skitsofreenikko vaikka voisi näkeä tämän maailman? Ja vaikka hän sattuisi psykoosittomalla kaudella trippailemaan ja pamahtaakin psykoosit päälle niin onko taudinkuva silloin yleensä pahempi? Kun mun mielestä tuntuu jotenkin siltä et tuskin se itse psykoosi siitä muuttuu sen pahemmaksi enää, tai sit oon väärässä.

14
Tossa kelailin sitä, että eikös trippailu oo pohjimmiltaan osa henkilöä itseään oli se itse trippi hyvä tai huono sitten?
Siis jos huonolla tripillä saa vaikka jotain tosi negatiivisia asioita irti, niin ne asiat olisi henkilölle itselleen tullut esiin joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin?
Kun siis sienethän luovat aivoihin uusia yhteyksiä, tai muokkaavat jo olemassa olevia, mutta eivät kajoa samalla tavalla välittäjäaineisiin niinkun monet muut päihteet ja lääkkeet (eli takaisinoton estäjät yms.). Siis siksi tripeillä ollessa saa näitä lapsuuden takaumia yms.

15
Et ehkä tarkottanut asiaa ihan noin mutta siis ei sienille ole tarkotuskaan olla tilanteen herra vaan päinvastoin. Siksi puutuin tuohon kun tuo on minusta se oleellisin asia. Matkaa voi yrittää jotenkin miedosti ohjailla mutta suora kontrollointi yleensä ei ole järkevää vaan pitää ottaa vastaan se mitä sienet tarjoaa, ihan sama kuinka pelottavaa se onkaan.
Siis joo ilmaisuni voi kuulostaa väärältä mut juuri siis näin piti tarkoittaa. Jotkut ihmiset kumminkin näitä kiskoo jurrissa, kun otetaan vähä reilummalla kädellä rohkaisua, et trippi ois "lievempi" mikä ei kyllä pidä paikkaansa.
Menee se sienien idea siinä samalla ja sienet läpsii kyllä korville jos niille yrittää panna vastaan.
En vaan nää ite mitään järkee näitä kiskoo esim. Baari-illan jälkeen, tai muutenvaan jurrissa. Tripistä ainakaan ei jää mitään mieleen jos jurrissa kiskoo, vrt. Selvinpäin. Toki yhden tai kaksi voi ottaa sienien kera, nii saa vähän tasaisemmat nousut.
Voi olla et monet ihmiset pelkää mennä itseensä vaikka psykeissä juuri niin pitäisi asennoituakkin, kun sienet ei aina anna toivotunlaista vaikutusta, kuten esim. Alkoholi, MDMA, piristeet yms. Ja niissä onkin just sen takia enemmän väärinkäytön potentiaalia kuin sienissä ja psykeissä.

Sivuja: [1] 2 3