Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hsudak

Sivuja: [1] 2 3
1
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« : Toukokuu 10, 2019, 01:14 »
Itse en ole kertonut, vaikka sellaisia hetkiä on ollut psykiatrisella puolella, että on meinannut mainita asiasta. Kaverille kävi niin, että kertoi avoimesti ja sillä seurauksella asiat kirjattiin hänen tietämättään potilasrekistereihin. Hän huomasi asian hieman myöhemmin potilastietoja selatessaan. Tämä tieto taas vaikuttaa jatkoon niin tulevien lääkemääräysten kuin erinäisten hoitoasioiden suhteen. Työntekijän suhtautuminen sinänsä riippuu toki hoitavasta ihmisestä, mutta tuo asioiden kirjausasia pistää mietityttämään.

Omalla kohdalla on ollut 50+ ikäisiä rouvia, jotka ei taatusti suhtaudu näihin asioihin kovin myötämielisesti ihan jo siksi, että tähän ikäpolveen iskostettu huumevalistus on sitä pahinta 70-80 - lukujen pelottelupropagandaa.

Lisäyksenä, että totesin kaupalliset mielialalääkkeet itselle huonoiksi. Otin selvää kannabidiolista ja päädyin lääkitykseen itse kasvattamalla CBD-kannabiksella, jossa CBD:THC - suhde on 2:1. Enää ei erilaiset ahdistushäiriöt vaivaa toimintakyky on taas hyvä pari vuotta kestäneiden haasteiden/pulmien jälkeen.

2
Se painotus steriiliin työskentelyyn, jota on mm. Hullussa Mykologissa ja kasvatusvideoissa jne. mahdollistaa onnistuneen sadonkorjuun.
Viimeisimmässä kasvatuserässä huoneilman home oli päässyt vahvasti leviämään yhteen toissijaiseen kasvatusalustaan. Osterivinokkaita myös kasvattaneena sovelsin niihin liittyviä ohjeita ja tein niin, että poistin homehtuneimman osan puhdistettua lusikalla, jolloin loppuosasta alustaa/astiaa onnistui saamaan jonkin verran satoa, mikä oli parempi kuin ei mitään. Tuo tosin ei välttämättä aina onnistu, jos rihmasto ei ole kasvanut tarpeeksi vahvaksi.

3
Tälläisiä löytyi lammasaitauksesta heinätuppojen keskeltä. Osaisko joku varmistaa mitä nämä ovat?


T. Ensikertalainen

Enimmäkseen kirjohelttoja, mm. ruskokirjohelttoja nuo tummat. Paria muuta lajia myös tuossa.

4
Ei ole sinityvikuupikkaa ja suippoa tuossa.

5
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 15, 2018, 11:57 »
Edelliseen liittyen tein saman havainnon paikassa, jossa olen pari vuotta käynyt kävelemässä. Kyseisessä paikassa on yhdessä kohtaa melko pitkää ja jo kellastunutta heinikkoa, joka on laskostunut maahan. Siitä kun on kävellessä yläperspektiivistä katsonut maahan, niin ei ole mitään löytynyt. Eilen olin oikein ajan kanssa paikalla ja istahdin alas ruohonjuuritasolle hörpin vettä ja johan alkoi hetken päästä näkymään useampia itiöemiä! Sitten vielä aloin siirtelemään rauhassa heinän lehtiä ja kaivelemaan sieltä alta, niin siellähän oli oikein mukavasti itiöemiä piilossa. Kannattaa tosiaan rauhassa keskittyä, laskeutua ja tutkia uteliaammin paikkaa, josta ei päällisin puolin heti mitään näkyisikään.

6
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 12, 2018, 10:51 »
Löytyi PK-seudulta eilen 50 kpl viime vuotiselta paikalta. Osa vielä pienempiä yksilöitä, jotka jätin kasvamaan. Hyvin sai tehtyä havaintoja sieltä sun täältä alueella. Kuten täällä foorumilla ja mediassa on todettu, on nyt tosiaan hyvin sieniä ilmaantunut. 😊

Kävin keskikesällä käymässä paikalla ruiskuttelemassa itiöitä tulevan syksyn kasvun avuksi. En tiedä oliko se vaikuttanut asiaan, mutta nyt on joka tapauksessa hyvät olosuhteet sienille ilmaantua.
Näköjään jos tulee kuiva kesä, niin ei välttämättä vaikuta yleiseen syksyn sienitilanteeseen.

7
Käyttökokemukset / Vs: Matkalla Hollannissa
« : Syyskuu 03, 2018, 13:31 »
Tutulta kuulostaa. Olen myös ollut Ayahuasca-seremonioissa eteläisessä Hollannissa. Näiden jälkeen sienikokemukset ovat olleet vastaavasti hyvin syvällisiä, haastavia ja niin sanotusti muistuttavia.
Me ihmiset kuitenkin olemme hyviä unohtamaan mitä todella olemme ja koemme. Vaikuttaa siltä että elämässä uppodumme ego-mieleen ja sen luomiin illuusioihin. Se on kuitenkin ilmeisesti luonnollista ja tarpeellista tällä hetkellä. Saamme näissä kokemuksissa muistutuksia, että voimme pistäytyä illuusion toisella puolella ja toisaalta kunnioittaa sitä, mitä arjessa käymme läpi mm. pelkojen ja rajoitusten kanssa.

Kiitos jakamisesta!

8
Juurikin näin, ei mitään ylimääräistä kosteutta sinne kannata lähteä ylenmäärin lisäämään.

Ruiskua tehdessä voi raaputtaa printistä hieman enemmän itiöitä, että ruisku on väriltään hitusen tummempi, niin itiötiheys nousee. Esim. jotkut itiöitä myyvät vendorit myyvät melko laihoja ruiskuja säästösyistä, mutta paremmat ja arvostetummat toimittajat tekevät taas hieman tummempia ruiskuja. Näissä on ilmeisesti kolonisoitumistodennäköisyydet parempia. Pistä tietoa, miten onnistui, jos päätät käyttää printtiäsi.

9
Hei! Ovatko kyseiset sienet suippumadonlakkeja?
http://imgur.com/a/k6fR4yn

Viime päivinä on satanut jonkin verran ja ajattelin, että nyt olisi hyvä lähteä katsomaan laitumia. Kyseiset sienet löytyivät useammasta eri ryteiköstä tosi kosteista paikoista. Tosi pieniä olivat suurin osa, mutta koollahan ei ole väliä vai miten se oli? Hatut ovat joissakin enemmän limasia kuin toisissa. Muistuttavat tummia nännejä ylhäältä päin katsottuna. Jos eivät ole suippumadonlakkeja niin mitä sitten?

Moi!
Eivät ole. Muutamia perusteluita:

-Väri: Liian vaalea, liian kullanruskea lakki.

-Lakki: Muoto ei ole pipomainen / kellomainen. Lakin alareuna ei ole muuta lakkia tummempi. Ennemminkin lakin yläosa on alaosaa tummempi. Lakin alareuna ei käänny sisäänpäin kohti helttoja. Lakissa on pintakuviossa pystyviiruuja, mutta eivät niin tiheässä. Lakin päässä ei ole nännykkää / nipukkaa, joka on muuta lakkia hieman vaaleampi ja geelimäisemmän näköinen.

-Heltat: liian harvassa ja liian vaaleat

-Kosteusmuuntuvuus: ilmeisesti kuvassa on kuivat itiöemät, joiden väri ei vastaa suippumadonlakkien tyypillistä väriä

-Varsi: varsi ei ole kiharamaisesti kaareva vaan melko suora. Lisäksi kyseisessä itiöemässä jalka on ilmeisesti herkästi rikkoontuva, jos sitä pyörittää sormen ympärille. Näitä on välillä tullut maastossa vastaan.

Vertaa tähän kuvaan (pienet yksityiskohdat):


Itsekin kävi jokin kuupikkakanta mielessä.


10
Vaikka paikka olisi otollinen, niin sienillä on eri ajankohtia itiöemien ilmestymisen suhteen. Omilla spoteilla paras sato on syyskuun lopusta lokakuuhun. Toisaalta kainuu on aluetta, josta tulisi jo saada tehtyä havaintoja. Ainakin näin olin lukevinani tuolta havaintojen viestiketjusta.

Onko niillä alueilla ollut esim. eläimiä? Monesti voi löytyä lantapitoisemmilta ja ravinteikkaimilta paikoilta helpommin. Kannattaa pitää tuo paikka tarkkailussa ja myös katsoa samalla muita mahdollisia kohteita tässä vaiheessa.

11
Moi

Itiöt säilyvät yllättävän pitkään, kunhan ovat olleet viileässä ja printti asiallisesti tehty. Itsellä ollut melkein 2 vuoden tauko yhdestä kannasta ja hyvin lähti Cubensikset kolonisoitumaan. Jostain asiantuntevasta kasvatusvideosta kuulin että itiöt voivat säilyä jopa vuosikymmeniä.
Siitä ruiskusta voi laittaa hieman enemmän itiöitä esim. yhteen kakkuun niin todennäköisemmin kaksi yhteensopivaa itiöitä löytää toisensa ja muodostaa toimivaa ja vahvaa rihmastoa.

12
Olen pari viikkoa sitten tehnyt pari itiöruiskua suippumadonlakkien itiöistä ja ruiskutellut kasvualueella oleviin nurmilauhan laajemmalle. Tuloksista on vielä vaikea sanoa tässä vaiheessa.

Toisella sivustolla on kokemuksia ulkokasvatuksesta:
https://www.mushrooms.com/psilocybe-semilanceata  ja sieltä kohta reviews:

"Agreed, these are not difficult to grow. I spawned them on sterilized rye grass seed for about 3 months. Mixed the spawn in my clumpy fescue lawn and mulched real heavy with aged manure. The area was under a shade tree and my sprinkler system kept them damp. The liberty caps came up 5 weeks later around the areas with grass clumps. The best shrooms I have ever tried, way more potent then cubes."

Tuon mukaan voisi ensiksi kasvattaa suippumadonlakin rihmastoa ja ympätä se nurmikkoon sekoittamalla ja samalla lisätä lannoitusta. Ilmeisesti homma toimii näinkin.

13
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöprintin ottaminen
« : Elokuu 29, 2018, 17:28 »
Parempi ottaa aikaisemmin kuin myöhään. Itsellä muutama kerta ollut päivän liian pitkään niin on lakki alkanut pehmentyä ja liimaantua foliolle.

14
Moro moro,

Tuon Googlen lisäksi kannattaa käyttää kunnan omaa karttapalvelua, jossa on ajantasaiset ilmakuvat. Ne Googlen satelliittikuvat yksinään voivat olla vaikesti tulkittavissa. Myös paikkatietoikkuna-sivusto (erilaisia karttatasoja) ja Bing.com-sivuston Birdsit eye (helikopterikuvat) on näppärä lisä paikkojen etsintään.
Jos on auto käytössä niin voi käydä paikan päällä katselmoimassa sitä ennakkoon määritettyä mahdollista spottia. Vielä parempi, jos omistaa dronen niin voi lennätellä sitä niityillä ja tutkailla sen kamerasta paikkoja ilmasta käsin.

Kunnat ovat tehneet selvityksiä perinnebiotoopeista / perinnemaisemista. Niistä raporteista voi löytyä sopivia käyntikohteita.
Jos osaa käyttää Gis-karttaohjelmistoa, niin kunnan sivuilta saa luokiteltua dataa pelto- ja niittyalueista:
 http://195.156.69.155/doc/1000772:698320/

Ensimmäinen syksy/vuosi voi mennä helposti paikkojen tutkimiseen ennenkuin löytyy se sopiva sienimaasto. Joten kannattaa olla melko armollinen itselleen, jos alkaa turhautua ulkona liikkuessa.

15
Tuli aivan tehottomia sieniä, missä voi olla vika?
Olin noin viikon poissa ja takaisin tullessa sienet olivat pudottaneet jo itiönsäkin.
Boksiin tulee ilmapumpulla veden kautta ilmaa 24/7 letku keskeltä kylkeä sisään ja kannessa reikiä. Liian vähän happea?
Päivänvalo lamppua ei vielä ollut mutta läpinäkyvä kansi ja ulkoa tulee valoa, täysin valkoinen huonekin joten heijastaa hyvin.
Kosteus on kokoajan 99%

Edit. Oma veikkaus liian vähän happea, onko jossain hyvää ohjetta täys automaattiseen laatikkoon jossa tyyliin tuuletin imee uudet ilmat laatikkoon tjms?


Vaikutuksen tehokkuus riippuu useasta kasvuparametrista. Hapen saanti voi olla yksi tekijä. Muita tekijöitä ovat mm. ravinteet, lämpötila, genetiikka (kun käytetään itiöruiskua, eikä eristettyä kantaa) jne... Jopa käyttäjän valmistautuminen ennakkoon.

Esim. itsellä on ollut yhdellä cubensis-kannalla vahvat kokemukset. Mutta samalla kannalla seuraava erä ei ollut niin voimakas, luultavasti noin puolet yhtä voimakas kuin edellinen kasvatus. Näissä käytettiin hieman erilaisia substraatti-reseptejä, mikä voi olla yksi syy potenttieroon.
Lantapitoista tai muuten ravinteikasta kasvuainesta käytettäessä on vahvuutta yleensä riittänyt. Kannattaa toki testailla tuota ilmansyöttöä, jos se vaikuttaa ilmeisesti puutteelliselta.

Tuosta tuuletuksesta. Tuulettimen ei kannata olla kokoajan päällä, koska se voi kuivattaa sitä laatikkoa. Korkeintaan käytössä voisi olla ajastettu tuuletin, joka käy silloin tällöin korvaamaan käsin tuuletusta. Esim. oikein tehdyssä monotubissa pitäisi ilmanvaihdon toimia painovoimaisesti.

Tässä keskustelussa on esim. viritetty PC-tuuletin laatikon kylkeen:
 https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/13397918

Sivuja: [1] 2 3