Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SieniKoira

Sivuja: [1] 2
1
Joukkorahoituskampanja on avattu!

Käy tutustumassa joukkorahoituskampanjaan Mesenaatti.me -palvelussa ja tue työtä Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi. Laajasta vastikevalikoimasta löydät varmasti budjettiisi sopivan tuotepaketin.

Rahoituksen tuotot tullaan käyttämään Kieltolaki kumoon 2020 kampanjan mainontaan radiossa, joukkoliikenteessä ja verkossa sekä varustamme kampanja-aktiivit ympäri Suomea suorittamaan kannatusten keräystä kansalaisaloitteelle kesän suurissa yleisötapahtumissa. Koska media ei halua antaa kampanjalle sekä aloitteelle ilmaista/sille kuuluvaa näkyvyyttä, lahjoituksestasi on enemmän kuin suuri apu.

Käy lahjoittamassa ensimmäisten joukossa: http://kk2020.fi/lahjoita

Allekirjoita myös tietenkin kansalaisaloite: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4360

3
Lähtee kyllä varmasti kokeiluun tämä seuraavaksi. Vaikuttaa melko varmanoloiselta tekniikalta. Osaatko vielä sanoa noin määriä mitä yhdellä printillä voisi nesteviljelmää saada aikaiseksi? Esim. 2x20ml ruiskua?

4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 29, 2018, 10:07 »
Trichoderman itiöt ovat vihreitä, joten parissa päivässä pitäisi näkyä selvästi eri väristä, mikäli on kontaminoitunut. Joka tapauksessa oli fiksua laittaa epäillyttävä loota karanteeniin :)
Raitis ilma ei tee koskaan huonoa, mutta tuulettimesta tuskin on hirveästi iloa. Rihmastoa olisi hyvä sumutella vedellä pari kertaa päivässä ja itse tuuletan samassa yhteydessä laatikon ihan reilusti kannella huiskuttamalla. Muuten kansi voi olla kiinni.

Luojan kiitos että eristin:

Avaa kuva suurempana tästä


5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 27, 2018, 21:12 »
Noniin,

Toinen laatikoista laitettu eilen fruittaukseen. Näyttääkö silmämääräisesti ok:lta?

http://imgur.com/1OWUfSb.jpg
http://imgur.com/3SzGeYq.jpg

Toinen laatikoista tuoksui jotenkin makealta ja ”mentholiselta” ja epäilen että tässä voisi olla kyseessä Enin edellä mainitsema Trichoderma, voisiko tästä varmistua vielä jotenkin sillä en heittänyt sitä vielä kuitenkaan pois vaan laitoin eri tilaan takaisin pimeään eristyksiin.

Fruittaukseen laitettu tuoksuu sienimäiseltä kun kannen avaa ja hieman kantta huljuttelee. Otin myös teipit pois ja laitoin pumpulit tilalle. Annetaanko kannen olla kiinni pinnaukseen asti jotta riittävä ilmankosteus pysyisi laatikossa ja kasvualustassa? Oskilloivan tuulettimen ajattelin vielä ostaa puhaltamaan päin laatikkoa.

Viestini menevät tässä aiheessa ehkä aavistuksen offtopicin puolelle, mutta toimikoon hyvänä oppaana niille jotka tekevät moiset riisikakut ja ymppäävät ne bulkkiin.

6
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 20, 2018, 20:09 »
Kiitos Eni, laitan nuo takaisin pimeään. Kannet olivat auki vain kuvaamisen ajan. Laatikon kansi oli niin huurussa että läpi ei nähnyt mitään. Ja halusin Teiltä guruilta vahvistaa että kyseessä on rihmasto eikä home tai kontaminaatio yleensäkään.

Jotenkin vain tuntuu että tuo rihmaston leviäminen on pysähtynyt, tai sitten vain olen liian kärsimätön.

7
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 20, 2018, 19:35 »
Voinko laittaa sen jo fruittaamaan ja ottaa kannen pois?
Paljonko tuota tarvitsee sumutella noin yleensäkin.

Luulisi rihmaston leviävän myös fruittauksen aikana sekä seuraavan nesteytyksen/sadon jälkeen.

8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Marraskuu 20, 2018, 16:54 »
Onko tämä muka kolonisoitunut? Näyttää kyllä vahvasti homeelta/codwebiltä vaikkei se siltä kyllä haise. Jotenkin nenään kyllä ottaa vahvasti. Tuoksu on kyllä sienimäinen mutta nokka on aivan tukossa.

Erikoisen ”pumpulimainen” rakenne rihmastoksi, toisaalta kokemusta on tasan 0%.

http://imgur.com/XWNtUQ3.jpg

9
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 20, 2018, 16:52 »
Onko tämä muka kolonisoitunut? Näyttää kyllä vahvasti homeelta vaikkei se siltä kyllä haise.

http://imgur.com/XWNtUQ3.jpg

10
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 16, 2018, 14:22 »
Juu kolonisaation ajan kansi kiinni ja valot pois. Kun on kokonaan rihmastoitunut, sitten fruittaamaan.

Kiitos Eni.

Voisin vaikka kasvatuspäiväkirjan laittaa pystyyn, jos niitä kukaan enää edes mahtaa seurata.

11
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 15, 2018, 23:16 »
Joo mietin tuon kolonisoitumattoman alueen leikkaamista mutta sinne meni sellaisenaan.
Mutta oliko se nyt niin että tuo pidetään vielä pimeässä kunnes myös sekundäärinen on myös kolonisoitunut? Sitten kansi auki ja valojen alle?

Kiitos kamikami vastauksista.

12
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 14, 2018, 22:59 »
Nyt aletaan olla jännän äärellä. Oikea kakku ei rihmastoitunut kunnolla pohjaan asti kuten vasemmanpuoleinen ja siksi päätin kumota myös sen kontaminaation pelossa.

Oli tuoksut kyllä varsin raikkaan sienimäiset<3

Kiitos kamikamille vahvoista Thai-itiöistä<3!
Bulkkia rasioissa on 1-1.5L johon sekoitin rihmaston.
Annetaanko rasioiden olla vielä pimeässä niin kauan että myö bulkki on täysin kolonisoitunut vai laitetaanko ne nyt jo valon alle?

Jos humyä tulkitsen oikein että ”kasvualustat siirretään kasvatustilaan (jossa myös valaistus) vasta kun bulkki on kokonaan rihmastoitunut. Kantta ei ilmeisesti myöskään avata ennen kuin rihmasto on vallannut koko bulkin?
Kanteen tein muutamia reikiä jotka peitin micropore-teipillä.

13
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 06, 2018, 13:00 »
Itse tein nyt tällä kertaa niin, että keitin normaalisti riisiä aluksi kattilassa n. 8-9min (viimekertaisen 12-15min sijaan) ja riisi jäi selvästi aldentemmaksi. Tämän jälkeen huuhtelin ne myös hyvin kylmässä vedessä jotta saisin mahdollisesti suurimmat tahmeudet pois. Tämän jälkeen lusikoin ne kahteen lasiin, kumpaankin saman verran ja foliokannet päälle. Tämän jälkeen painekeittimeen steriloitumaan reiluksi tunniksi.

Jäähdytys ja odotus seuraavaan päivään. Siirto hanskalaatikkoon (jota ei viimeksi ollut mukana kuvioissa). EDELLEEN riisi paakkuuntuu yhdeksi kakuksi, johon mielestäni on mahdoton saada sekoitettua raaputettua printtiä kunnolla niin että itiöt leviäisivät riiseihin kunnolla. Viime kerrasta oppineena kuumensin haarukan ja yritin sekoittaa riisit lasissa mahdollisimman irralleen toisista. Tämän jälkeen vasta printti käteen ja puolet rapsuteltuna kumpaankin riisitekkiin. Foliokannet päälle ja jälleen vitullista ravistelua. Toivottavasti tämän prosessi auttaisi itiöiden leviämistä kasvualustaan paremmin, jotta kolonisoituminen olisi tasaisempaa ja ehtisi ennen kontaminaatiota tai hometta. (Nämä laitettu kolonisoitumaan 4.11.2018).


Kuten yläpuolelta (tai edellisistä) kuvistani voi huomata, kolonisoitumista on vain pinnalla joka selittää itiöiden huonon leviämisen kasvualustaansa tasaisesti. Olenko aivan hakoteillä?

PS. Valmistin tänään itiöruiskut PE #6:sta jos printin rapsuttelu riisiin onkin se ongelma. Toisaalta rapsutellaan se printti snapsilasissa olevaan veteenkin itiöruiskua tehdessä.


Tuntuu että näitä muuttujia tässä harrastuksessa on ihan liikaa :D

Edit: Lisätään nyt vielä sekin kysymys, että voiko käyttämäni täysjyväriisi olla väärää? http://risella.fi/wp-content/uploads/2016/03/Risella_taysjyvariisi-ruis_800g.png
Tässä tosiaan mukana on tuota ruista.

14
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 04, 2018, 10:32 »
Miksei tuo sitten haise homeelle tai käyneelle ollenkaan? Oletko nyt aivan varma? Tuoksu mielestäni oli sienimäisen vivahteinen eikä lähellekkään tunkkainen home.

Toinen tekki oli bakteerikontaminaation uhri ja haisi selkeästi mädälle.

Edit: Ei saatana onhan se hometta joo. Heitin bulkkirasian roskiin. :(

15
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 03, 2018, 10:55 »
Toinen kakuista kolonisoitui edes jotenkin, mutta hyvin epätasaisesti. Tämä todennäköisesti johtuu siitä että riisi oli inen verran liian kuivaa ja hieman paakkuuntui lasissa jonka steriloin painekattilassa.

En myöskään käyttänyt ruiskua vaan raaputin puolikkaan itiöprintin riisien päälle ja foliokansi takaisin pikaisesti päälle. Foliokansi tiukasti ja tiiviisti teipillä kiinni lasiin. Tämän jälkeen armotonta ravistelua mutta epäilen että itiöitä jää jonkin verran kiinni kosteaan foliokanteen.

Tuosta ylemmästä viestistä voi päätellä että tähän bulkkiin siirtoon meni reippaasti yli kaksi viikkoa.

http://imgur.com/qu1wIEv.jpg
http://imgur.com/Pk4ajlL.jpg

Olisiko järkevää huuhdella riisit hyvin vaikka reippaasti juoksevan kylmän veden alla jotta ylimääräisen tärkkelyksen saisi pois. Tämä voisi estää riisin liiaksi paakkuuntumisen jolloin itiöt leviäisivät riisin joukkoon tasaisemmin.

Tänään lähtee kamikamin Thai kokeiluun em. muutoksilla ja edelleen ilman ruiskua. Vaikkakin se olisi varmin tapa kylläkin.

Sivuja: [1] 2