Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arvalis

Sivuja: 1 2 3 ... 52
1
Noniin, tulihan se sieltä! Kosmisen Naurajan toimittama Taika-opas näyttäytyy ensimmäistä kertaa valtakunnallisessa televisiossa, kun Subin Ina <3 Suomi-ohjelman ankkuri talsii pitkin peltoja.

Haastattelussa myös parikin tyyppiä liittyen sienten käyttöön Hortonin hoidossa ja mikrodoussailun hyödyistä. Propsit heille!

Ohjelma nähtävissä täällä: https://www.mtv.fi/sarja/ina-3-suomi-10000062/jakso-2-huumeet-alkosta-narkoon-1143633

2
YLE: Psykedeeleistä etsitään apua mielenterveysongelmiin, mutta Suomessa erikoistumassa vasta yksi lääkäri – "Vanha huumepropaganda elää vahvana"
https://yle.fi/uutiset/3-10946260
Lainaus
Johns Hopkinsin yliopisto Yhdysvalloissa tekee maailman ensimmäisen kliinisen ihmiskokeen, jossa selvitetään, voisiko psilosybiininä tunnetulla psykedeelillä hoitaa anoreksian oireita.

Psykedeelit ovat lyhyesti sanottuna aistien vääristymiä ja hallusinaatioita aiheuttavia aineita. Psilosybiiniä esiintyy muun muassa golfkentillä ja laitumilla kasvavissa madonlakkisienissä.

Psilosybiinin ja sitä sisältävien sienten omaehtoinen käyttö on kielletty Suomen laissa, sillä ne luokitellaan huumausaineiksi. Sienten ja psilosybiinin käyttö tutkimuksen ulkopuolella on lailla kiellettyä myös tutkimusmaa Yhdysvalloissa, lukuunottamatta Denverin ja Oaklandin kaupunkeja, jotka dekriminalisoivat sienet tänä vuonna.

Psilosybiinin hyödyntämistä lääketieteessä on tutkittu viime vuosina myös masennuksen ja alkoholismin yhteydessä. Muista psykedeeleistä on selvitetty muun muassa MDMA:n hyötyjä traumaperäisen stressihäiriön (PTSD) hoidossa. MDMA on katukaupassa ekstaasina tunnetun huumeen puhdas muoto, ja se on sekä piriste että psykedeeli.

Tutkimusten tuloksia on pidetty läpimurtoina. Aineista on löydetty lääkinnällistä hyötyä. Vuonna 2018 esimerkiksi selvitettiin, että 66,2 prosenttia PTSD-potilaista, joita on hoidettu MDMA-avusteisella psykoterapialla, on saavuttanut remission. Se tarkoittaa sairauden elpymisvaihetta.
Myös Suomessa on pyritty käynnistämään tutkimusta, jonka tarkoituksena on selvittää, olisiko niin kutsuttujen taikasienten vaikuttavasta aineesta apua masennusoireisiin.

Psykedeelien lääketieteellisiä hyötyjä tutkitaan siis yhä enemmän ja enemmän. THL:n tutkimuksen mukaan huumaavien sienten kokeilumäärät ovat Suomessa yli kymmenkertaistuneet 0,3 prosentista 3,3 prosenttiin vuosien 1992 ja 2018 välisenä aikana.

Käyttö lisääntyy laittomuudesta huolimatta. Samalla jotkut lääkärit ja kansalaistoimijat peräänkuuluttavat aihepiirin ennakkoluulotonta käsittelyä.

[juttu jatkuu...]

3
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Syyskuu 01, 2019, 12:16 »
https://imgur.com/a/LNAF9Pp

Viime syksynä kylvin muutamat lakit ympäri pihaa. En tehny ruiskuja vaan laitoin vaan lakin maata/multaa vasten niinkuin printtiä otettaessa. Nyt löytyy paristakin paikasta pihalta suippumadonlakkeja. Ihan jännästi on rihmasto (tai liekkö tuuli kuljettanu itiöitä) edenny kun on noin 10m päässä pinnejä sieltä mihin lakkeja laitoin.

Semmonen kokeilu :)
Mahtavaa! Kiitos raportoinnista.

Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista, mikäli tämä havainto on toistettavissa. Toivottavasti mahdollisimman moni kokeilee samaa temppua.

Pystytkö kuvaamaan/kuvailemaan tarkemmin pihapiirisi kasvillisuutta ja maaperän koostumusta?

4
billy woods & kenny segal "Houthi"


... hip hop perfection ...

5
Propsit velholle jälleen kerran sienituntemuksen edistämisestä! Korjaan aloitusviestiä tekemiesi kuvailujen mukaiseksi.

Onkohan tämä laji ikään kuin tekemässä tuloaan Suomeen? Ainakin Jochen Gartz on raportoinut Saksassa esiintymien muuttuneen vuosi vuodelta runsaammiksi.

6
Jos lainsäädännön lisäksi kiinnostaa myös oikeuskäytäntö, niin tässä liittenä olevissa kuvissa tuore tuomio itiöiden tilaamisesta.
Onko tässä nyt käynyt niin, että itiöprintti on käytetty labrassa ja printtiin jäänyt röhnä on sisältänyt jäämiä psilosybiinistä – vai kuinka tuossa viitataan siihen, että kyseessä ovat nimenomaan "psilosybiiniä ja psilosiiniä vaikuttavana aineena sisältävät sienen itiöt"?

BadTripin tavoin veikkaan myös, että väitteellä puhtoisista motiiveista olisi voinut pötkiä vähän pidemmälle.

7
Itsellä menee kipuun tällä hetkellä norspan 40mikrog/tunti laastari ja se ei ole blokannut sienen vaikutusta. pitäs varmaan ottaa joku 1-2 milliä jotta se blokkais. Ja samaten aamulla jos tarvinut diapami ottaa niin ei ole päivällä enään vaikuttanut. Voi olla että jos aamulla samaan aikaan ottaisi sienet ja diapamin niin heikentäisi vaikutusta.
Hyvä, että mainitsit tästä.

Se on kyllä täysi myytti, että opioidit tai bentsot blokkaisivat voimakkaasti psykedeelien vaikutusta. Kyseisten lääkeaineiden vaikutuskohteet ovat kaukana niistä serotonergisistä järjestelmistä, joissa psykedeelit pääasiallisesti vaikuttavat.

Redditissä joku anonyymi tutkija toteutti kyselytutkimuksen: https://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/9deg4g/lsdbenzodiazepine_crossuse_effects_on_anxiety_and/

Lainaus
In this 7 minute survey of 83 participants who took LSD, 78 have taken LSD in combinations with other drugs. 37 of these 78 of which reported taking benzodiazepine to reduce anxiety during the psychedelic experience, and finally 20 of the 37 finished the entire survey.

HADS Anxiety scale showed an extremely benefiting effect of benzodiazepine for LSD-induced anxiety (p=0.0001), and the amount diminishing of visual-audio distorting effects from LSD as a result of taking benzodiazepines appear to be individual-difference, and not dosage-dependent.

Tuloksista voidaan siis havaita, että bentsot vähentävät trippailuahdistusta, mutta eivät vähennä annossidonnaisesti audiovisuaalisia vääristymiä (joiden väheneminen on yksilöllistä), jotka ovat tosiasiallisia serotonergisten psykedeelien vaikutuksia.

Edes perinteinen lääke ahdistukseen, pääasiallisesti antihistaminerginen Atarax ei tutkimuksessa (PDF) vienyt kokonaan pois LSD:n aiheuttamaa visuaalista häikkää tai vaikutusta ajatuksenjuoksuun, vaikka aineen tiedetään blokkaavan serotoniinireseptoreja.

Ilmeisesti ainoastaan jotkin uuden sukupolven antipsykootit (joilla sattumoisin on voimakasta serotoniinireseptorivaikutteisuutta) ovat käypä ensihoito tripin keskeyttämiseksi, mutta niitäkin joudutaan käyttämään tolkuttoman suuria annoksia.

EDIT: Lisäyksenä vielä, että käytin itse bentsodiatsepiineja päivittäin reilut pari vuotta, ja trippailin tuona aikana kymmeniä kertoja. Toisinaan otin ~10 mg Diapamia vastaavia määriä ennen trippiä ja sen aikana. Trippien sisältö ehkä muuttui vähän tyhjäpäisemmäksi; saatoin vain venytellä ja tuijotella seinää täydellisen tyytyväisenä tuntikausia – mutta visuaalinen tykitys, euforiantuntemukset tai ajan- sekä paikantajun heikentyminen olivat efektejä, jotka havaittavasti säilyivät ihan ennallaan. Päästyäni eroon bentsodiatsepiineista, olen huomannut ehkä hentoista herkistymistä LSD:n vaikutuksille ja erityisesti kehollinen sähköisyyden tunne sekä ajatuksenjuoksun vilkastuminen on aspekteja, jotka ovata tripeissä enemmän läsnä.

8
Suippumadonlakki / Suippumadonlakkihavainot aikaisempina vuosina
« : Heinäkuu 10, 2019, 11:43 »
Kun pohditaan, että milloin kauden alku koittaa, on hyvä tutustua aineistoon menneiltä vuosilta ja katsoa milloin aikaisimmat havainnot on tehty:

2010: 27. heinäkuuta, Oulu
2011: 19. heinäkuuta, Savo
2012: 12. heinäkuuta, Uusimaa
2013: 30. heinäkuuta, Uusimaa
2014: 31. heinäkuuta, Kainuu
2015: 28. heinäkuuta, Pohjois-Savo
2016: 11. elokuuta, Joensuu
2017: 17. heinäkuuta, Etelä-Pohjanmaa
2018: 14. elokuuta, Etelä-Pohjanmaa(?)
2019: 24. heinäkuuta, Uusimaa

Voidaan siis varmuudella sanoa, että jo heinäkuussa saattaa paikoitellen olla tavattavissa suippumadonlakkiesiintymiä. Kylmät ja kosteat ilmat ovat suotuisia rihmaston kasvulle – vuosien 2016 ja 2018 poikkeuksellisen myöhäiset ensilöydökset selittynevät ehkä sillä, että kumpaisenkin kesän lopulla oli suuressa osassa maata aivan liian kuuma ja kuivaa.

Nämä aikaisempien vuosien ensimmäiset löydökset ovat kuitenkin olleet vain muutamien itiöemien esiintymiä (lukuunottamatta vuoden 2012 löydöstä, joka muistaakseni oli ruhtinaallinen) ja tavallisesti kunnon sadot ilmaantuvat vasta elokuussa.

Nyt on ainakin täällä ollut tavanomaista koleampi ja kosteampi heinäkuun alku, joten veikkaan, että pian kannattaa jo alkaa tiirailemaan maastoa.

EDIT: Vuoden 2019 ensilöytö lisätty listaan.

9
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Heinäkuu 09, 2019, 17:08 »
KOVETTAKAA ITTENNE
J Ä Ä T Ä V Ä N
KOVAKSI KEITETYIKSI
T E R Ä K S E N KOVIKSI
Octaviania ei kiinnosta puolimitat


https://www.youtube.com/watch?v=_TF4EIS_fyw

10
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 17, 2019, 19:15 »
Eräs tuttava ei nähnyt visuaaleja ollenkaan, ei edes syötyään joku 30 g tryffeleitä. Kyseinen tapaus ei myöskään osannut piirtää kunnolla edes tikku-ukkoa ja oman kertomuksensa mukaan hahmottaa visuaalisten ärsykkeiden suhteen lähinnä liikettä. Hän koki kyllä leijailevansa painottomassa tilassa ja siirtyvänsä ajasta ikuisuuteen, sekä jossain vaiheessa irtaantui ruumiistaan – mutta ilmeisesti, koska hän ei muutenkaan ajattele visuaalisesti, hän ei nähnyt ympäröiviä asioita toisin. Ja olen toki itsekin ollut vastaavissa avaruudellisissa tiloissa vastaavilla annoksilla, mutta mun kohdallani on näkynyt fraktaalipuuroa ja loputtoman kirkkaita valoja. Toisaalta tiedän toisen tapauksen, joka alkaa jo 75 mikrogramman annoksella näkemään irtonaisia silmiä seinillä. Omalla kohdallani siihen tarvitaan tuplasti tykimpi annos.

Tällainen varianssi tuntemieni tapausten sekä omakohtaisten kokemusteni välillä on saanut minut uskomaan, että visuaalisuuden aste vaihtelee ensisijaisesti henkilön visuaalisen hahmotuskyvyn ja mielikuvituksen mukaan. Mielikuvituksekaskaan tyyppi ei aina ole visualisaatiovalmiudessa, jos on set & settingin suhteen vähän tiukempi paikka, ja hieman rajoitetummin visuaalisesti orientoituneet henkilötkin pystyvät indusoimaan mielikuvitustaan esimerkiksi aistideprivaatiolla tai vaikka kuuntelemalla transsiin johdattelevaa musiikkia. Toissijaisesti annoksella on merkitystä. Yksi lappu ei vielä rukkaa kaikkea hahmotuskykyä uusiksi.

James Kentillä on erinomainen essee, jossa hän käy läpi DMT:n käyttämiseen liittyviä myyttejä, ja päätyy toteamaan, että DMT-päissään näkee ihan juuri sitä, mitä odottaakin näkevänsä; The Case Against DMT Elves.

On ollut kertoja, kun olen tripannut esim. luettuani muutamia päiviä frescomaalauksia käsitteleviä kirjoja ja sitten kaikki on näyttänyt frescoilta. Pointtina se, että ihminen voi kaiketikin ehdollistaa itsensä näkemään ihan mitä tahansa – ja tällöin vain mielikuvitus on rajana.
11
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Kesäkuu 07, 2019, 23:24 »
On kyllä varmaan psykedeelisin video hetkeen.


12
Kalifornian Oakland on toinen kaupunki USA:ssa, joka on muuttanut paikallislainsäädäntöään ja poistanut käytöstä psilosybiinisienten hallussapitoa sekä käyttöä koskevat rangaistukset. Sienten myyminen, hallussapito esimerkiksi koulualueilla sekä autolla ajaminen vaikutuksen alaisena on yhä kiellettyä ja rangaistavaa. Myös muiden luonnonpsykedeelien, kuten ayahuasca ja peyoten, käyttöä koskevat rangaistukset poistettiin – lakimuutos ei kuitenkaan puuttunut LSD:n ja MDMA:n kaltaisten synteettisten psykedeelien lainsäädännölliseen asemaan.

Suomalaisista yli puolet ei rangaitsisi huumaavien sienten poimimisesta (lähde: THL).The Verge: Oakland becomes second US city to decriminalize magic mushrooms
https://www.theverge.com/2019/6/5/18653475/oakland-mushrooms-psilocybin-legal-depression-treatment-california

Lainaus
Oakland City Council has voted to decriminalize psychedelics that come from plants and fungi, including magic mushrooms. The San Francisco Chronicle reports that law enforcement in the California town won’t prosecute people for possessing the substance, although commercial distribution and possession in schools will remain illegal. The resolution means that Oakland is the second US city to decriminalize the drug, after Initiative 301 passed in Denver last month.

13
Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.
Niin, ja tämä todistaa sen että varsinainen trippi ei voi "jäädä päälle"?
Tietty jonkun ihan hullun tripin jälkeen voi seuraavana päivänä olla vähän omituinen olo.
Kirjoittamani lause ei todista mitään muuta kuin omakohtaisia havaintojani. Mutta joo, tripit menevät ohi, koska psilosiini poistuu elimistöstä ja hermosolut palautuvat hetkellisestä virittyneisyyden tilasta vahingoittumattomina.

Tarkoitin sanoa, että sen ahdistuksen voi kohdata ja viisastua kokemuksesta, tai sitten odotella, että se menee ohi. Se menee ohi.

Elämänasenteen muutokset ovat kuitenkin tavanomaisia jälkivaikutuksia; masennus saattaa lakata kalvamasta, ihminen saattaa hyväksyä lähestyvän loppunsa ja suhde omien (mahdollisesti väkivallan-) tekojen seurauksiin voi muuttua tiedostavammaksi - tällaisten asioiden, kuten, että ikäänkuin ihmisen päässä syttyisi valot, tavallaan soisikin "jäävän päälle".

14
Itselle tulee sienissä yleensä melko hysteerinen fiilis, mutta enemmän naurattaa kuin itkettää.

Psilosiini, kuten kaikki psykedeelit, sitoutuu erinäisiin serotoniinireseptoreihin ja yhtenä niistä 5-HT2C-reseptoriin, jonka aktivaatio on omiaan aiheuttamaan ahdistusta. (Valitettavasti kaikki tunnetut 5-HT2C:n toimintaa blokkaavat aineet sitoutuvat myös 5-HT2A-reseptoriin, vähentäen varsinaisia psykedeelisiä vaikutuksia.) Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.

Sivuja: 1 2 3 ... 52