Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arvalis

Sivuja: [1] 2 3 ... 51
1
Jos lainsäädännön lisäksi kiinnostaa myös oikeuskäytäntö, niin tässä liittenä olevissa kuvissa tuore tuomio itiöiden tilaamisesta.
Onko tässä nyt käynyt niin, että itiöprintti on käytetty labrassa ja printtiin jäänyt röhnä on sisältänyt jäämiä psilosybiinistä – vai kuinka tuossa viitataan siihen, että kyseessä ovat nimenomaan "psilosybiiniä ja psilosiiniä vaikuttavana aineena sisältävät sienen itiöt"?

BadTripin tavoin veikkaan myös, että väitteellä puhtoisista motiiveista olisi voinut pötkiä vähän pidemmälle.

2
Itsellä menee kipuun tällä hetkellä norspan 40mikrog/tunti laastari ja se ei ole blokannut sienen vaikutusta. pitäs varmaan ottaa joku 1-2 milliä jotta se blokkais. Ja samaten aamulla jos tarvinut diapami ottaa niin ei ole päivällä enään vaikuttanut. Voi olla että jos aamulla samaan aikaan ottaisi sienet ja diapamin niin heikentäisi vaikutusta.
Hyvä, että mainitsit tästä.

Se on kyllä täysi myytti, että opioidit tai bentsot blokkaisivat voimakkaasti psykedeelien vaikutusta. Kyseisten lääkeaineiden vaikutuskohteet ovat kaukana niistä serotonergisistä järjestelmistä, joissa psykedeelit pääasiallisesti vaikuttavat.

Redditissä joku anonyymi tutkija toteutti kyselytutkimuksen: https://www.reddit.com/r/DrugNerds/comments/9deg4g/lsdbenzodiazepine_crossuse_effects_on_anxiety_and/

Lainaus
In this 7 minute survey of 83 participants who took LSD, 78 have taken LSD in combinations with other drugs. 37 of these 78 of which reported taking benzodiazepine to reduce anxiety during the psychedelic experience, and finally 20 of the 37 finished the entire survey.

HADS Anxiety scale showed an extremely benefiting effect of benzodiazepine for LSD-induced anxiety (p=0.0001), and the amount diminishing of visual-audio distorting effects from LSD as a result of taking benzodiazepines appear to be individual-difference, and not dosage-dependent.

Tuloksista voidaan siis havaita, että bentsot vähentävät trippailuahdistusta, mutta eivät vähennä annossidonnaisesti audiovisuaalisia vääristymiä (joiden väheneminen on yksilöllistä), jotka ovat tosiasiallisia serotonergisten psykedeelien vaikutuksia.

Edes perinteinen lääke ahdistukseen, pääasiallisesti antihistaminerginen Atarax ei tutkimuksessa (PDF) vienyt kokonaan pois LSD:n aiheuttamaa visuaalista häikkää tai vaikutusta ajatuksenjuoksuun, vaikka aineen tiedetään blokkaavan serotoniinireseptoreja.

Ilmeisesti ainoastaan jotkin uuden sukupolven antipsykootit (joilla sattumoisin on voimakasta serotoniinireseptorivaikutteisuutta) ovat käypä ensihoito tripin keskeyttämiseksi, mutta niitäkin joudutaan käyttämään tolkuttoman suuria annoksia.

EDIT: Lisäyksenä vielä, että käytin itse bentsodiatsepiineja päivittäin reilut pari vuotta, ja trippailin tuona aikana kymmeniä kertoja. Toisinaan otin ~10 mg Diapamia vastaavia määriä ennen trippiä ja sen aikana. Trippien sisältö ehkä muuttui vähän tyhjäpäisemmäksi; saatoin vain venytellä ja tuijotella seinää täydellisen tyytyväisenä tuntikausia – mutta visuaalinen tykitys, euforiantuntemukset tai ajan- sekä paikantajun heikentyminen olivat efektejä, jotka havaittavasti säilyivät ihan ennallaan. Päästyäni eroon bentsodiatsepiineista, olen huomannut ehkä hentoista herkistymistä LSD:n vaikutuksille ja erityisesti kehollinen sähköisyyden tunne sekä ajatuksenjuoksun vilkastuminen on aspekteja, jotka ovata tripeissä enemmän läsnä.

3
Suippumadonlakki / Suippumadonlakkihavainot aikaisempina vuosina
« : Heinäkuu 10, 2019, 11:43 »
Kun pohditaan, että milloin kauden alku koittaa, on hyvä tutustua aineistoon menneiltä vuosilta ja katsoa milloin aikaisimmat havainnot on tehty:

2010: 27. heinäkuuta, Oulu
2011: 19. heinäkuuta, Savo
2012: 12. heinäkuuta, Uusimaa
2013: 30. heinäkuuta, Uusimaa
2014: 31. heinäkuuta, Kainuu
2015: 28. heinäkuuta, Pohjois-Savo
2016: 11. elokuuta, Joensuu
2017: 17. heinäkuuta, Etelä-Pohjanmaa
2018: 14. elokuuta, Etelä-Pohjanmaa(?)
2019: 24. heinäkuuta, Uusimaa

Voidaan siis varmuudella sanoa, että jo heinäkuussa saattaa paikoitellen olla tavattavissa suippumadonlakkiesiintymiä. Kylmät ja kosteat ilmat ovat suotuisia rihmaston kasvulle – vuosien 2016 ja 2018 poikkeuksellisen myöhäiset ensilöydökset selittynevät ehkä sillä, että kumpaisenkin kesän lopulla oli suuressa osassa maata aivan liian kuuma ja kuivaa.

Nämä aikaisempien vuosien ensimmäiset löydökset ovat kuitenkin olleet vain muutamien itiöemien esiintymiä (lukuunottamatta vuoden 2012 löydöstä, joka muistaakseni oli ruhtinaallinen) ja tavallisesti kunnon sadot ilmaantuvat vasta elokuussa.

Nyt on ainakin täällä ollut tavanomaista koleampi ja kosteampi heinäkuun alku, joten veikkaan, että pian kannattaa jo alkaa tiirailemaan maastoa.

EDIT: Vuoden 2019 ensilöytö lisätty listaan.

4
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Heinäkuu 09, 2019, 17:08 »
KOVETTAKAA ITTENNE
J Ä Ä T Ä V Ä N
KOVAKSI KEITETYIKSI
T E R Ä K S E N KOVIKSI
Octaviania ei kiinnosta puolimitat
5
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 17, 2019, 19:15 »
Eräs tuttava ei nähnyt visuaaleja ollenkaan, ei edes syötyään joku 30 g tryffeleitä. Kyseinen tapaus ei myöskään osannut piirtää kunnolla edes tikku-ukkoa ja oman kertomuksensa mukaan hahmottaa visuaalisten ärsykkeiden suhteen lähinnä liikettä. Hän koki kyllä leijailevansa painottomassa tilassa ja siirtyvänsä ajasta ikuisuuteen, sekä jossain vaiheessa irtaantui ruumiistaan – mutta ilmeisesti, koska hän ei muutenkaan ajattele visuaalisesti, hän ei nähnyt ympäröiviä asioita toisin. Ja olen toki itsekin ollut vastaavissa avaruudellisissa tiloissa vastaavilla annoksilla, mutta mun kohdallani on näkynyt fraktaalipuuroa ja loputtoman kirkkaita valoja. Toisaalta tiedän toisen tapauksen, joka alkaa jo 75 mikrogramman annoksella näkemään irtonaisia silmiä seinillä. Omalla kohdallani siihen tarvitaan tuplasti tykimpi annos.

Tällainen varianssi tuntemieni tapausten sekä omakohtaisten kokemusteni välillä on saanut minut uskomaan, että visuaalisuuden aste vaihtelee ensisijaisesti henkilön visuaalisen hahmotuskyvyn ja mielikuvituksen mukaan. Mielikuvituksekaskaan tyyppi ei aina ole visualisaatiovalmiudessa, jos on set & settingin suhteen vähän tiukempi paikka, ja hieman rajoitetummin visuaalisesti orientoituneet henkilötkin pystyvät indusoimaan mielikuvitustaan esimerkiksi aistideprivaatiolla tai vaikka kuuntelemalla transsiin johdattelevaa musiikkia. Toissijaisesti annoksella on merkitystä. Yksi lappu ei vielä rukkaa kaikkea hahmotuskykyä uusiksi.

James Kentillä on erinomainen essee, jossa hän käy läpi DMT:n käyttämiseen liittyviä myyttejä, ja päätyy toteamaan, että DMT-päissään näkee ihan juuri sitä, mitä odottaakin näkevänsä; The Case Against DMT Elves.

On ollut kertoja, kun olen tripannut esim. luettuani muutamia päiviä frescomaalauksia käsitteleviä kirjoja ja sitten kaikki on näyttänyt frescoilta. Pointtina se, että ihminen voi kaiketikin ehdollistaa itsensä näkemään ihan mitä tahansa – ja tällöin vain mielikuvitus on rajana.
6
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Kesäkuu 07, 2019, 23:24 »
On kyllä varmaan psykedeelisin video hetkeen.


7
Kalifornian Oakland on toinen kaupunki USA:ssa, joka on muuttanut paikallislainsäädäntöään ja poistanut käytöstä psilosybiinisienten hallussapitoa sekä käyttöä koskevat rangaistukset. Sienten myyminen, hallussapito esimerkiksi koulualueilla sekä autolla ajaminen vaikutuksen alaisena on yhä kiellettyä ja rangaistavaa. Myös muiden luonnonpsykedeelien, kuten ayahuasca ja peyoten, käyttöä koskevat rangaistukset poistettiin – lakimuutos ei kuitenkaan puuttunut LSD:n ja MDMA:n kaltaisten synteettisten psykedeelien lainsäädännölliseen asemaan.

Suomalaisista yli puolet ei rangaitsisi huumaavien sienten poimimisesta (lähde: THL).The Verge: Oakland becomes second US city to decriminalize magic mushrooms
https://www.theverge.com/2019/6/5/18653475/oakland-mushrooms-psilocybin-legal-depression-treatment-california

Lainaus
Oakland City Council has voted to decriminalize psychedelics that come from plants and fungi, including magic mushrooms. The San Francisco Chronicle reports that law enforcement in the California town won’t prosecute people for possessing the substance, although commercial distribution and possession in schools will remain illegal. The resolution means that Oakland is the second US city to decriminalize the drug, after Initiative 301 passed in Denver last month.

8
Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.
Niin, ja tämä todistaa sen että varsinainen trippi ei voi "jäädä päälle"?
Tietty jonkun ihan hullun tripin jälkeen voi seuraavana päivänä olla vähän omituinen olo.
Kirjoittamani lause ei todista mitään muuta kuin omakohtaisia havaintojani. Mutta joo, tripit menevät ohi, koska psilosiini poistuu elimistöstä ja hermosolut palautuvat hetkellisestä virittyneisyyden tilasta vahingoittumattomina.

Tarkoitin sanoa, että sen ahdistuksen voi kohdata ja viisastua kokemuksesta, tai sitten odotella, että se menee ohi. Se menee ohi.

Elämänasenteen muutokset ovat kuitenkin tavanomaisia jälkivaikutuksia; masennus saattaa lakata kalvamasta, ihminen saattaa hyväksyä lähestyvän loppunsa ja suhde omien (mahdollisesti väkivallan-) tekojen seurauksiin voi muuttua tiedostavammaksi - tällaisten asioiden, kuten, että ikäänkuin ihmisen päässä syttyisi valot, tavallaan soisikin "jäävän päälle".

9
Itselle tulee sienissä yleensä melko hysteerinen fiilis, mutta enemmän naurattaa kuin itkettää.

Psilosiini, kuten kaikki psykedeelit, sitoutuu erinäisiin serotoniinireseptoreihin ja yhtenä niistä 5-HT2C-reseptoriin, jonka aktivaatio on omiaan aiheuttamaan ahdistusta. (Valitettavasti kaikki tunnetut 5-HT2C:n toimintaa blokkaavat aineet sitoutuvat myös 5-HT2A-reseptoriin, vähentäen varsinaisia psykedeelisiä vaikutuksia.) Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.

11
Käy hakemassa lähikirjastosta tai osta AdLibriksestä Sienten biologia. Järeä, elegantisti suomenkielellä kirjoitettu perusteos, jossa lähdetään liikkeelle ihan solutasolta ja käsitellään sieniä mitä moninaisimpina organismeina. Sanoisinpa melkein, että tuota enempää ei alkuun tarvitse; nuo pohjatiedot kun omaksuu, niin tietää jo aika hyvin, että miltä suunnalta haluaa tätä aihealuetta lähestyä.

12
Laki ja päihdepolitiikka / Denver dekriminalisoi taikasienet
« : Toukokuu 09, 2019, 20:44 »
Historiallisessa päätöksessä Denverin kaupunki (Coloradon osavaltio, Yhdysvallat) asetti määräyksen, jonka mukaan psilosybiiniä sisältävien sienten käytöstä ja hallussapidosta ei enää rangaista. Kaupungin varoja ei enää ohjata psilosybiinisieniä koskevien rikosten selvittämiseen, mutta paikallislainsäädäntö ei voi puuttua liittovaltiotason luokitteluun, jonka mukaan psilosybiini on vaarallinen huumausaine.

Liittovaltion lainsäädännössä psilosybiini on listattu ns. Schedule I:een, joka sisältää yhdisteet, joilla nähdään olevan korkea väärinkäyttöpotentiaali ja vastaavasti mitätön lääkinnällinen arvo. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on kuitenkin jo ryhtynyt höllentämään psilosybiiniä koskevaa säätelyä ja antanut aineelle "breakthrough therapy"-statuksen, jonka on tarkoitus vauhdittaa psilosybiiniä koskevaa tutkimusta ja lääkkeellistämistä.

Aloite sai alkunsa pienimuotoisen kansalaisliikkeen ehdotuksesta. Kaupunki myös vuonna 2014 laillisti ensimmäisenä kannabiksen hallussapidon ja kaupan.

CNN: Denver becomes the first city to decriminalize hallucinogenic mushrooms
https://edition.cnn.com/2019/05/08/us/denver-magic-mushrooms-approved-trnd/index.htmlex.html

Lainaus
Denver has approved a city ordinance to decriminalize hallucinogenic mushrooms, the city's elections division said.

The Initiated Ordinance 301, or the Denver Psilocybin Mushroom Initiative, was approved Tuesday by less than 2,000 votes, according to preliminary results from the elections division.
About 50.5% of voters supported the ordinance, while about 49.4% were against it, election officials said.
The results will not become official until May 16.

Vice on HBO: How Denver Decriminalized Magic Mushrooms


13
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Huhtikuu 18, 2019, 20:05 »
umrun "search result"-EP on vitun loistava, uutuudenviehättävää ja napakan rutisevaa, aisteja laajentavaa abstraktia tanssimusiikkia, joka vääntää popkliseet uuteen uskoon:
PÖSÖ MUSIC ʘᴥʘ

14
Hei!

Sellaista kyselisin, että onko kenelläkään kokemusta/tietoa, miten Mirtatsapiini-lääke vaikuttaa trippiin? Koitin netistä jo selata tietoa, suomeksi en oikein löytänyt mitään ja englanniksi löytyi lähinnä fifty-fifty tietoa.. Osa porukasta sanoo, että ei tunne lähes mitään vaikutuksia jos on mirtatsapiini lääkitys alla ja osa porukasta sanoo, että buustaa lähes kaksinkertaisesti trippiä, niin otappa tuosta nyt selvää, että mikä on hyödyllistä tietoa.

Olen syönyt masennuslääkkeitä vuoden, Brintellixiä ja nyt olen ollut ilman 3 viikkoa, eli sen lääkkeen vaikuttavat aineet pitäisivät olla jo poistuneet kehostani. Joskus jostain lukenut, että ei pitäisi koskaan käyttää psykedeelejä jos on masennuslääkitys alla, mutta jossain taas sanottiin, että ei pitäisi syödä jos on SSRI-masennuslääkitys alla ja mirtatsapiini ei kuulu SSRI lääkeryhmään. Itselläni on tuo mirtatsapiini ollut lääkkeenä unettomuuteen 15mg annostuksella 4kk.

Olisi mahdollisuus päästä huomenna tai ylihuomenna trippaamaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. Silloin tosin microdosetin lsd:tä. Psilosybiinisieniä olen viimeksi syönyt lokakuussa 2017 muistaakseni 3g silokkeja. Mitä mieltä olette, kannattaisiko minun laskea ja odottaa, että milloin mirtatsapiini on poistunut täysin kehostani, vai onko turvallista syödä sieniä, vaikka onkin tämä lääkitys alla, vai onko kysymys vaan oikeasta annostuksesta?
Sienten vaikuttava ainesosa psilosiini tuottaa psykedeeliset vaikutuksensa serotoniinireseptorien välityksellä. Serotoniinin takaisinoton estäjät aiheuttavat näiden reseptorien vaimennussäätelyä, eli ikäänkuin nostavat toleranssin kattoon, jolloin vaikuttava aine ei pääse kutkuttelemaan hermosoluja. Mirtatsapiini on sekä serotoniinin takaisinoton estäjä (vaan ei selektiivinen) että serotoniinireseptorien salpaaja (kuten neuroleptit), joten sienet tuskin toimivat kunnolla mirtatsapiinikuurilla.

Käyttämäsi annos on hyvin maltillinen, joten oletettavasti hermosolutoiminnan palautumiseen menisi hyvin vähän aikaa. Voidaan laskea, että 15 milligrammaa mirtatsapiinia metaboloituu täysin noin 4-5 päivässä. Odottelisin kuitenkin viikon-pari, jonka aikana serotoniiniviestintään osallistuvat hermosolut löytävät taas urilleen.

Olen itse tripannut onnistuneesti muutaman päivän kuluttua mirtatsapiinin annostelemisesta. Trippi oli kuitenkin muistaakseni suht vaisu annokseen nähden.

15
Toimisto / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« : Maaliskuu 27, 2019, 23:55 »
Meillä on kyllä käytettävissä henkiöitä, jotka voi hallinnoida domainia. Tässä on käynyt mielessä, että voisin kyllä hoitaa foorumin päivittäiseen ylläpitoon liittyviä tehtäviä ja ehkä värväisin moderointitiimiin vielä pari vanhaa ja uutta aktiivia. Olisin mieluusti palaveroinut asiasta henkilökohtaisesti ja koitinkin saada jo tovi sitten välikaden kautta toimitettua yhteydenottopyyntöä ylläpitäjänä toimineeseen tahoon.

En tulisi hoitamaan kaikkia domainin säätöön liittyviä tehtäviä, mutta tarvittaessa konsultoitavat tahot ovat rautaisia ja ennen kaikkea diskreettejä alan ammattilaisia, jotka on pyörittäneet muita vastaavia proggiksia.

En toivo, että vastaisuudessa sivuston ns. laillista haltijaa voidaan henkilöidä mitenkään julkisten keskustelujen pohjalta. Sivuston adminoinnin suhteen toimiva Ylläpito-taho minun mielestäni voidaan pitää anonyyminä entiteettinä. Mielestäni aktiivisille käyttäjille voidaan pyynnöstä asettaa päälle näkyvyys Vain henkilökunnalle-alueelle, jonka kautta lienee parempi kartoittaa varsinaista domainin hallintaa (ja Toimistoon selittää auki ylläpidon tekemät toimet mahdollisimman avoimesti). Mikäli ylläpitovastuuta siirretään tähän suuntaan, tämä foorumi säilyttää nykyisen formaattinsa, mutta vastaisuudessa haluaisin luotsata tätä edemmäs kuulemalla käyttäjiä päivittäistasolla. Kiintoisia vaihtoehtoja olisi siirtymät uusiin formaatteihin, informaation jaottelu kokonaan uudelleen ja kenties aihealueen laajentaminen, joista kukin ansainnee oman keskustelunsa. Nämä ovat tavallaan ikuisuusaiheita, joita käydään läpi vähän väliä, mutta ehkä aika alkaa olemaan kypsä muutoksille.

Toivottavasti nyt syksyn myötä päästään taas keskustelemaan aiheesta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 51