Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arvalis

Sivuja: [1] 2 3 ... 51
1
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 17, 2019, 19:15 »
Eräs tuttava ei nähnyt visuaaleja ollenkaan, ei edes syötyään joku 30 g tryffeleitä. Kyseinen tapaus ei myöskään osannut piirtää kunnolla edes tikku-ukkoa ja oman kertomuksensa mukaan hahmottaa visuaalisten ärsykkeiden suhteen lähinnä liikettä. Hän koki kyllä leijailevansa painottomassa tilassa ja siirtyvänsä ajasta ikuisuuteen, sekä jossain vaiheessa irtaantui ruumiistaan – mutta ilmeisesti, koska hän ei muutenkaan ajattele visuaalisesti, hän ei nähnyt ympäröiviä asioita toisin. Ja olen toki itsekin ollut vastaavissa avaruudellisissa tiloissa vastaavilla annoksilla, mutta mun kohdallani on näkynyt fraktaalipuuroa ja loputtoman kirkkaita valoja. Toisaalta tiedän toisen tapauksen, joka alkaa jo 75 mikrogramman annoksella näkemään irtonaisia silmiä seinillä. Omalla kohdallani siihen tarvitaan tuplasti tykimpi annos.

Tällainen varianssi tuntemieni tapausten sekä omakohtaisten kokemusteni välillä on saanut minut uskomaan, että visuaalisuuden aste vaihtelee ensisijaisesti henkilön visuaalisen hahmotuskyvyn ja mielikuvituksen mukaan. Mielikuvituksekaskaan tyyppi ei aina ole visualisaatiovalmiudessa, jos on set & settingin suhteen vähän tiukempi paikka, ja hieman rajoitetummin visuaalisesti orientoituneet henkilötkin pystyvät indusoimaan mielikuvitustaan esimerkiksi aistideprivaatiolla tai vaikka kuuntelemalla transsiin johdattelevaa musiikkia. Toissijaisesti annoksella on merkitystä. Yksi lappu ei vielä rukkaa kaikkea hahmotuskykyä uusiksi.

James Kentillä on erinomainen essee, jossa hän käy läpi DMT:n käyttämiseen liittyviä myyttejä, ja päätyy toteamaan, että DMT-päissään näkee ihan juuri sitä, mitä odottaakin näkevänsä; The Case Against DMT Elves.

On ollut kertoja, kun olen tripannut esim. luettuani muutamia päiviä frescomaalauksia käsitteleviä kirjoja ja sitten kaikki on näyttänyt frescoilta. Pointtina se, että ihminen voi kaiketikin ehdollistaa itsensä näkemään ihan mitä tahansa – ja tällöin vain mielikuvitus on rajana.
2
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Kesäkuu 07, 2019, 23:24 »
On kyllä varmaan psykedeelisin video hetkeen.


3
Kalifornian Oakland on toinen kaupunki USA:ssa, joka on muuttanut paikallislainsäädäntöään ja poistanut käytöstä psilosybiinisienten hallussapitoa sekä käyttöä koskevat rangaistukset. Sienten myyminen, hallussapito esimerkiksi koulualueilla sekä autolla ajaminen vaikutuksen alaisena on yhä kiellettyä ja rangaistavaa. Myös muiden luonnonpsykedeelien, kuten ayahuasca ja peyoten, käyttöä koskevat rangaistukset poistettiin – lakimuutos ei kuitenkaan puuttunut LSD:n ja MDMA:n kaltaisten synteettisten psykedeelien lainsäädännölliseen asemaan.

Suomalaisista yli puolet ei rangaitsisi huumaavien sienten poimimisesta (lähde: THL).The Verge: Oakland becomes second US city to decriminalize magic mushrooms
https://www.theverge.com/2019/6/5/18653475/oakland-mushrooms-psilocybin-legal-depression-treatment-california

Lainaus
Oakland City Council has voted to decriminalize psychedelics that come from plants and fungi, including magic mushrooms. The San Francisco Chronicle reports that law enforcement in the California town won’t prosecute people for possessing the substance, although commercial distribution and possession in schools will remain illegal. The resolution means that Oakland is the second US city to decriminalize the drug, after Initiative 301 passed in Denver last month.

4


Kannata kansalaisaloitetta täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4360

Lisätietoa KASVUA KANNABIKSESTA-kampanjan sivuilta: http://kk2020.fi/

5
Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.
Niin, ja tämä todistaa sen että varsinainen trippi ei voi "jäädä päälle"?
Tietty jonkun ihan hullun tripin jälkeen voi seuraavana päivänä olla vähän omituinen olo.
Kirjoittamani lause ei todista mitään muuta kuin omakohtaisia havaintojani. Mutta joo, tripit menevät ohi, koska psilosiini poistuu elimistöstä ja hermosolut palautuvat hetkellisestä virittyneisyyden tilasta vahingoittumattomina.

Tarkoitin sanoa, että sen ahdistuksen voi kohdata ja viisastua kokemuksesta, tai sitten odotella, että se menee ohi. Se menee ohi.

Elämänasenteen muutokset ovat kuitenkin tavanomaisia jälkivaikutuksia; masennus saattaa lakata kalvamasta, ihminen saattaa hyväksyä lähestyvän loppunsa ja suhde omien (mahdollisesti väkivallan-) tekojen seurauksiin voi muuttua tiedostavammaksi - tällaisten asioiden, kuten, että ikäänkuin ihmisen päässä syttyisi valot, tavallaan soisikin "jäävän päälle".

6
Itselle tulee sienissä yleensä melko hysteerinen fiilis, mutta enemmän naurattaa kuin itkettää.

Psilosiini, kuten kaikki psykedeelit, sitoutuu erinäisiin serotoniinireseptoreihin ja yhtenä niistä 5-HT2C-reseptoriin, jonka aktivaatio on omiaan aiheuttamaan ahdistusta. (Valitettavasti kaikki tunnetut 5-HT2C:n toimintaa blokkaavat aineet sitoutuvat myös 5-HT2A-reseptoriin, vähentäen varsinaisia psykedeelisiä vaikutuksia.) Se ahdistus alkaa laantumaan viimeistään siinä vaiheessa, kun vaikutus alkaa hiipumaan, ja useasti mahdottomaltakin tuntuva ahdistus raukeaa siinä psykedeelisen prosessoinnin myötä.

8
Käy hakemassa lähikirjastosta tai osta AdLibriksestä Sienten biologia. Järeä, elegantisti suomenkielellä kirjoitettu perusteos, jossa lähdetään liikkeelle ihan solutasolta ja käsitellään sieniä mitä moninaisimpina organismeina. Sanoisinpa melkein, että tuota enempää ei alkuun tarvitse; nuo pohjatiedot kun omaksuu, niin tietää jo aika hyvin, että miltä suunnalta haluaa tätä aihealuetta lähestyä.

9
Laki ja päihdepolitiikka / Denver dekriminalisoi taikasienet
« : Toukokuu 09, 2019, 20:44 »
Historiallisessa päätöksessä Denverin kaupunki (Coloradon osavaltio, Yhdysvallat) asetti määräyksen, jonka mukaan psilosybiiniä sisältävien sienten käytöstä ja hallussapidosta ei enää rangaista. Kaupungin varoja ei enää ohjata psilosybiinisieniä koskevien rikosten selvittämiseen, mutta paikallislainsäädäntö ei voi puuttua liittovaltiotason luokitteluun, jonka mukaan psilosybiini on vaarallinen huumausaine.

Liittovaltion lainsäädännössä psilosybiini on listattu ns. Schedule I:een, joka sisältää yhdisteet, joilla nähdään olevan korkea väärinkäyttöpotentiaali ja vastaavasti mitätön lääkinnällinen arvo. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on kuitenkin jo ryhtynyt höllentämään psilosybiiniä koskevaa säätelyä ja antanut aineelle "breakthrough therapy"-statuksen, jonka on tarkoitus vauhdittaa psilosybiiniä koskevaa tutkimusta ja lääkkeellistämistä.

Aloite sai alkunsa pienimuotoisen kansalaisliikkeen ehdotuksesta. Kaupunki myös vuonna 2014 laillisti ensimmäisenä kannabiksen hallussapidon ja kaupan.

CNN: Denver becomes the first city to decriminalize hallucinogenic mushrooms
https://edition.cnn.com/2019/05/08/us/denver-magic-mushrooms-approved-trnd/index.htmlex.html

Lainaus
Denver has approved a city ordinance to decriminalize hallucinogenic mushrooms, the city's elections division said.

The Initiated Ordinance 301, or the Denver Psilocybin Mushroom Initiative, was approved Tuesday by less than 2,000 votes, according to preliminary results from the elections division.
About 50.5% of voters supported the ordinance, while about 49.4% were against it, election officials said.
The results will not become official until May 16.

Vice on HBO: How Denver Decriminalized Magic Mushrooms


10
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Huhtikuu 18, 2019, 20:05 »
umrun "search result"-EP on vitun loistava, uutuudenviehättävää ja napakan rutisevaa, aisteja laajentavaa abstraktia tanssimusiikkia, joka vääntää popkliseet uuteen uskoon:
PÖSÖ MUSIC ʘᴥʘ

11
Hei!

Sellaista kyselisin, että onko kenelläkään kokemusta/tietoa, miten Mirtatsapiini-lääke vaikuttaa trippiin? Koitin netistä jo selata tietoa, suomeksi en oikein löytänyt mitään ja englanniksi löytyi lähinnä fifty-fifty tietoa.. Osa porukasta sanoo, että ei tunne lähes mitään vaikutuksia jos on mirtatsapiini lääkitys alla ja osa porukasta sanoo, että buustaa lähes kaksinkertaisesti trippiä, niin otappa tuosta nyt selvää, että mikä on hyödyllistä tietoa.

Olen syönyt masennuslääkkeitä vuoden, Brintellixiä ja nyt olen ollut ilman 3 viikkoa, eli sen lääkkeen vaikuttavat aineet pitäisivät olla jo poistuneet kehostani. Joskus jostain lukenut, että ei pitäisi koskaan käyttää psykedeelejä jos on masennuslääkitys alla, mutta jossain taas sanottiin, että ei pitäisi syödä jos on SSRI-masennuslääkitys alla ja mirtatsapiini ei kuulu SSRI lääkeryhmään. Itselläni on tuo mirtatsapiini ollut lääkkeenä unettomuuteen 15mg annostuksella 4kk.

Olisi mahdollisuus päästä huomenna tai ylihuomenna trippaamaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. Silloin tosin microdosetin lsd:tä. Psilosybiinisieniä olen viimeksi syönyt lokakuussa 2017 muistaakseni 3g silokkeja. Mitä mieltä olette, kannattaisiko minun laskea ja odottaa, että milloin mirtatsapiini on poistunut täysin kehostani, vai onko turvallista syödä sieniä, vaikka onkin tämä lääkitys alla, vai onko kysymys vaan oikeasta annostuksesta?
Sienten vaikuttava ainesosa psilosiini tuottaa psykedeeliset vaikutuksensa serotoniinireseptorien välityksellä. Serotoniinin takaisinoton estäjät aiheuttavat näiden reseptorien vaimennussäätelyä, eli ikäänkuin nostavat toleranssin kattoon, jolloin vaikuttava aine ei pääse kutkuttelemaan hermosoluja. Mirtatsapiini on sekä serotoniinin takaisinoton estäjä (vaan ei selektiivinen) että serotoniinireseptorien salpaaja (kuten neuroleptit), joten sienet tuskin toimivat kunnolla mirtatsapiinikuurilla.

Käyttämäsi annos on hyvin maltillinen, joten oletettavasti hermosolutoiminnan palautumiseen menisi hyvin vähän aikaa. Voidaan laskea, että 15 milligrammaa mirtatsapiinia metaboloituu täysin noin 4-5 päivässä. Odottelisin kuitenkin viikon-pari, jonka aikana serotoniiniviestintään osallistuvat hermosolut löytävät taas urilleen.

Olen itse tripannut onnistuneesti muutaman päivän kuluttua mirtatsapiinin annostelemisesta. Trippi oli kuitenkin muistaakseni suht vaisu annokseen nähden.

12
Mulla olisi käytettävissäni henkilöitä, jotka voi hallinnoida domainia. Itse hoitaisin mieluusti foorumin päivittäistä ylläpitoa ja värväisin moderointitiimiin vielä pari vanhaa ja uutta aktiivia. Olisin mieluusti palaveroinut asiasta henkilökohtaisesti ja koitinkin saada jo tovi sitten välikaden kautta toimitettua yhteydenottopyyntöä ylläpitäjänä toimineeseen tahoon.

En tulisi hoitamaan kaikkia domainin säätöön liittyviä tehtäviä, mutta tarvittaessa konsultoitavat tahot ovat rautaisia ja ennen kaikkea diskreettejä alan ammattilaisia, jotka on pyörittäneet muita vastaavia proggiksia.

En tule keskustelemaan tässä ketjussa julkisesti enää enempää siitä, miltä osin käytännössä tulisin ottamaan vastuuta tästä sivustosta, enkä muutenkaan toivo, että vastaisuudessa sivuston ns. laillista haltijaa voidaan henkilöidä mitenkään julkisten keskustelujen pohjalta. Sivuston adminoinnin suhteen toimiva Ylläpito pysytelkööt siis anonyyminä.

Mielestäni aktiivisille käyttäjille voidaan pyynnöstä asettaa päälle näkyvyys Vain henkilökunnalle-alueelle, jonka kautta lienee parempi kartoittaa varsinaista domainin hallintaa. Voin kuitenkin keskustella avoimesti omasta soveltuvuudestani ylläpitotehtäviin esimerkiksi tämän ketjun alla ja toivoisinkin ihmisiltä näkemyksiä, miltä ehdottamani järjestely kuulostaa. Mikäli ylläpitovastuu siirtyy tähän suuntaan, tämä foorumi säilyttäisi vielä nykyisen formaattinsa, mutta vastaisuudessa haluaisin luotsata tätä edemmäs kuulemalla käyttäjiä päivittäistasolla.

Kiintoisia vaihtoehtoja olisi siirtymät uusiin formaatteihin, informaation jaottelu kokonaan uudelleen ja kenties aihealueen laajentaminen, joista kukin ansainnee oman keskustelunsa.

13
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 07, 2019, 00:07 »

14
PsyPost: Psilocybin combined with psychological support might correct pessimism biases in depression

https://www.psypost.org/2019/01/psilocybin-combined-with-psychological-support-might-correct-pessimism-biases-in-depression-52982

Lainaus
The psychedelic drug psilocybin could help alleviate depression by causing people to have a less pessimistic outlook on life, according to preliminary research published in Frontiers in Psychology.

Previous research has found that depression is associated with unrealistic negative predictions of future life events. Scientists from the Psychedelic Research Group at Imperial College London were interested in whether psilocybin — the main psychoactive compound in magic mushrooms — could reduce these pessimism biases.

In their study, 15 participants with treatment-resistant depression were administered psilocybin in two dosing sessions. Psychological support was provided before, during, and after each session.

The participants — along with group of matched, untreated non-depressed controls — completed measures of depression and predictions of future life events before and after the psilocybin sessions.

Before the treatment, the depressed participants predicted they would experience an roughly equal number of undesirable events and desirable events in the future. The non-depressed participants, on the other hand, predicted they would experience more desirable events than undesirable events.

But treatment with psilocybin appeared to alter the depressed participants’ predictions of future life events. After the psilocybin sessions, depressed participants expected more desirable than undesirable life events to occur, which was in turn associated with a reduction in depressive symptoms.

“Before treatment with psilocybin, patients were excessively and unrealistically pessimistic when predicting the occurrence of future life events — and this pessimism was significantly correlated with the severity of their depressive symptoms. One week after treatment, the patients’ pessimism was alleviated and their depressive symptoms greatly improved; moreover, the magnitude of change in both variables was related – such that as their depression improved, so did their ability to accurately forecast their future,” the researchers explained.

“No such bias nor change in forecasting was seen in a matched control group assessed over an equivalent time period. Taken together, these findings indicate that the psychologically supportive administration of psilocybin remediates negative cognitive biases characteristic of severe depression – enabling individuals to forecast their futures more accurately, unfettered by unrealistic pessimism.”

The findings are promising, but need to be replicated with a larger sample of participants, the researchers noted.

The study, “More Realistic Forecasting of Future Life Events After Psilocybin for Treatment-Resistant Depression“, was authored by Taylor Lyons and Robin Lester Carhart-Harris.

15
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Tammikuu 18, 2019, 11:15 »
Aa tää oliki täs, vuoden 2019 paras levy, vissii
Sivuja: [1] 2 3 ... 51