Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - harhakuva

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Toukokuu 14, 2019, 12:46 »
Viimekerralla tein 3 purkkia täysjyväriisistä, joista 2 steriloin ihan normaalisti tavallisella kattilalla ja yhden jätin ihan kokeen vuoksi steriloimatta. Tähän kokeelliseen purkkiin alkoi kuitenkin ilmestyä hometta (sitä vihreää), mutta annoin kuitenkin kolonisoitua rauhassa ja tarkkailla tilannetta. Lopulta rihmasto valtasi purkin kokonaan ja kaikki vihreä katosi, jonka jälkeen sekoitin rihmaston kookoskuituun ja kahvinpuruihin, kohtalainen sato tuli ja sienet toimi hyvin. Kanta oli GT.

2
Siinä menee aikaa. Vasta kun kasvi on kunnolla kasvanut, niin alimmat lehdet voi käyttää. Turha niitä on ruveta riipimään kokemuksen toivossa, kun Salli tarttee niitä kasvaakseen. Maltti on valttia tässä.

Ja en kyl laittais noin vahvan valon alle Salviaa. Salvian paikka trooppisella asuinalueellaan on aluskasvillisuudessa, joten urbaanissa setupissa tämä ois huomioitava. Joku pienempi ja laadukas LED riittää vallan hyvin. Itse en oo vielä kertaakaan käyttänyt keinovaloa Salvian kasvatuksessa, vaan hoitanut asian auringon avulla. Vähän varjosempi paikka ja avot !

Salvia Divinorum kasvaa tosiaan mainiosti (sentin päivässä!) luonnonvalossa keväällä ja kesällä. Talvella joku kasvivalo olisi hyvä.

Mikähän vikana kun mulla ei ole oikein kasvua tullut,kyllä ne kasvaa mutta ei kyllä senttiä päivässä ja kasvit voi mielestäni aika hyvin,mitä nyt vähän notkuu lehtien painosta. jonkun aikaa sit latvoin ensimmäisen kerran ja sen jälkeen kasvua tullu kyllä ihan hyvin,mutta ehkä vähän liian hitaasti. mikähän vikana? olen kastellut noin kerran viikossa puolen litran verran kerralla,ovat 10 litran vetosissa ruukuissa. tuo oksien notkuminen kyllä hiukan häirittee,auttaiskohan jos ostais 250w monimetallin avuksi,nyt kun kesäkin on ohi?

3
Moi, näyttääkö teidän mielestä silokeilta? Ekaa kertaa kuvailen. Omasta mielestä noi vanhimmat aurinkovarjomaiset vastaa eniten piirteitä, ne oli myös aluksi tummia mutta vaaleni talouspaperilla. Mitään kalvoa en löytänyt lakin päältä, mutta tuntui olevan aika kuivia. Löytyi hautausmaan vierestä puiston nurmikolta.

Kyllä mun mielestä ovat suippuja,jotkin ekaks vähän epäilytti,kunnes huomasin jalassa sinertävän sävyn,se on aina hyvä merkki.

4
Tässäpä ois lisää kuvia, alkavat jo kuivahtaa.

http://imageshack.com/a/img922/9044/O1LUjD.jpg

http://imageshack.com/a/img924/8735/PG4KrJ.jpg

http://imageshack.com/a/img923/1065/Ku23od.jpg

7 noista sienistä löytyi suurinpiirtein neliömetrin alueelta, muut olivat vähän syrjemmässä yksittäin.

Ovat kaikki suippumadonlakkeja

5
moi, tällaisia löyty puiston reunalta, jossa kosteeta maata, sammalta, maitohorsmaa, apilaa... voisivatko olla? kiitos!
http://aijaa.com/rSbWER
http://aijaa.com/BFIXPx
mun silmään ihan musta jälki jäi paperiin:
http://aijaa.com/xzMOl3

Osa näyttää ihan oikeilta,nuo missä on selvästi erottuva rengas lakissa,mikäli itiöpöly on pikimustaa. nurmikirjoheltta saattaa joskus näyttää paljon reunukselta,mutta itiöpöly on ruskeaa.

6
Hei. En ole aiemmin reunuskirjohelttoja löytänyt, joten voisiko joku kokenut sienestäjä kertoa mitä sieniä nämä ovat?

Vähän on  myöhästä visiin vastata,mutta kyllä nuo reunuksilta näyttää. mikäli itiöpöly on mustaa niin oikeita ovat.

7
Mulla olis sellanen tilanne, että jouduin leikkaamaan pf-tek kakusta veitsellä alaosan irti, kun se oli niin kiikkerä ettei meinannut pysyä pystyssä. No nyt siitä kakusta ei ole lähtenyt kasvamaan sienen sientä. Kyseessä on toinen flush, eli yksi satsi on jo poimittuna. Toinen kakku kasvaa jo uutta sientä komeasti. Onkohan mitään tehtävissä tälle "kuolleelle" kakulle, vai onko se täts it, siinä?

ottanu varmaankin vain nokkiinsa vähäsen. Itse oon aina nostanu perliittiä toiselle puolelle pienen kasan tueks jos tuntuu huteralta.  jos edellinen flush on onnistunut ilman ongelmia,kyse on luutavasti vain pienestä viiveestä.

8
Hei,
tällaisia esiintymiä löytyi metsästä hakkuualueen vierestä, kenties vanhalta peltotieltä. Kasvillisuus oli lähinnä heinää ja horsmaa, sammalta, risuja ja kantoja.
Nuo eivät ole suippumadonlakkeja. Jotkin hieman näyttävät kyllä, mutta varmentakoon joku muukin nämä.

Tervetuloa foorumille!

 Ei ole mun silmiin suippuja vaikka muistuttaakin paljon.  jättäsin itse keräämättä.

9
pipo: Näyttävät suippumadonlakeilta, mutten voi varmaa tunttistusta antaa. On niin hemmetin sumeita kuvia.

Pariah: Näyttävät minusta suippumadonlakeilta. P.S. Odens double mint hyvää nuuskaa :P

Kiitos vastauksesta, niin munkin mielestä. kamera vaan on harmittavan onneton, mutta lisään pari samanlaista sameaa... 004 on melkei valioyksilö, kun taas 001 on kumman vaalea heltasto?

On mahdollista että sieni ei tuota lainkaan itiöitä,näin on käyny myös kasvatuksessa.

10
vakistopilla piipahdin ja kuivuneet (ihan kuin saunassa kuivattuja) etenkin herättää ihmetystä.  kaikki etelä-suomessa asuvat tai viikonloppuna täällä käyneet tietää kuinka vettä satoi... lähinnä mietin, että onko noi kuivat jo menehtyneet? seassa oli myös just (ilmeisesti) kuolleita. samasta tuppaasta pisti esiin joita otin muutaman mukaan. (ne jätän kuvaamatta koska liian epävarma)
ps. enpä ole ennen lähettäny tänne kuvia, jos ei onnistu niin ignoring


Tuolta bongaa helposti muutaman suippumadonlakin,mutta suurentaessani kuvaa,tulee vain mössöä.  Kuivat,kostet ja jopa littilättimärät on syötäviä,itseasiassa jopa mädättyneet sienetkin on vielä aktiivisia. 

11
Terve kaikille,

tässä tuli ilta vietettyä pellolla pyöriessä. Saaliksi tuli hieman vajaa sata yksilöä,

ja nyt polttelisi tietää, onko näistä yksikään oikea ja aito silokki?

Lisää kuvia on, mutta ajattelin nyt jättää pommittamisen jos siihen ei ole tarvetta.


Eniten tässä kiinnostaa, onko yksikään näistä myrkyllinen.

Tässä pari läheltä:

http://aijaa.com/ja8VIL

http://aijaa.com/6Kggf8

http://aijaa.com/lMZ3FL

http://aijaa.com/w5iqtL


Ja tässä sitten vähän enemmän paperin päällä:

http://aijaa.com/nPDH0H

http://aijaa.com/DDPDZz

http://aijaa.com/G3ETaP

näillä näkymin iha oikeilta näyttää

12
Entäpä nämä?

Oikeita ovat,onnittelut löydöstä :)

13
No iltaa!

Kaverin nurmikolta bongasin tiiviin ryyppään jotain tatteja, mutta mitä? Jäi vaan häiritsemään, kun kaiffari sanoi syöneensä näitä ennenkin saaden jonkinlaisia vaikutuksia, ni ois mielenkiintoista tietää et mitä se on popsinu.  Kuva on otettu pari päivää sitten, joten vasten ohjeita kuvia on vain yksi. Mut kasvupaikka tosiaan pihanurmi. Joskus vissiin vähän lannoiteltu ja vieressä sahailtu puita.

Ei ole oikeita

14
Pyytäisin tunnistusta näistä sienistä. Kaikki kuvat on otettu samoista sienistä eri olosuhteissa. Kasvupaikka on puutarhassa karikkeella.

Ei ole suippumadonlakkeja

15
Hei!

Ohessa tunnistettavaksi materiaalia kahdelta eri paikalta. Ensimmäinen oli ideaali vanha niitty, ja löydöt lauhatupon uumenista. Samassa kasassa kasvoi lopulta yhdeksän yksilöä, joista kuvissa suurin ja selkein edustaja (yläkuvassa taustalla myös toinen pienempi). Tämä isoin oli tämmöinen kuivan vaalea ja vaikka viime vuodelta jo kokemusta onkin niin vuoden ensimmäiset löydöt tekisi mieli varmistaa. Eli miltä näyttää?

Lakit1:
http://imgset.net/uXn6T8

Lakki1 alta:
http://imgset.net/ko0zdK


Sitten näiden toisten kuvien yksilö oli pienellä metsäniityllä johon törmäsin lähinnä ohikulkumatkalla. Paikka oli aika sammaleinen mutta puron vieressä ja lauhaa kasvoi täälläkin. Ks. yksilö oli ainoa lajissaan ja kasvoi hieman lauhatupon vieressä sammalella, joka oli minusta hieman epäilyttävää mutta muuten homma tuntui täsmäävän kalvoa ja jalan taipuisuutta myöten ja kuivuessaan tämäkin vaaleni tuttuun tapaan.

Lakki2:
http://imgset.net/tVaGeo

Lakki2 alta:
http://imgset.net/OHOw58

Omaan silmääni näyttää silokeilta  :)

Kyllä nää kuvat munki silmään on oikeita. Kuivuessa nänni tulee paremin esille,kyllä nää oikeita on.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7