Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matias

Sivuja: [1] 2 3 ... 54
1
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 28, 2018, 16:29 »
Osaako joku noiden mun kuvien perusteella sanoa, että onko noista oikeasti edes osa silokkeja?

Liian kuivia tunnistettavaksi. Heitä pois ja etsi tuoreita yksilöitä.

2
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Elokuu 28, 2018, 15:48 »
Tänään Pohjois-Pohjanmaalla:

3
Käytössä oleva pikakeskusteluohjelma näyttäisi tallentavan IP-osoitteet keskustelupalstan antaman tiedon mukaisesti, eli tällä hetkellä käyttäjien todelliset IP-osoitteet eivät tallennu foorumille eivätkä myöskään chattiin! Aloitusviestiä muokattu uuden informaation mukaisesti.

4
Toimisto / Vs: Yksityisviestien tietoturva
« : Maaliskuu 13, 2017, 12:09 »
Tein edelliseen viestiin merkkaamani toimenpiteet myös päivitetylle foorumille.

Sama juttu hoidettu jälleen viimeisten päivitysten jälkeen.

5
Huomasin juuri ongelmia vanhassa toimintatavassamme yksittäisen bitcoinosoitteen käytön kanssa, kts. https://en.bitcoin.it/wiki/Address_reuse

Olisiko Greatmaster tai joku muu riittävän aktiivinen luottofoorumilainen valmis käyttämään omaa Bitcoin-lompakkoaan välikätenä ja toimittamaan tilauskohtaisia BTC-osoitteita itiötilaajille ja siirtämään varoja tasaisin väliajoin yhteisölompsaan? Voin opastaa lompakon asentamisessa ja käytössä tarpeen mukaan.

6
Hei homit, kiitos vastauksestasi.

Millaisia määriä työtä ylläpito on tyypillisesti vaatinut viikossa/kuukaudessa? Olen käsittänyt, että sinä Matias olet vähän kuin forumin julkisivu ja tunnetuin aktiivi, mutta et aivan yksin kuitenkaan ylläpidä koko laitosta.

Määrällisesti tekninen ylläpito on kohtuullisen vähäistä ja soveltuu yksittäisenkin henkilön tehtäväksi, mutta työmäärän sijaan painopiste onkin enemmän ripeydessä uusimpien päivitysten suorittamisen suhteen ja yleisessä valmiudessa reagoida muutoksentarpeisiin mahdollisimman lyhyellä odotusajalla. Välillä sivusto voi pyöriä hyvinkin omatoimisesti kuukausikaupalla, kun taas välillä foorumiohjelmistopäivityksiä ja muita toimenpiteitä joutuu suorittamaan tiheämmällä aikataululla. Taakka ei siis lopulta ole kovin jatkuvaa, vaikka vaatiikin tilanteen tasalla pysymistä. Tästä olen itse valitettavasti jäänyt viime aikoina liiaksikin jälkeen ja siksi tämä viestiketju onkin ajankohtainen.

Tulevalta jäseneltä/jäseniltä vaaditaan epäilemättä myös tulemista toimeen nykyisen porukan kanssa, joten joitain henkilökohtaisiakin odotuksia varmaan on.

Mielestäni riittää, että myös uusi ylläpito osaa kunnioittaa ja huomioida yhteisön jäsenten näkemyksiä. Lisäksi toiveena on, että ylläpitoehdokas ei ole liian impulsiivinen ja ailahtelevainen, vaan kykenisi hoitamaan projektia vakaasti ja luotettavasti suunnittelemallaan aikataululla.

Lisäksi voisin kuvitella, että tietoturva on normaaliakin olennaisempi asia forumilla, jonka jäsenet varmasti odottavat yksityisyyden säilymistä kaikissa tilanteissa?

Tietoturvaan panostetaan pääasiallisesti SSL-salauksella, Tor-käytettävyydellä, mutta erityisesti valistamalla ja kannustamalla käyttäjiä itse perehtymään tietoturvallisiin ohjelmistovalintoihin. On tärkeää, että sivustolla on perusedellytykset turvalliseen käyttämiseen, mutta käyttäjiä ei tule tuudittaa siihen käsitykseen, että mikään sivusto tekisi itsessään sen käytöstä aukottoman turvallista. Sivustomme ollessa avoimen julkisesti internetissä on ensiarvoisen tärkeää korostaa, että vastuu tietoturvasta ei koskaan ole yksipuolista vaan myös käyttäjän itsensä vastuulla: paraskaan suojaus sivuston puolella on hyödytön, jos käyttäjän selain, käyttöjärjestelmä tai omat tietoturvatottumukset ovat retuperällä. Oletettavasti liian moni tämänkin palstan käyttäjä tallentaa salasanansa helposti saataville selaimeensa, vaikka tuskin haluavat että kuka tahansa heidän koneisiinsa käsiksi pääsevä pääsee lukemaan heidän yksityisviestejään.

Toisinsanoen tietoturvaan tulee panostaa kohtuullisissa määrin, mutta ylläpidon ei tule ottaa omantuntonsa kontolle taakkaa käyttäjien huonoista tietoturvavalinnoista ja sen mahdollisista seurauksista.

Minulle psilosybiini.info on ollut varsin arvokas tiedon ja tuen lähde, ja toivoisin ehdottomasti voivani olla jollain tavoin avuksi sen toiminnassa. Erityisesti jos palvelun jatkuvuus on vaarassa, puristaisin itseäni mukavuusalueeni ulkopuolellekin auttakseni asiassa. Olen ollut iloinen nähdessäni, että kyseessä ei ole mikään hetken mielijohteesta pykäisty hupisivu, vaan sitä on jaksettu kehittää ja siirtää uusille alustoille jo vuosien ajan. Sisältö on lisäksi rautaa äärimmäisen hyödyllisine oppaineen ja henkilökohtaisine kokemuksineen kaikilta psilosybiinisieniin liittyviltä osa-alueilta.

Kiitos kaunissanaisesta palautteesta ja kiinnostuksestasi sivuston tulevaisuutta kohtaan. Keskustelisin osallistumisenhalustasi mieluusti lisää myös kahdenkesken.

7
Moi.

Muuttuneen elämäntilanteeni ja kiinnostuksenpuutteeni vuoksi en valitettavasti voi enää käyttää Psilosybiini.infoon niin paljoa aikaa, kuin sen ylläpito vaatii. Näen sivuston kuitenkin erittäin tärkeänä osana suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta, joten haluan pitää huolen projektin jatkuvuudesta luotettavissa ja osaavissa käsissä. Siispä etsimme työtämme jatkamaan vähintään yhtä kiinnostunutta osaajaa, jolla löytyisi kokemusta ainakin osasta seuraavista tehtävistä:
  • hostingpalveluiden käyttöönotto ja hallinta
  • verkkosivuohjelmistojen, kuten foorumien (erityisesti SMF:n) asennukset, hallinta ja ylläpito
  • yleisen tietoturvan takaaminen ja parantaminen verkkosivustolla
  • Tor-verkon kautta käytettävyyteen panostaminen
  • vähintään alkeellinen käsitys MySQL-tietokantojen toiminnasta ja käsittelystä
  • monipuoliset ja käytännölliset varmuuskopioinnit sekä niiden säilöminen salattuna
Kaikki yllämainituista taidoista eivät tosiaan alkuunsa ole välttämättömiä ja opastan mielelläni uutta työvoimaa ylläpidon hoidossa. Ensisijaisesti preferoimme haussa foorumiaktiiveille tuttuja henkilöitä luottamussyistä johtuen, mutta voimme myös harkita tuntemattomamman henkilön johdattamista ylläpitoon portaittain vanhojen ylläpitäjien valvonnassa ja opastuksessa.

Jos olet edes lievästi kiinnostunut kokeilemaan taitojasi sivustomme ylläpidossa, ota yhteyttä tässä viestiketjussa tai yksityisviestillä ja kuvaile hieman aiempaa kokemustasi aihepiirin parissa. Ammattitasoinen osaaminen ei ole missään nimessä välttämätöntä ja puuttuvia taitoja pääsee helposti ja nopeasti kehittämään käytännön ylläpitotehtävissä.

Luodaan yhdessä vakaa perusta tärkeän informaation levittämiselle jatkossakin, jooko?

8
Jos hajamielinen mykologi unohtaa kakun nesteytymään (lillumaan vedessä ainoastaan osittain veden alla) noin seitsemäksi tunniksi, meneekö se pilalle?

Ei. Usein on ihan käytännöllistäkin jättää kakku nesteytykseen vaikkapa yöunien ajaksi.

9
Mites näiden laita? Jos joku viittis varmistaa tälläiselle aloittelijalle tuliko löydettyä oikeita vaiko vääriä

Löytyisikö näille tunnistusta niin nyt sateiden jälkeen kun tulee niitylle lähdettyä kyykkimään niin saisi paremman kuvan oikeista ja vääristä sienistä. Kuvien oikeassa laidassa olevat vaikuttaisivat omasta mielestä oikeilta mutta varmasti en voi väittää tietäväni

Pahasti pielessä, mutta ei näiden kuvien perusteella voisi oikeitakaan varmistaa luotettavasti. Kannattaa jatkossa käyttää järkeä myös kuvakokojen kanssa.

Selkeiden nipukoiden puuttuminen arvelluttaa. Kuvissa myös kasvupaikka. Näitä oli PALJON.

Eihän näissä ole mitään muitakaan oikeita tuntomerkkejä. Täysin väärät värit, muodot, lakkien reunukset, tekstuurit jne. Nyt reippaasti lisää opiskelua ennen seuraavaa etsintäreissua.

10
Tuollaiset löytyivät omasta pihasta. Voivatko olla vaikka nänni puuttuu? Muutenhan nuo ovat habitukseltaan lähellä, joskin lakit sormenpään kokoisia, eli hiukan isoja.

Pystyykö joku kokeneempi heittämään arvausta näistä?

Täysin väärät värit. Kokeile myös jatkossa panostaa järkeviin kuvakokoihin ja rajauksiin.

11
Marad_oona: heikolta näyttää ja näin kehnosta kuvasta ei voisi alkuunkaan tehdä mitään vahvistusta oikeastakaan lajista.

Ylivelho: vaikuttaa lupaavalta mutta luotettavaa vahvistusta et saa ilman parempaa valokuvaa.

12
seittivahvero: viittasin viestiin lähinnä linkkiosion ulkopuolisen tekstin takia, mutta karsinpa nyt toimimattomat linkit samalla pois.

13
Mistähän saisi ostettua ruisjyviä?

Googlella (vinkki: hakusanojen lisäksi hakukenttään site:psilosybiini.info) löytyi nopeasti vanha keskustelu aiheesta:

Mistä olette löytäneet rukiin jyviä?

Itse olen noutanu näistä:
Ekolo, Ruohonjuuri, K-kauppa (Ohra), Lasipalatsin Eat&Joy Maatilatori.

Pikainen Googlen käyttö kertoi nämä:
http://www.labbynkauppa.net/Rukiin-jyvae
http://www.oma.mycashflow.fi/product/166/rukiin-jyva-15kg
http://www.elotori.fi/Tuotteet.php
http://www.perinnepirtti.fi/tuotteet.html?id=1/9&back=history


Suoraan viljelijöiltäkin voi joissain tapauksissa käydä ostamassa jyviä

14
Toimisto / Vs: Yksityisviestien tietoturva
« : Huhtikuu 14, 2015, 20:04 »
Tein edelliseen viestiin merkkaamani toimenpiteet myös päivitetylle foorumille.

15
Ilmeisesti vaikutin siltä, että yritin jakaa kattavaa ja objektiivista "tutkimustulosta" millaisia nuo sienet ovat, mikä ehdottomasti ei ollut tarkoitukseni. Tämä oli siis vain oma subjektiivinen yksittäiskokemukseni, josta halusin kuulla kokeneempien ajatuksia mistä oppia.

Vaikka et tavoittelisikaan objektiivista näkemystä asiasta, on myös laiminlyönti omaa kriittistä ja loogista ajatteluasi kohtaan muodostaa noinkaan konkretisoituneita käsityksiä hyvin vähäisen kokemuksen perusteella. Ymmärsit kuitenkin selvästi alkuperäisen pointtini ja vaikutat muutenkin olevan antoisalla polulla näiden asioiden suhteen, välillä on vain hyvä muistutella itseään ja muita siitä miten herkästi ihminen tekee liian hätiköityjä ja liian yksinkertaistettuja johtopäätöksiä paljon luultua monimutkaisemmista asioista. :) Psilosybiinikokemukset ovat jo yksittäisinäkin kertoina niin vaihtelevia samaakin sienilajia käytettäessä, että pelkästään niiden vertailussa itsessäänkin on valtava määrä muuttujia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 54