Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: 1 2 3 ... 30
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« : tänään kello 14:24 »
Eikös tuolla kirpputorialueella ole useampikin myyntiketju?

2
nikkis, eivät ole suippomadonlakkeja tuon kuvan sienet. Nythän tässä on kuukausitolkulla hyvää aikaa lukea tunnistusopasta ja katsella vaikkapa tästä ketjusta oikeiden sienten kuvia, niin on sitten paremmat eväät syksyllä kauden alkaessa löytääkin semejä :)

3
Okei, eli ilmeisesti vaan pitäisi toimia yleisesti vieläkin steriilimmin. Hitto kun tuulettelukin tulee jo hoidettua maski päässä
Tämä kuulostaa vähän vääriin asioihin keskittymiseltä. Ennemmin niitä homeitiöitä vaatteista varisee, kuin tulisi hengityksen mukana nenäkarvoista. Voi olla, että asunnossasi nyt vaan sattuu olemaan ilmassa paljon erilaisia itiöitä. Sille nyt on melko hankalaa tehdä mitään, jollei jonkun pienen huoneen järjestäminen puhtaammaksi tilaksi onnistu. Tällöinkin vaatteet olisi epäilemättä syytä vaihtaa ennen tuohon tilaan menoa ja näiden juttujen järjestäminen kotioloissa on kyllä epäilemättä haastavaa.
Ehkä kannattaisi sitten ennemmin satsata niihin pariin satoon, jotka kasvualustasta saa.

4
Aika yleistä tuo, että dunkkauksen jälkeen vetää homeeseen. Rihmasto ehkä hieman keräilee itseään nesteytyksen jälkeen, jolloin kakussa jo alusta saakka olleet tai siihen terraariossa laskeutuneet homeitiöt pääsevät kasvamaan.

5
Juuri näin. Bruisingin ja trichoderman erottaa helposti sitten, kun on pari kertaa nähnyt molempia. Riisikakut (ja muutkin tietysti) saavat kyllä usein hieman sinelmää dunkkauksessa tai muuten käsitellessä, mutta se ei ole vaarallista.

6
Juu sitten vasta, kun laitat kasvualustan fruittaamaan.

7
Hyvältä näyttää. Alimmassa kuvassa taas oikein kaunista paksua rihmastoa.  Jos pääset katsomaan joka puolelta kasvualustaasi, niin antaisin olla pari päivää vielä sen jälkeen, kun päältäpäin on kaikkialta rihmaston peitossa. Sitten vaan teipit pois ja tuuletusta useita jokusen kerran päivässä.
Kannattaa muuten suojata valolta sivuilta ja pohjasta se rihmasto, jottei suotta ala pinnaamaan sieltä.

8
Agarmaljan voi tietysti myös inokuloida pisaralla itiövettä tai nesteviljelmää, mutta eiköhän nuo idä suoraankin rapsuteltuina. PM tosiaan tekee joskus itiöttömiä sieniä, mutta niitähän voi tietysti aina kloonata vaikka sitten agarilla myöhempää käyttöä varten.

9
Kokeilitko pumpulipuikolla, irtoaako väri? Jos se onkin/olikin hometta, niin luulisi ainakin keittämällä saavan perliitit puhtaaksi. Uskoisin kuitenkin, että kuumalla vedellä reilusti huuhtelemalla mahdolliset homeitiöt saa kyllä pois. Perliitissä ei kuitenkaan ole yhtään mitään ravinteita, joten ei siinä voi mikään kasvaakaan. Homeiden tunnistusketjuun voi myös laittaa kuvia huolestuttavista kasvustoista ja väriläiskistä.

10
Jos printit on säilytetty hyvin, niin tuskin on ongelmaa. Kannattaa varmaan tehdä itiövettä vaikka vuorokautta ennen aiottua käyttöä, niin itiöt ehtivät nesteytyä kunnolla.

11
Sonder, kasvatuskäyttöön tarkoitetut pussit eivät sinetöidy painekeittäessä, vaan ne suljetaan inokuloinnin jälkeen optimitapauksessa kuumasaumaajalla. Myös taittelu ja esimerkiksi teippaus on ihan pätevä tapa. Se kangas on helpottamassa avaamista steriloinnin jälkeen.
Hemulaattori jo selittikin g2g-inokuloinnin tuossa.

12
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Growboxit / valmiit kasvualustat
« : Helmikuu 08, 2021, 09:15 »
Koska elävä rihmasto sisältää vaikuttavia aineita, se Suomen lainsäädännön mukaan on laitonta. Näin ollen kukaan ei myy growboxeja Suomessa. Elävän rihmaston myyminen on myös foorumin sääntöjen 4 § mukaisesti kielletty ja kiellon rikkominen johtaa käyttäjätunnuksen poistamiseen.

13
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Helmikuu 04, 2021, 19:56 »
Kuvassa alhaalla keskellä näyttää trichodermalta ennen vihreäksi muuttumista. Vihreä väri on ko. homeen itiöitä. Jos kasvualustaan ilmestyy erikoisen nopeasti kasvavaa mumpulimaista höttöä, kyseessä on liki varmasti joku trichoderma ja kasvualusta on syytä vähintään eristää muista kasvualustoista välittömästi. Jos on ehtinyt muuttua vihreäksi, homeitiöitä on jo luultavasti kaikkialla kasvatuslaatikossa ja sen ympäristössä.

14
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Helmikuu 04, 2021, 19:16 »
Joku trichoderma. Veikkaan, että haisee sellaiselta hieman makealta. Heitä mäkeen, ei ole mitään tehtävissä.

15
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Dunkkaus pinnien kanssa ?
« : Helmikuu 03, 2021, 11:18 »
-Ei ole steriiliä dunkkaus. Kylmä hanavesi käy nesteeksi.
-Ei tarvitse vaihtaa vettä dunkkauksen aikana.
-Aina on riski kontaminaatioihin, mutta tiskaamalla dunkkausastian huolellisesti nesteytys tuskin on se suurin kontaminaatioriski. Varsinkin sadonkorjuun jälkeen dunkatessa kakku on ollut jo huoneilmassa hyvän tovin ja kyllä siihen on kaikkea paskaa ehtinyt laskeutua. Terve rihmasto myös vastustaa kontaminaatioita hyvin.

Sivuja: 1 2 3 ... 30