Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pegezu

Sivuja: 1 2 3 ... 10
1
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 31, 2019, 12:37 »
Joensuun seudulla tänään löytynyt nopealla vilkaisulla useita yksilöitä. :)

2
Ei ole suippumadonlakki. Kyseessä näyttäisi olevan mustesieni. Ensikerralla laita tunnistuspyyntö oikeaan ketjuun.

Täällä foorumilla on etusivulla opas suippujen etsimiseen joten hyödynnä sitä kun lähdet sieniä kuvaamaan. :)

3
Hei kaikki uudet ja wanhat bongarit!

Näin syksyllä foorumille on taas tullut uusia sienibongareita joten ollaas sitten tarkkana tunnistuksissa! Tässä nyt pari muistutusta:
-suipun heltat ovat AINA tummat: jos sienen heltat ovat maitokahvin värisiä, keltaisia tai valkoisia, voit heittää sienesi suosiolla pois. Albiino suippujakin on tullut vastaan, mutta sellaisen löytäminen on erittäin harvinaista.

-suipun lakki ei lohkea märkänä koska lakin pinnassa on kalvo, jota voi kynsillä venyttää

-suipun lakissa on kellertävä nänni: kuivassa sienessä se on kellertävä/ruskeahko ja märkänä kellertävä/ruskeahko, hyytelömäinen ja läpikuultava.

Täältä foorumilta löytyy tunnistus ohjeita joten omatoimisuus on suotavaa. :)

Sit tunnistuksien kannalta tärkein huomio: JOS ET OLE VARMA, TAI OLET VASTA ALOITTANUT SIENESTYKSEN NIIN ÄLÄ TEE TUNNISTUKSIA. Pahimmassa tapauksessa väärä tunnistus johtaa myrkytykseen/kuolemaan.

Mukavia valokuvaus hetkiä kaikille!

4
Nippunaa. Suippuja ovat. :)

5
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: Sähkötupakka
« : Syyskuu 12, 2016, 13:36 »
hei kun täällä nyt puhutaan sähkötupakoista, niin haluisin kysyy, että miten ne on auttanut lopettamaan? onko ne kaikki oisen vaihdot ja nesteiden laitot hirveen hankalaa hommaa? oon koittanu kaikkii mahollisii nikotiinituotteita, mut mikään ei auta! katoin ite netistä näitä: www.paulsaar.com tai www.siu.fi ?

T: todella halukas lopettamaan!

Hei! Minä pääsin sähkötupakalla kokonaan eroon tupakasta ja 2 vuoden aikana höyryttelystä on tullut ennemminkin tapa kuin riippuvuus. Alkuun aloitin höyryttelyn kynä mallin sähkötupakalla, mutta siirryin myöhemmin vähän kalliimpaan ja hifimpään versioon. Jos haluaa vain tupakasta eroon, kannattaa höyryttely aloittaa perus kynä mallin vehkeellä, ne ovat halpoja ja hyviä. Joudut ostamaan kyllä myös toisen akun joten hintaa tulee yhteensä 30-60e. Pienellä kynä mallin vekottimella et kuitenkaan saa mitään isoja höyrypilviä aikaiseksi, mutta voit käyttää vahvempia nesteitä. Tässä esimerkki:
http://www.puffila.com/kanger-topevod-650mah-ego-aloituspaketti-ylataytolla-mustavalkoinenpunainenteras-p-1199.html
http://www.puffila.com/kanger-evod-akku-650mah-musta-p-1300.html
http://www.puffila.com/kanger-vocct-toptank-evod-ego-clearomisaattorin-atomisaattoripaa-15ohm-p-1729.html

 Mutta jos haluat hieman enemmän höyryä niin bongasin tällaisen http://www.puffila.com/smok-ego-cloud-one-pro-aloituspaketti-2200mah-19mm-p-1237.html , tuossa tulisi vara atomisaattori mukana, mutta niitä saa kyllä tilattua lisää jos alkaa maistumaan palaneelta, akkukin on tuossa todella iso joten virtaa riittää. Nesteen vahvuus tuota käyttäessä olisi hyvä pitää jossain max 6mg paikkeilla, liian voimakas neste korventaa kurkkua ikävästi.

Nesteiden laitto ja höyryttimen huolto on todella yksinkertaista, kaikki osat ovat näissä perus malleissa kierteellä ja ainoa asia missä saatat mokata on että pidät laitetta väärinpäin kun avaat kierteen = nesteet valuvat ulos, mutta ei sen kummempaa.
Tuolla linkeissä on kerrottu ohjeetkin.

Toivottavasti oli edes hieman apua ja jos on kysyttävää niin neuvon mielelläni. :)
Tervetuloa foorumille!

6
Vapaa aihe / Vs: Palstalaisten taidenäyttely
« : Syyskuu 09, 2016, 13:55 »
Tällainen pikku piippu tuli rakenneltua. :)
http://imgur.com/a/QrZ2m
Juotoskolvilla ei kauheen hyvi onnistu tuo kuvion tekeminen mut tulipaha kokeiltuu.

7
Hei,
tällaisia esiintymiä löytyi metsästä hakkuualueen vierestä, kenties vanhalta peltotieltä. Kasvillisuus oli lähinnä heinää ja horsmaa, sammalta, risuja ja kantoja.
Nuo eivät ole suippumadonlakkeja. Jotkin hieman näyttävät kyllä, mutta varmentakoon joku muukin nämä.

Tervetuloa foorumille!

8
Luolaukko: eivät ole suippumadonlakkeja.

9
Dr. Zenzen: Ainakin 3 kuvan yksilö on varmasti silokki, hieno löytö! :) Luultavasti muutkin ovat silokkeja mutta niille minä en uskalla antaa täyttä varmuutta.
Psalmiakki: noista kuvista on todella vaikea tunnistaa.
goas: Ei ole silokki

Tervetuloa foorumille!

10
Ozric: Eivät mielestäni ole suippuja
Lauhahdus: Eivät ole suippuja
Härdell1: Eivät ole suippuja

Kannattaa vaikka kastella sienet tunnistusta varten. Silokin lakista tulee läpikuultava märkänä joka helpottaa tunnistusta.

11
Suippumadonlakki / Steriilit suippumadonlakit
« : Syyskuu 03, 2016, 17:14 »
Joissain harvoissa tapauksissa, suippumadonlakit eivät tuota lainkaan itiöitä jolloin heltat jäävät vaaleiksi. Tässä kuvat löytämästäni täysin vaaleasta suippumadonlakista. Sieni kasvoi samassa heinätupussa muiden suippumadonlakkien kanssa.
http://imgur.com/a/3eeBh

12
Tässä päivitystä uusista salvioista:
5.7.2016
http://imgur.com/a/v6xN8

14.8.2016
http://imgur.com/a/jxp1e

En ole lannoittanut kasveja mitenkään ja vettä lisään viikon välein. Ledin alla yhä kasvavat ja valojakso on 11h valoa ja 13h pimeyttä. :)

13
Pitäisikö tuosta päätellä, että kukinta ei onnistunut koska juuri tila oli loppu? Vaiko että juuritilan loppuminen olisi voinut auttaa käynnistämään kukinnan?

3 salviaa kuoli kun juuritila loppui, eivät saaneet kukintojaan loppuun vaan kuihtuivat heti nuppu vaiheessa.

14
Tässä vielä lyhyesti kuinka sain sallyni kukkimaan.

Tarvikkeet:
-GreenChili LED 120W kasvatuslamppu. 5-Band.
-22cm halkasijaltaan olevat altakasteluruukut (seuraavaksi on laitettava isompiin kun juuritila loppui täysin kesken)
-Substral vita plus kasviravinne (myydään lähes joka ruokakaupassakin)
-Sumutuspullo
-Pistorasia ajastin hässäkkä
-Kestomulta

Elikkäs, laitoin salviani kasvamaan vaatekaappiin johon virittelin ledin roikkumaan. Valonjakso oli aluksi 12h valoa ja 12h pimeyttä. Kun salviat alkoivat kasvamaan hieman nopeampaa, pudotin valonjakson 11h valoa ja 13h pimeyttä, josta salviat pitivät ehdottomasti eniten. Latvoin aina joitain sivu oksia mutta jätin aina varren kasvamaan.
Jossain vaiheessa minulle tuli kuitenkin kirva ja sääski ongelma joten jouduin sumuttelemaan mäntysuopaa lehtiin, muuten en kovinkaan usein lehtiä sumutellut.
Veden lisääminen ruukkuun tapahtui noin viikon välein, kun multa oli pinnalta täysin kuiva jotta juuret eivät ala mätänemään.
Ravinteiden antamisen aloitin vasta silloin kun kasvu hidastui huomattavasti, mutta korkillinen substralia 2-3vk välein antoi todella paljon uutta puhtia kasveille. Alle puolivuotta meni kunnes alkoi nuppuja ilmestymään jokaiseen salviaan ja lähes jokaiseen oksaan. Harmikseni huomasin liian myöhään että osalta salvioista alkoi juuritila loppumaan aivan täysin. Kun nostin kasvin ylös ruukusta niin se oli käytännössä pelkkää juurta mitä sieltä paljastui, eli vinkkinä kaikille: ostakaa oikeesti mahdollisimman isot ruukut heti alkuun. Siinä se, loppu.

ps: tarkoitus olisi tehdä seuraavasta projektista kattava päiväkirja joten sitä odotellessa! :)

Sivuja: 1 2 3 ... 10