Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Samu20

Sivuja: 1
1
Vapaa aihe / Kuulumisia Brasiliasta
« : Lokakuu 31, 2020, 16:45 »
Olen asustellut toistakymmentä vuotta Brasiliassa. Kirjoittelin tänne aktiivisesti 2011 nimimerkillä Samuli. En pääse enää tuolla tunnuksella sisään, joten olen nyt Samu20  :)

"Taikasienet" ovat täällä laillisia, mutta riippuen osavaltiosta, syyttäjistä ja tuomareista, voi saada sakot niiden käytöstä. Tavallisen logiikan arkipäivän elämässä saa heittää menemään ja ihmetellä yhteiskunnan ihmeellisyyksiä.

Pinta-alan mitat ovat erilaisia eri osavaltioissa. Metrinen järjestelmä tietysti on sama kaikkialla, mutta täällä myös käytetään vanhaa portugalilaista pinta-alamittaa alqueire (alkeeri) ja se vaihtelee. Mukana on tietysti pituuksia sotkemassa tuumat metrijärjestelmän rinnalla.

Sähköjännitteitä on kaksi: 220v ja 110v. Etelässä mm. Santa Catarinan osavaltiossa 220v. Muissa etelän osavaltioissa nuo ovat rinnakkain. Jotkut asentavat taloonsa kumpaisenkin järjestelmän. Pohjoisemmissa ja läntisimmissä se on vain 110v.

Liikennesäännöt ovat käytännössä samat koko maassa, paitsi liikenneympyrän väistämissäännöt. Aikaisemmin São Paulossa ja Minas Geraisissa oli eri tavoin.

Junaliikenne ja raideleveydet. Tavaran kuljetus junalla on vähäistä. Ihmisten matkustaminen vielä vähäisempää. Lähes ainoa säännöllinen ja hyväkin henkilöliikenne junalla tapahtuu Minas Geraisin pääkaupungista Belo Horizontesta Vitóriaan Espírito Santon osavaltion pääkaupunkiin (520 km).
   Pääsääntöisesti rautatien raideleveydet ovat erilaisia eri osavaltioissa. Historian taakka. 1800 -luvulla ja 1900 -luvun alussa täällä hääri brittejä, saksalaisia, amerikkalaisia ja portugalilaisia vetäen omia raiteita maatiloilta rannikkokaupunkien satamiin

Baariin mennessäsi saat eteesi erilaisia tuoppien kokoja: 300 ml, 473 ml (US pint) ja 1000 ml (harvinainen).
Useimmin ravintolassa tilataan iso pullo olutta (600 ml) ja se jaetaan pieniin laseihin juojien kesken. Oluen juonti on sosiaalinen tapahtuma. Näin se juodaan myös kotipippaloissa. Paitsi jos on 330 ml tölkki/pullo, silloin se juodaan omaan tahtiin.

Tätä voisi jatkaa vielä pitempäänkin, mutta ihmetellään hintoja meille kaikille tutulla Psilocybe cubensiksella.

Taikasienet ovat pääsääntöisesti laillisia. Niitä myydään joissakin harvoissa alan verkkokaupoissa. Ja ne ovat kalliita. Itiölaskeumia kaupustelevia verkkokauppoja on vaikea löytää. Yleensä myydään valmiiksi kuivattuja sieniä. 6 grammaa 110 realia. Maksaisitko kuudesta grammasta 110 euroa? Itseasiassa hinta on kalliimpi brasilialaisille. Jos Suomessa kaupassa työskentelevä yhden vuoden jälkeen ansaitsee n. 1560 euroa netto, niin täällä minimi palkka on 1000 realia/kk netto.
Itiölaskeuma maksaa 50 realia kpl. Ehkä jostain ryhmästä saman henkisiä jakavat niitä ilmaiseksi tai myyvät edullisesti. En ole jaksanut liittyä mihinkään sellaiseen.
Jos taas vierailet täällä on se kohtuuhintaista 1 EUR = 6.6 realia

No, tässäpä tämä tällä kertaa  :)


Sivuja: 1