Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - apatin

Sivuja: 1
1
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Nousut
« : Marraskuu 06, 2011, 11:45 »
Mitä teet nousuissa?
Koetko nousuja?
Miten koet nousut?

Onko sinulla kenties vinkkejä nousuihin?
Inhoatko, rakastatko vai oletko välinpitämätön näitä kohtaan?


Itse pyrin olemaan paikoillani ja rentoutumaan, mutta en fundamentalistisesti. Jos tulee tarvi tehdä jotain niin teen.
Usein tulee poltettua tupakka.


flight or fight

2
Tietoa kasvattamisesta / Millä lämpökäsittelet/steriloit?
« : Syyskuu 23, 2011, 18:53 »


Jokaisella, kuten kuvan harrastelijoilla, on omat tottumuksensa ja täten suosikkinsa steriilin työskentelyn suhteen.
Jaa siis kokemuksesi ja suosikkisi, voit myös kertoa miten olet suosikkiisi päätynyt.
3
Ensiksi,

aion ottaa selvää onko tässä mitään mieltä.


Tarkennan,

tarkoituksena on kokeilla ja raportoida onko tässä mitään järkeä/käytännöllisyyttä ns. popcornTEK:kin parissa.
Tarkoituksena ei ole käyttää painekattilaan, vaan normikattilaa perinteisellä tupla-ajalla (verraten maissinjyvien sterilointtin p.kattilassa).
Kasvualustana siis maissinjyvät. Jatkosijoituskohteet, eli toissijaiset k.alustat eivät kovin paljon nyt tähän liity, mutta mainitaan, että ne tulevat ehkä jatkossa kyseeseen.


Jotenkin vain on pitkään kiehtunut tämä pussi.


Toki (lue:käsittääkseni) pussia suositaan enemmän toissijaisten kasvualustojen kanssa, mutta kokeillaan tätä silti.


Ja jos tässä on nyt joku järjettömyys ja valtava ristiriita, että ei tod. kannata tätä kokeilla niin tulkaa ihmiset väliin. Eli kommentoikaa ideaa ja jakakaa mahdollisia kokemuksia.

4
Mazatecinsalvia


Kasvien kasvattaminen -ketjussa on useasti noussut esiin foorumilaisten kiinnostus salvia divinorum-kasvia kohtaan. Eikä ihme. Kyseinen kasvi on Meksikon mazatec-kansa parissa käytetty ja siellä luonnonvaraisesti kasvava psykoaktiivisia omaisuuksia omaava kaunis kasvi.


Kyseisen kasvin tila Suomessa lainsäädännön suhteen on se, että se on lääkeluettelon rohdoslistalla, mutta sen hallussapito tai kasvatus koristetarkoituksessa ei ole kiellettyä.

Tarkennus lakiasiaan:

Kyseisen kasvin tila Suomessa lainsäädännön suhteen on se, että se on lääkeluettelon rohdoslistalla, mutta sen hallussapito tai kasvatus koristetarkoituksessa ei ole kiellettyä.
Kyllä tuon käyttökin ihan laillista on, joten ihan käyttöäkin varten saat itsellesi hallussapitää ja kasvatella.


Lisään tähän nyt aiemmin mainitsemassani kasviketjussa esiinnousseet salvian kasvatusta koskevat kysymykset ja vastaukset. Jos teille, keitä tässä lainataan, ei ole ok, että teitä lainataan, niin ottakaa yhteys yksityisviestillä allekirjoittaneeseen (lue:minuun). Toivottavasti on ok, sillä olette jakaneet arvokasta informaatiota.


Kasvualustasta:

Minkälaista multaa laitoit? Pistitkö sekaan lecasoraa, vermikuliittia tms?

Mä olen laittanut mullan sekaan vermikuliittia ja perliittiä, olisin laittanut turvettakin, mutta ei silloin löytynyt kuin jättimäisiä säkkejä niin jäi laittamatta. Lecasoraa olisi myös voinut laittaa sekaan, sillä nyt multa on todella pakkaantunutta. Oma Salvia on myös piristynyt erittäin mukavasti nyt kevään mittaan puolen vuoden kituuttelun jälkeen.
--
 Talvella meinasi käydä salvioille köpelösti. Oli vain muutama lehti jäljellä ja isoja ruskeita laikkuja lehtien kärjissä. Tein muutama viikko sitten ruukunvaihdon ja paremman kasvuseoksen (multa/vermikuliitti/perliitti/turvelanta/kevytsora). Nyt ovat kasvattaneet komeita isoja lehtiä ja uusia varren alkuja.

Komean näköiset Salviat. Tykkäskö ne yhtään pahaa tuosta ruukunvaihdosta? Oon lukenut, etteivät oikein välittäisi moisesta toiminnasta. Näyttävät hyvin pärjäävän huoneilmassa, teitkö perinteisen "hieman kerrallaan normaalia huoneilmaa"-totutuksen niille? Onko sulla käytössä jonkinlainen keinovalo Salvioille?Leviämisestä lunnossa ja siemenistä:


Ja kai sen salvian saa siemenistäkin kasvatettua vaikka vaikealta vaikuttaisi. Mitempä muutenkaan se luonnossa kasvaa??

Salvia nimenomaan leviää luonnossa pääasiassa katkeilemalla, jolloin katkennut osa lähtee maassa juurtumaan. Sen vuoksi se hädin tuskin tuottaa siemeniä (ja nämä siemenet tuskin itävät), koska se ei kuulu kasvin pääasialliseen selviytymisstrategiaan. En oikein usko, että tuo idättäminen tulee onnistumaan, ja toiseksi, saako niitä siemeniä edes mistään?


Niimpäs näkyy. Wikipedia:
Salvia divinorum tuottaa vain muutaman erittäin huonosti itävän siemenen. Huono itämiskyky johtuu elinpaikan aiheuttamasta sisäsiittoisuudesta, jonka takia kasvit eivät pölyty kunnolla. Salvia divinorum lisääntyy kaatumalla maahan ja kasvattamalla nivelestä juuret. Kasvin kasvattajien keskuudessa sitä kuitenkin lisätään pistokkaista. Alkuperäiseltä kasvin elinalueelta tuotiin vain muutama pistokas, joita kasvatetaan nykyään ympäri maailmaa. Tunnetuin pistokkaista on Wasson/Hofmann-nimellä kulkeva, joka on saanut nimensä tuojiensa mukaan. Myös muutamia muita lajikkeita on olemassa, mutta ne ovat lähes identtisiä Wasson/Hofmannin kanssa.Kasvualustasta:

Salvian pistokas saapui! Laitoin pistokkaan altakastelumultaan 17cm:n säiliöruukkuun ja pohjattoman limpparipullon kasvin päälle pitämään kosteutta. Olen todennut säiliöruukun erittäin hyväksi mm. tomaateille ja ajattelin kokeilla samaa salviallekin.  Multa on kosteaa ja ilmavaa.. Salvia varmasti tykkää. Sen nimi on Sari-Pekka, koska mä en tiedä onko se tyttö vai poika (ja painin päässäni pitkään noiden kaden nimen välillä).. :)

Minkälaista multaa laitoit? Pistitkö sekaan lecasoraa, vermikuliittia tms?
Biolanin altakastelumultaa. Ominaisuuksiltan sellaista, että pysyy kokoajan hiekkamaisen kuohkeana ja ilmavana. Kaikki kasvit mitä kyseisessä mullassa oon kasvattanu (chili, tomaatti ja kessu) ovat tykänneet mullasta. Ravinnepitoisuudet oli aikalailla samaa luokkaa kuin mustalla mullalla, mikä vähän mietityttää että onko liikaa, mutta mustaa multaa mulle suositeltiin henkilökohtaisesti pistokkaan lähettäjän toimesta kasvatusmullaksi. Päälle ripottelin kerroksen lecasoraa katteeksi.
--Kasvualustasta:

Minkälaista multaa laitoit? Pistitkö sekaan lecasoraa, vermikuliittia tms?

Mä olen laittanut mullan sekaan vermikuliittia ja perliittiä, olisin laittanut turvettakin, mutta ei silloin löytynyt kuin jättimäisiä säkkejä niin jäi laittamatta. Lecasoraa olisi myös voinut laittaa sekaan, sillä nyt multa on todella pakkaantunutta. Oma Salvia on myös piristynyt erittäin mukavasti nyt kevään mittaan puolen vuoden kituuttelun jälkeen.

Miten olette lannoittaneet sallyjanne? Olen antanut vain harvakseltaan (kastelen muutenkin harvoin) hieman typpipitoista lannoitetta, mutta määriä voisi varmaan lisätäkin, kun kasvilla alkaa olemaan jo sen verran kokoa.
--Ruukunvaihdosta ja ilmanalasta:

Komean näköiset Salviat. Tykkäskö ne yhtään pahaa tuosta ruukunvaihdosta? Oon lukenut, etteivät oikein välittäisi moisesta toiminnasta. Näyttävät hyvin pärjäävän huoneilmassa, teitkö perinteisen "hieman kerrallaan normaalia huoneilmaa"-totutuksen niille? Onko sulla käytössä jonkinlainen keinovalo Salvioille?

Ne oikein tykkäsivät ruukunvaihdosta. Olivat kituutelleet jo puolivuotta erittäin huonoina ja monessa eri paikassa, kun eivät oikein löytäneet sopivaa tilaa (nykyinen paikka oli silloin vielä viileänä, noin 10 astetta). Ihan pieninä pidin leikattua limsapulloa päällä, mutta aika nopeasti siirsin huoneilmaan. Olivat välillä aika huonokuntoisia ja pelkäsin etteivät selviä. Nyt ilmeistä piristymistä on tapahtunut ja saavat nauttia luonnonvalosta ikkunalla.Internetissä, kuten arvata saatta, on useita salviaan keskittyneitä sivustoja, tässä linkki muutamaan:

salvia.net
sagewisdom.org
salviasource.net, universaalimpi salviafoorumi
salvia erowidissa
psyvaultin salvian kasvattamista käsittelevä ketju


Toivottavasti tämä ketju synnyttää keskustelua ja täten informatiivisuuttaHaluaisin vielä mainita, että tämä ketju ei ole salvia pistokkaiden vaihtoa tai niiden kyselyä varten, foorumilla on
oma ketjunsa kasvien/siementen vaihtoa koskien

Linkkejä korjattu osoittamaan toimiviin osoitteisiin. Terveisin ylläpito

5
Muu sienikeskustelu / Mitä taikasienet edustavat sinulle?
« : Huhtikuu 01, 2011, 15:48 »

Ajattelin, että äänestyksellä saisi jotakin kuvaa siitä miten ihmiset suhtautuvat taikasieniin.

Omakohtaisia havaintoja hyödyntäen (moderni taikasienikulttuuri netissä ja kirjallisuudessa) valitsin tähän äänestykseen nyt
nämä viisi vaihtoehtoa.

Olisi mieluisaa jos avaisitte omaa suhtautumistapaanne ja näkökulmaanne viestissä. Ja jos mikään vaihtoehto ei tunnu sopivalta voit tietysti myös kirjoittaa siitä. Tärkeimpänä pointtina on tietysti synnyttää keskustelua ja avata näkökulmia sen kautta. Toimikoon tämä äänestysklikkailu vain kiihoikkeena siihen.


Vaihtoehto 1: Mystinen/pyhä/yhteysväline suurempaan tms. edellämainittuun
Tämä vaihtoehto voisi edustaa sitä näkökulmaa jossa Sieniin suhtaudutaan eniteetteinä ja opettajina.


Vaihtoehto 2: Tieteellinen
Tämä vaihtoehto saattaa sopia henkilölle joka suhtautuu sieniin tieteen - oli se sitten kulttuuritiedettä tai kemiaa - kannalta mielenkiintoisina ja arvokkaina kohteina.


Vaihtoehto 3: Raaka päihde
Niin.


Vaihtoehto 4: Orastava kiinnostuksen kohde
Tämä vaihtoehto saattaisi sopia sinulle, jos kiinnostusesi sieniä kohtaan on orastavaa, mutta suoraa kontaktia/kokemusta sienten käytöstä ei ole.


Vaihtoehto 5: ahdistava/ongelma
Jos sienet ovat aiheuttaneet sinulle mielestäsi enimmäkseen ongelmia ja haittaa voit valita tämän.
Mikään vaihtoehto ei tietenkään sulje pois toista eikä mikään vaihtoehto ole yksittäiseksi asetettava näkökulma.
Yritin kuitenkin hakea tähän yleiskuvaa antavia päähaaroja.
Näkökulmia myös itse äänestyksen luonteeseen saa esittää.


6
Hei!

Nyt on sattunut sellainen tilanne, että
mieleeni nousi kysymys, jotta
mitä tehdä, jos kohdille sattuu pakollinen viikon erossaolo kasvatusprojektista.

Yksi.
Jos poissaolo sattuu niille hetkille, kun kolonisoituminen purkeissa on lähes 100%, niin onko mahdollista siirtää purkit esim. kylmempään hillitsemään kasvuvauhtia?
Tälläistä olen mielestäni joskus vanhalta foorumilta lueskellut.
Vai onko mahdollista olla vain rauhassa viikko erossa ja toivoa, että pinnaaminen ei ala pimeydessä ja purkeissa.
Vai olisiko mahdollista vain ravistella purkit murskattuun kuntoon ja näin pelata ajan kanssa - odotella, että rihmasto kasvaa uudelleen kokoon.
Tietysti yksi vaihtoehto on siirtää kolonisoitunut jyväerä puhtaaseen ja uuteen jyväerään.

Kaksi.
Entä jos poissaolo sattuukin niin, että olemme jo terraariovaiheessa.
Uskaltaisitteko luottaa PMP:n toimintaan viikon verran?
Tässä mielessä monotubi olisi helpompi ko. tilanteiden kannalta, vai mitä sanotte?

Tälläistä ei ole kohdilleni ennen sattunut, mutta saattaa olla mahdollista, että
joskus on edessä jotakin tämänsuuntaista.

Mikä siis niissä tilanteissa avuksi?

Kokemuksia, tietoa, ajatuksia.


Sivuja: 1