Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Wildchild

Sivuja: [1]
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Ensimmäinen monotube kasvatus.
« : Huhtikuu 04, 2019, 19:01 »
Hei.

Taas pyydän täältä apua kokeneemmilta henkilöiltä. Boxin olen tehnyt tämän ohjeen mukaisesti


Erilaisia versioita vaikuttaa olevan paljon mutta uskon että kaikissa on suht sama lopputulos. Nyt on HuMy:n ohjeen mukainen "yleinen kookoskuitu resepti" ja pf-kakut murskattuna boksissa.

Mutta tästä eteenpäin on sitten hiukan arpomista ja enemmän ja vähemmän epävarmaa. Hyvistä päiväkirjoista on kuvat hävinneet tai ainakaan minulle ne eivät näy ja pelkkä teksti jättää aika monta kysymysmerkkiä.

Jos joku jaksaa hiukan naputella vaikka ranskalaisilla viivoilla, kuinka tästä eteenpäin niin olisin erittäin kiitollinen. Olen käsittänyt, että kansi olisi päällä loppuun saakka. Mutta tehdäänkö tuuletuksia, ruiskutuksisa vedellä ja noin yleensä kuinka kasvatus eroaa Shotgun laatikosta pf-kakkujen kanssa?

Kiitoksia taas jo tässä vaiheessa ja aurinkoista kevään alkua kaikille!

2
Hei.

Onko kellään kokemusta tai tietoa, kuinka kuivattu sieni kestää rouhittuna gelatiini kapselin sisällä? Ajatus olisi jauhaa kuivat sienet morttelissa ja laittaa vaakan avulla kapseleiden sisään saman kokoisia annoksia. Itsellä kokemusta on erään toisen (vihreän) kasvikunnan tuotteesta joka kapselina on varsin pätevä vaihtoehto. Täyte aineena voisi olla vaikka vehnäjauho tai vastaava.

Eli olisko odotettavissa kuinka pitkä säilyvyys aika tällä tavalla toimiessa, käsittääkseni kapseli itsessän on suht ilmatiivis. Ja onko jotain muuta huomioitavaa, mitä en osaa välttämättä ajatella asian suhteen. Itselle kyseessä ihan tuore harrastus, mutta into on hyvällä tasolla.

Kiitoksia jos jollain löytyy tietoa tai vihjeitä!

3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Rihamstoa ja reissua pukkaa.
« : Joulukuu 31, 2018, 09:36 »
Hei. Ensimmäinen kasvastus meneillään ja alun pienistä sähläyksistä huolimatta PF-tek:illä rihmastot ovat alkaneet kasvamaan eri tahdeissa kaikkiin lasipurkkeihin. Ongelmaksi on tullut nyt aikataulut. Luin Hullu Mytologia ja hiukan tulkitsin väärin pelkkää kuvaa kasvatuksen kaaresta ja ajattelin aikatulut sen mukaan.

Rihmaston kasvaminen onkin kestänyt pidempään mitä ajattelin (tekstissähän tämä selkeästi lukee, että saattaa kestää parikin kuukautta) ja nyt osassa purkeista on täysi rihmasto ja osa on vasta puolessa välissä. Minulla on reilu viikon reissu joka alkaa 13.1 ja nyt en oikein tiedä kuinka toimisin tässä tilanteessa.

Eli kannattaisiko yrittää laittaa täydet rihmastot nyt kasvatukseen ja yrittää saada yksi sato ennen reissua?
Onko vasta kehittyvillä rihmastoilla mahdollilsuutta olla purkeissa vielä kolme viikkkoa?

Tai sitten yksinkertaisesti, kuinka tekisitte asian suhteen tässä tilanteessa? Minulla on mahdollisuus siirtää purkit esim erittäin tasaiseen +17C lämpötilaan jos se hiukan hidastaa rihmamastojen kehitystä ja parantaa "säilyvyyttä".

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, että käsittääkseni haastavin prosessi näyttää onnistuneen varsin hyvin, koska kaikissa purkeissa on vain valkoista rihmastoa. Itiöt kakkuihin on ruiskutettu 20.11.

Kiitoksia kaikillle jotka jaksavat antaa vinkkejä ja hyvää uutta vuotta kaikille!


Sivuja: [1]