Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - PalezQkkeli

Sivuja: [1]
1
Vapaa aihe / Unilanka - Unet ja painajaiset
« : Syyskuu 09, 2011, 06:31 »
En löytänyt unilankaa joten teen sellaisen. Unet ovat mielenkiintoisia ja olisi jännä kuulla mitä te ajattelette unistanne ja uneksimisesta yleensä.
Unet voivat olla joko selvinpäin uneksimista tai aineiden käytön alaisuudessa.


Tämä tapahtui selvinpän.
Näin pari viikkoa sitten hyvin erityisen unen. Unesta herätessäni se tuntui painajaiselta, mutta myöhemmin miettiessäni, se kiehtoo minua.
Olin miettinyt sinä iltana mitä kaikkea universumin ulkopuolella on. Jos voisimme päästä tästä todellisuudesta ulospäin ja jatkaa ulospäin suuntautumista ikuisesti, mitä löytäisimme? Tämän ajatuksen vauhdittamana näin seuraavan painajaisen.

Olimme ystävieni kanssa lähdössä kiipeilemään vuorelle. Vuori oli luminen sillä se sijaitsi hyvin korkealla maastolla. Minä ja pari ystävääni lähdimme katsomaan, kuinka korkealle tuo vuori yltäisi. Halusimme päästä niin korkealle, kuin vain mahdollista. Lähdimme kiipeämään vuorta ylöspäin normaalisti. Lunta oli paksusti mutta pääsimme eteenpäin. Sitten lunta oli vähemmän, mutta seinämä alkoi nousta jyrkemmäksi. Pitkään kiivettyämme lunta oli vain muutaman sentin kerros, mutta nyt seinämä nousi lähes pystysuoraan. Pystyimme kuitenkin kiipeämään seinämää ylöspäin ilman minkäänlaisia varusteita.

Pääsimme eräänlaiselle tasanteelle, joskin hyvin pienelle sellaiselle. Lepäsimme pienen hetken, ja jatkoimme sitten matkaamme ylöspäin. Heti kiipeilyn aloitettuamme huomasimme, että emme voineet jatkaa korkeammalle. Vain muutama metri yläpuolellamme oli taivas. Tai siksi me sitä luulimme. Kun katsoimme tarkemmin, huomasimme että taivas oli maalattu kattoon. Kattoon, joka koostui toimistojen katoissa olevista irroitettavista kattopaneeleista. Olimme hämmästyneitä ja samalla erittäin iloisia. Olimme löytäneet jotain, mitä emme uskoneet ikinä kenenkään löytävän. Maailman ylärajan.

Pystyimme koskemaan tätä kattoa. Se sai meissä aikaan oudon tunteen maailman pienuudesta. "Maailma on sittenkin vain suljettu tila. Kuin eläisimme laatikossa." Kun kuuntelimme tarkkaan, kuulimme jonkinlaisen koneiston käyvän katon yläpuolella. Olivatko ne universumin rattaat, en tiedä. Tiesin vain, että halusin nähdä mitä toisella puolella oli. Painoin käteni tätä kattopaneelia vasten, ja nostin sitä varovasti. Siirsin paneelia pari tuumaa sivuun, jotta näkisin paremmin sisälle. Pimeää, tyhjää tilaa. En nähnyt mitään. Kuulin vain koneiston vaimean äänen käyvän jossain syvällä tyhjyydessä.

Sitten se tapahtui. Se ääni. Kuin yhden olion kirkumisen ja karjumisen sekoitus alkoi hiljalleen voimistua pimeydessä. Aivan kuin jokin lähestyisi. Se lähestyy liian nopeasti. Ääni järkyttää mieltäni pelolla ja kauhistuksella. Se herättää primitiivisen puoleni ja alan huutamaan ja päästän otteeni irti. Tippuessani alas huudan täyttä ääntä, samalla pimeään koloon taivaan katossa tuijottaen, peläten että mäen olennon kasvot ja silmät minä hetkenä tahansa. Tipun tasanteelle ja me kaikki huudamme tuijottaen ylös.
Sillä hetkellä heräsin unesta. Hikisenä ja peloissani. En tiennyt halusinko avata silmäni, jotta näkisin oman turvallisen huoneeni. Vaiko pitää silmäni kiinni, jottei minun tarvitsisi nähdä tuota olentoa pimeässä huoneessani. Olento voisi olla missä tahansa. Peitin silmäni käsilläni ja vaivuin täristen takaisin sänkyyni.

Haluammeko todella löytää kaiken vaikkemme pitäisi siitä. Vai elämmekö turvallisessa maailmassamme, ilman tietoa ja pelkoa universumin koneistossa elävistä olennoista..

2
Onko mahdollista poimia pari isompaa tattia pienempien joukosta, näitä pienempiä vahingoittamatta?

Asiasta on ollut paljon keskustelua, mutta vastauksia on monia. Useimmat epäselviä. Vahingoittaako varovasti poimitun yksilön irrottaminen loppua rihmastoa/satsia? Kuinka helposti muut sienet lopettavat kasvun, jos poimin isoimman yksilön pois?

Tästä isoimmasta sienestä (P. Cubensis) on jo harso revennyt ja se tiputtaa kohta itiönsä. Haluaisin ottaa siitä printin, siksi poimiminen. :'(

3
P. Semilanceatan kasvattaminen voi olla hieman vaativampaa sisätiloissa. Auttaisiko kontaminaatioiden poistamisessa se, että leikkaa luonnosta palasen nurmikkoa/maata jossa sienet voisivat kasvaa. Tällä keinolla bakteerien ja muiden eliöiden tasapaino olisi kunnossa.
Onko kukaan vielä koittanut tätä keinoa?
Hyödyt ja haitat?

4
Vapaa aihe / Taustakuvalanka
« : Maaliskuu 20, 2011, 16:23 »
Tänne voit liittää hyviä taustakuvia. Kuva voi olla minkä kokoinen tahansa, mutta itse suosittelisin että sen resoluutio on 1920*1080.
Aihe on vapaa, mutta toivoisin että ainakin suurin osa kuvista on jonkin sortin sieniaiheisia.

Liitteenä nykyinen taustakuvani ja sen alapuolella muutama muu suosikkini :)!
Sivuja: [1]