Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ylläpito

Sivuja: [1]
1
Toimisto / Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« : Helmikuu 25, 2019, 22:52 »
Hei taas pitkästä aikaa.

Mennään suoraan asiaan. Psilosybiini.info on jämähtänyt paikoilleen monilla toimintansa keskeisimmillä osa-alueilla: informaatiosisällön tuottaminen on vähentynyt, monet tietotaitoiset aktiivikäyttäjät ovat vähentäneet tai kokonaan lopettaneet käyntiään sivustolla ja toisaalta myös me ylläpidon puolella olemme hyvin pitkälti passivoituneet. Tämä ei itsessään ole välttämättä paha tilanne, vaan todennäköisesti varsin luonnollinen jatkumo otettaessa huomioon sivuston rajatun aihepiirin ja foorumiformaatin väistämättömän vanhentumisen nykyaikaisempien viestintävälineiden rinnalla.

Meillä ylläpidon puolella on kuitenkin heräillyt jo pidemmän aikaa huolta sivustolla olemassaolevan informaatiosisällön säilyvyydestä sekä käyttäjien tietoturvasta. Ongelmana on jo useamman vuoden ajan ollut riittävän luotettavien ja teknisesti osaavien vapaaehtoisten löytäminen ylläpitotehtäviin ja tällä hetkellä Psilosybiini.info pysyykin vain hädintuskin pystyssä, koska me pari jäljelläolevaa ylläpitäjää emme muun elämämme vuoksi ehdi huolehtimaan foorumiohjelmistojen yms. ajantasaisesta päivittämisestä asiaankuuluvalla tavalla. Konsultoimme edelleen vanhojakin ylläpitäjiä heidät tavoittaessamme, mutta heidänkin saatavuutensa on hyvin vaihtelevaa ja pääasiassa heikkoa.

Nykyisessä tilassa koemmekin järkeväksi harkita sivuston jäädyttämistä arkistoksi. Haluamme tarjota tärkeimmät oppaat ja vanhat keskustelut saataville pitkään tulevaisuudessakin, mutta emme halua käyttäjien tietoturvan vaarantuvan johtuen päivittämättömästä ohjelmistosta sivustolla. Olemme edelleen avoimia ajatukselle uudesta ylläpitohenkilöstöstä, mutta emme myöskään voi luovuttaa sivuston ylläpitäjyyttä tietokantoineen epäluotettaville tahoille.

Nyt haluaisimmekin kuulla yhteisön mielipiteitä ja näkemyksiä sivuston nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Toivomme vastauksia tähän viestiketjuun erityisesti foorumin pitkäaikaisilta käyttäjiltä, mutta myös muiden jäsenten kirjoitukset otetaan huomioon, kunhan nekin sisältävät selkeitä perusteluita esitetyille ajatuksille.

Pystymmekö enää kollektiivisesti tarjoamaan riittävän turvallista keskusteluympäristöä näin arkaluontoisen aiheen ympärillä vai tahdommeko toimia tulevaisuudessa pääasiallisesti arkistona? Riittäisikö pelkkä chat vuorovaikutukseen muiden käyttäjien kanssa? Onko muita ehdotuksia?

2
Eilen 11.3.2017 sivustomme siirrettiin teknisistä ja hallinnollisista syistä uudelle palvelimelle ja samalla karsimme käytöstä pois ohjelmistoa, joka oli jäänyt vähäiselle käytölle ja lisäsi turhaan ylläpitotarvetta. Tämän lisäksi otimme käyttöön pitkän aikaa toivottuja tietoturvaominaisuuksia. Mikäli ongelmia tai puuttuvaa sisältöä ilmenee, ilmoitathan sen välittömästi tässä viestiketjussa.

IP-OSOITTEET POISTETTU KESKUSTELUPALSTAN TIETOKANNASTA
Useiden toivomusten mukaisesti käyttäjien jäljittämisen joissakin tapauksissa mahdollistaneet tallennetut IP-osoitteet on tyhjennetty foorumiohjelmiston tietokannasta. Kokeilemme nyt myös IP-osoitteiden tallentamisen poistamista kokonaan keskustelupalstalla, ilmoittakaa jos ongelmia ilmenee. Teknisiä yksityiskohtia voidaan selittää pyydettäessä. IP-osoitteet eivät tallennu myöskään pikakeskustelun tietokantaan.

WIKI POISTETTU KÄYTÖSTÄ
Aiemmin käytössä ollut Mediawiki jäi niin vähäiselle käytölle, että sitä ei enää asennettu uudelle palvelimelle. Joitakin artikkeleita vanhasta wikistä tullaan siirtämään foorumin puolelle, ilmoittakaa tähän viestiketjuun puuttuvaa sisältöä.

Palaute ja kysymykset ovat erittäin tervetulleita!

3
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Säännöt
« : Elokuu 27, 2015, 20:40 »
1. Psilosybiini.info on tarkoitettu ainoastaan tietouden levittämiseen, haittojen vähentämiseen sekä sananvapauden toteuttamiseen. Ylläpitäjät tai käyttäjät eivät yllytä ketään rikkomaan Suomen lakia.

2. Ylläpito ei vastaa käyttäjien kirjoituksista. Lopullinen vastuu on viestien laatijalla.  Jos käyttäjä syyllistyy lainrikkomukseen, hän itse on siitä vastuullisena.

3. Foorumi on tarkoitettu vain täysi-ikäisille henkilöille. Hyväksymällä keskustelupalstan säännöt vakuutat olevasi yli 18-vuotias.

4. Palstalla ei myydä psilosybiinisieniä tai niihin rinnastettavia huumausaineita. Tämä koskee kaikkea psilosybiiniä sisältävistä nesteviljemistä tai rihmastosta aina kuiviin itiöemiin asti. Myös ostattelu on kiellettyä. Itiöiden välittäminen tarkastelua varten on sallittua.

5. Kaikkien Suomen laissa huumausaineluetteloitujen (myös hampun ja meskaliinikaktuksen pistokkaiden), lääkeaineluetteloitujen tai kuluttajamarkkinoilta kiellettyjen psykoaktiivisten aineiden (myös Salvia divinorumin pistokkaiden), sienten, edellämainittuja aineita sisältävien kasvimateriaalien ja aineiden kauppaaminen taikka niitä koskevien osto- tai vaihtopyyntöjen esittäminen foorumin välityksellä on kiellettyä.

Myös edellämainittuja aineita tai esimerkiksi growboxeja kauppaavien sivustojen linkkaaminen on kielletty.

6. Ylläpidolla on täysi oikeus sensuroida, oikoa tai poistaa viestejä erityistapauksissa. Ylläpito ilmoittaa tällöin tekemästään muokkauksesta perusteluineen.

7. Mainostaminen ja kaikenlainen spämmääminen on kiellettyä. Hillitty mainonta voidaan poikkeuksellisesti hyväksyä, jos se edustaa yhteisiä intressejä.

8. Fleimaaminen, trollaus ja sukkanukkien luominen dissaustarkoituksiin on kiellettyä. Foorumilla ei ole suotavaa käyttäytyä ketään kohtaan syrjivästi.

9. Sääntörikkomuksiin puututaan huomautuksella ja väliaikaisella porttikiellolla. Toistuvat ja törkeällä tavalla säännöistä piittaamattomat rikkomukset johtavat pysyvään porttikieltoon.

Muuta huomioitavaa:

IP-osoitteita tai muita tunnistetietoja ei luovuteta ylläpidon toimesta muille osapuolille missään tapauksessa. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan laatimaamme tietoturvaoppaaseen.

Kirjoittajien tulisi kunnioittaa kanssakeskustelijoita asianmukaisella kieliopilla ja oikeinkirjoituksella, noudattaa yleisiä käytöstapoja, pyrkiä tarkastamaan onko askarruttavasta aiheesta olemassaolevaa keskusteluketjua ja postata asianmukaiseen ketjuun, sekä pitäytyä postaamasta mahdollisesti loukkaavaa materiaalia. Pyritään säilyttämään kaikille hyvä keskusteluilmapiiri.

Tervetuloa foorumille!

Sivuja: [1]