Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - SoilBreaker

Sivuja: 1 2
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Monorihmasto
« : Maaliskuu 27, 2020, 01:43 »
Jos vain yksi itiö itää niin se ei taida tuottaa satoa? Tämmöistä kun sattuu suht usein, jos kosteudessa on vikaa niin viikkojen päästä lopulta itää jossain purkissa mitä ei ole raaskinut heittää pois. Olettaisin monorihmasto siksi, kun vain yhdestä kohtaa kasvaa tasaista ympyrää. Mutta jos se ei fruittaa niin toimiiko se silti massana jonka voi sekoittaa toimivan polyrihmaston joukkoon? Vielä semmoinenkin, et jos sattuu olemaan kaksi tällaista monorihmasto purkkia niin niiden sekoittaminen yhteenkään ei taida auttaa, koska ne epätodennäköisesti ovat toisillee sopivia sukupuolia?

2
Laki ja päihdepolitiikka / Safkat putkassa
« : Lokakuu 22, 2014, 02:02 »
Mietiskelin minkälaista ruokaa valtio tarjoaa jos joskus joutuu pidätetyksi. Kuinka pitkällä pidätyksellä heillä on velvollisuus tarjota ruoka? Minkälaisia vaatimuksia sille voi esittää jos on allerginen/vegaani/tms? Että sit olisi hyvin varautunut, jos ongelmiin joskus törmää..

3
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Sähkötupakka
« : Syyskuu 25, 2014, 12:10 »
Alkoi tuntua, että tuohon pitäisi varmaan tutustua vihdoin, jos se kerta on huomattavasti terveellisempää. Onkos suosituksia mistä aloittaa ja mitä olisi hyvä huomoida? Samalla tuli myös mieleen, että mitäs kaikkia muita kemikaaleja tuolla samalla laitteella voi höyrystää? Mitenkäs tilaamisten laillisuus menee nykyään?

4
Kun sienillä kerta on aivosoluja uusivaa yms terveysvaikutuksia niin mikäköhän annos sellaisten saamiseksi riittää? Olisiko silloin mielekästä ottaa vaikkapa 0.1g pari kertaa viikossa?

5
Vapaa aihe / Talouden ongelmat
« : Syyskuu 21, 2012, 03:17 »
Otetaan esimerkiksi, että on järjestelmä jossa on tuhat rahayksikköä. Leipä maksaa yhden yksikön. Viljelijät tuottavat 1000 leipää ja ne voidaan myydä yhden hintaan, mikä sitten voidaan käyttää muihin kuluihin ja oletetaan homman pyörivän kivan stabiilisti. Jos tuotanto yllättäen kasvaa niin, että leipää tuotaan tuplasti ja rahajen määrä pysyy samana se tarkoittaisi, että leivän pitäisi maksaa puoli yksikköä, jotta ne saataisi myytyä. Tällöin tuotannon lisääminen ei kannata, koska sillä ei saa lisäarvoa. Viljejät joutuisivat vain myymään tuplasti saadakseen saman mitä ennenkin. Siksi rahan määrän pitää kasvaa yhdessä tuotannon kanssa, jotta tuotantoa kannattaisi lisätä. Jos taas tuotanto puolittuu ja rahan määrä pysyy samana, tuotteiden arvo tuplaantuu. Näin muodostuu myös hyperinflaatio, kun tuotanto yllättäen katoaa ja kierrossa on silti sama määrä raha yksikköjä.

Velan ongelma on siinä, jos joku ottaa 100 yksikköä velkaa 10% korolla. Tällöin hänen pitäisi maksaa takaisin 110 yksikköä ja hän joutuu lisäämään tuotantoa maksaakseen koron. Kuitenkin samalla järjestelmässä tarvittavan rahan määrä on kasvanut 1010 ja velan otto pakottaa lisäämään sekä tuotantoa, että rahan määrää. Rahaahan voidaan lisätä loputtomasti, koska se on vain sopimus kysymys, mutta tuotanto taas rajoittuu resurssien rajallisuuteen. Tällöin nykyjärjestelmämme on mahdoton, koska korollista velkaa on moninkertaisesti enemmän, kuin mihin tuotanto pystyy vastaamaan.

Ennen velkataloutta (debt) oli luottotalous (credit). Viljelijä myi leivän luotolla ja hänelle jää saatavia ilman korkoa ja hän sai naapuriltaa jotain vastineeksi sitten, kun naapurin tuotanto sen pukkaa ulos. Korottomuus mahdollistaa stabiiliin vaihtamisen, jossa ei tarvitse lisätä tuotantoa. Raha ei itsessään ole ongelma vaan sen kanssa kulkeva korko. Rahahan on vain velkakirja joka kertoo jonkun olevan sen verran arvoa auki vastapalveluksia. Auki olemista on voitu ilmaista monilla tavoilla, kuten kepeillä, solmuilla, savitauluilla jne. Rahan oletetaan nykyisin muodostuneen lähinnä vastineeksi korkojen keksimiseen. Luomalla raha ja lisäämällä sitä oli mahdollista siirtää koron luomaa vajetta.

Menikös tämä hahmotelma oikein? Pitäisin tätä aihetta ensiarvoisen tärkeänä, koska jos demokratiassamme kansalaiset eivät ota vastuuta yhteisistä asioista ne menevät, muutaman päättäjän päättäessä omaan pussiinsa, kaikkien muiden etujen vastaisesti.

6
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Erythroxylum sp
« : Huhtikuu 19, 2012, 16:12 »


Puutarhuroinnin näkökulmasta olisi kiva tutustua tuohonkin kasviin. Siementen hinnat ovat kuitenkin niin korkealla, että olisi varmaan parempi porukalla tilailla. Kuinkas laitonta tämä on ja toisaalta onko ollenkaan mielekästä kasvatella sisätiloissa?

7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vetyperoksidi
« : Maaliskuu 11, 2012, 14:17 »
Taisin just sössiä yhen setillisen, kun käytin 3kk vanhaa peroksidi sekoitusta sumutteluun. Keskenkaiken vasta huomasin ettei kupli tutulla tavalla sormien välissä. Kuinkas vaarallista tämä nyt sitten on jos peroksidi on väljähtynyt vedeksi? Se on varmaan suht puhdasta jos se on alunperin ollu steriiliä kuitenkin? Kauanko sen pitäisi säilyä, kun muistelen, että olisi säilynyt aiemmin pidempäänkin?

8
Tää on varmaan tyhmä kysymys, mut.. Onko dunkkaamisesta haittaa, ennen kookoskuituun siirtämistä? Hanavesi vissiin on sen verran likaista et tulee kontaminaatioita? Mul oli täs kuivahtamaan päässyt kakku ja meinasin tehdä noin mutta kannattakos vai joutuuko fruittaamaan kakkuna nyt, kun jo pistin dunkkautumaan?

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Missä vika vinkkejä kaivataan?
« : Tammikuu 15, 2012, 03:16 »
10 jyväpurkkia kontaminoitunut putkeen. Aikaisemmin samalla tekniikalla yhteensä max 1/20. Jotain siis on vialla, mutta en oikein hahmota miten mitään muuttamatta kaikki menee pieleen. Ensin tulee mieleen kontaminoitunut printti, mutta niitäkin on käytetty useampia. Voiko vetyperoksidi ja alkoholi väljähtyä ja menettää potkunsa? Painekattilan jousten löystyneet niin, että pitää painetta alempana? Huoneilman laatu huonontu suhteettomasti? Mistä siis lähtisi vikaa etsimään? Vai pitäiskö ottaa vaan vinkkinä korkeimmalta, että nyt olis aika..

10
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Calea zacatechichi
« : Lokakuu 24, 2011, 13:19 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Calea_zacatechichi

Nyt kun calean pistokkaita lähti maailmalle niin olisi kiva kuulla kokemuksista. Tuossa emo kasvi alas leikattuna.

Melkoisen helppo kasvatettava. Ollut etelä parvekkeella suorassa auringossa ja kestää kuivuuttakin melko hyvin, kun ei tuota tarvinnut kastella kuin kerran viikossa vaikka oli melko isosti lehvästöä.

Teenä muutaman kerran nauttinut. Ja jotain pientä rentouttavaa ja dissosioivaa vaikutusta voisi kuvitella olevan..

11

Tästä enbusken suvaitsevaisuus kolumnista tuli mieleen, että eikö sama analogia päde huumeisiin kuin kolumnissa homouteen? Eli huumeiden käytön laillistamiseen olisi silloin hyvä suhtautu suorempaan siten, että se vain nyt on ihmisoikeus, jolloin on turha arpoa mistään terveys/haitta yms viitteellisestä. Ainoa ero taitaa olla se, että homoilusta ei ole niin suoraan haittakuluja valtiolle, mikä taas huumeidenkäytöstä voi seurata.

http://areena.yle.fi/audio/1318578535853 Puhe versio
http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85754-suvaitsevaisuus-on-vastenmielista teksti versio

12
Tietoa kasvattamisesta / Panaeolus cyanescens
« : Lokakuu 11, 2011, 02:21 »


Tämä laji ei ole saanut kovin suurta huomiota vielä tällä forumilla. Poimintoja vanhalta:

P.cubensikseen verrattuna Panaeolus:
- tarvitsee satovaiheessa enemmän lämpöä 24-28C
- vaatii paremman ilmanvaihdon
- vaatii ohuen katteen
- kasvaa parhaiten lantapohjaisessa kasvualustassa
- kontaminoituu hieman helpommin
- rihmasto on hennompaa
- tuottaa itiöemiä nopeammin
- sisältää paljon enemmän psilosiiniä
- on pienikokoinen ja paljon pienisatoisempi

Valmista PF-kakkuja 2.5dl laseihin/purkkeihin. Korvaa noin puolet vermikuliitista lannalla ja vähennä hieman jauhon määrää. Esimerkiksi (tilavuusosia):

10 vermikuliittia
10 kuivaa huuhtoutunutta(vanhaa) hevosenlantaa (voinee ilmeisesti tehdä lannattakin?)
2 täysjyväruisjauhoa tai tummaa riisijauhoa
6 vettä

Myös jyvät ilmeisesti käyvät?

Valmista katteeksi (noin 1 osa katetta 2-3 osaan kasvualustaa):

10 vermikuliittia
10 lannoittamatonta turvetta
1 jauhettua kalkkikiveä/saostettua liitua/kalsiumkarbonaattia (onko välttämätöntä?)
vettä, niin paljon että kate ei valu, mutta siitä voi puristaa pisaroita.

Minua saa lahjoa printillä niin voin tuottaa kasvatuskokemuksia ja kuvamateriaalia ;)

13
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Kaktuksien kasvattaminen
« : Elokuu 25, 2011, 18:56 »
Kaktukset lähtevät helposti ja varmasti kivivillassa liikkeelle. Viikko istutuksesta. Juuri luin, että kivivillaa pitäisi liottaa sitruunassa ennen istutusta pH:n tasapainoittamiseksi.. mutta eiköhän tuo toimi ilmankin. Saavat tosiaan jäädä tuohon passiivihydroon. Yksi peyote ollut vastaavassa setupissa jo puolivuotta ja hyvin toimii.


14
Kysymyksiä kasvattamisesta / Reishi - Ganoderma
« : Heinäkuu 08, 2011, 14:30 »
Tilasin ympin. Mutta nyt en tiedä mikä olisi hyvä substraatti? Shroomeryssä suositellaan yleisesti 65% sahanpuru 20% haketta 10% vehnäleseitä ja 5% kipsiä. Eikö tämä kasva pelkässä puussa? Vähän vieroksuisin noita leseitä, kun sitten homma pitäisi tehdä steriilisti ja w2w olisi kuitenkin tarpeellista. Pistin aluksi osan pelkkään hakkeeseen. Selviääkö sillä?

15
Kysymyksiä kasvattamisesta / Azurescens ämpärissä?
« : Marraskuu 10, 2010, 04:47 »
Kasvaa iloisesti pahvissa, kun lähdin testaamaan pienellä ympillä. Netistä ei löydy tietoa riittääkö pelkkä pahvi samoin kuin se riittää vinokkaille? Eli kannattaako jatkaa ja tehdä ämpärillinen pahvi azurescensiä?

Onko mahdollista koittaa fruittaa komerossa, kun siellä saa lämpötilan talvella 15 asteen hujakoille jonka pitäisi olla sopiva? Vai onko muita vaatimuksia kuin lämpö?

Sivuja: 1 2