Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Matias

Sivuja: 1 2 3
1
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / SIIRRETTY: Madonlakki
« : Lokakuu 12, 2020, 08:03 »
Tämä aihe on siirretty alueelle Suippumadonlakki.

2
Voit osallistua kilpailuun lähettämällä itse ottamasi, sieniaiheisen valokuvan (max. 3 kpl / kilpailija) tähän viestiketjuun. Palkintona on itiöpaita, joka on valmistettu 100 % luomupuuvillasta. Arvo n. 30 euroa.

Kilpailuvalokuvissa ei tarvitse välttämättä esiintyä eläviä sieniä, kunhan aihe vain jotenkin tulee esille. Kuvauskohteena voi olla muitakin sieniä kuin psilosybiiniä sisältäviä lajeja. Kuvien parantelu esim. kontrasti- ja värisäätöjen avulla on sallittua, mutta rankempaa kuvanmuokkausta ei hyväksytä. Kilpailuaikaa on alustavasti kuluvan sienikauden loppuun saakka.

Pidemmittä puheitta julistan kilpailun alkaneeksi!

4
Kaikki vuosien aikana foorumille kertyneet yksityisviestit tullaan tyhjentämään otsikossa ilmoitettuna ajankohtana tietoturvasyistä. Annamme siis reilun kuukauden aikaa käydä tarkistamassa vanhat viestit tärkeän sisällön varalta.

Harkitsemme ylläpidon kesken myös yksityisviestien säännöllistä tyhjentämistä niin, että esimerkiksi yli kuukautta vanhemmat viestit poistetaan automaattisesti. Tiedotamme aiheesta lisää myöhemmin.

5
Jo moneen otteeseen ollaan porukalla mietitty pikakeskustelun puolella, josko foorumin ylläpitokustannusten maksun tukemiseksi alettaisiin pyytää pientä rahallista korvausta itiöprinteistä, jotka ovat varsinkin aloittelijoiden keskuudessa halutuimpia vaihdannan välineitä. Samalla saataisiin toivon mukaan karsittua turhia tilauksia, jotka tehdään vain hetken mielijohteesta eivätkä itiöt välttämättä päädy koskaan käyttöön jos tilaajalla ei ole lopulta kunnollista motiivia niiden tutkimisessa mikroskoopin avulla. Tällaisen järjestelyn kautta sekä itiöidenvälittäjät sekä nollapostaajat osallistuisivat helposti koko yhteisön tukemiseen ja tietotaidon edistämiseen.

Tässä viestiketjussa on siis tarkoitus selvittää projektista kiinnostuneiden määrää ja selvittää käytännön toimintamallien hoitamista siten, että vaihtokauppa sekä bitcoinien ohjaamiset sujuisivat vaivattomasti mutta silti tietoturvallisesti. Osallistukaa siis rohkeasti mukaan ideointiin ja kertokaa näkemyksiänne aiheesta.

TILAUSTEN TEKEMINEN
Miten hoidetaan; perustetaanko viestiketju tilauksille johon postaajiin otetaan erikseen yhteyttä tilausosoitteen ja maksun selvittämiseksi vai luodaanko uusi yhteinen tunnus tilausten vastaanottamista varten tjsp.?

MAKSUJEN VASTAANOTTAMINEN JA VÄLITTÄMINEN YHTEISÖTILILLE
Tehdäänkö jokaiselle maksulle uusi bitcoin-lompakko maksun varmentamisen mahdollistamiseksi vai onko vaihtoehtoja? Tarvitaanko varmennusta itiövälittäjien toiminnasta varojen välittämisessä päätilille vai voidaanko luottaa tuttuun porukkaan tässä asiassa?

ITIÖIDEN POSTITUS
Otetaanko vakioksi merkitä lähetysten sisään viesti "Vain mikroskooppitutkimuksiin", tuetaanko aktiivisimpien itiöidenvälittäjien työtä lahjoittamalla heille postimerkkejä tai varoja niiden hankkimiseen, tarjotaanko tilaajille tietoturvallisempia keinoja osoitetietojen välittämiseen kuin yksityisviestit?

Nämä pointit tuli äkkiseltään kirjoitellessa mieleen, jätän aivoriihen toistaiseksi avoimeksi mielummin niille joilta käytännönresursseja tähän hommaan löytyy. Henk.koht. voisin kuvitella tekeväni noita lahjoituksia postimerkkien ostoa varten tukeakseni välittäjien tärkeää työtä.

6
Anna palautetta / Yleinen palauteketju
« : Syyskuu 10, 2014, 15:14 »
Tänne voit lähettää palautetta, joka ei välttämättä tarvitse omaa viestiketjuaan.

Jokainen julkaistu näkemys voi vaikuttaa sivustomme kehitykseen ja tulevaisuuteen!

7
Tarvikkeet lukuunottamatta itiöitä:


Mitataan noin puolet halutusta maissimäärästä.
Maissi turpoaa keittämisen aikana lähes kaksinkertaiseksi.Kaadetaan mitattu maissi keskikokoiseen kattilaan.


Lisätään kattila lähes täyteen vettä.Säädetään levy täydelle teholle.


Lusikkaa pidetään kattilan ja kannen välissä koko keittämisen ajan.


Kun vesi alkaa kiehua kunnolla, ajastimeen asetetaan tunti aikaa.


Tunnin aikana voidaan viettää laatuaikaa kissan kanssa.


Maissia sekoitellaan lusikalla silloin tällöin.


Levytehoa säädetään pienemmälle, jos vesi kiehuu liian äkäisesti.


Jos vesi loppuu kesken, sitä lisätään hanasta.Noin tunnin kuluttua, kun osa jyvistä on hieman haljenneita, valutetaan vesi pois.


Käytetään kattilaa valutuksen jälkeen vielä muutamien sekuntien ajan kuumalla levyllä.
Sekoitetaan samalla maissia lusikalla ja haihdutetaan ylimääräinen kosteus pois.


Vasta nyt levyteho käännetään pois päältä.


Otetaan aiemmin käytetty muovirasia esiin.


Lusikoidaan maissit rasiaan.


Kuten voimme huomata, maissin tilavuus on lähes tuplaantunut.


Kun maissi on jäähtynyt kunnolla eikä rasia tunnu enää yhtään lämpimältä, otetaan itiöt ja veitsi (ei terävä) esiin.


Itiöt raaputetaan veitsellä maissin sekaan.


Uudelleensuljettua rasiaa sekoitellaan kunnolla, jotta itiöt leviävät kauttaaltaan maissin sekaan.


Maissi siirretään rasiassa lämpimään ja pimeään tilaan rihmastoitumaan.


Onko kysyttävää?

8
Runsassatoisimmat suippumadonlakkiapajat ovat usein ulkoisesti erittäin samannäköisiä keskenään. Tätä tietoa voidaan hyödyntää etsimällä lupaavia heinikkoalueita jopa internetin karttapalveluiden ilmakuvista. Parhaiten tämä etsintätapa toimii silloin, jos tiedossa on jo useampia varmoja kasvupaikkoja, joita voi ensin katsella ilmakuvista ja sitten etsiä samannäköisiä paikkoja kartalta. Olen itse löytänyt tämän tekniikan avulla lukuisia uusia apajia pelkkien ilmakuvien perusteella.

Havaintojen vertailemisen ja yhteisen tietämyksen lisäämisen vuoksi voisimme kuitenkin yhteistuumin lisätä tähän viestiketjuun ilmakuvia varmoista suippumadonlakin kasvupaikoista. Lisätkää kuvia vain henkilökohtaisesti tuntemistanne paikoista, joissa kasvaa enemmänkin kuin muutamia yksilöitä viikottain sesongin aikana. Leikatkaa kuvista pois osoitteet, teiden nimet ja muut paikallistamistiedot - tarkoituksena ei ole saattaa kärsimättömiä aloittelijoita suoraan aarteiden ääreen, vaan avustaa hieman niiden etsinnässä ja varsinkin vertailla erilaisten paikkojen yhdistäviä tekijöitä harjaantuneempien sienestäjien kesken.

Tässä muutamia esimerkkejä Bing-karttapalvelun (http://maps.bing.com) Bird's Eye -näkymästä katsottuna - jokaisella paikalla on esiintynyt runsaita määriä suippumadonlakkeja:

Käytöstä poistettu ja heinittynyt pelto:[smg id=2507]

Heinikkoista joutomaata sähkölinjan alla:[smg id=2508]

Kosteaa heinikkoa puron ja pyörätien varrella:[smg id=2509]

Hyviä ilmakuvia tarjoaa:
Bing Maps - http://maps.bing.com
Google Maps - http://maps.google.com

Mainittakoon kuitenkin, että usein juuri syrjäisempien seutujen ilmakuvat ovat näissä karttapalveluissa valitettavan huonolaatuisia. Kuitenkin hyvää yleiskäsitystä peltoalueiden sijainnista voi saada epätarkkojenkin kuvien kautta.

HUOM:
Joskus parhaimmankin näköiset paikat osoittautuvat täysin vääränlaisiksi, kun aluetta lähtee tarkastamaan paikan päälle. Ilmakuvat eivät tarjoa valmista aarrekarttaa parhaiden sieniheinikkojen luokse, mutta kylläkin suurta apua sienestäjälle, joka on valmis kehittämään tietämystään yrityksen ja erehdyksen kautta.

9
Tämän viestiketjun yläosassa on pienimuotoinen kysely, johon toivon vastauksia mahdollisimman monilta. Valitkaa vaihtoehto, joka osuu likimain lähimmäksi omaa tilannettanne. Itse kunkin on välillä hyvä miettiä mielessään, kuinka paljon päihteitä loppujenlopuksi kuluukaan. Olisi myös mukavaa kuulla selostuksia siitä, kuinka pitkiä taukoja sientenkäytössänne yleensä pidätte ja mistä syystä.

Itse olen ollut lähemmäs vuoden käyttämättä, joka taitaa olla toistaiseksi pisin taukoaika sienten käytön aloittamisen jälkeen. Tuntuu, että vasta näin pitkän tauottamisen jälkeen käytännöllisimmät vaikutukset pääsevät kunnolla esiin ja tripeiltä mukaan tarttunut turha hölynpöly alkaa häivyttäytyä oleellisempien asioiden tieltä. Vaikka olo ei ole ollut missään vaiheessa pidempiä aikoja sekava, niin selkeytyneisyys on lisääntynyt tauon aikana ja sientenkäytöstä kieltäytyminen on muutenkin tuntunut äärimmäisen hyödylliseltä.

Tämän syksyn suippumadonlakkisatoa tulen todennäköisesti maistelemaan, mutta tällä hetkellä mielenkiintoni koskee lähinnä pienempiä annoksia.

10
Minulle psilosybiinisienten tärkeimpiä vaikutuksia on ollut se, että niiden aiheuttamat kokemukset ovat kannustaneet minua tekemään käytännön muutoksia arkielämääni - pysyvästi. Sienten aiheuttama päihtymystila on lyhytkestoista, mutta sen innoittamana on mahdollista saattaa psykedeelisiä piirteitä jokapäiväiseen elämään pitkäjaksoisemmin.

Tähän viestiketjuun voisimme siis listata parhaaksi kokemiamme sienten vaikutuksia ja tapoja, joilla olemme näitä vaikutuksia saavuttaneet muin keinoin ilman sienipäihtymystä. Voin näyttää esimerkkiä:

Ajatteleminen laajemmassa perspektiivissä
Sienet ovat auttaneet minua näkemään asioita sekä laajemmassa että myös yksityiskohtaisemmassa mittakaavassa. Tämä on helpottanut kokonaisvaltaisesti koko elämäni ylläpitämistä, sillä näkökulmiin liikaa kiinnittäytymättömänä on helpompi reagoida asioihin maltillisemmin ja siten saavuttaa vakaammin tavoitteitaan.

Tätä vaikutusta olen saavuttanut selvin päin pääasiallisesti meditoimalla, eli istumalla/makaamalla hiljaa paikallani. Meditaatio on auttanut irtautumaan tavanmukaisista ajattelumalleista ja vapauttanut mieltäni kiinnittymään mielenkiintoisempiin vaihtoehtoihin.

Vahvuudentunne kehossa
Sienet ovat saaneet minut usein havahtumaan ihmetykseen siitä, kuinka eriskummallinen työväline ihmiskehoni onkaan. On tuntunut häkellyttävältä, kuinka suurella voimalla voinkin vaikuttaa ympäristööni pelkästään itselläni.

Tätä tunnetta olen saavuttanut vielä paljon vahvemmassa muodossa sillä, että olen aloittanut säännöllisen kuntoilun. Pyöräily, leuanvedot, punnerrukset, vatsalihasliikkeet, venyttely, jooga, uiminen, vaeltaminen, juokseminen ja monet muut harjoitteet ovat kaikki osaltaan tehneet hämmästyttävän vaikutuksen minuun sen suhteen, kuinka uskomaton voima kätkeytyykin elimistööni. Omalla kuntoilullani uudelleenmuodostan kehoani jatkuvasti parempaan suuntaan sekä toiminnallisesti, että myös kauneudellisesti.

Rauhoittuminen
Elämme aikaa, jolloin ärsyketulva on suurten kaupunkien ja sähköisen median johdosta moninkertaisesti suurempaa, kuin edelliselläkään vuosisadalla. Tämän johdosta ihmisissä esiintyy entistä enemmän piirteitä, joita tulkitaan keskittymishäiriöinä. Kaupunkilaislapsena sain suurta lohtua sienistä, kun niiden vaikutuksen alaisena koin jo ensimmäisten kokemusten aikana äärimmäisen poikkeuksellista tyyneyttä ja mielenrauhaa, jollaista en tiennyt olevan olemassakaan.

Tätä olen saavuttanut äärimmäisen tehokkaasti ilman sieniä kummallakin aikaisemmissa esimerkeissä mainitsemillani toimintatavoilla: liikuttamalla ja liikuttamatta kehoani. Kuntoilu ja meditaatio toimivat täydellisinä tasapainottajina toisilleen, kun tarkoituksenani on löytää kehollista tasapainoa.


Koen näiden tapojen tervehdyttäneen minua ihmisenä helpottaen toimintaani nimenomaan arkisessa aherruksessa pitäen minut äärimmäisen onnellisena. Koen näin oloni paljon kokonaisemmaksi.

Parasta tässä on se, ettei laskuja ole luvassa, vaan tämä sisäsyntyinen päihtymystilani on paljon pysyvämpää, kuin yksikään sienitrippini.


Oletko sinä tavoitellut sienten positiivisia vaikutuksia selvinpäin? Jos olet, niin miten? Jos et, niin miksi et? Olisi mukavaa jos tästä aiheesta syntyisi keskustelua edes kommenttien muodossa, joten nyt rohkeasti naputtelemaan viestiä, jos tämä herätti jakamisen arvoisia ajatuksia!

11
Oli muutes yön kuivattamisen aikana tullut sienistä pihalle kiva matoarmeija, taidan jatkossakin kuivattaa kun ei kiehdo ajatus että olisi tullut syötyä kaikki nuo mönkiäiset!  :-X

Noh noh, ollaanpas sitä nirsoja! Hyvät lisäravinteet niistä vain irtoaa, eivätkä yleensä edes maistu ollenkaan. Kyllä niitä toukkia jää valtavat määrät ulkoa kerättyihin sieniin kuivausprosessinkin yhteydessä.

12
Lakki on 3-7 cm leveä, kupera tai laajasti kupera. Vanhemmilla itiöemillä lähestulkoon tasainen. Harmaa tai sinertävän harmaa, keskikohouma tummempi. Keskikohouma aavistuksen suomuinen.

Heltat ovat tiheässä, eivät kiinnittyneenä jalkaan. Kermanväriset, jotka itiöiden kehittyessä muuttuvat lohenpunaisiksi tai vaaleanpunaisiksi.

Jalka 4-10 cm pitkä ja 0,2-0,6 cm paksu. Vaalea tai vaaleanharmaa, sinertyy usein vaurioituneista kohdista ja tyvestä.

Itiölaskeuma vaaleanpunainen.

Eräiden mittausten mukaan
kuivattu sieni on sisältänyt
n. 0,21-0,35 prosenttia
psilosybiiniä ja 0,011-0,05
prosenttia psilosiiniä.

13
Googlesta löytyy paljon tietoa ja YouTubesta videoita hakusanalla sienikoira. Kirjastoista löytyy myös Koiran kantarelliopas (kirjoittanut Anders Hallgren), joka opastaa ihmisen parhaan ystävän kouluttamiseen sieniapajille. Pitänee tutustua aiheeseen tarkemmin, jos puoliso saa joskus toteutettua koiranhankintahaaveensa. Voin oikein hyvin kuvitella itseni hokemaan pitkässä heinikossa hurtalle käskyä: "etsi semi!"

Sienikoira Easy

14
Reunuskirjohelttaa on yleensä mahdotonta erottaa varmasti pelkän ulkonäön perusteella monista muista kirjoheltoista, joten liitäthän tunnistuspyyntöösi kuvan myös itiölaskeuman väristä hyvin valaistuna.

15
Suippumadonlakki / Suippumadonlakkihavainnot 2010
« : Heinäkuu 27, 2010, 15:52 »
[smg id=87]
(klikkaa kuva suuremmaksi)

Oulussa 27. heinäkuuta, vaikka lämpötila olikin bongaushetkellä 30 celsiuksen tiennoolla. Muutamana menneenä päivänä lämpötila ei noussut päivälläkään paljoa yli 15 asteen, mikä lienee mahdollistanut näinkin aikaisen esiintymisen. Kuvan itiöemä oli ainoa täysikasvuinen lajinsa edustaja paikan päällä, pienokaisiakin näkyi vain kolme kappaletta tämän yllättäjän vieressä.
Lajia esiintyy vielä erittäin harvakseltaan, joten sen etsiminen näin aikaisin tuottaa enemmän haittaa sienen kasvumaaperälle kuin hyötyä sienestäjälle. Jos sientä aikoo kerätä, kannattaa sitä ryhtyä harrastamaan vasta elokuun loppupuolella, jolloin lajia yleensä esiintyy runsaasti koko Suomessa.

Sivuja: 1 2 3