Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mädi

Sivuja: 1 2
1
Tietoa kasvattamisesta / ÄmpäriTek idea
« : Maaliskuu 17, 2013, 20:56 »
Olen tässä suunnitellut mielessäni seuraavanlaista tekniikkaa.

1. Kasvualusta tehdään suoraan loppulliseen materiaaliin. Eli sekoitetaan jyviä, vermikuliittia, kookoskuitua, kahvia ja kipsiä sopivassa suhteessa. Jyvät keitetään, sekoitetaan muuhun materiaaliin ja laitetaan 5 litran pusseina painekeittimeen ja steriloidaan. Inokuloidaan nesteviljelmällä ja laitetaan kolonisoitumaan.

Ja tässä tulee homman ydin:

2. Kun noin kolmasosa on kolonisoitunut, kasvualusta sekoitetaan ja murustellaan pussin sisällä. Seuraavaksi valitaan sopivan muotoinen astia, tässä tapauksessa leikattu ämpäri. Pussi laitetaan tiivisti astiaan, nyt rihmasto kasvaa sen muotoiseksi. Kun rihmasto on valmis, leikataan vain pussin yläosa pois ja kasvualusta on valmiina muovilla reunustettuna astiassaan.

Tälläinen yksinkertaistettu ja mahdollisimman vähän välivaiheita.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2


2
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Unikot
« : Elokuu 01, 2012, 13:44 »
Tästä ei taida olla ketjua, joten aloitetaampa tämä.

Viime kesänä tuli tälläisiä jättikotia, joista sai hienoja kuivakukka-asetelmia.

[smg id=2495]

Nyt on ollut erittäin huono kesä, kodat jäävät melko pieniksi, muutaman sentin paksuisiksi. Kai niistäkin jotain koristeita saa tehtyä. Toivottavasti tulisi aurinkoa vielä reippaammin.

[smg id=2494]
 

3
Toimisto / Asiallinen vastaaminen siententunnistusketjuissa
« : Syyskuu 22, 2011, 11:38 »
Viime aikoina olen havainnut erikoista vastailua tunnistustehtäviin. Toivottavaa olisi sopiva kielenkäyttö. Lähinnä neuvoa, mikä meni pieleen, eikä vinoilla. Kysyjät ovat useissa tapauksissa juuri tulleet foorumille ja ei ole kovin mukava vastaanotto, jos heti naureskellaan.

4
Tätä voi kokeilla, jos asutte maalla tai pääsette vastaavaan ympäristöön, missä ei ole ulkopuolista hälyä. Yöllä varsin hauska kokemus on sammuttaa kaikki mahdolliset sähkölaitteet asunnosta. Ne kun yleensä ovat päällä hurisemassa ja humisemassa, niin yhtäkkiä onkin ihan outo fiilis. Luonnossakin on melkeimpä aina jotain hälyääniä, joten tämä onnistuu parhaiten sisällä. Sitten vain istumaan ja kuuntelemaan hiljaisuutta. En tiedä miten tämä onnistuisi seurassa, mutta yksin ainakin.

5
Muu sienikeskustelu / Pidätkö ruokasienistä?
« : Syyskuu 08, 2011, 13:54 »
Selvitetäänpä tälläistä asiaa. Se, että pitää taikasienistä ei tarkoita, että pitää ruokasienistä.

6
Vapaa aihe / Käyttäjien ikä
« : Syyskuu 02, 2011, 08:52 »
Ajattelin kysellä käyttäjien ikäjakaumaa, kun chatissa niin ehdoteltiin. Vastaaminen vapaaehtoista. Kuitenkin mikäli vastaat, vastaathan totuudenmukaisesti. Vastaaminen on anonyymiä, kukaan ei näe kuka äänesti mitä.

7
Suippumadonlakki / Suippumadonlakkihavainnot 2011
« : Heinäkuu 02, 2011, 22:38 »
Eipä ole vielä ajankohtaista, mutta laitan ketjun valmiiksi tulevaa toivottavasti runsasta sienisyksyä varten.  :)

8
Tietoa kasvattamisesta / Jyvien nestepitoisuus ja keittoajat
« : Tammikuu 27, 2011, 16:32 »
Tein hieman tutkimusta ruisjyvien nestepitoisuuksista ja keittoajoista. Tämä ensimmäinen mittaus on tehty pelkällä keittämisellä ilman liottamista. Jyvät on punnittu märkinä ja kuivatuksen jälkeen punnittu uudelleen, jotta nestepitoisuus on saatu laskettua. Keittoaika on laskettu kiehumisen alkamisesta. Kiehumisen alkamiseen kului aikaa 35 minuuttia.

Taulukko mittauksista
[smg id=685]

Nestepitoisuus suhteessa keittoaikaan
[smg id=686]

Kuva jyvistä eri keittoaikojen jälkeen
[smg id=687]

Yhteenveto


Stamets suosittelee kirjassaan jyvien optimaaliseksi nestepitoisuudeksi 50%. Itse suosin jopa hieman korkeampaa, noin 55% nestepitoisuutta. Nestepitoisuutta nostettessa myös haljenneiden jyvien määrä lisääntyy.

Jyvät keräävät keittämisen alussa suurimman osan nesteestä, jonka jälkeen nesteen kertyminen hidastuu. Taulukon mukaan keittoajan tulisi siis olla noin 20-40 minuuttia, kokonaisajan näin ollen lähempänä tuntia. Kokonaisaika tietysti vaihtelee erikokoisten vesi- ja jyvämäärien ja veden aloituslämpötilan johdosta.

Tarkoitus olisi tehdä tulevaisuudessa vastaava tutkimus eri liotusaikojen kanssa. Mahdollisesti myös kauran- ja vehnänjyvillä.

9
Tietoa kasvattamisesta / Pollen paras -lanta kasvualustana
« : Syyskuu 13, 2010, 17:18 »
Alkuinfo

Koska kaikille ei ole helposti saatavilla hevosenlantaa, teki eräs tuttuni kokeilun Pollen paras -rumpukompostoidulla turvepohjaisella hevosenlannalla. Lantaa myydään 40kg säkeissä reilun 10 euron hintaan.

Lanta käytettiin sekoitettuna erilaisiin yhdistelmiin suoraan säkistä mitenkään käsittelemättä, tai huuhtelematta ja pastöroitiin vesihauteessa (60-70 asteessa) noin 2-3 tuntia.

Kaikki seokset inokuloitiin Psilocybe cubensis 'Cambodian' rihmastolla kasvatettuna ruisjyviin, noin suhteella 1:2. Kanta oli eristetty, joskaan ei paras mahdollinen, mutta antaa vertailukelpoisen tuloksen. Kasvualustat laitettiin kasvihuoneterraarioon nesteyttämättä, ainoastaan reilusti sumutellen kasvatustilaan laitettaessa. Ylläpitona automaattinen järjestelmä, ainoastaan kevyt sumutus päivän-parin välein tarkkailun yhteydessä.

[smg id=344]

Testit

Ensimmäinen kasvualusta tehtiin pelkkään Pollen paras -lantaan. Koostumus oli todella mutamainen, sekä suhteellisen tiivis, joten odotukset eivät olleet korkealla. Kolonisoituminen oli hidasta, mutta liki 3,5 viikon odotuksen jälkeen rihmasto saatiin kasvatustilaan, jossa se pinnasikin nopeasti, alle viikossa. Tulokset eivät olleet kovinkaan mainittavia, pinset oli heikko, mutta sienet keskikokoista suurempia.

[smg id=342]

Toinen kasvualusta tehtiin Pollen paras/vermikuliitti -sekoitukseen suhteella 50/50. Kasvualustan rakenne oli huomattavasti parempi ja kolonisoituminen oli nopeampaa. Viikkoa myöhemmin tehdyt kasvualustat tuottivat satoa miltei viikkoa aikaisemmin edellistä. Pinset oli loistava ja sienet tyydyttävän kokoisia.

[smg id=307]

Kolmanteen kokeiluun kasvualustaan lisättiin kookoskuitua. Käytettiin suhdetta Pollen paras/vermikuliitti/kookoskuitu 40/40/20. Kolonisoitumisnopeus oli samaa luokkaa kuin edellisellä. Pinset oli hyvä ja sienet hieman suurempia, mutta se johtunee aavistuksen paksummasta kasvualustasta. Kokonaisaika oli samaa luokkaa edellisen kanssa. Suurta eroa ei kookoskuidun lisääminen tehnyt.

[smg id=343]

Johtopäätökset

Pollen paras -lanta soveltuu erinomaisesti kasvatuskäyttöön, kunhan sen tekstuuria parannetaan sekoittamalla siihen jotain kuohkeampaa ainetta. Se on helppo vaihtoehto lannan keräämiselle ja käsittelemiselle. Sitä saa valmiiksi hienonnettuna säkeissä. Pakkauskoko on melko suuri. Lannalle se silti haisee, joten kerrostaloyksiöön varauksella.

10
Laki ja päihdepolitiikka / Lääkeluettelo + liitteet
« : Syyskuu 04, 2010, 07:32 »
Lähinnä liite 2 voi tulla tarpeeseen, kun miettii tilaako jotain yrttiä tms. ulkomailta.

Liite 1 Lääkeluettelon aineet
[smg id=270 type=av]

Liite 1 A Lääkeluettelon aineet, liite 1 A Design huumeet
[smg id=271 type=av]

Liite 2 Lääkeluettelon rohdokset
[smg id=272 type=av]

Lääkeluettelo

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus on lääkelain (395/87) 83 §:n nojalla laatinut lääkeluettelon, joka on ohjeellinen luettelo lääkkeiksi luettavista aineista. Luettelo ei ole tyhjentävä. Lääkeluettelosta annetun päätöksen 1095/2009 1 §:n mukaan lääkkeitä ovat päätöksen liitteissä 1 ja 1 A luetellut aineet, niiden suolat ja esterit. Lääkkeiksi voidaan katsoa myös päätöksen liitteessä 2 luetellut rohdokset. Lääkeluettelo päätös sisältää luettelon ei-lääkkeellisessä käytössä olevista aineista, jotka vaikutuksen perusteella ovat rinnastettavissa lääkemääräyksellä toimitettaviin lääkkeisiin. Lääkeluettelo ei enää sisällä liitettä 3  vuorokausiannoksen ylittävät vitamiini- ja kivennäisaineet.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen päätös lääkeluettelosta (1095/2009)
astuu voimaan 1.1.2010. Samalla Lääkelaitoksen päätös (1179/2006) lakkaa olemasta voimassa.

http://www.fimea.fi/laakealan_toimijat/luokittelu/laakeluettelo

11
Sienigalleria / Eristetty kanta
« : Elokuu 29, 2010, 20:15 »
Ajattelin jakaa tämän kuvan, mistä näkee hienosti eristetyn kannan kasvutavan agar-viljelmässä. Kasvu on samanlaista joka suuntaan.

[smg id=212]

12
Tietoa kasvattamisesta / Kasvattajakysely 2010
« : Elokuu 20, 2010, 23:33 »
Olen valmistellut nettipohjaista kyselyä sienten kasvattajille. Kysely toteutetaan LimeSurvey-alustalla anonyymisti. Tuloksista tulee kattava selvitys ja johtopäätökset. Tarkoitus on kartoittaa kasvattajien tekniikoita ja tavoitteita. Sen perusteella saamme paremman kuvan kasvatustoiminnasta. Tuloksia voimme käyttää sivuston kehittämisessä ja Hullu mykologi -oppaan kehitystyössä. Kyselyn arvioitu valmistumisajankohta on lokakuu.

Nyt voit auttaa kyselyn teossa keksimällä kysymyksiä, mitä kysytään kasvattajilta. En takaa, että kaikki ehdotetun kysymykset tulevat kyselyyn. Apua on jo muutamastakin kysymyksestä, mutta jos jaksatte kirjoittaa tajunnanvirtaa useamman kysymyksen verran, on siitä apua. Tämä auttaa huomaamaan kysymyksiä, mitä itse en ole tullut ajatelleeksi. Kysymysten vastausvaihtoehtoja ei tarvitse tehdä - teen ne itse.

Voit vastata tähän ketjuun tai lähettää yksityisviestin.

Esimerkki:
- Kuinka kauan olet kasvattanut?
- Miten käsittelen kasvualustan?
- Mitä tekniikoita olet kokeillut?
- Kuinka suuri on suurin yksittäinen satosi yhdestä kasvualustasta?

13
Tänne laitetaan kaikki muihin ketjuihin kuulumattomat tunnistuspyynnöt.

14
Syksyn lähestyessä olen herkutellut ajatuksella aloittaa sienten kasvupaikkojen kartoittamisen. Tämä tarkoittaa käytännössä GPS-paikantimen mukana pitämistä ja sienten kuvaamista sieniretkillä. Kotona yhdistän tulokset saaden kuvallisen kasvupaikkakartan. Siitä lienee apua tulevaisuudessa sienten metsästämiseen ja lajien kasvuolosuhteiden ymmärtämiseen.

Gps paikannin maksaa reilun kolme kymppiä. Esim. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=45132 .

15
Sienigalleria / Timelapse
« : Elokuu 03, 2010, 19:55 »
Pari vanhempaa timelapsea.

GT 1_3.avi

TimeLapse2.avi

Sivuja: 1 2