Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - syväluoto

Sivuja: 1 2 3 ... 8
1
Simultaneous Production of Psilocybin and a Cocktail of β-Carboline Monoamine Oxidase Inhibitors in 'Magic' Mushrooms
Chemistry. 2019 Nov 14. doi: 10.1002/chem.201904363. [Epub ahead of print]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31729089/

Yritin vähän selailla, että oliko löydetty hivenmääriä vaiko ihan vaikuttavia määriä mutta ei nyt osunut silmään.

2
Vuonna 1973 Toivakan kirkon kattoon valmistui maalaukset, joissa esiintyy hippijeesus ja sieniä. Yritin katsoa, että mitähän tuo 1 Moos. 8:21 viittaus sanoo, mutta en oikein osannut muodostaa yhteyttä kuvan ja tekstin välille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toivakan_kirkko

3
Miksi ei saa tutkia näitä kaverin kanssa, miksi kerroitte kasvattavanne?
Mikäli tämä oli osoitettu minulle, niin väärinymmärrysten välttämiseksi täsmennän, että minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Minulla on nämä asiakirjat hallussani sen takia, että tuntemani henkilö oli käynyt käräjäoikeudessa tutustumassa useisiin eri tuomioihin ja oli bongannut tämän siinä samalla ja välitti valokuvat minulle, koska arveli minulla olevan niille käyttöä oikeuskäytännöistä laajemminkin kiinnostuneena henkilönä.

4
Jos lainsäädännön lisäksi kiinnostaa myös oikeuskäytäntö, niin tässä liittenä olevissa kuvissa tuore tuomio itiöiden tilaamisesta.

5
Muu sienikeskustelu / Vs: Taikasienet julkisuudessa
« : Heinäkuu 24, 2017, 12:52 »
Harvakseltaan tapahtuvan postailuni takia en nyt taas muista, että oliko tämä oikea ketju postailla tällaisia kulttuuriaarteita. Jostain syystä sain tänään fläsärin Final Sieni pelistä. Kultaiset muistot vuosituhannenvaihteen yläasteajoista kun pelattiin kotimaisia pikkupelejä.

https://www.youtube.com/watch?v=iwWXzFiPH-c

6
Muu sienikeskustelu / Vs: Sieniaiheinen kirjallisuus
« : Joulukuu 28, 2016, 16:50 »
Verkon silmässä on julkaistu vuonna 2005, eli Tie² ei tule kyseeseen. Trippi.infon alla olleet psyvault ja taikasieniforum aloitti kai syksyllä 2005, joten ehkä kyseessä on olleet vielä aiemmat forumit http://psyvault.net/viewtopic.php?f=5&t=1192

Mutta ihan jännää tekstiä tuo LD50 :D

Varjokirjastosta löytyy myös tällainen Urbaani sieniopas http://www.neirol.fi/Kirjat/5688412-Urbaani_sieniopas/5688412.html
En ole itse lukenut, joten paha sanoa mitään. Kustantajan esittelyteksti on kuitenkin ihan mielenkiintoinen.

7
Muu sienikeskustelu / Vs: Taikasienet julkisuudessa
« : Marraskuu 16, 2016, 10:47 »
Huumaavien sienten kerääjät riesana eläintilalla – edes kaksinkertainen sähköaita ei pidättele: "Olemme hätistelleet pois" - Keski-Uusimaa 15.11.2016
http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/455147-huumaavien-sienten-keraajat-riesana-elaintilalla-edes-kaksinkertainen-sahkoaita-ei

"Psilosybiinisienistä kiinnostuneille löytyy verkosta suomenkielinen keskustelufoorumi, jossa on yli 3 300 jäsentä."

8
Muu sienikeskustelu / Vs: Taikasienet julkisuudessa
« : Toukokuu 20, 2016, 10:53 »
Voi jukupätkä, mistä näitä eksoottisia psiolsiinia ja psilosybaania saa tilata?

KP24: Huumesienen ostaja sakkoihin
http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=412521

9
Muu sienikeskustelu / Vs: Taikasienet julkisuudessa
« : Helmikuu 28, 2016, 10:11 »
Tuossa vastikään alkoi uusi tuotantokausi X-Filesiä. Jaksossa E10E05 Mulder vetää psilosybiinit voidaakseen kommunikoida kuoleman rajalla olevan itsemurhapommittajan kanssa. Aika kieliposkella meininkiä, eikä kehtaa suositella. Kakkos jaksossa oli myös Dr. Sanjay ja toinen kaveri nimeltä Gupta -> viittaus hatsiohjelmia tehneeseen Dr. Sanjay Guptaan. Kai tuo on jonkinlaista ajankuvaa tuollainen stoner kulttuurin kosiskelu.

10
Sanomamielessä tarkoituksena on alleviivata, kuinka tekopyhää kolminaismoralismia jaottelu huumeisiin, päihteisiin ja lääkkeisiin on.

Missä tämä jaottelu oikeastaan näkyy vai onko se vahvimpana tarkastelijan silmissä? Huumeisiin ja päihteisiin jaottelu on toki olemassa ihan lainsäädännön tasolla ja sen kaksinaismoralismia en kiellä mutta lääkkeiden ja huumeiden välistä rajaa ei mielestäni kylläkään ole ollenkaan samalla tavalla ns. systeemiin rakennettu. Sairaaloissa monesti löytyy ihan huumelista nimellä huumaavien lääkkeiden käytön tarkkailuun listat ja ihan jo YK sopimuksissa on huumausaineita jaoteltu eri luokkiin sen perusteella, onko niillä siihen aikaan katsottu olevan lääkinnällistä käyttöä. Toisaalta ensisijaisesti huumausaineeksi luokiteltua kannabista on mahdollista saada lääkkeeksi.

Pointtina siis että itse en jotenkin näe että lääkkeen ja huumeen ero olisi jotenkin yhteiskunnan taholta yhtä vääristynyt kuin huumeen ja päihteen erottelussa. Huumeen ja päihteen käyttötarkoitus on sama mutta lääkkeen ja huumeen käyttötarkoitus on eri, vaikka toki todellisuus aina välillä näitä määritelmiä pakenee. Vaikka siirryttäisiin käsittelemään huumeita kuten alkoholia ja tupakkaa niin mielestäni olisi edelleen järkevää tehdä ero lääkärin tarpeelliseksi katsoman hoidon ja täysin itsenäisen milloin minkäkin käytön välille. Edelleen olisi kontekstiriippuvaista puhutaanko lääkkeestä vai päihteestä. Ja tietysti nytkin on ensisijaisesti huumeeksi miellettäviä aineita, joilla olisi lääkekäyttöä mutta historian oikkujen takia ne eivät vielä ole siihen tarkoitukseen hyväksyttyjä. Mutta mielestäni lääkevalmisteelta tuleekin vaatia lääketieteellinen näyttö ennen kuin se voidaan ottaa osaksi virallista sairaanhoitoa, oli kyse kuinka lupaavasta ihmelääkkeestä tahansa.

Ehkä laajemmille kansan joukoille voi olla epäselvää että farmakologisilta ominaisuuksiltaan ensisijaisesti lääkkeet eivät monesti juuri eroa ensisijaisesti päihteistä/huumeista. Tosin lääkkeiden väärinkäyttö ja sen kritisointi että jotkin hoidot nojaavat liikaa lääkkeisiin on säännöllisesti framilla ja harvalle varmaan tulee yllätyksenä että lääkkeillä voi väärinkäytettynä olla päihdyttävä vaikutus tai yhtä vakavia sivuvaikutuksia kuin päihteillä. Toisaalta en usko että tällainen opas sitten taas tavoittaisi sitä kohdeyleisöä, joka on vielä jotenkin täysin pumpulissa sen suhteen että kipulääkkeinä käytetään heroiiniin verrattavia aineita ja meidän mummin kipulaastarissa onkin itseasiassa ihan samaa ainetta mitä ne halvatun narkkarit piikittää. Voisin kuvitella että tämän oppaan löytäisivät ensisijaisesti kuitenkin lääkevalmisteiden päihdekäyttäjät tai sen kokeilemisesta kiinnostuneet. Sille kohderyhmälle tuota sanomaa tuskin tarvitsee erityisesti saarnata, jos ei nyt siinä mielessä että eivät kuvittele lääkkeiden olevan haitattomia päihteitä, koska ne ovat lääkkeitä. Toisaalta taas en usko että kannattaa lähestyä poliittisia päättäjiä ja päihdevalistusorganisaatioita käyttäjille suunnatulla materiaalilla. Jos tarkoituksesi on vedota yhteisöön joukkoistamismielessä, eli motivoida jäseniä antamaan työpanosta, niin ehkä olisi tarpeellista avata enemmän ajatteluasi tällaisen oppaan tarpeellisuudesta ja toivotusta vaikutuksesta, eli mitä oletetaan annetulla työpanoksella saavutettavan. Mikä on se konkreettinen muutos, jota tavoittelet?

Lisäksi ehkä hieman mietityttää että vaikka lyhyen keskustelun perusteella on aiemmin ollut selvä konsensus ettei tätä forumia tarvitse sensuroida muiden päihteiden osalta, niin jotenkin ajatuksen tasolla tämä on jo aika kaukana psilosybiini.infon konseptista. Tarkoitukseni ei ole ehdottaa, etteikö tällaista saisi täällä puuhailla, mutta jos tällainen tuotos sitten leviää psilosybiini.info yhteisön tuotoksena, niin en tiedä luoko se sitten toivottavia mielikuvia yhteisöstä.

11
Muu sienikeskustelu / Vs: Taikasienet julkisuudessa
« : Syyskuu 19, 2015, 22:46 »
Luin uuden Amorphis-kirjan ja siinä oli maininta kun olivat juoneet taikasieniteetä jollain kiertueella aikoja sitten ja sitten trippailleet.
Pystytkö viittaamaan sivunumeroon kun ei ihan nappais koko kirjaa lukea?

14
Vapaa aihe / Vs: Dokkarit.
« : Toukokuu 19, 2015, 01:28 »
Prisma: Sienien taika
http://areena.yle.fi/1-2208280

Pari päivää enää katsottavissa. Ei varmaan kauheasti uutta mikroskooppisen tutkimuksen asiantuntijoille mutta kohdeyleisölle varmasti ihan sivistävä.

15
Tuloksia ei koskaan tullut nähtäväksi. Olisihan tuo ollut kiva nähdä että minkälaiseen materiaalin yhteisö tuli kontribuoineeksi.

Sivuja: 1 2 3 ... 8