Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - psilonautti

Sivuja: 1 2
1
intoilija: ei ole kummankaan postauksen kuvissa suippumadonlakkeja. Vääriä värejä ja muotoja. Ensimmäisen postauksen sienistä en osaa tarkemmin sanoa, toisessa kenties jotain hiippoja.

2
Pernaränni: Saattaa siellä oikeitakin olla mutta kuva on todella huono tunnistamista ajatellen, kannattaisi edes levittää sienet erilleen niin ei tarvitse arvailla myyttisen kasan tarlempaa sisältöä.

3
Fairytale: eivät ole suippumadonlakkeja, jalka on liian jykevä minun silmääni ja sen sekä lakin tekstuuri ei näytä oikealta. Myös värit ja muoto ovat hiukan kyseenalaisia. Tarkempaa tunnistusta lajista en valitettavasti osaa antaa. Eikun vaan uutta yritystä, vielä ehtii! Tervetuloa!

4
Niitty: ei ole suippumadonlakkeja. Oikeastaan mikään muu kuin lakin muoto ei täsmää, ja sekin on vähän sinnepäin. Tarkempaa tunnistusta lajin suhteen en osaa antaa. Niinkuin sanoit itsekin epäileväsi, kasvupaikka on outo, tai tarkemmin sanottuna täysin väärä. Suosittelen menemään otollisemmille kasvupaikoille ja eikun uutta yritystä!

5
Kuinka pian spotille kannattaa palata, jos on poiminut kaikki pipot mitä löytyi?

Sanoisin että 4-7 päivää, mielummin lähempänä tuota seitsemää.

6
Taikadal: sinnikäs yrittäminen ja aiheeseen perehtyminen palkitaan, suippumadonlakkeja ovat! Onnittelut löydöstä!

Kannattaa tutkia ensimmäinen löytö läpikotaisin niin jää vielä paremmin mieleen, helpottaa tulevia tunnistamisia.

7
Taikadal: ei ole suippumadonlakki, värit ja tekstuuri näyttävät väärille. Myöskin nänni näyttäisi uupuvan.

8
Mafallda: Kuva on huonontunnistuskuvaksi, ei meinaa saada selvää joten ei voi sanoa. Osassa ainakin olen näkevinäni oikeita piirteitä mutta tuosta kuvasta en uskalla sanoa varmaksi. Suosittelen että otat paremman kuvan, enemmän valoa ainakin tarvitsee.

9
Avatanen: Ei ainakaan suippumadonlakkeja. Värit ja muoto ovat vääriä. Uutta yritystä kehiin vaan! Tervetuloa!

10
ROLLO19: Eivät ole suippumadonlakkeja. Väri on väärä ja jalkakaan ei näyttäisi täsmäävän. Tunnuspiirteet ja kasvupaikat kertauksen alle ja uutta yritystä kehiin! Tervetuloa!

11
Sienimarkku: Kyllä sinulla näyttäisi olevan siinä suippumadonlakkeja. Onnittelut löydöstä ja tervetuloa!

12
Hoad: linkkisi ei toimi

13
Rumahiski: Valitettavasti huti tuli, eivät ole suippumadonlakkeja. Tunnusmerkit seuraavalle kerralle tarkemmin haltuun vaikkapa valokuvausopasta lueskelemalla ja uutta yritystä kehiin vaan! Tarkempaa tunnistusta lajista en valitettavasti osaa antaa. Ja tervetuloa joukkoon!

14
Randy Marsh: Suurin osa suippumadonlakkeja! Ensimmäisen postauksesi toisiksi alimmassa kuvassa tuli huti. Kuvassa ei ole suippumadonlakkeja, saattaisivat olla jotain kirjohelttoja. Neljännessä kuvassa viides sieni vasemmalta sekä ihan oikeassa reunassa oleva sieni ovat molemmat hiukan kuivahtaneita joten en henkilökohtaisesti uskalla satavarmaksi sanoa kuvien perusteella. Oikeita piirteitä on kyllä nähtävissä mutta kuivuneista sienistä useimmiten on vaikea/mahdoton varmuudella tunnistaa joten tämä pätee myös toisen postauksen sieniin jotka ovat kuivuneet liikaa varman tunnistuksen antamiseksi. Muuten ekan postauksen kuvissa näyttäisi olevan suippumadonlakkeja joten onnittelut lienevät paikallaan!

15
Sienipsykoosi: Pari viimesyksyn hyvinkin antoisaa spottia myllättiin traktorilla kauden lopussa ja tänä vuonna ei ole näkynyt liiemmin nurmilauhaa eikä sieniäkään kyseisillä paikoilla, kahta tai kolmea yksilöä lukuunottamatta. Ei voi hyvänä päivänäkään silti verrata sienten määrää siihen mitä siellä ennen mylläystä oli.

Todennäköisesti kannattaa katsella uusia spotteja ja ehkä kauden lopussa käydä vilkaisemassa myllättyjä paikkoja uudestaan, josko olisi minkäänlaista muutosta tapahtunut.

Voin olla väärässä mutta yleensä peltoja pidetään kesannolla joka toinen tai kolmas vuosi. Joku paremmin maataloushommista tietävä korjatkoon. 😄

Sivuja: 1 2