Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fastforward2

Sivuja: [1]
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Kesäkuu 05, 2019, 13:46 »
Tein kyllä puhdasviljelmästä työntelemällä siirrotussilmukalla paloja noukittuna petrimaljalta. Ovat voineet jäädä pinnalle suurin osa rihmastosta, mutta luulisi menevän vähän syvemmällekin. Kääntelin vielä purnukoita.

2 kk ja 2 vko on kulunut ja lopulta laitoin pari kakkua kasvamaan. Rapsutin kolonisoitumattoman osan pois. Muut purnukat vielä "kasvamassa" - vaikka kasvu on kokonaan pysähtynyt.

Toinen kakuista oli kuiva ja toinen märempi. Epäilenkin vähän, että pH on mennyt liian happamaksi.

[/quote]
Ite tein niin että keitin noin 10 minuuttia ja valutin veden ja hetken laitoin takas levylle ja sekotin niin isoin kosteus lähti. ravistitko rasiaa kun laitoit itiöt vai teitkö itiöruiskun? Mä tein omista printeistä niin että laitoin rasiaan ja raaputin sinne itiöt ja hyvin lähti.
[/quote]

2
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Sienten kasvatus ulkona
« : Huhtikuu 26, 2019, 13:33 »
Onko kukaan vielä kasvattanut ulkona? Tuloksia?

3
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Huhtikuu 10, 2019, 08:49 »
Miksihän vain pinta kolonisoituu? Onko pohjalla liian märkää. Kontaminaatio ei mahdollinen ja sama homma viidessä eri kakussa. Mistä tietää että olisi liian kosteaa se riisi. Voiko olla muita syitä?

4
Valitettavasti kaikki tuoksui makealle eli olivat kontaminoituneet jollakin villihiivalla. Popcorni-pohjaisessa substraatissa oli eniten oikeaa rihmastoa. Siitä nyt ei voi paljoakaan päätellä, kun kontaminaation määrä varmaan vaihteli purnukasta toiseen. Nyt uudet puhdasviljelmän kautta laitettu. Jospa niistä saisi mykologisia tutkimusnäytteitä mikroskopointiin.

Joo, laitoin tasapäisen teelusikallisen per desi substraattia - en mitannut pH:ta. Lisäksi laitoin yhteen ymppiin ammoniumfosfaattia testi mielessä - sientenhän pitäisi saada fosfaattiakin. Lisäksi se puskuroi. Kerron sitten tuloksista, jos eivät kontaminoidu.

5
Näin. Oli myös jotain nimenomaan tuosta tietystä serotoniinireseptorista. Ja psilosiini/psilosybiini on sen agonisti. Pointti oli, että se voi olla palautuvaa kuten muilla agonisteilla. Mutta tämä on spekulaatiota tietenkin, myös mm. siksi, ettei me olla jyrsijöitä, joilla elämänkulku on hyvinkin erilainen.

6
Kirjallisuutta löytyy noista serotonergisten lääkkeiden vaikutuksesta sydämen läppiin. Tämä sanoo, että se olisi palautuvaa (rotilla):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19609730

Tuolta löytyy lisää kirjallisuutta (similar articles oikealla ja haulla)...

7
Mielenkiintoista. Mikrodosettelu kiinnostaa kovasti muuten. Onko tähän mitään viitettä kirjallisuudessa?

8
Joo, laitoin tasapäisen teelusikallisen per desi substraattia - en mitannut pH:ta. Lisäksi laitoin yhteen ymppiin ammoniumfosfaattia testi mielessä - sientenhän pitäisi saada fosfaattiakin. Lisäksi se puskuroi. Kerron sitten tuloksista, jos eivät kontaminoidu.

9
Tänks. Laitan sitten vähän molempia - vajaa teelusikallinen molempia per desi varmaan passeli.

10
Kannattaako laittaa yleensä kipsiä vai kalsiumkarbonaattia, molempia vai ei kumpaakaan? Kuinka paljon per desi kakkua? (Jos kakussa on esim. riisiä tai vermikuliittia ja riisijaujoa).

Sivuja: [1]