Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - enomuumi

Sivuja: [1] 2
1
Osaatko vielä sanoa noin määriä mitä yhdellä printillä voisi nesteviljelmää saada aikaiseksi? Esim. 2x20ml ruiskua?
Eipä tuossa kait mitään rajaa ole. joka työvaiheessa on jonkinasteinen riski kontaminaatiolle. Jos ja kun kontaminaatio vältetään niin lisääntyminen käynnistyy hyvinkin pienestä ja jatkuu ravinteen ja tilan sallimissa rajoissa. Esim 500ml - joka olis tommoset 25x20ml - pitäisi olla ihan tehtävissä.

jälleen riippuu sitten asiasta ja säilytyspaikasta miten kontaminaatio riski kohoaa kun päiviä tulee lisää.

Tuossahan ei tapahdu minkäänasteista kannan valikointia tai eristämistä ( agar viljelmä petri maljassa)

2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihmaston jatkaminen...
« : Tammikuu 30, 2019, 12:10 »
Siemestäjä, Ideakonsultti ..
Onko projektista mitään raporttia/ noottia tms. jaettavaksi - olisi kiva kuulla onnistuiko vai failasiko (miksi)?

3
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« : Tammikuu 28, 2019, 00:16 »
Fsrea puh.nro. Itiötaidettahan minä siitä olisin tehnyt. Mutta palataan asiaan kunhan olen Onttoseen ollut yhteyksissä ja tiedän asiasta enemmän. Ja toinen koukero tässä jutussa on kun olin tilannut sen poikani osoitteeseen omalla nimellä. c/o siis. Poikani oli saanut kirjeen Poliisilta kirjeen jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä tulliylitarkastaja Mäkelään kuulusteluajankohdan sopimiseksi. Että tällee. Olkaahan varovaisia. Palataan asiaan!

Yv laitettu. Siinä rakentavampi osuus.

. tässä yleisempää  lapasen lyömistä omaan naamaani.   Ensiksi .. kiitos kokemusten jakamisesta.. näin voimme oppia ja kehittyä paremmiksi.

Mikä oli logiikkasi tilata cotraband tuotetta OMALLA nimelläsi POIKASI osoitteeseen? JOS tulli poimii niin molemmat joutuvat kuseen.. eli mitä kuvittelit saavuttavasi käyttämällä poikasi osoitetta oman nimesi kera ?!?

Vaikka kysymys saattaa tuntua vittuilula niin haluan oikeasti ymmärtää ajatus ja pääyöksentekoprosessisi.

Oma vaatimaton mielipiteeni on että on selvä että eri viranomaiset tarkkailevat tilannetta.. tulli ensisijaisena tässä tapauksessa. Oma ymmärrykseni on että koiria EI ole kolutettu havaitsemån itiölakeumia. VOIMMEKO tästä päätellä että tulli JOSSAINMÄÄRIN ( mikä % ?? ) läpivalaisee postia ja tutkii folio yms. Lähetykset?

Vai toivommeko että kyse on erityisen pätevästä virkailijasta joka syystä XX  sai kirjeen pysäytettyä?  JOS tämä on tapaus niin nostan hattua ko. Virkailijalle .. saa kommentoita .. lähdemme olettamasta että luette foorumeille kirjoitetut viestit.

....... edit lisäys...

Lisäystä edelliseen.. pahoitteluni ehkä turhan äänekkäästä meuhkaamisestani tai saarnaaminen vain patouman purkamiseksi.. viesti onnistui painamaan erästä turhautumisnappiani ja paine purkautui hiukan turhan räväkästi. Yritin pitäytyä asiallisessa tekstissä ja rakentavampi osuus lähetetty luottamuksella yv.

Fiilikseni on vähän kun näkisi perheen ajavan kuolonkolarin 80kmh .. kenelläkän ei ollut turvavöitä...  valtaava tunne on pöyristynyt tyrmistys ja miksi kysymys eri muodoissaan lähtee läpikäymään syitä miksi joku jättäisi turvavöiden käytön mainituissa nopeuksissa pois.

Halit ja pusut .. tsemppiä tilanteeseen ja maksimi panostus et voitto kotiin!!

4
Tervehdys ja tervetuloa Rakkaat ystäväni, hullut tiedemiehet, hajamieliset professorit, remontti reiskat, punaniskat, getto budjetilla toimivat ja muuten asiasta kiinnostuneet.

Yleisessä kysy vastaa ketjussa ilmaistiin huoli että viestien haku yhdestä megaketjusta on hyvin työlästä.
Koska diy / tsi projektit ovat hyvinkin selkeästi eroteltava kokonaisuus niin päätin avata tähän liittyville asioille oman ketjun 'lyhyille' kysymyksille, ohjeille, vinkeille, mistä tarvikkeita yms yms kysymyksille.

Pidemmät ja isommat projektit ansaitsevat varmastikkin oman langan keskustelulle.

Modet:  Koska tämän langan ajatus on kysymysten ja vastausten kautta koota pysyvämpää tietämystä ja ohjeita niin loin langan tänne " Tietoa " puolelle.

Riippuen omasta viitsimisestä.. saatan jopa yrittää linkittää tähän parhaita paloja. sekä muokata tähän ohjenuoraa tämän langan käytöstä.

OTSIKKO. oletusarvoisesti Aiheeseen tulee tämän ketjun nimi. Suosittelen ja toivon että muokkaat tuota otsikkoa sisältämään avain sanoja viestistäsi .. mielellään perusmuodossa vaikka tule huono suomi kieli .. tuo kuitenkin helpottaa hakutoiminnon käyttämistä ja tätä kautta viestien löytämistä.

Katsotaan löytyykö tälle tarvetta / käyttöä..

5

Siis.. tässäkin ketjussa kun painaa vastaa nappia niin aihe kenttään voi kirjoittaa kuvaavia vainsanoja loppuun..
Tuokin jo varmasti helpottaa tiedon hakemista

Joo.. monta pientä reikää helpottaa asiaa.. noista jää vaan aika ruma reuna joka vaatii työstöä josta syystä en maininnut. Joku sivuleikkuri tms tukevampi leikkausväline on minusta puukkoa parempi vaihtoehto muovin työstöön. (ei vättämättä niitä läskeimmillä kärjillä olevia vaikka nekin varmaan toimii.. mut semmoset vähän laihemmat joissa ehkä 1cm leikkauspintaa). Tuon jälkeen joku sahalaitainen pihvi/ hedelmäveitsi jolla SAHAUS liikkeellä reiästä toiseen.. sit varmaan terävä askarteluveitsi. Muovi on hiukan haastavaa leikattavaa puukolla.. helposti viilto lähtee menemään vika suuntaan.. jokainen terävä lovi mikä jää on piste josta muovi voi lähteä murtumaan (esim pakkasella).

Kaasupolttimella on myös mahdollista lämmittää muovia sillee et muovi ei pala mutta on pehmeää.. vois olla harkitsemisen arvoinen jos teet tuolla yllämainitulla tavalla. tästä ei mainittua käryä kai tule vielä - näin luulen.

Sit kun muovi on sillee pehmeetä niin esim lasipullolla tai purkilla (kannattaa lämmittää esim lämpimällä vedellä jotta lasi ei viilennä muovia niin hätäisesti) ..  voi kevyesti painella / muotoilla niitä hain hampaita mitä siihen aukon reunaan jää.

PS.. jos käytät tota linkkaamaani reikäterää niin TARVITSET puisen tms vastakappaleen jota vasten voit painaa laatikon reunan !! perus ikeasäilytys laatikot ovat aikasta heppoista tavaraa ja jos yrität tehdä reikää ilman tukipintaa takana niin laatikko rupeaa vääntyilemään ja reiän poraamisesta tulee vähintäänkin haastavaa.

6
Millä teette hanskalaatikkoon reiät? Olen katsellut reikäsahoja (noin 105 mm halkasija), mutta pitäisi myös investoida 13 mm istukalliseen porakoneeseen, mitä mielelläni välttäisin näin kertaluontoisen tarpeen takia. Sukulaisilta en kehtaa kysyä lainaan, kun en keksi uskottavaa tekosyytä tarpeelle.

Onnistuisiko kaasupolttimella kuumennetulla puukolla leikkaamalla? Ehdotuksia otetaan vastaan. Mielellään siten, että tarpeet on helppo hankkia.

Auttaisi jos avaisit hiukan mitä työkaluja (sähkö / perinteisiä) on käytössä ja millainen ympäristö? (kerrostalo parvekkeella/ ilman, rivari/okt alue, maaseutu).

Normi porakoneen istukkaan saa leikkausteriä (eri kuin mitä varmaan olet katsonut).
Noissa on pora keskellä ja tästä porasta lähtee varsi jossa on liikuteltava terä.  ..  nämä mielestäni sopivat normi istukkaan.

Kah.. onnistuin löytään jopa .. ei mainintaa istukka koosta.
https://www.virtasenkauppa.fi/reikasaha-27-104mm-4mm-tera-1874

Noita on erilaisia ja mieletäni vähän pidemmällä varrella (isompi reikä)

Jos on paikka missä käry ei haittaa niin käsi kaasu polttimella (pistooli mallinen torch sytkäristä lähtien) on mahdollista polttaa soveltuva reikä .. vähän niiqu jedit starwarsin phantom menacessa .. Toki vaatii käden taitoja ja käry on varmasti vähintäänkin kaamea .. suosittelen testaamaan jollakin isommalla mehu, pasuaine tms muovi pullolla/ kanisterilla.

7
Tee nyt kuitenkin se nesteviljelmä ennemmin agarin kautta, niin ei niin riskeeraa printistä saati lakista tippuvan kakkaa sekaan. Ja tietysti aloitetaan niistä printeistä (duh?), mutta mä puhuin inokuloinnista. Eli itiöillä se agar alkuun, puhdistukset tarpeen mukaan ja sit sillä eristetyllä kannalla siitä agarilta ne inokuloinnit.
Jos oikeasti onnistut rakentamaan jotain, niin laitahan ihmeessä kuvia ja ohjeita, että muut voivat katsoa niistä mallia, eikä jokaisen tarvitse kysellä joka ikistä samaa kysymystä uudelleen (joista vähintään suurimpaan osaan löytyisi vastaukset tavaamalla edes puolittaisen ajatuksen kanssa sitä HuMy:a).

Multi=monta ja spore=itiö => multisporeinokulointi on moni-itiöinokulointia, eli ei käytetä yhtä kantaa vaan valtavaa sekamelskaa eri kannoista.

Ja tuon HuMyn päivityksestä en tiedä, pahoin pelkään jääneen melko heitteille.

Pitää katsoa kuinka tilanne kehittyy..

Flow hoodin rakentaminen on yks juttu mut tuon dokumentoint on sit toinen. Olisihan parin kuvan ottamisesta yleistä apua mut jos lähtee dokumentoimaan niin mielummin sit kunnolla.. joka taas vaatii aikaa ja vaivaa.  .. Eiköhän tuosta jonkinasteisen dokkarin tms saa aikaiseksi.  Se mitkä ominaisuudet valitsen omaani on yks .. mut olis varmasti hyvä ainakin käydä läpi muita vaihtoehtoja sekä näiden hyvät & huonot puolet.

Olisikohan helpompi ottaa humy sta jokin osio ja ns. kirjoittaa uusiksi? saisi kuivaharjoiteltua dokkarin kirjoittamista.

Jos lähtee niin oma threadi projektille tms kuitenkin.. pitääkin katsoa voiko editoida vanhoja viestejä.. helpottaisi dokkari projektia kun yksi eka posti jota modifioida kun tarkennuksia.. .. joo.. näyttää et aika hyvin pystyy muokkaan vanhoja .. eos meneekö editointi lukkoon jossain välissä.

8

Jos ihan todella pyrit oikeasti puhtaaseen tekemiseen, niin tokihan rakennat erillisen ylipaineisen käsittelytilan hepa-suodatetuin ilmanvaihdoin, laminaarivirtauskaapin ja hankit kunnollisen autoklaavin sterilointeihin. Tämän lisäksi et edes yritä multisporepuuhia (? taas tulee uutta terminologiaa?) , vaan steriilissä työtilassasi inokuloit agarmaljoja ja edelleen eristät haluamasi kannan, josta joko inokuloit suoraan substraattisi tai aloitat nesteviljelmän, jolla sitten inokuloit matskusi. Niin kauan, kuin käytät itiöitä inokulointeihin, on perin huvittavaa puhua puhtaudesta

About noin olis suunnitelma.. autoklaavin virkaa saa ajaa nykyinen (ihan ok) painekattila kunnes joskus saan ihan oikeasti pätevän painekattilan.

Nesteviljelmästä joko jyväpurkki TAI kakku TAI molemmat.
Käytännön kautta sitten tulee näkemystä mikä on itselle mieluisin tapa .

Printtejä joutunee käyttämään koska tuo on yleisin mitä käytetään vaihtareissa.

Yks kait ihan ok tapa on et ei ota printtiä vaan hattu agar maljan tai nestealustan päälle ja sporet suoraan sinne.

Matka on pitkä ja eteneminen askel askeleelta.

9
Jeps.. tässähän sitä kokoajan prosessi tarkentuu..

Steriilisyys aste riippuu toki harrastajasta ja kuinka paljon haluaa panostaa harrastukseen. Oma tavoite on tavoitella mahdollisimman puhdasta työskentelytilaa niissä rajoissa että tykkään harrastuksesta.

Mut.. oma luulo on että fruitattuun kakkuun takertuneet patogeenit ja itiöt ovat täysin / lähes täysin kakun pinnassa/ sadonkorjuun jälkeisissä kuopissa. ( 100%? 99,9999? 98% 80% ? kaikista patogeeneista maksimissaan 10mm syvimmästä kolosta )..

Oma ajatus olisi steriileillä veitsillä (huom monikko. useita veitsiä siirtymätartunnan välttämiseksi) kuoria kakun ulkokerros ja sitten paloitella (mikä olisi optimi palan koko pästöroidun bulk substraten innokulointiin (oikea verbi  tähän??).

Tärkeää on saada hyvä näkemys eri tavoista edetä .. Jokainen voi sitten arvioida eri polkujen heikkoudet ja vahvuudet ja valita omaan tilanteeseen sopivan.

eos mikä on humy status (ylläpitääkö ja päivittääkö kukaan) tai kuinka sitä saisi päivitettyä.

10
Leikkisä todellakin. Ihan vain hauskana ajatuksena niin kyllähän saunassa työskentely varmaan onnistuisi. Kunhan ei odota että sauna yksistään tappaa kaikki pöpöt ympäriltä, koska sitä se tuskin tekee. Pitää sitä kuumuutta enemmänkin yhtenä lisätyökaluna. Jos rakentaa pienen työskentelytason ylälauteille joka nousee +20cm ylälauteita korkeamalle niin se lisää puhtautta ja tietysti myös se taso kannattaisi desinfioida aivan kuten normaalistikin.

Mjooh.. siis jos/kun saunassa on eka löylystelty 3h 120c kosteissa löylyissä ja aina välillä käyty pesulla ja toisessa välissä desinfisioitu pesuhuone ja sauna pariinkin kertaan.. (puu pintojen desinfisiointi on muuten haastavampaa kuin kivi tai muovipintojen .. erityisesti jos paneloitua seinää tai lauteita joissa paljon kivoja koloja) ..

Kyllä voisin hyvinkin yhtyä näkemykseen että tila on parempi paikka työskennellä esim glove boksin kanssa verrattuna keittiön pöytään joka pyyhitty desinfisiointi aineella.

Melkein sanoisin että pesuhuoneesta on helpoin saada puhdasta työtilaa.. kaakeli suht helppoa desinfisioida..

Mielenkiintoista pohdittavaa sillä vastaus ei ole täysin yksiselitteinen..

11
Jos nyt ajatellaan hieman, niin käytetty kakku (so. joka on "steriilistä" purkista siirretty likimain mihin tahansa, kasvualustasta huolimatta) ei ole puhdas. Steriloidan jyvät ja sekoitetaan niihin se likainen kakku. Lähes varmasti kakussa oleva paska valtaa ravinteikkaat "steriilit" jyvät cuberihmastoa ripeämmin. Vituiksi meni.

Jeps, kiitos tarkennuksesta!!

itsekkin mietin että miksi tämä .. pf kakun murtaminen ja secondary substraatin kolonnisointi tällä .. toimisi. Syy on varsin selvä kun joku (sinä) sanoo sen  .. mutta asiaan perehtymättömälle  tulee helposti mielikuva että jo olemassa oleva sienirihmasto (vaikka pilkottaisiin 1cm3 paloihin) valtaisi pästeröidyn substraatin nopeammin kuin mitä patogeenit kykenevät siihen asettumaan. Tai sitten unohtuu kokonaan että vaikka sienirihmasto valtaa kakun kokonaan niin ilmasta laskeutuu patogeeneja kakun pinnalle.

Toisaalta.. minulle jäi jostain mielikuva .. jonkin foorumin joku threadi jota en enään muista (.. joo tosi luotettavaa ..) että tuota tekniikkaa olisi käytetty menestyksekkäästi.

Eli kysymys kuuluu..  Jos tätä tekniikkaa haluaa hyödyntää.. (nyt siis sivuutan kysymyksen onko se paras tapa edetä) .. niin mitkä ovat ne vaiheet jotka tulee vähintään toteuttaa jotta on edes kohtuullinen mahdollisuus onnistua .. JA .. mitkä ovat ne vaiheet jotka tulee toteuttaa jotta olisi paremmat mahdollisuudet onnistua.

12
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Trippikoti
« : Joulukuu 30, 2018, 22:50 »
Kiitos vastauksesta..

Jotain huhuja kuulin tuosta aineiden testauksesta.. en tiennyt toteutuiko..

Parantaa yleisesti tilannetta koska käyttäjä voi varmentua tuotteen turvallisuudesta .. (se että käyttäjällä on ylimääräinen riski (ja siksi välttäisi aloittamista/käyttöä) terveydelle siitä että jotain paskaa seassa on mielestäni olemattoman pieni pelote suhteessa siihen kustannukseen mikä paskan aineen piikittämisestä tulee - sairaalakulut, invaliiditeetit). eos olisiko yhteiskunnalle järkevä ??

sveitsissä oli järkevän oloinen ohjelma monta kertaa heroiinista eroon yrittäneelle ja epäonnistuneelle narkomaaneille. Saavat klinikalta lääkärin antamana päivä-annoksen puhdasta lääkelaatuista morfiinia. Pitää joka päivä hakea - mitään ei anneta mukaan. Pystyy elämään ja työskentelemään .. terveys pysyy kasassa ja organisoidulta rikollisuudelta jää rahat saamatta.  mut joo.. takaisin trippikotaan tai kotiin..

Lakiteknisesti en tiedä riittääkö pelkkä epäilys tai huhu ratsaamiseen.. tosin pieni yksityiskohta kuin laki ei poliisia pysäytä. .. eri asia on kuinka kissa - hiiri leikki sitten käytännössä toteutuisi.

Yksityisen toteuttamanakin homma voi pyöriä kaupallisena toimintana, voittoa tavoittelemattomana tai yhteisöllisenä palveluna.  Jokainen noista toimisi vähän eri lailla.

Yksinkertaisimmillaanhan tuo on tyyliin kaveriporukka joka menee telttailemaan omat eväät matkassa ja muutama pätevä kaveri katsoo että homma toimii niinkuin pitää.

Pistotiloja koskien ( trippikodin 'seuraava' versio ) .. onko vastaavia maailmalla ja onko näillä ollut tilastollisesti havaittavaa vaikutusta?

13
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Vapo jossa jäämiä tullissa ?
« : Joulukuu 30, 2018, 19:09 »
Onko tähän mitään jatkoa? tarkasteltiinko .. miten meni?

14
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Trippikoti
« : Joulukuu 30, 2018, 19:06 »
Pelkään että ei, johtuen lainsäädännöstä. Varmaan osittain samoihin pykäliin törmää, kuin Muunto-hankkeen monipuolistuminen.

Olisiko tietämättömälle ja uteliaalle jakaa tarkempaa tietoa .. mihin pykäliin törmäsi ja mistä tuossa oli alunperin kyse ja mikä monipuolistaminen?

Joo siis kyllähän tuosta virkamiesten hampaisiin ja syyniin joutuisi...  Ystäviä saa kutsua kotiinsa ja hotellia saa pitää.. eli teknisesti näen moisen mahdollisena. En välttämättä ihan noilla sanoilla mitä OP kirjoitti, mutta tarpeeksi lähelle.

15
Arvalis infosi    Aihe: KKO hylkäsi syytteen, joka koski huumausaineiden tilaamista postitse ulkomailta

https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=2647.0

IMHO syytä linkittää tähän ketjuun

Sivuja: [1] 2