Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JPR

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Heinäkuu 13, 2019, 21:39 »
Itselläni ns. järki, tietoisuus, äly tai miksi sitä nyt sanokaan riitelee jatkuvasti tunteiden kanssa. Joskus vievät tunteet, joskus järki. Väitän että kummassallakin on roolinsa riippuen tilanteesta. Ja nuo eivät tule järjestyksessä. Joskus ensimmäinen kokemus tilanteesta, minkä tavallaan tiedostaa on jompikumpi. Tunteita, myös "negatiivisia" on oppinut arvostamaan erään sienireissun jälkeen jolloin olikin aika vekkuli tilanne. Tavallaan tiesin kuka olen mutta olin kadottanut kaikki tunteet. Tai kun jonkinsortin egon sulamisen jälkeen kasasin itseni atomeista jäi tunteet viimeiseksi asiaksi minkä lopulta sain takaisin. Se ei ollut millään tapaa miellyttävä kokemus ja silloin opin omalla kohdallani että mikä vaan tunne on parempi entä että ei tunne lainkaan.

Tästä voisi selittää vähän pidemmänkin kaavan mukaan mutta todella vaikeaa ylipäätään selittää asiaa kuten asiaan vihkiytyneet varmasti tietävät. Tunteet ovat tärkeitä mutta niin on niiden hallitseminenkin ainakin jos haluaa pärjätä tässä nyky-yhteiskunnan sosiaalisessa myrskyssä ja tulla toimeen kanssaihmisten kanssa. Toisaalta tunteita pitää kyetä myös näyttämään ja kertomaan. Yhtä paradoxia on tämä elämä näine puitteineen. Liittyneekö sitten vain yhteiskuntaan vai mihin. Mene ja tiedä.

Tästä hauska huomio. Koin myös itse kerran sienireissun aikana omituisen tilanteen: mikään ei tuntunut miltään. Se oli melkeinpä yksi kamalimpia kokemuksia mitä olen kokenut. Mietin vain että mikä minua vaivaa, miksi kaikki on yhdentekevää. Onneksi tämä meni ohi ja loppujen lopuksi koin vain suurta rauhaa ja tyyneyttä.


Ensinnäkin haluan sanoa että sinulla on paljon hyviä ajatuksia mielen toiminnasta.

Mielen hallinnalla en tarkoita ettäkö jokaista mieleen tulevaa ajatusta pitäisi yrittää erikseen hallita. Lentäviä ajatuksia on vaikea hallita koska niiden luonto on juurikin sellainen että niitä syntyy jatkuvasti lisää. Lentäviä ajatuksia ei siis voi suoranaisesti ehkä hallita, mutta niihin voi vaikuttaa epäsuorasti juurikin meditoinnin kaltaisella harjoituksella, jota voi harjoittaa vaikka pitkin päivää. Kun et anna noille ajatuksille valtaa, vaan keskityt sen sijaan juurikin siihen hengittämiseen, ja sinuun itseesi. Päästät irti niistä ajatuksista ja keskityt vain olemiseen. Tällä tavoin voit epäsuorasti vaikuttaa näiden lentävien ajatuksien kulkuun. Jos et lähde niihin mukaan, niin mielesi rauhoittuu hiljalleen.

Tällöin näitä ajatuksia ei synny enään niin paljoa ja niiden luonnekkin saattaa muuttua "vaisummaksi" esim negatiivisesta positiiviseen, jolloin niistä on myös helpompi pysyä irtaallaan. Tällöin pääset helpommin sellaiseen selvään mielentilaan jossa pystyt keskittymään paremmin tähän hetkeen ja pystyt myös ajattelemaan selvemmin vain niitä asioita mitä haluat ajatella.

Kaikenlainen viha ja negatiivisuus on lopulta vain sinulle itsellesi pahaksi. Vihasta luopuminen onnistui ainakin minulla hiljalleen kun ymmärsin ettei asioita kohtaan ole pakko synnyttää vihaa vaikkei niistä tykkäisikään. Tässä maailmassa on paljon asioita mistä en tykkää ja joissa näen paljon pahaa ja vääryyttä. Jos synnyttäisin vihan kaikkea tällaista kohtaan, niin täyttyisi mieleni vihasta hyvinkin nopeaan.

Tämä viha oli minullekin ongelma joskus, on se osittain vieläkin mutta pystyn jo paljon paremmin huomaamaan kaikki vihaan johtavat ajatukset/tunteet. Kaikkein huonoin tilanne on se, kun tiedostaa että nämä ovat taas näitä vihaa aiheuttavia ajatuksia, mutta kun nyt HALUAN vihata. Tällöin eivät normaalit keinot oikein meinaa toimia, ensin pitäisi saada tuo halu vihata pois. Mutta yleensä ottaen, viha kuluttaa liian paljon energiaa, paljon vähemmällä pääsee kun vain jättää vihaamisen ja kokee tapahtumat eri tavalla, tietoisesti.

2
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Heinäkuu 12, 2019, 20:53 »
Kesti hiukan vastata tähän. Olet kyllä Pehmo aivan oikeassa kertomissasi asioissa. Myöskin mainitsemasi positiivinen ajattelu on tärkeää, minulta se on jäänyt hiukan vähälle koska olen yrittänyt keskittyä nykyhetkeen, aiemminhan elin vain ja ainoastaan ajatuksissani. En kuullut mitä muut minulle puhuivat enkä huomannut mitään tapahtumia ympärilläni. Positiivinen ajattelu on seuraava etappini, ja myös aion luoda jotain todella suurta.

Ainut mistä olen eri mieltä on tuo mielen hallinta. Minä juuri tein sen virheen, että yritin hallita mieleni eli hiljentää sen aina kun sinne ilmaantui jotain epämiellyttäviä ajatuksia. Sitä ei kuulu hallita, vaan ainoastaan tiedostaa ajatukset ja keskittyä taas nykyhetkeen, helpoin esimerkki on keskittyä hengitykseen.

Kun mieltä yrittää hallita, seuraa erilaisia jännitystiloja kehoon.

Ja tästä olen maininnut varmaan jokaisessa tekstissäni minkä kirjoitan, mutta keho on mielestäni käytännössä alitajunta. Kaikki mitä olet ikinä oppinut/kokenut, on siellä. Jos oman kehon ja mielen toimintaa pystyy tarkkailemaan sen vaatimalla keskittymisellä, huomaa että ensin tulee tunne, sen jälkeen ajatus. Tähän perustuu tämä ihmisten "autopilotti". Toimit ikään kuin autopilotilla, automaattisesti.

Otetaan esimerkki että tapaat uuden ihmisen kasvotusten. Sinulle tulee varmasti jokin tunne siinä yhteydessä. Tämä tunne aiheuttaa juuri tietynlaisten, siihen tilanteeseen sopivien ajatusten suman ja näitä edeltänyt tunne vain kasvaa, jossain tapauksissa hallitsemattomaksi. Jos olet esimerkiksi jossain vaiheessa elämääsi oppinut, että tuntemattomat ihmiset haluavat sinulta jotain tai haluavat tehdä sinulle jotain, sinulle tulee siinä tilanteessa sama tunne kuin jossain menneisyydessä kokemassasi tapaamisessa ja sitä seuraavat ajatukset siitä että tuo ihminen vain haluaa sinulta jotain. Toimit siis sen mukaan, tylysti tms. koska hänhän vain haluaa jotain sinulta. Todellisuus voi olla toinen mutta käyttäydyt vanhojen oppimiesi mallien mukaan.

Kehoon ja tunteisiin keskittyminen auttaa jos haluat toimia siten kuin oikeasti haluaisit, etkä autopilotilla. Tämä autopilotti tosin on yleensä todella vaikea huomata, olethan toiminut sen mukaan käytännössä koko elämäsi.

Laitetaan vielä selvennykseksi, että tunteet eivät tarkoita ainoastaan sitä, että olet vihainen, surullinen tai onnellinen. Tunteilla tarkoitan myös aivan pieniä tuntemuksia, kaikkea mitä vain voit tuntea kehossasi, pieniä pistelyitä esimerkiksi. Näitä on todella vaikea tiedostaa jos ei ole koko ikänsä aikana huomioinut tunteitansa.

Lasken myös kehoon/alitajuntaan jääviin tuntemuksiin erilaiset vammat, psyykkiset ongelmat yms. mitä on joskus tapahtunut. Ne jäävät sinne jos et keskity kipukohtaan ja paranna itseäsi. Ja nämähän tietenkin tuhoavat elämäsi, et pysty enää keskittymään mihinkään ja muutenkin olo muuttuu ehkä masentuneeksi tai et vain enää pysty tekemään jotain mitä aiemmin pystyit.

Kyllä, mainitsin itsensä parantamisen. Uskon että ihminen pystyy parantamaan itsensä kaikesta mikäli vamma ei ole sellainen että se vaatisi jotain kirurgista operaatiota. Paranevathan pienet haavatkin "itsestään", miksei siis isommatkin haavat? Puhun siis tässäkin myös kokemuksesta, minulta on jo tähän mennessä parantunut monia erikoisia ongelmia.

Jos joku haluaa haastaa näkemykseni, kokemukseni ja kaiken mitä olen kirjoittanut, otan sen aidosti innolla vastaan ja rakastan keskustelua näistä aiheista. Mainitsemani asiat ovat minun kokemuksiani, ja teillä muilla taas on omat kokemuksenne. Löytäkää omat tienne parantua ja löytäkää elämänilo uudelleen, yritän vain auttaa.

3
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 26, 2019, 21:53 »
Tässä on vähän nyt tuo alkuperäinen aihe karannut käsistä, mutta todella mielenkiintoista keskustelua kuitenkin. Itsehän siis otin jo monta vuotta sitten ajattelun "pahimmaksi vihollisekseni". Yksi näitä henkisen matkani alkupään aiheita oli ajattelu "haitallisena" ihmiselle. Eli tärkeintä olisi nykyhetkeen keskittyminen. Jos ajattelet, et siis ole täysin läsnä hetkessä. Esimerkiksi kun kuulet musiikkia tai haistat jonkin tuoksun, se tuo mieleesi jotain. Minä yritän skipata tämän "mieleen tulemisen" ja kuulla musiikin ääninä ja haistaa tuoksut tuoksuina, sellaisina kuin ne ovat. Olen tämän tekniikan avulla löytänyt aivan uusia ulottuvuuksia kaikkeen. Sama pätee näkemiseen: kun katsot esimerkiksi tuttua maisemaa, näet mielessäsi mitä esimerkiksi metsän takana on. Minä pyrin "skippaamaan" tämänkin. Pyrin näkemään maiseman sellaisena kuin se on, kauniina. Ajatukset pilaavat tämän mahtavan näyn, aivan huomaamatta näet päässäsi mitä maiseman takana on ja alat toistamaan mielessäsi että näkemäsi asia on esimerkiksi pelto. Kun ajattelu jää, näet kaiken kauniina ja mahtavana ja sellaisena kuin se on.

Voi olla että teen tämä liian pakonomaisesti. Meditoinnin perusperiaatteihinhan kuuluu että älä välitä ajatuksesta, vaan yksinkertaisesti tiedosta se niin se häviää. Minä esimerkiksi tunnen joka kerta jonkin epämiellyttävän tunteen kun tiedostan ajatuksen. Tämä tunne ikään kuin menee kurkusta alaspäin (kurkkuchakrasta sydänchakraan). Eli olen tehnyt ajattelusta epämiellyttävää. Korjattavaa siis on. Tästä samasta aiheesta vielä sen verran, että lapsethan eivät ajattele mitään vaan tarkkailevat ympäristöään ja asioita ihmetyksellä ja uteliaisuudella. Ajattelu joka myöhemmin tulee kuvaan, pilaa tämän ihmetyksen. Kaikki kaunis ja mahtava mitä meille on luotu, menettää merkityksensä ja lähdemme hakemaan merkitystä elämällemme esimerkiksi tavaroista ja rahasta.

Tottakai ajattelua tarvitaan, kun esimerkiksi suunnittelet jotain tai lasket jotain matemaattisia asioita. Mutta ajattelun tarkoitus onkin olla työkalu, sen tarkoitus ei ole muokata näkemiemme, haistamiemme, kuulemiemme, tuntemiemme ja maistamiemme asioiden tuottamia aistihavaintoja.

Mutta kuten itämaisissa filosofioissa mainitaan, ajatukset muokkaavat yksilön tulevaisuutta. Se mitä asiaa ajattelet paljon ja elät sen mukaan, tulee myös tapahtumaan. Ajatus on energiaa joka myöhemmin saattaa muuttua materiaksi. Mutta mikä on tämä kohta jossa tämä muutos tapahtuu? Olen miettinyt, että se tärkeä kohta on usko. Kun uskot johonkin asiaan, se on sinulle totta. Usko vaatii paljon saman asian toistoa, jolloin vakuutut siitä. Jos uskot raamatun Jumalaan, tämä on sinulle totta. Jos uskot, että Jumalaa ei ole vaan olet tiedemies henkeen ja vereen, se on sinulle totta. Ihminen näkee ja kokee sitä mihin uskoo. Jos saat itsesi uskomaan että olet maailman rikkain mies, tämä tulee todeksi. Harmi vain että usko ei tule helpolla varsinkin jos ajattelet päinvastaisia asioita, esimerkiksi keskityt siihen että miten muka saat itsestäsi rikkaan, eihän se voi onnistua koska tilanne on mikä on. Mutta tässäkin tapauksessa ajatukset ovat vain työkalu. Päätä siis mitä haluat elämältäsi, ja yritä löytää usko siihen. Silloin saat sen.

Tästä saattoi tulla hiukan rönsyilevää tekstiä ja jotain saattoi jäädä puuttumaan, kirjoitin ikään kuin automaatilla. Jatketaan myöhemmin lisää.. :)

4
Vapaa aihe / Vs: Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 20, 2019, 20:57 »
Tässä on tullut hyviä vastauksia tähän aiheeseen ja itse asiassa jollakin tapaa ne ovat selkeyttäneet sitä mitä olen miettinyt. Olen itse sellainen, että esimerkiksi kun alan rakentamaan tai tekemään jotain luovaa työtä, en kykene näkemään valmista asiaa mielessäni vaan teen ikään kuin kokeilemalla. Sama pätee meditointiharjoituksiin, joissa visualisoidaan jotakin tiettyä asiaa/esinettä mielessä, en kykene näkemään sitä selkeästi edes sekuntia. Ehkä tässä on syy, miksi en näe mitään tripin aikana.

Kehooni taas pystyn keskittymään vaikka kuinka kauan meditoinneissa ja joogassa. Koinkin myös usein sienitripit kehollisesti, tunsin järkyttävän selvästi kuinka kehoni on jämähtänyt johonkin täysin kieroon asentoon. Eli periaatteessa koin kaiken tunteina, koska kehon jännistystilathan ovat käytännössä sama kuin tunnet jotain (kun esimerkiksi ahdistaa, keho jännittyy sydämen ja ehkä kurkunkin alueelta), tai sitten vanhoja vammoja joita yrität vieläkin varjella jolle ei enää ole tarvetta. Ja kehohan on yhtä kuin mieli, olen siis miettinyt että keho ja lihasmuisti on ikään kuin ihmisen alitajunta. Kaikki varastoituu sinne. Kun pääset näistä kehollisista ongelmista eroon, myös mielesi vapautuu.

5
Vapaa aihe / Mitä näet tripillä?
« : Kesäkuu 14, 2019, 23:33 »
Olen tässä jo pitkään miettinyt, että näkeekö tripillä "outoja asioita". Elokuvista saa sen käsityksen, että kannabiksen/sienien käyttäminen saa aikaan sen, että näkee kaikkea eriskummallista. Itse en ole koskaan nähnyt mitään, isoilla sieniannoksillakaan. Ainoastaan silloin kun olen silmät kiinni näen ikään kuin unia hereillä ja nekin katoavat jos en keskity niihin. Ja se, etten halua katsoa muita ihmisiä koska he näyttävät jotenkin pelottavilta. Mutta elokuvista ja monien kokemusten perusteella saa sen käsityksen, että näkee ihmeellisiä asioita. Olenko jotenkin "viallinen" vai mistä tämä johtuu?

6
Paikka jaettu eteenpäin!

7
Aion jättää nämä sienihommat taakseni, ja haluaisin jollekin innokkaalle sienestäjälle paljastaa hyvän paikan Pohjois-Pirkanmaalta. Viime syksynä keräsin sieltä 300+ silokkia ja niitä jäi sinne vielä vaikka kuinka. Laita vaikka yksityisviestiä jos ensi syksyn sienestyskausi on jo mielessä. :)

8
Vapaa aihe / Yhteiskunta
« : Joulukuu 18, 2018, 16:12 »
Olen pitkään miettinyt näitä yhteiskuntaan liittyviä asioita ja mikä tässä mättää. Äänestäminen eduskuntavaaleissakaan yms. ei ole oikeastaan pahemmin kiinnostanut koska tuntuu että siellä ei ole ketään joka ajattelisi samalla tavalla kuin minä eikä puolueistakaan löydy mitään minulle täysin sopivaa. Eilen löysinkin sattumalla netissä pyöriessäni seuraavanlaisen: www.kristallipuolue.fi, suosittelen käymään katsomassa. Tuntuu että kaikki mistä siellä lukee on kuin suoraan omista ajatuksistani.

9
Käyttökokemukset / Vs: Kokemuksia tripeistä
« : Marraskuu 24, 2018, 21:26 »
Itse asiassa, minähän olen juuri sellainen ihminen joka on aina ottanut kaiken vakavasti yms. Tai en aina, nuorempana en ollut tällainen ja haluaisin jälleen olla sellainen. Tuntuu että kaikki mitä teen on pakko tehdä kun taas nuorempana ei ollut mitään pakkoa, kaiken tekeminen vaan oli hauskaa. Tässähän on ilmeisesti kyse tässä hetkessä läsnäolemisesta, olen pyrkinyt siihen koko ajan mutta nyt alkaa tuntumaan että tämä läsnäoleminenkin on "pakkoa" ja "täytymistä". Täytyy olla läsnä tässä hetkessä, pakko hyväksyä kaikki mitä tapahtuu. Tiedostan tämän ongelman, mutta pelkkä tiedostaminen ei riitä, pitäisi jollain syvemmällä tasolla ymmärtää tämä asia jotta unohtaisin tämän täytymisen ja pakon. Ehkä ongelma on että yritän liikaa kontrolloida asioita.

10
Käyttökokemukset / Kokemuksia tripeistä
« : Marraskuu 24, 2018, 17:50 »
Olen tässä mietiskellyt, että millainen on hyvä/paha trippi. Itse koen, ettei mitään hyvää trippiä ole minulla ollut oikeastaan kertaakaan (kun jotkut kertovat, että on hauskaa, kaunista ja kaikki naurattaa), jokainen on ollut jollain tapaa raskas. Eilen pitkästä aikaa otin 3,1g silokkeja ja trippi oli taas henkisesti raskas ja jossain vaiheessa aloin jo miettimään että en jaksa enää. Mutta, aina näiden JÄLKEEN olo on mitä mahtavin: olo tuntuu "kevyeltä" ja tuntuu että pystyn mihin vain. Ja seuraavina päivinäkin tuntuu että jotain "pahaa" on poistunut kehosta. Ja nykyään puhun paljon enemmän tunteista yms., en ole koskaan osannut puhua tällaisista mitään vaan olen aina padonnut kaiken sisälleni. Ovatko nämä tripit raskaita sen takia että sisälläni on niin paljon kaikenlaista? Ja vielä eilisestä, jossain kohtaa tuli yhtäkkiä kummallinen olo että olin intiaanien opastamana jossain ihmeen aavikolla ja että minun pitäisi seurata jotain, en tiedä mitä... :D

11
Pf-tek kyseessä, ja lasin sisällä näkyy jo muutama sienen varsi mutta alusta ei ole silti vielä kunnolla rihmastoitunut: pitääkö se jo siirtää kasvatustilaan vai odottelenko vielä?

13
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 09, 2018, 18:54 »
Tänään löytyi samalta pellolta kuin viimeksikin vielä 80 kpl. Alue on niin laaja että todennäköisesti niitä löytyy vielä lisääkin.

14
Hieno homma, kiitoksia!

15
Ovatkohan nämä silokkeja, aloittelin viime syksynä harrastusta mutta saaliit jäivät aika laihanpuoleisiksi joten tunnistus ei ole vielä varmaa? Kaikki kasvoivat näissä nurmilauhamättäissä pellolla, muita sieniä ei oikeastaan näkynyt ollenkaan.

Sivuja: [1] 2 3 4