Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruoja

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« : Toukokuu 04, 2019, 00:58 »
Uskon että riippuu hirveän paljon siitä ihmisestä. Se täytyy muistaa että hekin ovat ihmisiä. Heidän pitäisi olla mahdollisimman objektiivisia kaiken suhteen mutta kukaan ei ole robotti joten heidän omat kokemukset, käsitykset ja aikalailla kaikki vaikuttaa siihen miten suhtautuvat asioihin. Toisaalta surullista mutta että varmasti on tuolla alalla ihmisiä jotka ovat vaan "töissä" eikä heillä oikeasti kiinnosta auttaa ihmisiä..

Kävin 3 kertaa psykologilla. Tilanne oli tietyllä tapaa ns. epätoivoinen. Ei välttämättä oman mielenterveyden kannalta mutta parisuhdedynamiikan sekä puolison mielenterveyden osalta. Noh siitä huolimatta päätin luottaa salassapitovelvollisuuteen ja kerroin että olen lääkinnyt itseäni taikasienillä ja siksi en ole itse aivan niin huonossa jamassa kuin ehkä olin muutamia kuukausia sitten silloin. Vaikka tällä asialla ei välttämättä hirveänä merkitystä ollut siihen miksi olin siellä psykologilla, (ehkä naiivisti) ajattelin että jos tänne tullaan, pelataan avoimin kortein. Muutoin tästä ei ole hyötyä.

Tällähän ei pitäisi olla mitään väliä mutta kyseessä oli keski-ikäinen nainen. Session päättyessä iski valtava katumus siitä kun paljasin tavallaan kontekstiin epäolennaisen seikan, eli sienet. Ajattelin että seuraava sessio tulee olemaan vähintään nihkeä ennakkoluulojen yms yms. takia. Yllättynythän hänkin selvästi oli kun paljastin sienikokeilut.

Väärässä olin. Seuraavassa sessiossa hän oli hyvinkin utelias siitä miten koin sienten auttavan, mikä oli toimintamekanismi (ei tiennyt ennakkoon juuri mitään, oli lukenut aiheesta "jotain").

Sienistä ei sitten sen toisen session alun "selonteon" jälkeen tehty mitään numeroa. Voihan olla että hän ei paljastanut oikeaa luonnettaan tai suhtautumistaan asiaan mutta ainakin hyvin näytteli kiinnostustaan eikä tuominnut.

Toisaalta, myöhemmin olen käynyt juttusilla psykologisen sairaanhoitajan kanssa joka taas tuntui olevan niin putkinäköinen nimenomaan mielialalääkkeiden tehon suhteen että hälle en uskaltanut mainita sienistä. Muutaman kuukauden kävin juttelemassa kerran viikkoon hänen kanssaan ja söin 1kk ajan mielialalääkkeitäkin. Itselääkitystä myös sienillä ja kannabiksella. Oman subjektiivisen kokemuksen perusteella nimenomaan tuona aikana käydyt sienireissut ja kannabis ylipäätään oli se oikea lääke. Tämä psykologinen hoitaja vaan tuumi jatkuvasti loppua kohden että kuinka hyvin tässä olen päässyt asioissa eteenpäin ja vieläpä hänen mielestään yllättävänkin nopealla tahdilla normaaliin nähden ja kyseli että mitä on tapahtunut? Vastaus oli aina jotain "oon pohtinut asioita todella paljon" ja hän taas kiitteli lääkkeitä.

Nyt jälkikäteen harmittaa kun en sitten maininnut niistä luonnon tuotteista.. Toisaalta, ei vara venettä kaada.

Ihan vaan konktekstin vuoksi voisin mainita että sienet oikeastaan tavallaan minun tapauksessa alunperin laukaisi masennuksen. Tai ehkä laukaisu ei ole oikea sana mutta tulin tietoiseksi siitä että mullahan, tai meillä parisuhteessa ei ole kovin hyvä olla vaikka ihan muuta kuvittelin (valehtelin itselleni..) Mutta jälkikäteen ajateltuna se oli silti hyvästä. Sienet myös auttoivat prosessoimaan asian ja löytämään sinne ongelmien juurille. Ne toki auttoivat ymmärtämään asioita muutenkin ja näkemään maailman todella erillä tavalla. Kannabis siinä ohessa työkaluna.

Ja tämä prosessi on kestänyt jo pari vuotta eikä varmasti vieläkään ole täysin ohi. Onko se ikinä kellään?

Tässä nyt tuli ehkä liikaakin omaa tarinaa mutta koin että on hyvä selittää kontekstia eikä vain parin lauseen mielipidettä. Näin mulla, ehkä jollain toisella erillai.

2
Varma en missään nimessä ole, tai kokemusta ei ole tämän kyseisen lääkkeen ja psilosiinin vaikutuksesta mutta yleisesti ottaen kaiken sortin mielialalääkkeiden sekä psykedeelien kanssa on syytä olla varovainen. Vaikka lääke ei merkittävää fyysistä vaaraa välttämättä aiheuttaisikaan, tuppaa ne kuitenkin vähentämään itse sienten vaikutuksia. Tää ko. lääke näyttää olevan antipsykoottinen jotka tuovat oman lusikkansa soppaan. Kaverini on syönyt sieniä ketiapiininilääkityksen vaikutuksen alaisena ja hän ainakin väitti sen vähentävän varsinki noita sienten visuaalisia / "psykoottisia" vaikutuksia.

Sitä voi myös mietiskellä että mikäli mielialalääkitys ylipäätään on päällä, onko silloin oikea aika muutoinkaan psykedeeleille. Ehkä joku voi psykedeeleillä yrittää saada selvyyttä niihin pohjimmaisiin syihin miksi niitä mielialalääkkeitä ylipäätään joutuu syömään. Tässä on lukuisia toisiinsa vaikuttavia variaabeleja joista osa hyvinkin subjektiivisia.

Ja vaikka näitä mielialalääkkeitä on käytetty vuosikymmeniä, niiden (tarkasta) toimintamekanismista tiedetään silti hyvin hyvin vähän edelleen. Eli kaikenlaisia tuntemattomiakin riskejä voi olla mihin ei mistään internetin syövereistäkään vastausta löydy. Niinkuin aina kaikessa elämässä :)

3
hiukan ot mut menköön..

ssri ja snri lääkkeetu (aloitus ja lopetus) on syytä tehdä suunnitelmallisesti ja vaiheittain annoskokoa muuttaen.

Ymmärrykseni on (Tutkinut näiden haittavaikutuksia lukemalla netistä tutkimuksia) että lääkkeiden aloittamiseen ja lopettamiseen liittyy erityinen haittavaikutsten laukeamis riski ja edelleen että mitä jyrkempi/ äkimpi muutos on sitä suurempi riski haittavaikutuksille.

..ja täydennyksenä vielä että lääkkeen käyttöaika vaikuttaa todella paljon. 1kk kuuri (yleensähän ne ovat min 3kk?) ei vielä kovin kummosia toimenpiteitä vaadi mutta jos samaa lääkettä on syönyt vuosia, voi olla äärimmäisen tärkeää tehdä lopetus todella hallitusti.

Eli jos nyt siis joku SSRI lääkkeitä syövä haaveile trippailevansa siten että pitää yhtäkkiä taukoa lääkkeestään niin kannattaa perehtyä asiaan ja harkita pari kertaa. Se yhtäkkinen lopetus vaikkapa pariksi viikoksi voi olla kohtuu iso laukaseva tekijä jo itsessään huonolle kokemukselle psykedeelien kanssa.

4
Ainoastaan yksi kokemus cubeista (3,5g kuivattuna) ja lukuisia silokki-kokemuksia 3,6g kuivattuna ollessa isoin. Oma cube kokemus on ensimmäinen kunnollinen sukellus oman pään sisään. Silokeilla olen ollut sanoinkuvaamattomissa maailmoissa, ja nämä maailmat ovat vuotaneet myös tähän maailmaan, mutta matkat ovat olleet hyvin ulospäin suuntautuneita usein, varsinki ensimmäiset kokemukset. Euforisia. Cubeista puuttui ensimmäisen kerran se harmoninen euforia mitä silokit usein antavat.

Cubereissulla oli kyllä upeat hetkensä mutta shokkina tuli se yhtäkkinen sukellus oman sielun tyhjyyteen.

Noh, ei tässä nyt pysty tämän tarkemmin kuvaamaan noita eroja mutta tommosta ajatusten virtaa. En osaa sanoa kumpi parempi kun kokemuksia cubeista vain se yksi.

En nyt lähtökohtasesti linkkaa omia tarinoita näistä tähän mutta jos jollakulla kiinnostaa lukea (englanniksi) niin yv tms.

5
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 24, 2019, 01:18 »

6
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 24, 2019, 01:07 »

7
Kun taas 5 silokkia, eli tässä tapauksessa n. 0,15g sai aikaan ahdistuneen olon vähäksi aikaa, ja ei niinkään ollut mitään visuaaleja havaittavissa ja tuntu et sienet dominoi sitä olotilaa. Eli silokit on muutenkin ilmeisesti henkisesti jotenkin raskaampia, mitä cubet? Niin ja jotenkin tuntu et silokit nousi paljon nopeempaa, mitä cubet.

Mistä tämä johtuisi? Onko vaikuttavilla aineilla (esim. baeokystiinillä) jotain merkitystä tässä vai onko kysymys vain kokemusten välisestä luonnollisesta vaihtelusta tai esim. set/settingistä?

Itsekin tätä miettinyt. Jos cubensista ja silokkeja verrataan keskenään siten, että vaikuttavien aineiden määrät olisi suunnilleen samat, niin silokit tuntuvat vaikuttavan tehokkaammin ja myöskin eri tavoin (tuntuvat erilaiselta). Ikäänkuin silokeilla olisi jonkinlainen "turboahdin" käytössään, kun samasta määrästä tajusteita saakin voimakkaamman vaikutuksen :) Onko kyse sitten vain vaikuttavien aineiden eri suhteesta, ehkä huonosta vertailusta jossa silokkien kohdalla olikin enempi tajusteita? Tai voiko kyse olla eri taiasta? :) Jos silokki avaa saman aineen avulla erilaisen portin kuin cubensis? Pelkästään vaikuttavien aineiden pitoisuuksien vertailu keskenään on ehkä hiukan mustavalkoista ottaen huomioon mistä puhutaan. Vaikka samalla se on myös ehkä ainoa konkreettinen asia mitä voidaan varmuudella vertailla. Joka tekeekin näiden vertailusta mielenkiintoisen, kun ei taida yhtä oikeaa vastausta löytyä :)

Hmm. nyt en ole ihan varma että mikä tuossa on se lopputulema sen suhteen että onko mielestäsi cubet ja silokit 1:1 (nähtävästi)? vaikuttavien aineiden suhteen? Mutta siis silokissahan on psilosybiiniä keskimäärin 1,5x mitä cubensiksessa. Jos puhutaan kuivista sienistä niin käsittääkseni psilosiini-pitoisuudella ei ole juuri mitään merkitystä kun se kuivatessa tuhoutuu hapen vaikutuksesta jopa täysin?

Eli tuoreena nautittuna voisi ollakkin aika mielenkiintoinen vertailu.

Tieteellisesti ei liene vielä oikein vahvaa näyttöä että tämä baeokystiini (mitä silokissa on paljon) mutta ainakin spekulointia on että tuo aiheuttaa vähän samaa kuin vaikka kannabislajeissa eri kannabinoidi-koostumus.

Oma "hörhö" spekulointi on eri lajeista että lokaaleja lajeja on parempi nauttia siinä ympäristössä missä ne kasvaa. Jotain esi-isiin liittyvää :) Vieraat lajit antaa "vieraan" tripin. Joka ei tietysti aina ole huono asia :)

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Marraskuu 21, 2018, 22:44 »
Marraskuun toisella viikolla kävin vielä vakio spotilta kourallisen arviolta kuvaamassa. Pitkä oli kausi vrt. viime vuoteen, tosin viime vuonna innokkuuskaan ei ollut ihan tällä tasolla.

9
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 16, 2018, 11:26 »
Jeps. Joitain kymmeniä yksilöitä löyty vielä täältäkin. Vähenemään päin yleisesti mutta pinnejä löytyy joka kerta. Parin päivän välein ei kannata täällä ainakaan enää spotilla vierailla tosin.

10
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 11, 2018, 10:50 »
Tämä on vasta toinen syksy kuvailua joten hyvin paha sanoa itsellä mitään trendistä. Viime syksynä kuvailut olivat myös harvempia ja lyhempiä ylipäätään. Mutta eikös näissä luonnon kausituotteissa yleensä ole huonompaa satokautta ja parempaa. Vertailuna vaikka metsäkanalintukannat. Eivätkä ne edes heilu vuosittain vaan useamman vuoden nousut ja laskut pienellä varianssilla seuraavat toisiaan aaltoliikkeenä.

Käväsin juuri omalla spotillani ja jotain kymmeniä kappaleita siellä näkyi, pinnejä myös. Siellä vaan on heinikko päässyt niin korkeaksi että varmasti itiöemiä olisi paljon enemmänkin piilossa kun vaan jaksaisi kontata ja käännellä tuppoja.. Omat kuvaustarpeet tuli jo alkukaudesta tyydytettyä suhteellisen kiitettävästi ettei ole tarvis nähdä kovin paljon vaivaa kuvattavien löytymisen suhteen tässä vaiheessa enää. Tippuneet lehdetkin haittaavat hommaa melko paljon, huomiona.

11
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Lokakuu 04, 2018, 14:53 »
Pohjois-pohjanmaalla on useana yönä ollut jo reilusti pakkasta. Tänä aamuna -8. Käväsin silti "tieteen nimissä" spotillani viikon poissaolon jälkeen ihan vain tarkistamassa. Kylläpä siellä vain vieläkin itiöemää näkyi. Jäisiä oikein. Pinnejäkin oli että jännempi homma, kun tuosta ainakin itse päättelen että parinkin reilumman pakkasyön jälkeen niitä on silti kasvanut. Noh, määrät ovat vaatimattomat mutta ihan mukava todeta tuollainenkin fakta. Mutta eiköhän se ollut henkilökohtaisesti kausi tässä. Laskenut en kaikkia havaintoja mutta sanoisin että kauden aikana 1000-2000 väliin menee havainnot tuolta ainoalta spotilta millä olen vieraillut.

12
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 24, 2018, 00:12 »
Nyt löytyy sadoittain tai jopa tuhansittain. Vähintään kaksi kertaa tuo määrä jäi vielä noukkimatta :)

Puimurillako se Erkki niittää ku noin paljo heinääkin matkassa? No vitsi vitsi, hieno saalis kyllä :)

13
https://imgur.com/a/nXgqYWD

Näinköhän on? Itseäni hieman epäilyttää mutta jos kokeneemmat avustaisivat tunnistuksessa. Jalka on melko suora ja ei katkea sormen ympäri kierrettäessä mutta jotenkin ei natsaa kaikkiin valokuviin mitä on nähnyt.

Eivät ole suippumadonlakkeja. En ala arvailemaan mitä ovat :)

14
Shroomery, ei oo silokkeja.
WeediePie, ei oo silokkeja.
jf123, mun silmään näyttäs silokeilta. Varmistakaas joku muukin vielä, ettei mee väärin.
cannabis132, ei oo silokkeja.
sienimies808, ei oo silokkeja.

jf123:n sienet jos joku muukin viel tsekkais. En oo kuvista tunnistellu silokkeja pitkään aikaan ja ne hämää joskus.

Kyllä meikästä WeediePien ylempi kuva näyttää kovastikkin silokilta. Alemmasta en oo ihan varma.

15
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 20, 2018, 14:17 »
Pohjois-pohjanmaalla, omalla spotilla on käyny sienikato. Jännää koska ilmat nyt ovat lähempänä oppikirjaa entä pari viikkoa sitten kun löytyi jo hyvin saalista. Olenkohan vahingoittanut rihmastoa jotenkin tai liekkö vaan satanut jopa liikaa ettei uutta itiöemää kasva. Kyllä spotilta joka kerta kymmeniä yksilöitä löytyy mutta vähänlaisesti verrattuna tosiaan parin viikon takaisiin 300 yksilön havaintoihin. Noh, tarkkaillaan tilannetta :)

Sivuja: [1] 2 3 4